Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 22

• 59 875
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Гипсокартон има отчасти в баните. Тоалетните и бидето в нашата баня са окачени и трябваше да се скрият кострукциите Peace
Гипсокартон аз също не харесвам, въпреки, че е страшно практично.
В къщата всичко е турбозол, чака финосване и боя само.
Споко, не е лесно пробиваем Joy

# 616
  • София

мъжа ми точно поради тази причина не иска да слагаме  ooooh! а аз си мисля, че като измаже една стена, бързо ще се разколебае по тоз въпрос  Mr. Green

# 617
Вярно е, че с гипсокартона става много бързо и чисто, но не е като монолитна стена. Кънти като картонен куфар, дори като включваш и изключваш нещо в контакта. В банятя не се наранява лесно, защото върху него са налепени плочки, но в стаите не е така. Ако стените ми не бяха толкова криви (стар апартамент), никога не бих сложила гипсокартон. Единственото му предимство е, че става бързо, няма мокри процеси, и е идеално гладко, независимо от некадърността на майстора..., но това май не е малко. И все пак, ако не бързате много и имате време да си изчакате мазилките да изсъхнат (те и замазките по пода отделят най-много влага), по-добре е мазилка и шпакловка.

# 618
мъжа ми точно поради тази причина не иска да слагаме  ooooh! а аз си мисля, че като измаже една стена, бързо ще се разколебае по тоз въпрос  Mr. Green

Моят за това и оня ден ми намекна за гипсокартона, "ставало бързо"  WhistlingКъщата ни е грубо 200кв.м, не знам колко са стените, ама са доста  Mr. Green

Иначе съм "ЗА", някъде по малко да се използва този материала, като бани, тоалетни, за ниши, но цялата къща, хич не ми се иска. Може би когато разберем колко ще ни излезе по двата начина, ще вземем решението!

Ms.Gorgeous какво е турбозол, лесно ли се прави и като цена как е?

# 619
  • София
Вярно е, че с гипсокартона става много бързо и чисто, но не е като монолитна стена. Кънти като картонен куфар,

ако е сглобяема стена да, но върху тухли да сложиш гипскартон и да го шпакловаш отгоре едва ли звучи на кухо като удряш по него  Thinking

# 620
Кънти, и още как. Платната се монтират или върху конструкция от алуминиеви профили, или се лепят точково с теракол, или гипс. Не прилепват плътно към тухлите, а има разстояние min 2cm. Хубаво е да се запълни с вата (звуко и топлоизолира), но пак кънти. Ако намеря подходяща снимка от нашия ремонт, ще покажа да видите как се монтира гипсокартона.

ето това са профилчетата
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1689/109529261846805771413294 … eR1rohmIVRcVR.JPG

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 18:00 от kallitko

# 621
  • Балчи-Варна
Реа турбозол е машина която хвърля материяла за мазилката на стената.Мазане с турбозол.

# 622
Реа турбозол е машина която хвърля материяла за мазилката на стената.Мазане с турбозол.

Ще погледна и в нета да видя с подробности. Благодаря!

# 623
  • София
Момичета, моля ви. Ако гипсокартона се направи както трябва/върху тухла, бетон/, сложи се подложка, вата и т.н - няма кънтене, няма пробиване Joy Има различни дебелини Peace
В банята сложихме специален, хидрокартон. Аз , понеже се притесних за розите, сакън! да не падне някоя... Laughing Майсторите бая ми се смяха Blush Доста плътен беше, един зелен....
Реа, не мога да ти кажа цена на турбозола, защото ние плащахме комплексно- външна изолация и вътрешно мазане.  Материалите ние ги купувахме, на Кнауф....нещо си 40.
Като цяло съм изключително доволна от бригадата която го прави. Имах наблюдение на турбозол върху блок- няма такава мазаница, отврат! Тече вода, тече материал.....като разбрах, че и ние що го правим Sick Обаче, момчетата работиха толкова чисто, с минимален разход/има значение дали са прави стените, де/ и изключително качествено Peace Peace

# 624
  • Перник
Светле, ама нямате ли акумулатор към юпиес-а ? Юпиес-а държи максимум 2 часа, затова се вързва с акумулатор, който държи около 72 часа.
Гретел, нямаме акумулатор...все още. Но тия дни ще се сдобием и с него. То и UPS-a го купихме след едно спиране на тока - направихме инсталацията и а днес да купим, а утре.... Добре, че все се случва като сме си вкъщи  Praynig

# 625
  • Sofia
SvetlaK разминало ви се е, може да се каже с по малкото зло, добре е че пишеш, всеки трябва да има едно на ум с подобен вид отопление. Ние даже се чудехме за агрегат, но не измислихме къде да го сложим, иначе щеше да излезе малко по-скъпо от акумулатора като разход.
Ms.Gorgeous може ли да видя и аз тези красиви бани?
Гипсокартона в баните при вградени елементи е неизбежен, но за цяла къща и аз не бих сложила. Имаме само в един коридор, беше поизкривена стената  Sunglasses колкото до пробиването, случва се, както и да е направен. Зет ми има едно падане по стъпалата в тяхната къща, навсякъде са с гипсокартон и го проби с коляно. Изпълнено е по всички изисквания, живеят в Германия и там фирма го прави, поставен е както трябва, но не издържа на сблъсъка  Crazy
Ние пък имахме леко проблемче с нашия покрив  #2gunfire добре че успяхме бързо да го отстраним, но едната детска е  #Cussing out добре, че имаме и застраховка на къщата.

# 626
  • София
Темата в тези студени месеци съвсем замря, затова си позволявам да я раздвижа с един въпрос.
Оглеждайки сайтовете за готови проекти си харесах  приблизителен план за къща. Прогнозната цена , която са дали за готовата постройка, обаче малко ме стресна.Става дума за модулна къща от 149 квадрата и приблизително 416 ев./кв.м. , като не става ясно включен ли е фундамента. newsm78
Моля , ако някой има някъде формула/калкулатор на базата на който мога да си изчисля приблизително матреиалите (в най-добрият случай, без мазе и в най-лошият) за желязо, бетон,покрив...пр и ориентировачно за довършителните работи, ще съм му много благодарна , ако сподели.

Става дума за тази къща: http://eplans.eu/record.php?id=0101

п.п. Интересувам се от монолитно строителство.Използвам горната, като модел.

# 627
В сайта, който си посочила, в секция "    КОЛКО ЩЕ СТРУВА СТРОИТЕЛСТВОТО?" са описани условията, при които са дадени примерните цени - включен е фундамент при конкретни обстоятелства. 400 евро на квадрат за опция "до ключ" е съвсем поносима цена. По принцип. Ако приемеш тяхното "до ключ". Peace

# 628
  • София
Благодаря, как съм пропуснала да го прочета..  Blush Значи съм зле в сметките. Аз смятах да се впишем в по малък бюджет. Надявах се ,че къща от 100 -110 кв. заедно с парцела (в Герман, ок. 500 кв.) + инсталациите за отопление,  ограда от мрежа и растителност, без обзавеждане и с включени разходи по документация и присъединяване ..да ми излезе около 70 000 евро.  Blush
Сега , след като написах, горният пост, започнах да смятам отново.Този път в обратен ред и виждам, че е почти невъзможно.
Затова ми се искаше да го сметна с макс. точност и да си го запиша черно на бяло някъде.

# 629
Благодаря, как съм пропуснала да го прочета..  Blush Значи съм зле в сметките. Аз смятах да се впишем в по малък бюджет. Надявах се ,че къща от 100 -110 кв. заедно с парцела (в Герман, ок. 500 кв.) + инсталациите за отопление,  ограда от мрежа и растителност, без обзавеждане и с включени разходи по документация и присъединяване ..да ми излезе около 70 000 евро.  Blush
Сега , след като написах, горният пост, започнах да смятам отново.Този път в обратен ред и виждам, че е почти невъзможно.
Затова ми се искаше да го сметна с макс. точност и да си го запиша черно на бяло някъде.

Искаш да кажеш че парцела трябва да е в тия 70 000 евро, че и да остане за къща била тя и 100 квадрата (то такава никой не строи, ама това е друг въпрос)... Че то ако ставаше така кой щеше да купува кутийките в града?

Общи условия

Активация на акаунт