Избор на сушилня - 2

• 146 964
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Стара Загора
моята сушилна мачка леко,много неща например анцузи излизат като изгладени ,единственно с спално белъо нещо не мога да се разбера  newsm78винаги доста намачкано ,като цяло съм много доволна,незаменим уред! Grinning

# 586
Пробвала ли си с програмата за ризи - може би няма да мачка толкова? И да разтръскаш малко чаршафите след пералнята, преди да ги сложиш да се сушат?

# 587
  • София
Да попитам ,има ли специални препарати за сушилни,че моите хора се сдобиха с такова чудо.Утре ще я доставят.

# 588
  • София
Да попитам ,има ли специални препарати за сушилни,че моите хора се сдобиха с такова чудо.Утре ще я доставят.
Имало някакви ароматизиращи кърпички, но за близо 2-годишно ползване аз лично не съм слагала нищо допълнително в сушинята.  Peace

# 589
  • София
Поразгледах по магазините,но не видях нищо специално за сушилни.Но и аз не знам какво да търся,защото нямам такава.Та затова питам,че да сме готови ,когато я донесат и да я пробваме.

# 590
  • София
Според мен нищо не и е нужно.  Peace

# 591
  • Ланкър, планините Овнерог
Виждала съм някакви кърпички на Ленор за сушилни, но ми идват прескъпо и не съм взимала. Даже не съм сигурна какво им е предназначението - омекотява или ароматизира, или и двете.

# 592
Кърпичките са за аромат, много са скъпи и спокойно може да се мине и без тях. Сушилнята няма нужда от никакъв препарат.

# 593
  • в тристайна гарсониера :)
Кърпичките са за омекотяване и аромат, но освен, че са скъпи и не мирише после прането. Моите така си стоят, мисля да ги сложа в гардероба при дрехите, защото преди да ги употребиш миришат много хубаво.

# 594
Ароматизиращуте кърпички са много ефикасни, правят прането по - пухкаво и лесно за гладене , а и ги изкарва дрехите по -гладки . Колкото до 2 в 1 , преди да си взема моята говорих с техническият съпорт в няколко магазина за бяла техника и съветват , ме не е удачен избора. Развали се нещо в едното влече повреда и другото/нищо ново дотук/ баррабана не е достатъчно голям за сушилнята и не суши качествено , а и консумацията електроенергия е много по -голямо ит двете поотедлно.това не е мнение на техн.съпорт само , а имои познати и техни приятели дподелят същото.

# 595
Янтра, не прави ръб на ризата  Simple Smile ама мъжа ми без ръб ги носи. Той само ризи носи, освен ако е люта зима и носи пуловер, иначе винаги е с риза. Аз имам един панталон, който някак си винаги си е с ръба (на Зара е). Пера го, суша го и ръба си стои без гладене. Та сушилнята ми го изсуши днес с ръб  Simple Smile

# 596
  • в тристайна гарсониера :)
Ароматизиращуте кърпички са много ефикасни, правят прането по - пухкаво и лесно за гладене , а и ги изкарва дрехите по -гладки .
Същото го прави и омекотителят в пералнята, така че аз предпочитам с него  Simple Smile

# 597
  • Пловдив
Янтра, не прави ръб на ризата  Simple Smile ама мъжа ми без ръб ги носи. Той само ризи носи, освен ако е люта зима и носи пуловер, иначе винаги е с риза. Аз имам един панталон, който някак си винаги си е с ръба (на Зара е). Пера го, суша го и ръба си стои без гладене. Та сушилнята ми го изсуши днес с ръб  Simple Smile
Е, остава ми да науча моя да ги носи без ръб.... Flutter

# 598
какво представлява самият шум --- аз съм се насочила към ниския клас на елекстролукс и АЕГ ...... , но като гледам май съм сбъркала ?Simple SmileSimple SmileSimple Smile При нас ще се монтира в едната спалня, в коятоо никой не спи... само гости, наистина ли толкова много шумят---при пералнята се чува шум от мотор, а при сушилните какво е? Simple Smile
Не знам дали е от класа, по скоро е от марката. Може би просто Whirlpool са шумни, защото и на двата модела им дават еднакви децибели  Confused. Шумът беше като едно свистене и бучене, не мога да го определя, но може да идва от това, че тя беше кондензна сушилня (и издухваше въздух навън), а AEG-то е с термо помпа. Вече пусках за проба AEG-то - уникално тиха е  Grinning. Шумът е сравним с този на пералнята ми и доста по-слаб от центруфугата.
Съветвам ви, ако някой се притеснява от шума, да се опита да чуе как работят моделите между които се колебае. Аз успях да си направя тоси експеримент в Технополис в Мол Сердика (в други магазини ми отказаха  Confused, въпреки, че това им е работата). За мен шумът е важен фактор, тъй като сушилнята и пералнята ми не са в мокро помешение, а в ниша в коридора. 

Само за пояснение за шумът: Какво точно означава уникално тиха е и в същото време шумът е сравним с този от пералнята и по-слаб от центрофугата. В действителност тиха ли е или не? Колко тиха е - колкото пералнята когато центрофугира на по-ниски обороти или не?

# 599
АЕГ наистина са,поне по документи, от най-тихите. Но зависи от модела. Моделът, който се продава най-много в Германия (напоследък съм на тази вълна) е Т59 880 - http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/2461.html
Пише си, че шумът е 59 дБ, докато други са по 68 - 69 дБ. Десет децибела си е от значение. Миялната вдига шум около 47 до 54 дБ според модела. Пералнята при пране - около 55, а при центрофура - от порядъка на 70 и няколко. Ако жилището е малко, да ти бучи някакъв уред 1 час - бррррр.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 07:10 от Penkailieva

Общи условия

Активация на акаунт