Първокласници 2011/2012г.

• 37 940
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Привет на всички!  Simple Smile

nad_tab, здравееей !  Grinning  Hug

Ейй, пораснаха децата   Grinning

Не съм чела отдавна темата...Али в Шилер ли е? Моят Жоро, който вече е 10-ти клас , учеше до 4-ти клас в Шилер. Е, отдавна беше.., но оттам имам само хубави спомени. Heart Eyes
Първолачето се справя добре, малко бавничко пише /понякога/ и се разсейва..., но се надявам ,че ще го овладеем  Laughing Старателен е.
Виждам , че обсъждате домашните през почивните дни...На моят син не му дават домашно за уикенда, но  аз му давам .. Grinning  По мъничко упражнения.

Отивам да почета по - назад и ще се включа по - късно пак. Peace

# 676
Изчетох много назад и.......видях, че съм "изтървала" някакво състезание по рисуване, а можеше да отидем. В този ред на мисли може ли да попитам: ако искам детето ми да пробва сили и умения на подобен род мероприятия аз сама ли трябва да изровя къде ги има или да се надявам на някаква информация от училището, защото рових няколко пъти сайта на РИО Варна и не открих нищо интересно, особено за първолаци....и го зарязах!

# 677
А децата после получават ли това, което са си поръчали?

Моите, не. Имат предълъг списък от лего, но ще получат само по 1 кутия всеки. Тази година взех билети за Леголенд, така че ще използвам довода, че дядо Коледа го е решил като опция вместо дългия списък от пластмаса  Laughing

# 678
  • В светлината на слънцето
Мммм, коледният списък с искания... болна тема... ooooh! Тази година е голяяям проблем - порасналата кака не знае какво да иска. Абе знае тя всъщност - иска домашен любимец, ама се договорихме за пролетта. И други неща иска, но пак са пролетни (тогава й е рождения ден). Още умува за Коледа и в нищо не е самата тя убедена, че й е чак такова страстно желание. Thinking
Нашите утре ще ги снимат за календари. Така че ще си имаме увековечена гипсирана ръка. Mr. Green

# 679
А може ли да си споделяме идеи - искания от малчуганите newsm78

# 680
  • Остров Приятелство
Много трепети споделяте.  Hug
Аз не мога да се включвам често, но днес, ооо днес не мога да не се включа хвалейки моят пръцльо.
Днес за първи път най накрая успя да пише красиво...аз съм много, много доволна!
http://ssunny.snimka.bg/children/zadacha.632126.25669471.big
Иначе и той си има проблемите със стоенето без да мърда - върти се, пита този онзи до къде е стигнал, забележки му се правят, ама...надявам се да го овладеем - все пак е на шест. Благодаря на учителката му, че проявява голямо търпение и разбиране. Все пак обаче по знания и работа ги застига и понякога надминава....е, малко мърляво - там си подраскал, онам си подраскал, рисува си по полетата... Laughing
Ама днес, ааа днес - ух много ми е приятно. Бях се отчаяла едва ли не...той баща му пише с краката си, та кажи речи никаква подкрепа не получавах от него. Все остави го бре, стига писахте, уморен е, нали пише вярно и бла, бла, бла - ох, ама днес  Peaceнейсе.

# 681
  • София
*StaM* и аз се радвам да те видя, макар и виртуално  Hug

Аля, днес се сети да пише писмо до Дядо Коледа.... не се смейте поиска си нов несесер за училище, плюшено коте и пони(едни такива в малки пликчета).

До тук добре... ама старият и несесер е перфектен... огромен, може би само брандинга  на Хана Монтана му е в повече, трудно ще намеря по-хубав  Mr. Green   кое дете си иска нещо за училище, при това от Дядо Коледа  Shocked

За плюшената котка... има си две живи, едната от които мачка непрекъснато като плюшка.... понито оставям бе коментар  ooooh!

Като и гледам списъка, ще го изпълним целият, миналата година беше в пъти по-дълъг и го изпълнихме избирателно  Mr. Green

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 00:22 от nad_tab

# 682
  • България
Родителската среща мина.Съкровището има отличен по български за първа самостоятелна работа!Горда съм с нея многооо!Класната ми препоръча да я запиша в библиотеката,защото чете гладко и според нея тъпче на едно място.
Избрахме родителски колектив само от 2 майки,едната от тях съм аз по предложение на една баба.
Говорихме за Коледа,госпожата и аз..накрая се получи като монолог от моя страна,ама никои не прояви интерес как да изненадаме децата,как да ги почерпим...накрая предложих всеки да си донесе подарък за детето и по 3лв за почерпка.......съгласиха се и това е.
Не мисля че е много правилно с различни подаръци,но стоят и чакат да им се каже така ще е и в хор да кажат добре/дори и да не са съгласни/.......предлагах различни суми за еднакви подаръци,никой ни вопъл ни стон...доста съм ядосана.Искаше ми се да има изненади за дечицата от наша страна,но...както и да е..сега ровя в нета за такива...
Споделете при вас как е,как организирате празника?

# 683
  • В светлината на слънцето
Съни, честито и браво на детето!  Hug

За плюшената котка... има си две живи, едната от които мачка непрекъснато като плюшка....

Срещу едно бъдещо ваше поколение в женски род на секундата ти давам плюшено от близо над 20-те, намиращи се у дома (всякакъв калибър, порода и произход).  Mr. Green Теди е болна на тема котки.  Crazy А мечтата й е женско сиво коте. Обещали сме за пролетта (да видим обаче дали набелязаната котка точно тогава ще има котета и то точно такива). Ако няма ще ни изяде с парцалите.  Crazy Отсега му е приготвила котешко креватче със завивка, възглавница и балдахин.  Joy

# 684
  • Sofia
rositooo, а учителката нямаше ли някакви идеи за празника?
По-назад бях пуснала линк към една книга, писана от начална учителка - разказала е за няколко коледни тържества, които е организирала. На мен ми звучаха страшно симпатично и уютно, може да ти хрумне някоя идея оттам.

# 685
Здравейте,
да се впиша отново при вас. Доста време нямахме нет   ooooh!

Марти се справя добре в у4илище . Малко е шавлив , но се старае да издържи целия 4ас без да се върти. Затова пък на обяд като го взема не мога да го прибера - изразходва цялата насъбрана енергия да ти4а , лудува и беснее.
Не ходи на занималня - пише домашните сам в къщи. После , ако преценя , 4е има нужда пише и допълнително , но рядко се слу4ва. Гледам много , много да не го натоварвам още. Затова пък си е взел една книжка и всеки ден 4ете по еднаа страница от нея -сам . Още не 4ете гладко , сри4а , но пък има желание да се нау4и.

В 4етвъртък имаме родителска среща за Коледното тържество. Ще пиша после какво сме решили да правим.
А инъ4е и двамата още не са се сетили да пишат писмо на Дядо КОледа(ама и аз си правя пас  Twisted Evil  ). Сега сме на вълна РД. и подаръците за него   Laughing  Може би след това ще се сетят и за КОледа......

# 686

Днес за първи път най накрая успя да пише красиво...аз съм много, много доволна!
http://ssunny.snimka.bg/children/zadacha.632126.25669471.big

Много красиво, даже съвършено, поздравления.Simple Smile

Аз да се оплача, че моят е придобил неприятния навик да повтаря написаното. И в къщи като пише някога се е случвало да повтори буква ако не му е харесала съвсем, а вчера гледам някаква диктовка, почти целия текст минат отгоре втори път (не знам дали докато са писали или след като им е била върната), и дори да е било прилично изглеждащо  - като повтори ясно ви е какво става, а като му направя забележка отрича непоколебимо и твърдо... Говорих му, дано нещо да му влезе в главата.

За тържество още не е ставало въпрос, при нас, родителска ще имаме началото на декември и ако нещо ще се прави предполагам че тогава ще се реши.

# 687
Моята продължава да пише грозно. Ама много грозно. Правилно, но...
Замислям се дали да не я задева пак на очен лекар, като четох за детенцето на НСЧ. Обаче я водих юли месец на две различни места, едното от които беше най-добрата очна лекарка, която ме гледа от години. И двете казаха, че няма никакъв проблем със зрението.
Така че е по-вероятно да не може да свикне да пише още.
За Коледа - ще си разменят подаръци и ще ги водят на театър. Парите ще са от касата на класа, които събрахме в началото на годината.

# 688
  • София
Да се отчета и аз. Simple Smile
 И при нас започнаха диктовките. Мими се справя чудесно, пише красиво и правилно. Много иска и вкъщи да и диктувам. Математиката не и е толкова на сърце, но се старае детето и се справя също много добре. На състезание няма да ходи, имаше желание, но впоследствие се размисли. Принтирала съм задачите и ще ги решава у дома.
 За Коледа ще събираме по 5лв за децата/ ще им вземем лакомства/ и по 1лв за госпожата, ще и вземем нещо дребно. Миналата година в предучилищния клас събирахме по много пари, имаше много недоволни родители от факта, че на госпожата се купуват скъпи подаръци . За радост сега всички сме на едно мнение.

# 689
  • София, "Младост 3"
Дани пише грозно. С математика сме добре, но българския - прави успехи, но бавно.
Сега почваме занимания с логопед в училището -да помага и специалист, а и за спокойствие - колкото мое, толкова и на класната  Mr. Green
Класната се оплаква, че ориентацията социалната на детето куцала - аз си мисля, че е от стрес и от бавния му характер. А и си мисля, че става обект на внимание, защото малкото трудности стават непосилни, когато децата са 23 броя.
Аз все пак съм спокйна - детето има известни проблеми, поради своя характер - той е мудничък, понякога леко дезориентиран особено в момент на стрес, малко е нерешителен и неуверен, но всичкото това е в рамките на приетото и допустимото. поне за мен

Общи условия

Активация на акаунт