Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 526
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Ако те одобрят и след това останеш без работа, няма проблем, трябва само да ги уведомиш.
Ако обаче се случи обратното - отпадаш, тъй като като ти дават ваучера/уведомлението попълваш декларация, че работиш.
Ами да - бях одобрена и вече посещавам курса и си бях тогава и още съм си на работа...то дори не знам дали ще остана без работа, но се притесних, защото има вероятност след 2-3 месеца да се затвори магазина и тогава...

# 526
Преди малко ми се обадиха, че съм одобрен. Номер 2035, бюро Сердика.
Искам да попитам това за хорариума, което се говори на 100% ли остава?
Понеже аз искам Английски език, но имам над 300 хорариум.

# 527
За всички които в момента карат курс КК  програмата и са одобрени за ПК или обратното
Може да си продължите курсовете един след друг сам трябва да подадете заявление  молба до директора на БТ да ви бъде разрешено да си запазите правото да си ползвате ваучера ,
Това е информация от днес . Питах дамите в БТ Люлин дали знаят до кога ще бъде продължена програмата защото няма време за обучение до 30,06 2011 и тя ми каза че ще я удължат до 2014 и май ще има още отпуснати средства  . Така че има шанс да завършим курсовете по програмата

.

# 528
Bonydi, като си ходила в БТ Люлин днес, имаш ли идея до кой номер са стигнали? Аз съм около 1060, още не са ми се обадили Confused

# 529
Сигурно някъде из темите е писано, но са много, та имам въпрос - къде може да се подаде сигнал срещу фирма усвоила доста средства по програмата "Аз мога" и нито един не е пратила никого на обучение? Хората са подписвали, че ще ходят на курсове и нищо?

Благодаря предварително!

# 530
Сигурно някъде из темите е писано, но са много, та имам въпрос - къде може да се подаде сигнал срещу фирма усвоила доста средства по програмата "Аз мога" и нито един не е пратила никого на обучение? Хората са подписвали, че ще ходят на курсове и нищо?

Благодаря предварително!

Предполагам в самата АЗ както и в съответното министерство! А коя е фирмата, иначе?

# 531
Може ли да се подават все още документи за кандидатстване по тази програма или съм изпуснала срока newsm78

# 532
Може ли да се подават все още документи за кандидатстване по тази програма или съм изпуснала срока newsm78

беше до 30.09.2011 Peace

# 533
а очаква ли се да има друга вълна

# 534

Благодаря предварително!

Предполагам в самата АЗ както и в съответното министерство! А коя е фирмата, иначе?

Инспекцията по труда се надявам също да обърнат внимание, но благодаря, ще се свържа и с "Аз мога".
А името на фирмата с удоволствие ще го споделя, нека само да приключи цялата одисея, която е подета.

# 535

Благодаря предварително!

Инспекцията по труда се надявам също да обърнат внимание, но благодаря, ще се свържа и с "Аз мога".
А името на фирмата с удоволствие ще го споделя, нека само да приключи цялата одисея, която е подета.

Nino това, което пишеш е много сериозно и тъй като в Българя масово се източва оперативната програма ще се радвам, ако това, което кажеш не го оставите без последици Peace

# 536

Благодаря предварително!

А името на

фирмата с удоволствие ще го споделя, нека само да приключи цялата одисея, която е подета.

Наистина ще е хубаво да знаем коя е фирмата сега, за да не може същата да заблуди или излъже някоя и от нас, доверявайки и своят ваучер като избран доставчик! Инспекцията по труда не е органа, тя се занимава с неправомерно извършени уволнения, назначения и пр досежно работа и трудова заетост!

# 537
Обаче ако хората са се подписали, че са били там ще стане "твоята дума срещу моята" и аз мисля, че е добре сега да се знае... да не ходят хората там  Wink

# 538
Обаче ако хората са се подписали, че са били там ще стане "твоята дума срещу моята" и аз мисля, че е добре сега да се знае... да не ходят хората там  Wink

Именно, подписали са и все пак това са доста хора, може да се провери. И не, няма да оставя нещата така. 

А обещавам и името на некоректния работодател да споделя. С кеф!

# 539

Благодаря предварително!

Ако действително има усвоени пари, тогава компетентният орган е прокуратурата!
Сигналът не може да е анонимен - ще трябва да излезеш с името си (не че се съмнявам конкретно в теб, казвам го по принцип, защото има случаи, в които хора искат да направят нещо, но не им стиска).
В сигнала трябва да акцентираш, че чрез документи с невярно съдържание (документите, които са подписвали хората, че ходят на курс, а всъщност не са), еди-коя-си фирма е получила пари от държавата, без реално да си ги "изработи"!
Останалото е работа на прокуратурата... Дано си я свърши добре, че такива случаи са трудно доказуеми по принцип. Хората стават "съучастници" и си поддържат, че подписано и реално съвпадат. Евентуално със засечки дали някой не е "бил на обучение" и на работа или дори извън страната, например, по едно и също време може да се получи номера...
Успех в начинанието! Подкрепям те! Не трябва да си мълчим за такива неща, защото тези пари не идват, само за да влязат в нечий джоб, а за да получи някой за тях по-добра квалификация!

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 09:25 от els

Общи условия

Активация на акаунт