Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 645
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
  • София
ОТ БТ Тимок, също ми казаха , че искали да се приложи копие от дипломата за средно образование точно за справка  че не си изучавал разширено английски език. Изискването е дошло в последствие , защото иначе щяха да искат и него с останалите копия на документи.

# 301
  • София
ОТ БТ Тимок, също ми казаха , че искали да се приложи копие от дипломата за средно образование точно за справка  че не си изучавал разширено английски език. Изискването е дошло в последствие , защото иначе щяха да искат и него с останалите копия на документи.

Добре де аз съм си дала само дипломата от висшето, като друга не са ми искали  newsm78 тогава от къде са направили справка какъв език съм изучавал в средното? Тук нещо не ми е особено ясно май  Thinking

# 302
На мен също не са ми искали дипломата за средно образование.

# 303
  • София
На мен също не са ми искали дипломата за средно образование.

На мен също ми искат във фирмата дипломата за средно образование, като ги питах защо ми казаха че не знаят

# 304
В БТ Пловдив искаха и диплома за средно при подаване на док.

# 305
Здравейте!
По обяд ходих да си взема уведомлението от БТ Младост. Стана много бързо.На другата опашка за ваучери имаше 4-5 човека.

Сега остава да си намеря школа по английски език. Моля за някакви предложения.

# 306
Кажи моля те до кой номер са стигнали ако знаеш, че ми е много сложно с проверката на място.

# 307
  • София
Здравейте и от мен,
много се надявам, някой тук да бъде достатъчно компетентен, за да ми отговори на един въпрос, за да знам как от тук нататък да процедирам...
Преди около 3 месеца и половина подадох документите за кандидатстване по програмата, за курс по английски език. Бях одобрена , заедно със съпруга ми . Изпратиха ни уведомленията, и след това ваучерите. Разписахме всичко и ги върнахме. Започнахме курса. Към днешна дата са минали около 2 месеца. Ходим със страшно голямо желание всеки път ! Днес ми съобщиха, че от цялата група - от около 30 човека , само аз отпадам! Казвам как така? Какво означава това? По средата на курса...? И ми обясниха, че в четвъртък ще дойде жена от бюрото по труда, ама на нея и се били обадили и така и били казали....те видели в копието ми от дипломата че в средното си образование съм изучавала ЗИП английски език и видиш ли надхвърлям някакъв хорариум часове и нямам право сега да уча! Питам какъв е този хорариум - казват ми ами от 300 часа ! А аз имам 309 общо. Питам от кога е това УСЛОВИЕ, казват от днес ! Е как от днес ! Аз съм се подписала, както и те, че съм одобрена, че започвам, издаден ми е ваучер и т.н.......Как се появи условие по средата на курса. Разплаках се. Стана ми много мъчно.  Имах толкова много надежди за след този курс:(
Мой приятел се обади на негов адвокат. Каза че това не е законно. Преподавателя каза същото. Ако в четвъртък не ми се даде някакво обяснение или извинение съответно, ще си търся правата по друг начин.
иСблъсквал ли се е някой с такова нещо и какво се случи?
Сега отворих пак условията и документите по програмата. НИКЪДЕ няма такова условие. И как така от днес......по средата на курса....Ами то до края, може всеки ден да има нови условия на които не отговаряме , така ли? А как сме одобрени тогава, и какво става с ваучера....
Здравей,
Имах случай, подобен на твоя (макар че не в толкова напреднал етап), и ходих да се разправям в Бюро по труда, говорих със служителите, с директорката. Обясняват, че изпълнявали разпоредби. Помолих да ми покажат разпоредбата, и наистина беше "от днес". Издадена е от зам. председателя на Агенцията по заетостта. И понеже над тях е само премиерът ми казаха, че и да му се оплача, ще спусне нещата надолу пак по същия ред и нямало да има ефект. За това си мисля, че който има проблеми с чиновниците по тази програма, трябва да пише на тези, които осигуряват финансирането - Европейския социален фонд. Там хората не гледат да "отрежат" повече кандидати, а да се усвоят повече пари, да се постигнат целите на програмата. Имейлът е esf@ec.europa.eu. Не знам, дали ще помогнат конкретно по твоя въпрос, но поне ще те упътят какво да направиш. И смятам, че колкото повече граждански контрол има върху чиновниците, толкова по добре ще си отработват заплатите, т. е. наши данъци.
Поздрави

Хайде и аз в кюпа с този проблем. Сега ходих до ДО и оттам ми поискаха дипломата за средно образование. Доколкотo си спомням немския като втори език мисля, че беше над 300 часа. Утре сутринта ще им се обаждам да видим какво ще правим. Те ще звънят в БТ да видим дали ще избирам по-високо ниво или и аз незнам какво. Но и аз мисля да пиша на този мейл,  благодаря за коeто на budnikov.

# 308
Здравейте!Да споделя и аз.Бях одобрена за Организация на туризма и свободното време и получих обаждане на 17.10 да си взема уведомлението.след 20-тина дни усърдно търсене за доставчик си намерих,но трудно,защото няма много интерес за тази специалност и хората са малко.За това се съгласих на дистанционно обучение,а и държах на тази специалност защото имам възможност за реализация.Както и да е.И днес си получих уведомленито с насрочена дата за начало на курса и ми оставаше само да отида до бюрото по труд да ми дадат ваучера.НО преди малко ми звънят от фирмата-доставчик че от вчера им забранили да провеждат този курс. Shocked И момичето,което ми се обади с доста гузен глас ми обясни да ходя в бюрото да ги питам какво става,защото и на тях нищо не им били обяснили и не могат да ми дадат никаква информация. Thinking А принципно срока ми е до 20.11.11г.Някой да се е сблъскал с нещо подобно или да има информация? newsm78 Аз ще отида до бюрото,но все пак сме работещи хора и няма как да го направя веднага... Sad

# 309
В БТ Младост има изкарани списъци отвън които са до номер 5 хил. и нещо.На тях пише кой е одобрен и кой не е. Не звънят по телефона, защото им било много натоварено.

# 310
В БТ Младост има изкарани списъци отвън които са до номер 5 хил. и нещо.На тях пише кой е одобрен и кой не е. Не звънят по телефона, защото им било много натоварено.
Неодобрените са само 20-ина човека.

# 311
Някаква информация от БТ Люлин?

# 312
Здравейте, днес взех уведомлението за професионално обучение - 960ч., свързах се с одобрени доставчици - повечето ми отговориха, че няма да провеждат такова обучение.Имаше и две по-благосклонни фирми, НО......на среща в офиса на едната фирма доставчик на обучение ми обясниха, че е нереално да се извърши в срок до 30.06.2011г. защото обучението не може да се осъществи дистанционно и защото има определен брой часове които можеш да посещаваш седмично след като си работещ...т.е. идеята за обучение е чудесна, но нереална.........

# 313
  • на 90 км от морето
Здравейте, днес взех уведомлението за професионално обучение - 960ч., свързах се с одобрени доставчици - повечето ми отговориха, че няма да провеждат такова обучение.Имаше и две по-благосклонни фирми, НО......на среща в офиса на едната фирма доставчик на обучение ми обясниха, че е нереално да се извърши в срок до 30.06.2011г. защото обучението не може да се осъществи дистанционно и защото има определен брой часове които можеш да посещаваш седмично след като си работещ...т.е. идеята за обучение е чудесна, но нереална.........

Здравейте, не знам каква е Вашата специалност, но аз вече уча дистанционно за професия с 960 часа  Peace Така че би трябвало да има начин  newsm78

# 314
"Екология и опазване на околната среда", казаха ми че има много часове практика и не било възможно.......почти всички доставчици ми отказаха още като чуха Екология....

Общи условия

Активация на акаунт