Първокласници 2011/2012г.

• 38 375
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София
При нас безплатната закуска е всеки ден, но е в 90% от случаите ябълка, която не се яде. Но още по-лошо е положението с платената следобедна, коят е 1лв и е...филия намазана с нещо.  Shocked Обикновено с пастет или сладко, много рядко с течен шоколад. Е, още втората седмица не купихме купони за нея. Обаче последната седмица Никол не яде и в стола, защото храната не й харесва, което са си всеки ден 2,50 на вятъра. И тази седмица ще кара на сандвичи от вкъщи, ще видим другата какво ще реши. Тя по принцип е много лакома, вкъщи изяжда по няколко порции, но яде само каквото й е вкусно. Няма начин да я накараш да хапне нещо, което не харесва.  Confused

# 406
  • София
При нас все още нищо не се говори за Коледа, в училище де... Иначе, аз съм си наумила една идея, няма да открия топлата вода, но все пак. Мисля да му направя коледен календар, но не с лакомства, а с предизвикателства. Отваря прозорчето и вътре задачка за деня. Разглеждах коледните идеи в крокотак. Мисля, че с тези които са там и с малко идеи от мен, ще скалъпим 24 интересни дни. Взех, че се изпуснах и споменах нещо пред малчо.... е голям зор дава от днес или утре да го правим и да е за повече дни  Laughing
Синът ми пише сравнително четливо и това, което е казала госпожата да се прави, се прави, без мрънкане,....ноооо накарам ли го нещо допълнително да прави, настава голяма драма. Той може да чете/срича. Госпожата е казала няколко деца от класа да носят книжките към читанките, той в това число. В събота купихме една книжка с приказки за Хитър Петър, днес взе нея. За сега привлече интереса му, ще видим до кога.
Момичета, Карлсон в кой театър е, че нямам време да се връщам да чета?

# 407
  • София
Спокойна, и при нас имаше отстъпка(ние събрахме без отстъпката), г-жата се натовари с покупката и ни даде пълен отчет с фактура колко са платили, каза колко са спестили от отстъпката.
Апаратът беше нов при нас, за мен е за предпочитане, тъй като не се знае кой и как е ползвал преди това, а се и притеснявам от зеленясването.

Това ми е мисълта де, на мен ми е ясно, че всички получават отстъпка, ама при нас някъде потъна. Апаратът , който ще ни дадат също е нов, разбрала съм се с фирмата.

Уф, явно при нас е по-различно положението, ще искам телефон на някоя от майките, които се занимават с парите, поне една бележка да сложат за водата, ако има някой против, да се запише....
oblachna, ние бяхме в Модерен театър

# 408
Привет, нямах много време да чета, сигурно сте натрупали една камара шестици  Wink

Ние си платихме учебниците, които не се поемат. И 20 лв. за училището.
Не са ни искали пари за др.

...Тя по принцип е много лакома, вкъщи изяжда по няколко порции, но яде само каквото й е вкусно. Няма начин да я накараш да хапне нещо, което не харесва.  Confused

Ами не я карай. Просто не й слагай заместители. Ако е гладна, ще яде в стола, ако не е - няма да яде.

Аз сутрешните закуски в училище не ги харесвам, много тъпо - банички, бисквити, тутманици, филии с шоколад и подобни. Иначе ябълките са много вкусни, според нея, мита, не мита - омита се. То хубаво ги дават тези боклуци, но поне да не тръбят по медиите, че били забранени нездравословните закуски в училище, та чак лавките се контролирали  Laughing какво се контролира? Форнети, кубети и т.н. си се продават свободно,... Бисквитите пък бяха с разни растителни мазнини, естествено, + не можеше да се разчете срока на годност Sick не съм чак толкова крайна, и ние от време на време купуваме боклуци - но всеки ден е прекалено.

От стола съм доволна. Десертът рядко е различен от плод, има супа, и второ със салата. Нещата са предимно на фурна и скара (според детето).
Купонът ни го вдигнаха, беше 1.49 лв., 2.50 лв. е сега, но мисля, че си заслужава.

Слагам по нещо малко домашно в раницата, защото не е гладна в 7:30 ч., огладнява в 9 ч. и ако се падне ден с ябълка, ще седи гладна, ако дават нещо тестено, домашната я хапва за следобедна закуска.

Вече даваме само по 20 стотинки, за 1 чай. Ако иска да си ги събира, вместо чая и накрая да си купува нещо др. Досега давахме по 1 лв., но след като се заринахме с тетрадки, моливи и всевъзможни дребни играчки от книжарницата, и от свободно разхождащи се кубети по чантата, сменихме сумата. Има ядене, има вода, има обяд, като не може да се контролира, няма джобни.
Парите в касичката вече се харчат само с нас.

В четвъртък имаме родителска среща.
Стартират и писането с химикал, най-накрая.
Моето като недовижда, с молива беше голяма мъка, но с химикал се справя перфектно (е, перфектно като за нея Grinning).
По английски нищо не са писали все още, но учителката от занималнята ги подхвана и в петък, когато имат само 3 часа (и то единия е музика), съответно малко домашно, им провежда и час по английски. Имаха да напишат тази седмица няколко пъти азбуката - и понеже няма кой да помни я написа 10 пъти. Колко е трябвало е загадка, но мисля, че 10 ще стигнат, ще стигнат и да запомни следващия път точната бройка  Twisted Evil

Имаха театър - в училището, в актовата зала, 3 лв.

Не се говори още за Коледно тържество, ще видим.

Нападнаха ги, отново, с календарчетата. Писна ми. Искам да се забрани достъпът на фотографи  Tired

Утре ни е окончателния очен преглед, тя съвсем изгуби търпение за очилата, голяма радост ще настъпи  Laughing

Успешна седмица на всички  Simple Smile

# 409
Момичета, Карлсон в кой театър е, че нямам време да се връщам да чета?

В Младежкия но Дондуков 8. Обаче аз като ходих в четвъртък 10 и исках да взема за събота или неделя билети нямаше.Е, имаше само на последния ред. Взех за 20 ,последните 7 билета за 2 ред  и пак бяха останали само на последния.Много бързо свършват билетите. Ще гледаме Карлсон,мисля да взема за декември за Малкия Мук.

# 410
И аз не разчитам на тази закуска, ама тя се плаща от нашите данъци. А и половин краставица?!? Как се очаква да стигне на детето. Или пък това с кивито???? Ми това е абсурд някъв, как така необелено. Ще се задействам аз по въпроса, има къде да вдигна джабала Close
Учителките ни се въртят, защото основната им учителка се възстановява от сериозно счупен крак и въобще не  е идвала. Та сутрин им е госпожата от занималнята, а в занималнята се редуват госпожите на вторите класове, докато се върне нашата госпожа. Но в случая няма какво да направим, дано се възстанови по - бързо и да си поеме класа Rolling Eyes

# 411
  • София
Тя, аз сега гледах програмата на Младежкия, има интересни представление, според мен. Ние повече сме го водили в кукления театър, но му е време и на нещо по-възрастно да отиде. Мисля, че узря вече и за "човешкия" театър хахаха. Мисля да му направя една програма коледната ваканция, пък дано и на бабата да и хареса  Laughing !

# 412
Тя, аз сега гледах програмата на Младежкия, има интересни представление, според мен. Ние повече сме го водили в кукления театър, но му е време и на нещо по-възрастно да отиде. Мисля, че узря вече и за "човешкия" театър хахаха. Мисля да му направя една програма коледната ваканция, пък дано и на бабата да и хареса  Laughing !
Провери и в Държавен музикален и балетен център. В Събота гледахме Снежанка и седемте джуджета. Беше много хубаво.Искат и на Зоро да ги водя,но е чак януари. Снежанка беше 1час и 30 мин. Малко се изнервиха накрая, ама те мойте не можеш да ги вържеш за толкова дълго време на едно място.А и познават приказката. Надявам се  Карлсон да им е по интересн понеже не сме го  чели .

# 413
  • Варна
При нас досега сме събирали по 50 лв. - за помагала, за лакомства и почерпка в първия учебен ден, както и за ремонт на стаята. Мисля, че дори останаха от тези пари в касата на класа. Направо се учудвам за какви суми става въпрос при някои от вас. Shocked

Влизам да се похваля с първо паднало зъбче. Най-после  Simple Smile

# 414
  • София
Не помня вече колко сме събрали, към 100лв май.

Човече, там е работата, че и да умира от глад, няма да яде нещо, което не й харесва. И двамата са ми така, понякога цял ден в ДГ не хапват, връщат се освирепели. А знам, че не са яли със сигурност, защото ни го съобщават учителките.

# 415
  • София
kophe, незнам ти как си реагирала, но аз бих си поговорила с госпожата. Този вид бележки хич не ги обичам. Ние имаме също проблем с тези 2 букви, старае се, но не всеки път се получава.
Ами! Не се меся! Naughty
Тази госпожа я познавам като класна на сина ми-4 години преди това. Wink
Тя има своите методи и тактики, но е факт, че на следващият ден Лора прописа по правилният начин. Peace
Но вкъщи си му обясних на детето така: "Виж, сега маме- всяка буквичка  си има ръчички. Сега, буквичката Л е подала ръчичка на буквичката М и те са си другарчета Flutter. Това е свързването на буквите!  Hug Просто не махай ръчичката на буквичката Л. Нека буквичките си подават ръчичка винаги." Wink

Не обичам да се меся в методиката на учителите, дано не ми се налага, разбира се.
Имам 100% доверие на госпожата, защото знам, как направи от 26 деца-стегнат клас с много висока резултатност и успеваемост. Беше надпревара сега на прага на 5 клас, кой ще поеме нейният клас. При нея се учи и пише, и няма изключения!

На следващият ден детето имаше похвала в същата тетрадка!  Grinning
Явно, системата-работи!
Иначе, в училище, моя милост  bowuu се появява по празници и родителски срещи. Но там не пропускам да си кажа какво си имам да си казвам. Обикновено. Wink

# 416
  • В светлината на слънцето
Чоко, най-после. Е, хайде честито... Heart Eyes
Наистина много големи суми събират в някои училища.  Shocked
Безплатната закуска и при нас не е кой знае какво, но и не е за изхвърляне съвсем: кифла, сиренка, бисквитки. Поне това съм виждала Теди да връща у дома в чантата си. Тя не налита на тестени храни и затова ги връща. Виж, ако има плод или някакъв зеленчук (засега май само плод са давали) се изяжда със страшна сила. Сутрин у дома не закусва нищо, само чаша прясно мляко или чаша чай с мед. В училището също не закусва (връща си въпросната закуска, а аз не й слагам нищо за ядене освен плод. Пари за бюфета не давам на този етап, тъй като решихме първокласниците да нямат достъп до него. Така че реално сериозното й ядене е в стола, на обяд. Доволна е и така както описва храната е добра. Десертът е винаги пресен плод, който си донася у дома (тъй като не ходи на занималня). Плодът е качествен.
Занималнята - (когато се е случвало да остане) супер доволна е. Учителката е винаги една и съща, и явно много добре занимава/подготвя децата. Peace
Театър - "Карлон" е в Младежкия театър наистина. Както и "Малкият Мук". Изобщо детските спектакли там много си заслужават. Peace За "Зоро" в Музикалния ще се въздържа предвид режисьора. Не съм очарована от нещата, които прави.  Naughty От целия екип единственият, който си струва е Богомил Спиров - добър глас и добро сценично поведение.  Thinking Може и да не съм права де, и да се получи спектакъл. newsm78 При мен вече е малко изкривено мисленето, тъй като оценявам от професионална гледна точка и често се вглеждам в неща, които за обикновения зрител не са от значение. Thinking

# 417
  • София
Тя, и ние взехме от последните билети за Карлсон на 20-ти в Неделя, също на 2 ред, току виж сме се запознали. Тази Събота гледахме Малкият Мук, на мен ми хареса. Ново костюми, декори, артисти, всичко ми хареса. Но децата от време на време ги хващаше страх. Появяват се там едни магьосници и аз от задния ред чувам "Мамо страх ме е!" Та мисля, че е подходящ за деца от 7 год. нагоре, добре че не заведох малката. Мислех, че моята ученичка е по-смела, но вечерта ми казва "Аз сега този магьосник ще го сънувам." Дечица, уж големи, а те са си малки.

Закуска слагам всеки ден, сандвич и плодче в кутия. От безплатната пие чая, когато има и ми носи ябълката в чантата, когато е ябълка. Добре, че учителката не я кара да яде, каквото дават.

# 418
Тя, и ние взехме от последните билети за Карлсон на 20-ти в Неделя, също на 2 ред, току виж сме се запознали. Тази Събота гледахме Малкият Мук, на мен ми хареса. Ново костюми, декори, артисти, всичко ми хареса. Но децата от време на време ги хващаше страх. Появяват се там едни магьосници и аз от задния ред чувам "Мамо страх ме е!" Та мисля, че е подходящ за деца от 7 год. нагоре, добре че не заведох малката. Мислех, че моята ученичка е по-смела, но вечерта ми казва "Аз сега този магьосник ще го сънувам." Дечица, уж големи, а те са си малки.

Закуска слагам всеки ден, сандвич и плодче в кутия. От безплатната пие чая, когато има и ми носи ябълката в чантата, когато е ябълка. Добре, че учителката не я кара да яде, каквото дават.
Страхотно.  Heart EyesНие сме една компания от трима големи и 4 деца.От 4 място ,седем са наши.Щом казваш ,че Малкия Мук е страшен за малките, се чудя какво да правя.Дребната ще се разсърди ако заведа само баткото.Тя много преживява разни неща, които са се случили през деня.Случвало се е да плаче  на сън.
Но пък като гледахме Снежанка, на една приятелка момичето на 7 год. каза че я е страх от вещицата , а мойта я успокояваше ,че това са , цитирам "човеци с костюми  и няма страшно" Joy

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 12:07 от Тя

# 419
В Младежкия театър горещо препоръчвам Оливър, напълни ни душата това представление. Ние също мислим да открием театралния сезон идващия уикенд, но още не сме решили с какво. В събота ще ги водя (ако успеем да се вредим) на Големия мечок на детската Киномания.

Парите в училище, които събирахме до момента, са около 170 лв, а сега предстоят и нови - касата е празна, а идва и коледно тържество. Освен това трябват за вода... Аз давам, въпреки че детето ми е до обяд и не пие вода там, но няма как. Отделно 20 лв за настоятелството... Абе, около 200 лв са досега общо с дребните, това от юни насам...

Ох, аз още не знам резултатите от СМТ в училището, където се явявахме, дано днес са ги изнесли. По мои изчисления трябва да има 48 от 50 точки. Дано се похвалим Simple Smile

Гого пише изненадващо за мен красиво с химикал Simple Smile

Oblachna, ние правим коледен календар от години, ето тук има идеи: Коледният детски календар. Всяка година им слагам задачи вътре  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт