Раждане вкъщи 18

• 35 890
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Оф, ми дано е така, дано всичко с тях е наред. Просто някак не оставят усещане за сигурност ли, как да кажа.. все едно ги съжалих, че това при тях не е точно избор, а просто реалност.. И не понеже детето им се е родило у дома, а понеже бяха едни такива очукани, плахи... нямат достъп сигурно почти до нищо - нито адекватна информация, нито.. Да, бащата наистина изглеждаше кротък и някак добър.

Мамасита... няма значение, нямах предвид, че домашнораждащите трябва да са хора от "елита"  Rolling Eyes , заради някаква мода... А че поне е хубаво това което правят, да е защото умишлено са го избрали и са се подготвили с всичко, каквото могат, а не защото живота им го налага.
Обаче похвално е, че явно следиш отблизо живота й, обкръжението й, че и места, които Мег посещава. Интересна.. обсебеност  Laughing
Така както пишеш, с тоя патос на оратор.... все се сещам за гоненията на "вещици" и качването им на клади. Ти виждаш някакви такива картини май почти, ама не с вещици, а с едни други индивиди от женски пол, към сегашно време. Мисля, че е добре да се поуспокоиш.

Изобщо изпадания в крайности за каквото и ще да става въпрос... никога не е добра идея.

# 661
Мъж изроди сам първото си дете http://bnt.bg/bg/news/view/70031/myj_izrodi_sam_pyrvoto_si_dete

Баща изроди сам първото си бебе в Церова кория 24-годишният ..... срязал с нови ножици пъпа на ...
http://www.borbabg.com/?action=news&news=17224
Браво! Поздравявам тези хора   bouquet
Когато години наред виждаш колко лесно животните в природата раждат, не може да не се запиташ - а защо ние хората трябва да ходим в болници да раждаме, да не сме болни?

Болни са само умовете на някои...
Ха де, защо ли на хората им трябва болница, с тези големи глави на бебетата...а и с този сложен таз заради изправената походка...

Да, вече разбрахме, че за привържениците на естественото раждане то е по-важно от безопасността на максимален брой бебета. Какво са 1-2 брак, като тооолкова много жени ще могат да се чувстват като богини, а и е естествено и първично да загубиш 1-2 деца при раждане, така се доближаваш до природата и ставаш по-хуманен. Може да дадеш шанс на някоя душа така да си довърши кармата, като се задуши по време на процеса или се заклещи в таза.

Това си е вид човешка жертва пред олтара на раждащите богини. Жертва на невинни новородени. Нали, трябва да приемаме смъртта като нормална част от живота...

Гади ми се направо.

# 662
Както казва една приятелка "ако го кажа още веднъж, ще ми е за първи път" Laughing. Та нека да кажа и аз за "първи път", че колко бебета умират и къде си личи от статистиките и изследванията по темата болнично/домашно раждане и там хич не личат такива апокалиптични картини, какивто ти, Мамасита, рисуваш във въображението си. Много забавни образи си създала, в ума ми възникват някакви бойни полета с лееще се кръв, носещ се над смачканата трева дим и умиращи в  агония...я бебета, я родилки... Laughing Права е Сова-добре е да се успокоиш, особено ако си стигнала до там да имаш соматични симптоми (гадене) от мисълта за нещо.

# 663
Мъж изроди сам първото си дете http://bnt.bg/bg/news/view/70031/myj_izrodi_sam_pyrvoto_si_dete

Баща изроди сам първото си бебе в Церова кория 24-годишният ..... срязал с нови ножици пъпа на ...
Браво! Поздравявам тези хора   bouquet
Когато години наред виждаш колко лесно животните в природата раждат, не може да не се запиташ - а защо ние хората трябва да ходим в болници да раждаме, да не сме болни?

Болни са само умовете на някои...
Ха де, защо ли на хората им трябва болница, с тези големи глави на бебетата...а и с този сложен таз заради изправената походка...

Да, вече разбрахме, че за привържениците на естественото раждане то е по-важно от безопасността на максимален брой бебета. Какво са 1-2 брак, като тооолкова много жени ще могат да се чувстват като богини, а и е естествено и първично да загубиш 1-2 деца при раждане, така се доближаваш до природата и ставаш по-хуманен. Може да дадеш шанс на някоя душа така да си довърши кармата, като се задуши по време на процеса или се заклещи в таза.

Това си е вид човешка жертва пред олтара на раждащите богини. Жертва на невинни новородени. Нали, трябва да приемаме смъртта като нормална част от живота...

Гади ми се направо.
Краварят е израждал стотици здрави телета. И е научил една истина, която докторът не знае - че когато оставиш раждането в ръцете на Природата всичко е наред.

Kравата има едно голямо предимство - тя няма доктор, който да я убеждава колко й е тесен таза и колко е голяма главата на детето и колко по-добре е за нея $$$ секцио в $$$$ болница

Бас ловя, че ако започнат да израждат крави в болници, на масата с корема нагоре, на ярка светлина, шум,  монитори и химикали, смъртността ще скочи с 30%!!!!

Последна редакция: ср, 15 фев 2012, 13:46 от Людмил

# 664
  • Пловдив
Абе, то същият апокалипсис е и във вашите глави, само че се отнася до болниците и лекарите...... Stop Днес всеки може да докаже всичко, зависи кой и за какво плаща. Всичко, ама всичко може да бъде манипулирано, но подобни четива са благодатна почва за мързеливи умове.  Whistling

Тъкмо се чудех кога ще дойдат лекаритеееее. Дори вече публикациите са придружени със снимков материал. Кой от какво е обсебен вече се обърках.  Mr. Green

# 665
Краварите имат един метод като се заклещи телето- дърпа се с трактор. Ама после ако не стане работата, за тази цел има много рецепти с телешко.

Колкото и да не ви се вярва, баба ми- човешка акушерка, е правила секцио на коза. Животинките оцелели.

Кравите имат широк таз, щото ходят на 4 крака, а телетата имат малък мозък, защото са тъпи.

Хората не са крави, имат си интелект, та да не се шашкат от ярка светлина. Всъщност какво й е толкова страшното на ярката светлина?

За хората не е така: раждането иска или помощ, или много брак. Така е било, така и ще бъде, особено в 21 век, когато телата ни не са развити оптимално. Това не е фантазия, а биология.

Един ветеринар доста по-неуспешно остави нещата в ръцете на природата, спомняте си още, нали?

# 666
Значи не били верни научните изследвания, защото били подкупни докторите, които ги правили, ОБАЧЕ докторите, които израждат са неподкупни и перфектни. Rolling Eyes newsm78

Не обръщаме внимание на научните изследвания, правени от професионалисти, които показват, че домашното раждане е толкова безопасно, колкото колкото и болничното, а има и куп дуги плюсове, обаче някак си вярваме, че цялата истина е в болничните раждания и си измисляме твърдения, че имало много "брак" ако няма екип доктори над родилката и дестина системи и скалпели.

Изобщо логика да търсиш...със свещ. Laughing

# 667
  • София

Браво! Поздравявам тези хора   bouquet

Поздравленията заслужава съдбата, Бог, Вселената или кой в каквото там вярва, че бебето е живо и добре. Защото с тегло под 2 кг. и сължина 30 см. може да се каже, че е било на кантар. Такива бебета трябва да се раждат в болница, а не на нивата, освен ако не приемем за нещо нормално и природно голямата вероятност следващото бебе в такова състояние да не извади този късмет. Никакъв повод за поздравления нямат тези родители.

Стига вече с това оставяне на нещата в ръцете на Природата. Твоето дете като е болно, не го оставяш в ръцете на Природата, нали Wink На писаници в нета е лесно, ама когато твоят живот и здраве или тези на близките ти са в опасност, пееш друга песен. И не - не всяко раждане, оставено в ръцете на Природата, е наред. Много добре го знаеш и занеш за кой случай говоря. Затова и толкова "врагове" сме се събрали в темичката ви.

# 668
Според мен, има грешка. Дете с тегло под 2500 трудно би било изписано от болницата.

# 669
  • Пловдив
persimon стига вече с тези изследвания. За друго говоря.  ooooh! За пропагандата до седма тема, където се пробутваха какви ли не твърдения за безспорна истина. А както се разбра в последствие не било точно така. Tired  Няма нищо перфектно на този свят. Дори домашното раждане не е перфектно, колкото и някой да се опитва да го внуши в тази тема. Не ми се вярва да си чак толкова наивна. И това да се противопоставят злите демони докторите и пациентите, не е работеща тактика за постигане на целта, а именно регламентирането на домашното раждане.. Писах го още в самото начало.  Peace

Изобщо не съм казала, че едните доктори са подкупни, а другите на са. Това пък откъде си го измисли  Crossing Arms Но като се замисля, за едно такова изследване някой ще прибере милиони, а при раждането най-много 500 лева. Кой има по-голям интерес.  Thinking

П.П. Отново дебело подчертавам, не става дума за цитираните от теб статистики в тази тема. Има доста спорни нАучни изследвания.  Laughing

# 670
От известно време чета тук, защото ми се струва, че проблемът има важно социално значение, но нямах намерение да пиша.
Но някакси тоя път не издържах.
Много ми е забавно как някакви хора, пропагандиращи близост до естествените неща, еко, гриийн и т.н. лайфстайл, всъщност нямат никаква представа за това какво всъщност представлява природата и нейните закони. Особено ме кефят като ги срещна на пазар-купуват био мляко и био кашкавал заедно с малките си дечица и едновременно с това по 5-6 Зайо-Байо и шоколадови вафли.Куул,а.
А колкото до това как раждат кравите-ето ви една рийл история. Родителите ми имат вила в едно малко селце, където прекарват уикендите. Миналата есен една крава започнала да ражда, но се оказало, че телето е прекалено едро /може дори и при кравите да се среща тесен таз/. Майка ми каза, че 2 дне кравата се мъчила, мучала, чувала се из цялото село, било нещо ужасно. Накрая няколко селяни не издържали и докарали ветеринар от съседно село. Наложило се да направи плодораздробяваща операция.Ако не е ясно-разфасовал е плода, за да може да го извади, за да спаси кравата.
Толкова за безопасността на ражданията в природата и естествения подбор.

# 671
Едно време такива операции са правени и на хора, друг е въпроса дали са били наложителни. Нали разбирате, че наложителността идва от компетентността на този, който прилага дадено нещо.

# 672
Едно време такива операции са правени и на хора, друг е въпроса дали са били наложителни. Нали разбирате, че наложителността идва от компетентността на този, който прилага дадено нещо.

В случая ветеринарят е спазил основно правило-спасил е животът на този, който би могъл отново да дари живот. Вероятно сте наясно, че има ситуации, в които е невъзможно раждането на жив плод. Разбира се, че трябва преценката за порядъкът на спешност/неотложност и как да се реагира е в ръцете на квалифицираните лица.

# 673
С теб изглежда не се разбираме какво си казваме, изобщо. Аз честно не те разбирам, като гледам и ти мен.

С две думи: аз съм на мнение, че всеки човек трябва да е свободен да избере как и къде да роди. Препоръчително е решението да е информирано и да не се ражда сам в някои от случаите, в които това не се препоръчва, тип плацента превия, недоносено дете и т.н. От там нанатък дали ти или аз мислим, че някой може или не може да ражда у дома си, нито е наша работа, нито някой ни пита. Законът защитава избора, научните изследвания подкрепят също. На мен ми харесва идеята за домашно раждане, на теб не ти. Чудесно. И двете неща са разрешени от закона. Защо настояваш да се съглася с теб. Мислиш ли че изобщо е възможно? Или и ти като някакъв спасител в ръжта си тук да ловиш заблудилите се майки? Представяш ли си изобщо, че ти си тази, която ще спаси някой, който иска да роди у дома си? Нали 98% от цялата световна медицинска индустрия натиска за това да се ражда в болница? Ако те не са се справили с убеждаването, ти ли ще си тази? Разбери, хората имат собствен мозък и право на избор. Не можеш да вземеш решение за тях, ако ще да си сигурна, че си права и че е за тяхно добро. Просто хората са свободни да решават. Това е. Peace

persimon стига вече с тези изследвания. За друго говоря.  ooooh! За пропагандата до седма тема, където се пробутваха какви ли не твърдения за безспорна истина. А както се разбра в последствие не било точно така. Tired  Няма нищо перфектно на този свят. Дори домашното раждане не е перфектно, колкото и някой да се опитва да го внуши в тази тема. Не ми се вярва да си чак толкова наивна. И това да се противопоставят злите демони докторите и пациентите, не е работеща тактика за постигане на целта, а именно регламентирането на домашното раждане.. Писах го още в самото начало.  Peace

Изобщо не съм казала, че едните доктори са подкупни, а другите на са. Това пък откъде си го измисли  Crossing Arms Но като се замисля, за едно такова изследване някой ще прибере милиони, а при раждането най-много 500 лева. Кой има по-голям интерес.  Thinking

П.П. Отново дебело подчертавам, не става дума за цитираните от теб статистики в тази тема. Има доста спорни нАучни изследвания.  Laughing

# 674

В случая ветеринарят е спазил основно правило-спасил е животът на този, който би могъл отново да дари живот. Вероятно сте наясно, че има ситуации, в които е невъзможно раждането на жив плод. Разбира се, че трябва преценката за порядъкът на спешност/неотложност и как да се реагира е в ръцете на квалифицираните лица.
Аз не казах това, а че по-скоро преценката на квалифицираното лице зависи от границите на неговата собствена компетентност. Говоря по принцип, а не конкретно за ветеринара.

Общи условия

Активация на акаунт