Раждане вкъщи 18

• 35 886
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
За някои хора в тази тема е важно да са в опозиция,без значение какви глупости пишат!

И никой не ти пречи на предпочитанията и не ти казва какво да избираш и какво да правиш.Както и ти не би трябвало да го правиш  Rolling Eyes
И темата нали е за домашното раждане,защо си пробутваш тук предпочитанията за секцио.Сигурна съм,че във форума има достаъчно теми.

# 256
  • Пловдив
persimon нещо си се объркала, там където живее Стелт може и така да действат по принцип, но там където живея аз и където съм раждала не действат така по принцип.. Съжалявам за това, което и се случило, но пак потретвам, родилката, която е починала не е преживяла нищо от това, което е преживяла Стелт, че да сравняваме двете раждания. Аз родих с внимание, с грижа, без насилие, без излишни манипулации и интервенции, без обиди, без грубости, с достойнство и с голямо удоволствие. Като българка в българска болница. Ама не знам изобщо не допускате, че може и по този начин да се роди в България.

На конкретни въпроси, се противопоставят случаи нямащи нищо общо един с друг......Защо ли си губя времето. Аргумента......него пък изобщо няма да го схванеш, дори и да свалиш капаците. Whistling

П.П. Стелт питам те ако беше оставена да раждаш естествено, като жената, за чийто случай питах какво би предпочела......ама то кой да чете. Защото ти на нейния случай, противопостави твоя.

# 257
На ниво чиста физика, не е ли по-лесно за матката да се свие и да прекъсне сама кървенето, ако в нея не се намира един доста голям орган, тежащ около килограм?

На ниво чиста физика не знам, но на ниво чиста биология пишеш чисти глупости....

# 258
  • Варна
Защо се нахвърляте така срещу Мег?
Изкупителна жертва ли си търсите?
Това, което прави Мег за бг родилки и родилна просвета и помощ е безценно.

И каква е разликата между Мег (не е сама, разбира се, но тя стана публично лице, даващо гласност на домашното раждане - и с помощ, и без никаква помощ - тя пишеше най-активно в тази тема) и лекарите? Каква е?
Ще ти кажа - грешките в нашите родилни отделения (и не само в българските) се дължат на безумната система, безхаберие, мързел, цинизъм, мизерия. И това е гнусно и нетърпимо, да. Но грешката на Меги и сие в случая на Цвети на какво се дължеше? На отдаденост на кауза, арогантност, наивност, фанатизъм. Не е по-малко отблъскващо, нали? При грешка лекарите се сплотяват в желанието си да потулят случая - укриват се документи, преправят се епикризи, не се отговаря на въпроси. Какво направиха онези, които насърчаваха Цвети? Същото.
Никаква вяра им нямам, нищо не правят за родилките у нас, единственото, което наистина правят, е да си помпат егото.
Това е моето мнение, разбира се.

# 259
На ниво чиста физика, не е ли по-лесно за матката да се свие и да прекъсне сама кървенето, ако в нея не се намира един доста голям орган, тежащ около килограм?

На ниво чиста физика не знам, но на ниво чиста биология пишеш чисти глупости....

Моля по-подробно, къде ми е грешката? Кажи ми на ниво биология каква е ползата да се чака 40 минути, в които причината плацентата да си стои може да е тривиална, но може и да е тревожна и докато не стане проблем, никой нищо не знае? Поне като се форсират нещата, е ясно какво се случва.

Да не говорим пак за комфорт и естетика. На някого може да му харесва да си стои с плацента повечко време. На мен не ми харесва и се радвам, че приключихме за три минути и приятни, бързи и сръчни жени разчистиха бойното поле за секунди.

# 260
  • София
Защо се нахвърляте така срещу Мег?
Изкупителна жертва ли си търсите?
Това, което прави Мег за бг родилки и родилна просвета и помощ е безценно.

Не е безценно. Освен в този форум, Мег се е изявявала в поне 2 предавания, които аз съм гледала (може и повече да са всичките й публични изяви), за да убеждава жените колко безопасно е за тях да си раждат вкъщи. Когато се оказа не толкова безопасно, аз питах на какво се дължи това... разминаване между твърдяното от нея и действителността, питах и дали не си е променила възгледите. Питах публично, тук, на същото място, от което тя убеждаваше как няма рискове. И отговор не получих. Не само аз. Това не е безценно, нито е просвета - това е заблуждение. Ако човек иска да просвещава, той просвещава за всичко, не се крие от неудобните въпроси.

В болницата поне никой не ми обещава, че всичко ще мине на 100 % гладко.

# 261
Flip, break a leg!

И разкажи за преживяното, когато можеш- наистина ли не може да се получи най-доброто от персонала, ако родилката има акъл и добро отношение, както и правилни очаквания и мотивация?

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 13:35 от Mamacita Bandida

# 262
  • Варна

Един трезвомислещ екип да е с теб, Флип!  Hug

# 263
  • София
Благодаря ви Simple Smile

# 264
Хоп, сега се прибирам и веднага - преди дори да прочета как вероятно сте ме нападнали какви глупости пиша Wink - отивам да си редактирам поста от сутринта. Когато явно съм спала, защото разбира се, че исках да напиша за трите починали родилки в последния месец, а си спомням, че написах друго  Blush

Т.е. исках да спомена трите случая с родилки, а не три бебета... Имаше нещо и за (ако не се лъжа) едно бебнце, но за радост три не са, де...

Сега отивам да прочета вече....

П.П. Абсолютно смятам, че всеки, който още се чуди на "лудите", решили да рискуват да родят децата си в къщи съзнателно - да, те рискуват, защото не е уредено и няма как да повикат/наемат АДЕКВАТНА помощ, нещо е ослепял, оглушал, но вероятно и двете.
Все повече и повече ги разбирам, наблюдавайки тази "страхотна" БГдействителност:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1125885

Положението е доста трагично... В къщи.. ок, да, опасно, незаконно, наричат те луд... В болница... ами може би също толкова опасно.

Е къде тогава и как?????
Или най-добре... хич?

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 14:25 от Сова

# 265
Секциото е по-безопасно- за бебето. Никой не е чувал за раменна дистокия при секцио, а от планирано секцио излизат едни такива розови, с кръгли главички. Някои майки са героини, че поемат по-големия риск за себе си, но дават такъв шанс на децата си.

!!!???!!!

За ВСЯКО бебе секциото е по-безопасно? Не само, когато така и така си се налага, защото съществува доказан риск за бебето или майката?
Тук продължават да се пишат абсолютни, невероятни дивотии, което е жалко.

Хубаво правих, че не я четох тази тема в продължение на месеци, ама.. пусто....

# 266

Моля по-подробно, къде ми е грешката? Кажи ми на ниво биология каква е ползата да се чака 40 минути, в които причината плацентата да си стои може да е тривиална, но може и да е тревожна и докато не стане проблем, никой нищо не знае? Поне като се форсират нещата, е ясно какво се случва.

Да не говорим пак за комфорт и естетика. На някого може да му харесва да си стои с плацента повечко време. На мен не ми харесва и се радвам, че приключихме за три минути и приятни, бързи и сръчни жени разчистиха бойното поле за секунди.

На чисто ниво биология, на матката ще й е по-лесно да изхвърли плацентата, вместо да чака някой да я издърпа, за да се свива...  Laughing   И къде видя, че някой чакал 40 минути?

Като говорим за комфорт и естетика, как въобще реши да си стоиш бременна толкова време?

# 267
Аха, значи вие елитните, които живеете някъде на фенси място, понеже не действат така по принцип, значи опита и преживяването на МНОЗИНСТВОТО българки, които преживяват неща каквито стелт преживява, могат да бъдат игнорирани? Ами-моля, игнорирай. Ние обаче, няма да се правим на превзъхождащи и недосегаеми и ще говорим за истината, такава кавато е. Явно починалите родилки и бебета и те не са били то твоята хай класа и са умрели като кучета, заради метода на действие, който ти предпочиташ да игнорираш.

persimon нещо си се объркала, там където живее Стелт може и така да действат по принцип, но там където живея аз и където съм раждала не действат така по принцип.. Съжалявам за това, което и се случило, но пак потретвам, родилката, която е починала не е преживяла нищо от това, което е преживяла Стелт, че да сравняваме двете раждания. Аз родих с внимание, с грижа, без насилие, без излишни манипулации и интервенции, без обиди, без грубости, с достойнство и с голямо удоволствие. Като българка в българска болница. Ама не знам изобщо не допускате, че може и по този начин да се роди в България.

На конкретни въпроси, се противопоставят случаи нямащи нищо общо един с друг......Защо ли си губя времето. Аргумента......него пък изобщо няма да го схванеш, дори и да свалиш капаците. Whistling

П.П. Стелт питам те ако беше оставена да раждаш естествено, като жената, за чийто случай питах какво би предпочела......ама то кой да чете. Защото ти на нейния случай, противопостави твоя.

# 268
Ето как се ражда плацента "на спокойствие". След като стандартът е 30 минути, тази тук дама е чакала три и половина часа в пълна неизвестност защо има забавяне:

http://natalyoga.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=11

"Галих корема си от горе на долу и говорих на плацентата, че вече няма работа там. Тесах."

Нямаш работа, плаценто, къш! Ом!

Мег! също е чакала три часа:
http://homebirth.beinsa.info/maggi.htm

"Нямах никакви контракции, нито по време на напъните, нито след това, и плацентата излезе едва след три часа. Никак не ме притесни този факт, знаех за случаи и след 8 часа и повече."

Има случаи и по сто часа. Дали всички са безпроблемни?

Значи след раждане си бомба със закъснител. Как може жена да е спокойна часове наред, без да е видяла плацентата?

В сравнение с това бременността, с целия й дискомфорт, е направо песен. Но невежеството е блаженство. Дайте да учим жените да чакат плацентата, а като си изкървят у дома, то божа работа.

Говорейки за естетика- бременната може да ходи по улиците, плаценти по улиците за щастие няма.

# 269
Страховити, стаховити глупости!!! Една след друга!!!

В Африка жените умират от анемия, недохранване и инфекции, поради липса на чиста вода и канализация, прокървяват заради това, не защото не е имало някой идиот да тегли паценти и да си завира до лактите в матката косматите ръце.

Научен факт, за който мога да те зария с научни статии и официални статики е, че при секцио смъртността е по-висока и за бебета и за майки. Причината за смъртността за бебетата е, дихателен дистрес, защото като не са минали през родилните пътища не е изстискан белия дроб от водите. Освен това са открити и дългосорчни рискове за бебетата родени със секцио, като повишен процент случаи на астма, левкемия, диабет и други тежки заболявания в по-късна възраст. Сравняват се двата случая с всичките им фактори, а не се гледа единствено за дистокия и да се вади гениалния извод, че понеже при секцио нямало такава, то било по-безопасно.Впрочем за дистокия има лесна превенция-смяна на позата така че да се разшири родилния канал, нещо известно твъре добре на акушерките, работещи извън болници, а и на болнични такива, където акушерската пофеесия е уважавана и се практикува. Черепът на бебето е направен да минава през родилните пътища, това е нещо отработвано от природата милиони години и няма никаква полза от "кръгла глава", това е абсурден аргумент в "полза" на секциото. Да не говорим, че бебето не получава нужната хормонална стимулация която се плучава при преминаване през нормалния път и това влияе зле на устойчивопстта и силата му след раждането. Да не говорим за действието на упойките върху бебето, и за това че особено у нас, майки и бебета са раделени поне 24 часа след раждане, нещо, което е изклчително вредно и опасно на много нива и за двамата.

Просто не мога да повярвам, че в тази тема се занмавам с това да обяснявам ня някой, който има претенции невронауките да са му хоби (laughter in the audience),защо секцицото не е по-доброто за бебето.

Ако е толкова ниска смъртността, защо в Африка използват това:

http://en.wikipedia.org/wiki/Non-pneumatic_anti-shock_garment

http://www.path.org/projects/antishock-garment.php

И защо там най-често умират жени от прокървяване? Защо има проучвания, които свързват активната трета фаза с намалена смъртност за жените? Да, в Африка смъртността е най-ниска. Е, не точно, но е заради недохранването, не заради липсата на медицинска техника, нали?

Плацентата принципно се ражда нормално, но не се знае в кой случай ще стане така и в кой- не. Понякога хич не се ражда. И колкото по-рано се разбере това, толкова по-добре. Освен това може и да не се роди нормално- може просто матката на жената да откаже да се контрахира, това е организъм. Не е ли добре да си готов с медикаменти?

На ниво чиста физика, не е ли по-лесно за матката да се свие и да прекъсне сама кървенето, ако в нея не се намира един доста голям орган, тежащ около килограм? Плацентата се отлепя много бързо, понякога дръпването е само за да я изкара навън, а не за да я отлепи. Аз лично предпочитам работата да мине за 5 минути, не за половин час. Така е и по-чистичко, а и си спестяваш малко кървене.

Факт: при секцио наистина бебето няма къде да се заклещи. Едва ли ще видим случай на ДЦП след планирано секцио.

Общи условия

Активация на акаунт