Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 8

• 50 759
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
desdemonka,аз също така предположих,но в такъв случай след като курсът започва на 11.12,утре може и да не ми издадат ваучера,а от ДО,го искат до неделя. Казаха ми,че щели да ми го дадат от БТ,но по мои сметки утре е 9-ти ден преди старта на курса,а пък в понеделник, за ДО ще е късно!
Ох, сега се притесних значи!
И аз желая успех на всички! Peace

# 616
desdemonka,аз също така предположих,но в такъв случай след като курсът започва на 11.12,утре може и да не ми издадат ваучера,а от ДО,го искат до неделя. Казаха ми,че щели да ми го дадат от БТ,но по мои сметки утре е 9-ти ден преди старта на курса,а пък в понеделник, за ДО ще е късно!

От БТ са задължени да ти издадат ваучера до 7 дни преди започването на курса! Някъде го пишеше това! Wink

izi55  2012 година следи на-вероятно пак по същото време ( месец Август) ще започне приема на доккументи за новата програма за 2013 година! Peace

# 617
*LV*, сигурна ли си, че добре си разбрала? На мен преди време доставчик, при който щях да започвам курс ми обясняваше, че 7 дни преди започването на курса трябва да се се отчели пред БТ, т.е. да си им занесла уведомлението, те да са те записали при тях и да са уведомили БТ, че започваш при тях, за да може в тези оставащи 7 дни БТ да знае, че си записана и да ти издаде ваучера. Звънни, ако искаш по телефона на доставчика и попитай пак. Успех Peace

# 618
  • София

От БТ са задължени да ти издадат ваучера до 7 дни преди започването на курса! Някъде го пишеше това! Wink

izi55  2012 година следи на-вероятно пак по същото време ( месец Август) ще започне приема на документи за новата програма за 2013 година! Peace
Много благодаря за информацията, ще следя темата   bouquet

# 619

izi55  2012 година следи на-вероятно пак по същото време ( месец Август) ще започне приема на документи за новата програма за 2013 година! Peace
Много благодаря за информацията, ще следя темата   bouquet

Най-добре е директно на сайта на АЗ!  Peace

# 620
desdemona,  даваш грешна информация обаче, НИКЪДЕ няма официална информация, че ще има нов прием на документи Peace ако удължат програмата може да има нов прием, НО пак казвам няма нищо официално, много хора се заблуждават, от това че пише, че програмата е до 2013г, ОБАЧЕ ТЯ Е ДО 01.01.2013г. това го прочетох в Европейските им документи  Peace Дори и да има удължаване, то трябва първо ЕС да го одобри!!

Да, ще започнат нови 22 програми, обаче все още не се знае дали ще има подобни курсове  Peace

*LV*,напълно възможно е да още утре да ти напишат ваучера, зависи от доброто желание на служителките и твоята настоятелност  Peace

# 621
Благодаря за отговорите на всички  bouquet
Ами тъй като днес си взех Уведомлението,веднага отидох В една школа с работно време до късно. Там ми казаха,че курса,започва на 11.12,но не мога да им занеса в понеделник ваучера,з/то те ще ги предават и отчитат тогава и ще е късно. Затова трябва утре да отида и да го взема. И сега аз се притесних,з/то както писах и по-горе Ако броя от утре до 11. са 9 дни и не би трябвало да ми го дадат, а пък за ДО ще е късно в понеделник.Това значи ли ,че ще ме отпишат от курса и изобщо какво щв стане след като Уведомлението ми е попълнено от ДО, ще ме презапишат ли за някоя януарска група.Извинявайте,че така,разпитвам и оше веднъж мерси,че го взехте присърце Hug

# 622
Не мога да разбера какъв му е проблема на ДО ако го занесеш в понеделник?? Може твоя ваучер да го включат към отчета за следващия месец ако чак толкова им е късно. И защо ще те презаписват и изобщо ще ти правят проблем, при положение, че това не зависи от теб,а  зависи от ДБТ, практиката им е 3-4 дни преди започването на курса да издават ваучери.  ooooh!

# 623
Мхм,ами така каза Г-жата. Исках да си спестя поредното разкарване до това Бюро,ако е напразно,но ще отивам утре и ще видя как стоят нещата!Дано се смилят над мен и го издадат този ваучер. АКо не- ще видим какво ще прави ДО. При всички случаи ще пиша за развоя. Може и на друг да му се случи подобно нещо!
Лека на всички!

# 624
desdemona,  даваш грешна информация обаче, НИКЪДЕ няма официална информация, че ще има нов прием на документи Peace ако удължат програмата може да има нов прием, НО пак казвам няма нищо официално, много хора се заблуждават, от това че пише, че програмата е до 2013г, ОБАЧЕ ТЯ Е ДО 01.01.2013г. това го прочетох в Европейските им документи  Peace Дори и да има удължаване, то трябва първо ЕС да го одобри!!

Да, ще започнат нови 22 програми, обаче все още не се знае дали ще има подобни курсове  Peace

*LV*,напълно възможно е да още утре да ти напишат ваучера, зависи от доброто желание на служителките и твоята настоятелност  Peace

Клюкарче, да точно това и имах напредвид Peace! Затова я и посъветвах да следи за инфо не тук, а на сайта на АЗ! Peace

# 625
Момичета и момчета(ако има),връщам се от БТ Сердика. Една от служителките се обадила,че  нямало да идва и като се спретнаха едни началници там за нула време ни обслужиха!И най-важното: Взех си ваучера! Сметнаха набързо и казаха може да го взимаш,дори нямаше време да им обяснявам каквото и да било!
И още нещо важно една Г-жа каза на друга: "До 3000 номер никой не връщаме"
Така,че Успех на всички и по-малко ядове с програмата!

# 626
  • Варна
Някой има ли информация във Варна до кой номер са стигнали?

# 627
не, по тел не казват до кой номер са ако имаш възможност виж на място Peace

# 628
Някой има ли информация във Варна до кой номер са стигнали?

На 3 етаж в малкото коридорче (това непосредствено преди кабинетите им) има две папки. Едната е със списъка на одобрените кандидати по коя програма и за какво не става ясно и не може да се търси по Вх номер а само по имена ( и струва ми се, че този списък не  е пълен, защото аз не се намерих в него  Shocked а вече имам ваучер  newsm78  и дори започнах курса си вчера  #Crazy), т.к номерацията вътре е 1,2, 3 и т.н ... А др папка е с доставчиците на услуги!  Peace

# 629
  • София
Привет,
Предстои ми обучение като безработен: Сътрудник в малък и среден бизнес (през делнични дни , 6-8ч дневно), 300ч, 600лв (2-3мес).

Свързах се с 2-3 обучаващи центъра, ще започнат евентуално средата на месец декември, но не се знае по кое време ще са занятията (зависило от групата и т.н.).
В процес на търсене на работа съм. Притесняваме факта, че не знам какъв е графика (трябва да се запиша явно и тогава...) за да знам каква работа да търся или по-скоро обратното - какво обучение да търся спрямо работата (ако започна през следващите 3 месеца). Казаха ми, че 20% е лимита на отсъствията (строго ли се спазва?), което силно ме притеснява ако ще съчетавам и с работа на по късен етап. При започване на работа се губи автоматично стипендията, а ваучера мога ли да го върна по средата (ако е невъзможно да присъствам) без да връщам и пари или да изкарам обучението дори ако започна работа? Имам 25дни да реша дали да го използвам. Може би ще поизчакам  1-2 седмици да видя как ще се развият нещата с работата.

Това извади търсачката, на пръв поглед нито една не ми е близо до квартала. Едва ли някой тук е изкарал точно такова обучение, но може ли да препоръчате някои от тях или обратното (професионализъм, коректност, организираност, добра база...).

Център за професионално обучение „Знание"
ЮНЛЦ Сдружение „Колеж за работническо обучение" гр. София, пл. Македония 1
Федерация на Научно техническите съюзи в България   
ЦПО към ЕТ Стил 21
ЦПО към Института за следдипломна квалификация при УНСС   
ЦПО към Институт за управление на програми и проекти ЕООД   
ЦПО към ЕТ “Хлимия – Христина Йонова”
Интеграл - 08 ЕООД   

ЦПО към Никанор ООД
Училище за бизнес компетенции ЕООД
ВИФИ - България ЕООД
ЦPO към "ИнфоГруп БГ"ЕООД
Сдружение „Съюз за стопанска инициатива"
Център за професионално обучение към ЕТ "Деметра-Мая Антова"
Федерация на Дружествата за разпространение на знания - ФДРЗ
ЕГ КОНСУЛТ ООД
Фондация за социални инвестиции и ресурси
Център за професионално обучение АХАД-Бизнес Универсал ЕООД   
ТАРА АКТИВ ЕООД
Център за професионално обучение към Глоб трейд ЕООД   
ЦПО АрСи Профешънъл център ЕООД
Международно висше бизнес училище, гр. Ботевград
Главболгарстрой АД Център за професионално обучение   
ЦПО към Сдружение Фейс ту фейс   
Център за професионално обучение към Сдружение "Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи"   
Институт по индустриални отношения и мениджмънт ОКОМ   
ЦПО към Комплекс Кредо ЕООД   
ФСК Картел ЕООД   
ЕВРОБУЛ ТРЕНИНГ ООД   
ЦПО към МИНЕРВА АКСА ЕООД   
ЦПО към ЕТ АМОС-Спорт Слава Василева   
ЦПО Евро - Сорс ООД   
Бюро студентски труд ООД

hakama, по принцип никое ДБТ не издава ваучер на лица без трудов договор, дори и да имаш Уведомление няма да имаш право да получиш ваучер, освен ако до издаването му не си намериш друга работа, но и тогава е под въпрос  Peace

Значи, аз съм по програма за безработни, но ако започна работа по време на обучението или след като съм се записал (взел ваучер) - какво става, мога ли да върна ваучера ако реша че няма да мога да попълна 80% присъствия?

Като започна работа ще мога ли да се класирам по Аз мога повече, след като съм изкарал обучение 300ч?

Някакви идеи за обучителен център? Ще се оглеждам и за такъв с опция за частично дистанционно обучение Peace

Общи условия

Активация на акаунт