Първокласници 2011/2012г.

• 37 935
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • В светлината на слънцето
kalimbi, пробвай да го накараш да пише по-бавничко. Теди като се разбърза и ела гледай какво мацане настава.  ooooh! Като не бърза, пише много красиво. Та може и при вас да проработи по този начин. Thinking

# 661
  • София
Закона си е закон, ама като има детето 5-6 листа А4 домашни за писане и рисуване в петък като е уморено ли да ги пише  newsm78

А не си ли пишат в занималнята всички домашни? newsm78

При нас, ако има домашно за уикенда, то е в такъв размер, че позволява да бъде свършено в рамките на максимум един час. Ако детето ходи на занималня, логиката е да се върне с готово домашно и да няма нужда от никаква допълнителна работа у дома. Ако пък не ходи, то един час след часовете в петък, е абсолютно достатъчен да бъде свършено всичко. Никой не говори да се ходи без домашно или неподготвен в училище. Просто лично аз съм против излишното товарене с допълнителни неща през уикенда за сметка на свободата на детето.

Пишат и в петък, просто им е практика да им дават домашно и за вкъщи само за уикендите, за да може децата да свикват сами да си разпределят времето за домашна подготовка. Напълно го подкрепям, нали трябва и сами да се научат да учат.

Nad, естествено, че при това положение ще изберете точно това училище.  Peace Аз просто си споделям моите възгледи.  Peace За Шилер знам, че имат добра подготовка до четвърти клас. Децата на доста колеги и приятели учат там - но са все по-големи де, и всичките твърдят, че до четвърти клас е много добре, след това рязко пада обучението. Thinking
При нас немският засега се изразява само в устни занимания. Просто на Гьоте е такава системата. А конкретно в петък им е супер облекчена програмата.

И аз съм чувала че след 4 клас подготовката не е на ниво, гледам че много от майките се ориентират към СМГ за след това, за Аля не съм мислила още, като  стане 4ти клас, тогава  Confused

# 662
  • София
В Шилер сме, предполагам че от това са по-натоварени... обикновено имат 1-2 пъзела за изрязване и оцветяване, 1-2 странички задачи по математика, 2 листа, двустранни с упражнения, напоследък и диктовка по български, картинка от немския и 1 едностранен или двустранен лист с думички по немски.
Забрави да кажеш и, че 2 та листа, отделно, трябва да четат за домашно по 10х на немски. Simple Smile
Nad, естествено, че при това положение ще изберете точно това училище.  Peace Аз просто си споделям моите възгледи.  Peace За Шилер знам, че имат добра подготовка до четвърти клас. Децата на доста колеги и приятели учат там - но са все по-големи де, и всичките твърдят, че до четвърти клас е много добре, след това рязко пада обучението. Thinking
Сега съм в процес на "проверяване "на този слух със сина ми, който е в 5ти клас.
Това е първата година без огромни домашни по немски и наистина се създава впечатление отстрани, че нивото пада. Не е точно така. Wink Stop

# 663
  • В светлината на слънцето
kopche, дано.  Peace Не го казвам като слух, а като реални впечатления на вече разочаровани родители - хора, които са ми много близки, а не един казал на друг, той - на трети. В различни випуски са децата, а родителите определено могат да преценят какво е нивото. Сред тях има и преподавател по немска филология и изказванията бяха доста неласкави за нивото. Обяснението беше точно обратното на това, което казваш - каза, че отстрани изглежда добре, но е като балон. И то най-вече заради ниските възможности на самите учители. Това за след четвърти клас, до четвърти клас заяви, че е отлично. Peace

# 664
  • София
Забрави да кажеш и, че 2 та листа, отделно, трябва да четат за домашно по 10х на немски. Simple Smile

Тя нали сама си учи и този момент съм го пропуснала   Embarassed

# 665
Днес видях задачите давани от предишни години по роден край. Детето ги реши но аз и четях въпросите. Няма ли да им четат въпросите на децата, като дойде време за теста? ......

Не, няма да им четат. Или поне това е общото правило.

И Симона отговори на всичките въпрос, след като аз й ги прочетох. Оставих я да чете първия въпрос, отне й 5 минути, абсурд е да се справи сама с четенето. Сигурно няма да ходим на този тест, нищо, че задачите са лесни иначе. Rolling Eyes

Valery, много е сладък Бобо! Heart Eyes
Чоколина, най- добре попитай в училището в което учи Симона. Аз разбрах, че в училището в което Валя учи  квесторите ще четат въпросите.
Така, че най -хубаво е на място да се попита
Дано и при вас е така.

# 666
  • София
При нас, още от началото, госпожата препоръчва за събота и неделя упражнения за писането, а сега и определя странички за четене. По математика винаги са имали 2-3-4-5 стр. за домашно от сборника по математика. Програмата за петък не е натоварена- ЗИП БЕЛ и Роден край, до 11.30 са. Имат предостатъчно време (още от четвъртък) да се подготвят. Не винаги има желание да се занимава още в четвъртък, но не се и насилваме. Разпечатила съм му една папка със задачи от състезанията разни и забавна математика, събота и неделя с това се занимаваме. Прави го с удоволствие.... С четенето обаче, всичко е с уговорки и пазарлъци... Любопитно му е, интересно му е, но ако може да слуша и да попива, а не да чете... Може, но не го влече...
Тази събота и неделя си сглобихме Коледния календар. Подранихме с изработката, но сега джуджетата трябва да подготвят задачите  Laughing
Госпожата ни от миналата седмица е в болнични. Може би е нещо по-сериозно, защото днес разбрах, че се подготвят няколко учителя, които да се въртят и да я заместят. Това много ме притеснява по няколко причини.
Първо, тя е страхотна и аз мн държах, детето да е в нейният клас.
Второ, Госпожата, която сега я замества, абсолютно не знае къде се намира.... всички сме много разочаровани. Пример: Извежда децата. На въпроса, какви са им домашните, отговора е: Ох, забравих си нещата вътре, не мога да ви кажа.... оставете ги днес да починат без домашни, утре ще ги напишат  #Crazy
Пожелавам на нашата си госпожа и на себе си, бързо оздравяване!   bouquet
В тази връзка, все още нямам връзка с психоложката на училището...

# 667
  • България
Добро утро
Какво е това желание да сме първи в класната стая сутрин ooooh!бързане,мрънкане -ще закъснеяяяя и в резултат отиваме в 7.40ч в стаята само едно детенце,а госпожата дойде 10мин след нас!По принцип не ни пускат в класната стая,но с разрешение на охраната и директорката може.От този месец имаме охрана Confusedмалко късно,но все пак има.Днес тя и още две дечица ще посетят библиотеката с едната госпожа,защото четат изцяло гладко и с голямо желание.Домашните ги пише със замах още в петък-бързо,красиво и вярно Praynigдано продължава все така и за  напред.Следобед сме на родителска среща newsm78дано не е за Коледното тържество Praynig/рано е още нали/,не мисля че е правилно да се обсъжда пред децата.Моята принцеса все още вярва в белобрадия старец Thinkingкато се позамисля може и да хитрува-тази година не иска да изпращаме писмо до немския адрес,защото не е истина че отговора идва от там-според нея мама го пише-а той си беше изцяло истински.Коледен календар не сме правили още,миналата година имахме и беше мн щастлива всяка сутрин да си чете задачката закачка и да получава малка изненада по-късно..

# 668
  • София
Моята принцеса все още вярва в белобрадия старец Thinkingкато се позамисля може и да хитрува-тази година не иска да изпращаме писмо до немския адрес,защото не е истина че отговора идва от там
Ами много ясно е, че отговорът не идва от там. Просто, защото адреса не е немски, а...финландски.  Laughing
Вчера в Оринджа видях на касата цветни пликове за пращане на писмо до Дядо Коледа с адрес във Финландия- готови, надписани, с пъхнат вътре празен лист за писане.
По 0,99ст. Peace Идейно ми се видя. Simple Smile

# 669
  • София
Моята принцеса все още вярва в белобрадия старец Thinkingкато се позамисля може и да хитрува-тази година не иска да изпращаме писмо до немския адрес,защото не е истина че отговора идва от там
Ами много ясно е, че отговорът не идва от там. Просто, защото адреса не е немски, а...финландски.  Laughing
Вчера в Оринджа видях на касата цветни пликове за пращане на писмо до Дядо Коледа с адрес във Финландия- готови, надписани, с пъхнат вътре празен лист за писане.

Наистина е идейно, Аля още вярва в Дядо Колед и писма пише, всяка година. За моя зла участ това лято си намери писмото от миналата коледа... какво обяснение ударих, че много сме закъснели и съм го изпратила сканирано по е-мейл  Mr. Green

# 670
  • Пловдив
nad_tab , развесели ме с този отговор.      Joy       Аз не бих се сетила и сигурно нещата щяха да се объркат тотално. За сега вярва нашата с пълна сила, да видим до кага. 

# 671
  • България

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533079.0
това е тема в която има няколко адреса и миналата година точно от германския имахме отговор.
към края на темата има снимки от една мама от тази година.

# 672
  • София
О, аз реших да споделя за идеята, понеже виждам, че се интересувате. Grinning
Аз съм далеч от мисълта да използвам, който и да е адрес.
Моята дъщеря е на вълна да пуска писма с рисунки в пощенските кутии на деца от блока, които познава. Ей така, за да ги изненада и зарадва, просто!
На съм я осенила още, че може и на въображаеми да праща. Mr. Green

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 11:37 от kopche

# 673
А децата после получават ли това, което са си поръчали? Че при нас все има разминавания и ми се налага да обяснявам, което си е трудна работа, щерката писа на 10-тина листчета вече какви подаръци иска, беше и попаднала брошура на някакъв детски магазин и мнооого идеи взе от там  Mr. Green, всяко като малко писъмце и си вярва че ще ги получи.
Баткото ми се искаше вече да е разбрал, че няма Дядо Коледа, обаче крепя положението че ако каже на сестра си, сигурно ще има драми. Simple Smile

# 674
  • София
Не винаги и не всичко, което искат. Ето, сега освен написаните в писмото неща искат и други, които сме обещали отдавна. Така че ще е компиlaция. Малкияt иска самолет с дистанционно, няма да го получи, но ще получи друго сикано отдавна нещо. Wink

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 14:48 от Klemy

Общи условия

Активация на акаунт