Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 982
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Балчи-Варна
tblagoeva спокойно,бях писала по-назад,ако можеш за година да спестиш около 10 000лв,действай смело.Всяка година по нещо ще правиш А може и заем да теглиш,но не много.Пожелавам ти успех и смело напред.Сега като погледна и аз се чудя как съм успяла.Ако чаках да събера пари и така да почна,все още нямаше да почна.

# 376
  • Горна Оряховица
Момичета, много се радвам, че къщичката ни ви харесва и на вас Hug Да ,големината е доста относително понятие -имаме една голяма (холокухня) стая на първия етаж  и горе три спални...+ сервизни помещения- всичко 160 кв.м. Повече не ни трябва Crazy
tblagoeva щом има къде да живеете, не бързате ще станат нещата- макар и бавно. Документите наистина глътват доста пари... по назад в темите и аз питах дали с 50000 за самия стоеж ,ше мога да се нанеса ,поне в една стая. Е, няма как да стане- той само грубия излезе почти толкова  Rolling Eyes
Буболечо , браво на вас, страхотно сте напреднали и почти сте се нанесли. Колко време ви отне да стигнете от груб стоеж до това ниво (да си направя плана за тази година  Mr. Green).
Реа , блокчетата са от полистирол бетон - http://www.tivit-bg.com/index.php?option=com_content&view=ar … id=54&lang=bg -мъжа ми гони "ПАСИВНОСТ" на къщата, че той решава какво и как, а аз ще съм на интериора Laughing
Ms.Gorgeous ,сигурно е голям стрс да трябвав кратки сроковеда решиш кое и как да стане . Аз от сега  изпадам в паника, че нищо не мога да измисля, а си има доста време ... Whistling

# 377

За заем не искам и да чуя.Може би трябваше преди години да стане тая работа.Засега ще разчитам само на собствени средсва да ми е мирна главицата и да спинкам спокойно Simple Smile
Пари накуп трудно се събират , затова ще действаме по малко.Мечта ми е голяма,така че ще успея.
Благодаря  Hug

tblagoeva спокойно,бях писала по-назад,ако можеш за година да спестиш около 10 000лв,действай смело.Всяка година по нещо ще правиш А може и заем да теглиш,но не много.Пожелавам ти успех и смело напред.Сега като погледна и аз се чудя как съм успяла.Ако чаках да събера пари и така да почна,все още нямаше да почна.

# 378
  • София
Тблагоева, наистина, реално трябва да се гледа на нещата. Но пък щом не ви притиска време, спокойно може да си следвате мечтата Hug
Успех Peace
Мимоза, къщичката е идеална Hug
Нашата е 360-370кв ooooh! Whistling Долу- кухня, трапезария и хол на едно с врати към верандата, стая за гости, баня, малко фоайе, стълби с помещение под тях и връзка към гаражите. На полуетаж /над гаражите/ едно помещение със скосявания към 45кв. На втори етаж- 2 детски с обща баня, нашата спалня с тераса, гардеробна и баня. Вярно, просторна и хубава е къщата, но пък можеше това да се побере и на 200кв Whistling Laughing

# 379
  • Горна Оряховица
Ухааа, добра квадратура, нали знаеш- колкото повече ,толкова повече!!! Със здраве да си я ползвате- прекрасно ще стане, качвай и нови снимки. Проекта за фасадата ви е един от най-хубавите ,които съм виждала  Heart Eyes, смятате ли да го реализирате преди да се нанесете или може да чака ?

# 380
  • София
Реализацията ще е в последствие. През пролетта ще се прави цветната мазилка, камъка ще е за финал. Ще се икономиса от него, де.....със сигурност. Или просто ще чака  Laughing
Исках да снимам готовото стълбище как изглежда, но днес разбрах, че утре ще го фугират и ще го опаковат в кашони. Да го предпазят от следващата инвазия в баните Laughing
Събирам идеи за евтини интериорни врати Laughing Майсторите искат да знаят, къде ще се пада вратата, че да си предвидят лепенето......е, аз откъде да знам  ooooh! Това като лятото - дай структурите на тоалетните и бидето, то стени нямаше още Laughing

# 381
  • Пловдив

Буболечо , ... Колко време ви отне да стигнете от груб стоеж до това ниво (да си направя плана за тази година  Mr. Green).
Аз от сега  изпадам в паника, че нищо не мога да измисля, а си има доста време ... Whistling
  *mimoza*, първа копка ни беше 16.06.2010 г., завършихме грубия строеж септември месец 2010 г., после дограми, инсталации и вътрешна мазилка - до началото на декември 2010 г. приключихме. Довършителните се движеха по-бавно, отколкото се надявахме, защото всичко по довършителните работи правим сами. Включително сами направихме обшивката на стрехите, челните дъски и монтажа на улуците ... Във всичко, което виждате по вътрешните снимки, аз самата имам дейно участие  Grinning, включително по монтажа на гипс-картона по таваните, лепенето на фаянс и теракота, реденето на паркетите ... Много е трудно, когато не само трябва да обмисляш как да станат нещата, да обикаляш по магазините и да избираш, а след това - и да си го направиш сам - времето наистина не стига и напрежението е голямо, а колко неща пък се променят в движение ...
Гледам - на последните две страници пак е зачекнат въпроса за необходимите средства за строеж ... Естествено - всеки коментира от собствен опит, но наистина прилична къща може да се направи с не чак толкова много пари. Ние сме живото доказателство - аз съм споделяла и в предишните теми. tblagoeva, ако искаш - пиши ми на лични, ще се опитам да отговоря на въпросите ти и да те успокоя поне малко.
... Майсторите искат да знаят, къде ще се пада вратата, че да си предвидят лепенето......е, аз откъде да знам  ooooh!
- ами аз оставих около отворите на вратите известно разстояние /33 см - размера на една от нашите плочки/ и след монтажа си долепих цоклите на коридора долу. Е, правих допълнително фугиране, де, но не ми костваше много време и усилия ... Simple Smile

# 382
И аз искам къща и веранда и дворче и басейнче в него и.....и.....и.....
Поздравления на всички които осъществяват мечтите си.
И аз съм си обещала един ден да живея в къща....дай Боже да стане  Praynig

# 383
  • София
Честита Нова Година, да сте живи и здрави, изпълнени с положителни емоции, любов и щастие, желая на всички сбъдване на най-смелите мечти   
Hug Hug Hug Hug

# 384
При нас първа копка началото на септември и тази седмица покрива. За 4 месеца толкова, времето беше на наша страна. Нашата къща не е голяма, но за нас си е добре имаме маза 50кв, 1-ви етаж 50кв, 2-ри етаж 70кв, и таванска стая с голяма тераса. Грубият ни строеж ще ни излезе около 10 хил. лева и още толкова за материали, но ми е напълно ясно, че от сега се започва харченето и нервите  Mr. Green, но да сме живи и здрави бавно и славно ще вървим напред  Heart Eyes

# 385
При нас първа копка началото на септември и тази седмица покрива. За 4 месеца толкова, времето беше на наша страна. Нашата къща не е голяма, но за нас си е добре имаме маза 50кв, 1-ви етаж 50кв, 2-ри етаж 70кв, и таванска стая с голяма тераса. Грубият ни строеж ще ни излезе около 10 хил. лева и още толкова за материали, но ми е напълно ясно, че от сега се започва харченето и нервите  Mr. Green, но да сме живи и здрави бавно и славно ще вървим напред  Heart Eyes

Правилно ли съм разбрала - 10 000 лева ви е грубият строеж за къща близо 170 квадрата?

# 386
  • София

Правилно ли съм разбрала - 10 000 лева ви е грубият строеж за къща близо 170 квадрата?
И още толкова за материали Peace
Всичко е много относително. Зависи от терена, проекта....всичко. При нас примерно се наложи да правим хидроизолация на основите. Отделно при изкопните работи открихме морени по 2-3-4 тона Whistling Само тези неща оскъпиха и забавиха строежа, не споменавам другите дребни и не до там  дребни спънки Peace

# 387
  • sofia
+ още 10 000 лв за материали, значи 20.
Четете внимателно  Simple Smile
И потвърждавам, грубият строеж и най-бързата и евтина част от цялата хамалогия.
Буболечо, поздравления за труда!

# 388
Евтинко ми се струва и на мен 10 000лв. И то  даже с тази таванска стая и тераса може да хване 200 кв.м. къщата.
Като сложим мазето, етажа и тавана , идва като 3-етажа един вид, съответно основи да носят това нещо.
Оф не знам, ние от където и да го смятаме нашите 70-80 хил.лв. май няма да мога да ни оправят  Cry или дори да ни оправят, ще са само за груб строеж. А между временно трябва да сме на квартира, защото трябва да съборим къщата в която сме в момента за да почнем новата.

# 389
Честита НГ, момичета! Много да ви е успешна и да се нанесете в новите домове през нея!
Мимоза, много е хубава къщата! Никак не изглежда малка и си има всичко необходимо.Simple Smile
Буболечо- и друг път съм го казвала - искрено ви се възхищавам. Не толкова за кадърността и уменията, колкото за мотивацията и очевидно прекрасния екип, който сте с мъжа ти. Ние сме се избили още на първата плочка, която трябва да  залепи някой от нас... Mr. Green
За 20-те хиляди на Реа, също съм много скептична. Изкоп -основи - мазе -плоча - етаж - плоча-етаж-плоча- покрив, пък ако ще и 50 кв. ЗП, твърде малко ми се вижда. Тя, обаче, говори в бъдеще време - "ще ни излезе" . На тотала да споделиш пак, Реа... Peace
Като цяло подкрепям коментара на БобиБ - сума за груб строеж + същата минимум по 2, обикновено по 3, за довършване и обзавеждане /най-много среден клас материали и мебели/.

Общи условия

Активация на акаунт