Първокласници 2011/2012г.

• 37 956
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Това май зависи от госпожите в занималнята. При нас се пише всичко там. Диктовката беше моя самоинициатива. До сега с домашна за вкъщи не се е връщала, освен ако не е дописала някой ред с букви. Специално за уикенда не им дават.

# 646
  • София
Е при нас, специално за уикенда започнаха да им дават от миналата седмица. Изрично писането е преписване, а не диктовка - една страница и една със задачи по математика. А и четене, да започвали да четат вече сами...

# 647
  • София-България, Израел - където си поискам
Момичета почнахте ли диктовките, ние днес имаме да правим две диктовки на текстове от буквара - госпожата е оставила бележка в петък на вратата. Та се чудя КАК точно да диктувам, като се има предвид, че до сега само преписвахме текстове. Да диктувам цялата дума бавно или да прочитам думата бавно и после буква по буква.
аз купих тази книжка и съм много доволна Peace
http://www.prosveta.bg/?go=books&p=detail&bookId=2519

# 648
Небесна, радвам се да те "видя"  Hug

При нас всеки ден, в който имат БЕ правят диктовки. Даже имаме тетрадка само за диктовки.

# 649
  • В светлината на слънцето
Закона си е закон, ама като има детето 5-6 листа А4 домашни за писане и рисуване в петък като е уморено ли да ги пише  newsm78

А не си ли пишат в занималнята всички домашни? newsm78

При нас, ако има домашно за уикенда, то е в такъв размер, че позволява да бъде свършено в рамките на максимум един час. Ако детето ходи на занималня, логиката е да се върне с готово домашно и да няма нужда от никаква допълнителна работа у дома. Ако пък не ходи, то един час след часовете в петък, е абсолютно достатъчен да бъде свършено всичко. Никой не говори да се ходи без домашно или неподготвен в училище. Просто лично аз съм против излишното товарене с допълнителни неща през уикенда за сметка на свободата на детето.

# 650
И при нас е като при lulumba, а и в петък имат само 3 часа, единия от които е музика, т.е. няма и кой знае колко домашно.
По английски не пишат още нищо, но учителката от занималнята им дава домашно, да пишат азбуката например, като го дава в петък - чак за следващия петък.
Според мен е оптимално, не знам как го усещат децата.

5-6 листа А4 ми се виждат много...

# 651
  • София
И при нас е като при lulumba, а и в петък имат само 3 часа, единия от които е музика, т.е. няма и кой знае колко домашно.
По английски не пишат още нищо, но учителката от занималнята им дава домашно, да пишат азбуката например, като го дава в петък - чак за следващия петък.

В Шилер сме, предполагам че от това са по-натоварени... обикновено имат 1-2 пъзела за изрязване и оцветяване, 1-2 странички задачи по математика, 2 листа, двустранни с упражнения, напоследък и диктовка по български, картинка от немския и 1 едностранен или двустранен лист с думички по немски.

# 652
Само хубави неща съм чела за подготовката там  Peace но лично моето дете не бих натоварила толкова Embarassed

# 653
  • sofia
nad_tab , думичките по колко пъти ги пишете. На моята щерка и трудно да чете на Английски, не осъзнава буквите как да ги свърже, а на Бг няма проблем. Дори си е взела книга от библиотеката да чете, много и е интересно.

# 654
  • София, "Младост 3"
Само хубави неща съм чела за подготовката там  Peace но лично моето дете не бих натоварила толкова Embarassed
[/quote
аз също
 Embarassed
може да бъркам, но дано не толкова

# 655
  • София
nad_tab , думичките по колко пъти ги пишете. На моята щерка и трудно да чете на Английски, не осъзнава буквите как да ги свърже, а на Бг няма проблем. Дори си е взела книга от библиотеката да чете, много и е интересно.

Четенето на немски е в пъти по-лесно... на Аля май и е лесно, не е казала нищо. Всяка дума изписва май по 4 пъти, толкова и се събират на ред, изреченията колкото се съберат.

В Шилер сме, предполагам че от това са по-натоварени... обикновено имат 1-2 пъзела за изрязване и оцветяване, 1-2 странички задачи по математика, 2 листа, двустранни с упражнения, напоследък и диктовка по български, картинка от немския и 1 едностранен или двустранен лист с думички по немски.

Училището се намира, буквално пред входа ни, грехота би било да я пусна в друго  Hug
Не мисля че е чак толкова натоварена... никога не се е оплакала, че и е трудно или дори че не разбира нещо.... най-голямото натоварване е домашното за уикенда  Wink

# 656
  • София, "Младост 3"
 Peace
моето дете много изостава, но виждам, че мрънка, но би могло и повечко да се напъне
НАт успех! радвам се на деца, които имат повечко старание от моето  Peace
но се радвам, че добре си прецених гарджето и не съм прекалила - много мио е важно да се справи психически, защото е много много чувствителен
щерката е печена и нищо не я трогва, но той много страда ако нещо не върви добре

# 657
  • София
Peace
моето дете много изостава, но виждам, че мрънка, но би могло и повечко да се напъне
НАт успех! радвам се на деца, които имат повечко старание от моето  Peace
но се радвам, че добре си прецених гарджето и не съм прекалила - много мио е важно да се справи психически, защото е много много чувствителен
щерката е печена и нищо не я трогва, но той много страда ако нещо не върви добре

O... Аля е свърхчуствителна, мисля че точно заради това е толкова старателна... не може да си представи, че може да отиде на училище ако си е забравила някоя тетрадка например и никой не може да я убеди в обратното  Shocked

Сутринта си беше забравила раничката за физическо, изцяло по моя вина... тя си беше приготвила малката раничка вътре в голямата, аз я накарах да го извади, защото не и се побираха несесерите и съответно забрави физическото... минах да и го оставя и госпожата каза, че се е разплакала, защото си е забравила раничката   Sick

# 658
  • В светлината на слънцето
Nad, естествено, че при това положение ще изберете точно това училище.  Peace Аз просто си споделям моите възгледи.  Peace За Шилер знам, че имат добра подготовка до четвърти клас. Децата на доста колеги и приятели учат там - но са все по-големи де, и всичките твърдят, че до четвърти клас е много добре, след това рязко пада обучението. Thinking
При нас немският засега се изразява само в устни занимания. Просто на Гьоте е такава системата. А конкретно в петък им е супер облекчена програмата.

# 659
  • София
Вчера установих, че Кало е доста зле с писането. Криви, некрасиви, нечетливи и мазани с гума изречения... Sad Ще трябва да започваме нещо в къщи. Какво казвате да преписва текст ли е по-добре или да диктувам? С една диктовка от 3-4 изречения откарахме сигурно 40-50 мин. То беше въртене, то беше хилене редувано с прозявки, то беше "не обичам писане обичам математика"...Уф!
Задачите оставих за последно, реши ги всичките, макар че беше уморен, ама с писането просто има отрицателна нагласа. Обясних, че писането е като рисуването, все едно рисуваме огърлица от мъниста. Просветна за малко, после пак се нацупи...

Общи условия

Активация на акаунт