Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 888
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Оф, аз много неясно се изразих, та да ме извините все пак, наистина до сега са ми били безинтересни много неща и съжалявам, че не съм се заглеждала повече в детайлите.......

Meggysan ,
Скрит текст:
била съм в много хотели, но не знам защото този ме впечатли доста....http://hotelbojenci.com/ На живо ми допадна още повече.

# 586
  • Русе
Там не сме били, но права си хотела е нов, на около 1,5 г. и изглежда доста добре, надявам се, че си и доволна от почивката. А тепърва ще видиш, че ще се заглеждаш във все повече и повече неща и то на места, където не си и предполагала, че ще мислиш за разни строителни и довършителни неща Wink.

# 587
  • Балчи-Варна
Здравейте момичета.Бях направила запитване колко ще ми струва термопомпа въздух-вода за къщата и отговора беше-19500лв.И вече се отказах и от това.Остава вариянта с котел на въглища.

# 588
  • Sofia
mds добре с какво се отоплявате ....

Не писах подробно защото ставаше дума за термопомпи, а нашето е съвсем различно, топлим се с пелети, котлето ни е Дефро и струваше около 7000лв приблизително(само котлето). Има си официален вносител - препоръчвам ги, много разбрани хора, не ни го монтираха те, но дойдоха в последствие да му оправят настройките, без изобщо да искат и очакват заплащане, което се среща рядко. За мощността ми беше мисълта, че в повечето случаи препоръчват такава с доста излишък. За термопомпите и ние се интересувахме, въздух-вода ми се струва не толкова добър вариант, ако гледаме рентабилност - голяма инвестиция, а ежемесечните разходи не са толкова малки за да я компенсират - ЛМ.

# 589
  • Балчи-Варна
mds,а ще споделиш ли колко тона пелети купуваш за една зима?

# 590
  • Sofia
Първа зима ни е в къщата, в момента горим пети тон  Sunglasses до края на месеца ще го изгорим. От октомври започнахме - вече писах, ама да повторя за 320 кв.м. и бойлер 200л. За следващата зима вече ще знаем колко изгаряме и ще купуваме лятото, разликата в цените на тон е драстична.

# 591
  • Балчи-Варна
Значи идва над 2000лв. отоплението за сезон.

# 592
  • София
Първа зима ни е в къщата, в момента горим пети тон  Sunglasses до края на месеца ще го изгорим. От октомври започнахме - вече писах, ама да повторя за 320 кв.м. и бойлер 200л. За следващата зима вече ще знаем колко изгаряме и ще купуваме лятото, разликата в цените на тон е драстична.
Ние от една седмица пуснахме котлето на пелети. Имахме малък проблем в началото, сега е ок.
Къщата ни е 380кв с бойлер 300л. Искам да питам момичетата на пелети, как изгарят...?
Всеки ден, най-много на 2 дни чистим котлето и въпреки всичко е зарито в пепел....
Май не трябва да се получава това Rolling Eyes
Купихме първо едни пелети, после сменихме на други.... ooooh!

# 593
Пелетите са много сложно нещо. Скоро разбрах, че българските производители не влагат някакъв пълнител, а увеличават налагането при формоването. Това води да по-голяма плътност и от там до отделяне на много пепел, даже и като шлака при изгарянето. Не зная дали е точно така, но нашия опит показва следното: задължително се купуват няколко чувала за проба и после големи количества.
Що се отнася за цената, когато човек започва да строи къща е наясно, че разходите ще са по- големи от тези за един апартамент. За сравнение: апартамент 85 кв.м /тристаен/ за парно и т.вода по около 350-400лв./м. А  една къща е поне два пъти по-голяма. И на мене ми е скъпо, но живея нашироко и на спокойствие. Не се заблуждавайте, че на въглища ще е по- евтино. Колко е един тон? Мръсотията и хамалогията са ужасни! Така, че трябва да се вземат под внимание всички фактори. Това ни е втора зима на пелети и преди това три на въглища. Дано съм полезна.

# 594
Здравейте, строителки!
Радвам се, че открих тоя форум и се присъединявам към вас с огромно удоволствие Simple Smile

# 595
  • Балчи-Варна
Здравейте момичета.Днес имахме премеждие с къщата.Снощи минали и откраднали водомера нашия и на съседите.И доколкото разбрах за една нощ окрали около 40 водомера и то все от необитаеми къщи.Незнам какво става,че така се краде?Миналата зима крадаха кабели от там,сега водомер.Ужас,ужас.

# 596
Ох, много съжалявам... Направо не мога да повярвам!  Дори снега не ги е спрял Sad

Вие какво правите?

# 597
  • София
gul4i, мого съжалявам spoko
Как не ги е срам, бе....водомери! Колкото да ви разтреперят Confused
Вие в слабо населен район ли сте все още?
Ние изпратихме пазача по живо, по здраво и сега също треперим ooooh!
Да ви се похваля, че ни монтираха интериорните врати/нещо тъмни ми идват Thinking/, третата баня също е готова....имам 300 снимки сигурно, ама кога ще ги кача.... Blush
Дано нямате проблеми, момичета, защото на мен вече ми писна от разправии....
Аааа, на тавана имаме мухъл ooooh! Sick

# 598
  • Балчи-Варна
На 10-15 метра от шахтата живеят хора и то 2 семейства.Има и други къщи обитаеми наблизо.Купихме нов водомер,кранове и ги монтираха.Здраве да има.Чакаме да се стопли,да монтират тръбите за парно и да направи замаската на пода.

# 599
  • София
gul4i това е ужасно  Sad мисли ли сте за куче  Thinking в нашия двор пускаме на баща ми кучето, мн плаши циганите дето минават сутрин и вечер покрай къщата и не смеят въобще да я загледат  Peace

момичета имам едно питане, ще подготвя нова тема в която искам да сложа по един линк към вашите къщи, имате ли против да ги постна на 1-ва страница, на която ще дам линкове към полезни статии за строителството, да стане нещо като библиотека  Thinking ако сте съгласни моля изпратете ми на ЛС линкове към албумите/снимка на вашата къща  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт