Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 984
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Ти майтапиш ли се или аз нещо не мога да схвана Rolling Eyes Искаш да ми кажеш , че ще ми излезе 200 000 една такава къща?Трийсетина не са ли достатъчно като за начало?

# 361
Ти майтапиш ли се или аз нещо не мога да схвана Rolling Eyes Искаш да ми кажеш , че ще ми излезе 200 000 една такава къща?Трийсетина не са ли достатъчно като за начало?
Че ти имаш само гол парцел, докато се обърнеш и 30 бона са фръкнали, за проект, за ограда, да вкараш вода, ток отнякъде и евентуално да изкопаеш и налееш основите. Ако излезеш от земята би било супер в този бюджет. А после докато покриеш? И това е само грубия строеж, после почва голямото харчене.
Не искам да те отчайвам но трябва да имаш реалистична представа и да го виждаш в бъдещето че в някакъв обозрим период можеш да финансираш всичко това. Има твърде много строежи които си стоят с десетилетия на груб строеж а много са дори и непокрити, поради лоша преценка.

# 362
Ти направо ме уби Thinking

# 363
За проекти,ток ,вода и приземен етаж от 100кв.м. сме похарчили 58000лв.Остават 1 етаж 200кв.м. по груби сметки до ключ са ми необходими около 110000лв.

# 364
За проекти,ток ,вода и приземен етаж от 100кв.м. сме похарчили 58000лв.Остават 1 етаж 200кв.м. по груби сметки до ключ са ми необходими около 110000лв.
Остава един етаж и покрив, и ще доближиш 100000, но това е само грубия строеж, не виждам как ще стигнеш после до ключ с 10-20 000. Ми то само дограмата ще е толкова, а изолации, мазилки, замазки, ВиК, електро, отоплителна инсталация и какво ли не още...

# 365
  • Балчи-Варна
Момичета,не плашете толкова много кандидат-строителката.Аз като почвах нямах и 10000лв.Спокойно,незапочнатото не завършва.Започната къща наполовина не остава,все някак става.Спокойно колежке-ще стане.

# 366
# 367
Остава един етаж и покрив, и ще доближиш 100000, но това е само грубия строеж, не виждам как ще стигнеш после до ключ с 10-20 000. Ми то само дограмата ще е толкова, а изолации, мазилки, замазки, ВиК, електро, отоплителна инсталация и какво ли не още...
]
Е чак пък толкоз newsm78,зависи къде живееш.
Не бива да плашим tblagoeva,но искаме да има ясна представа какво да очаква като финансиране.
Когато се появи тази мечта за собствена къща, нямахме много пари,но когато човек си постави дадена цел намира начин,така че tblagoeva дерзай и не се плаши.

# 368
Нашата къща е 300 кв. на груб строеж с дограма и ни трябват поне още едно 50000 за да можем да се нанесем  Laughing А колко сме дали досега не ми се говори/няколко пъти по толкова/  ooooh!

# 369
Нашата къща е 300 кв. на груб строеж с дограма и ни трябват поне още едно 50000 за да можем да се нанесем  Laughing А колко сме дали досега не ми се говори/няколко пъти по толкова/  ooooh!
И аз минах няколко пъти през етапа - трябват ми още "само" 50 000, докато се нанесем. И сега мога да наместя без проблем още 1-2 пъти такава порция, ако имаше откъде Simple Smile

# 370
Аз говоря за 50000 много критичен минимум.Без никакви луксове вътре.Колкото да се нанесем  Laughing
Външна изолация,вътрешно измазване,окабеляване,едната баня,кухнята, латекс,ламинат.Точка.
Ще сме с климатици,имаме един,трябват ни още 1-2 за начало.
Без верандата,,без двора и т.н. други нещица,които и в последствие могат да се дооправят  Laughing

# 371
]
Е чак пък толкоз newsm78,зависи къде живееш.
Не бива да плашим tblagoeva,но искаме да има ясна представа какво да очаква като финансиране.
Когато се появи тази мечта за собствена къща, нямахме много пари,но когато човек си постави дадена цел намира начин,така че tblagoeva дерзай и не се плаши.
Ами там където живееш явно е същото където живея и аз, защото сама казваш докъде си със финансирането, а дори още не си завършила грубия строеж. Като го завършиш теглиш чертата - колкото ти струваше грубия строеж - още два пъти по толкова ще ти трябват до ключ. При мен даже три пъти отгоре излезе.

# 372
  • Балчи-Варна
Аз измазах вътре,имам хастар вън и пак няма да ми стигнат 50 000 за да вляза на 1 етаж да живея.И все казвам още 50 000лв.Дори вече не казвам още еди колко си.Като имам и действам и толкова.До тук стигнах за 4 календарни години като през едната не правихме нищо-щото била криза,и изхарчихме събраните пари ей така.

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 14:56 от gul4i

# 373
BobyB всеки има количествена сметка и по нея може да се ориентира горе долу за какво иде реч,с офертите които са ми дали фирмите за довършителните дейности смятам че можем да се вместим,живот и здраве когато това стане пак ще пиша

# 374
Благодаря на Гюлчи за успокоителните думи.Аз по принцип съм реалистка и не обичам да хвърча из облаците.Ясно ми е ,че няма да стане за една година. Не бързам особено ,имам къде да си живея спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт