Професионални серии за коса - 24

• 46 996
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
  • в 1001-та нощ
Raulista  Hug много се радвам за теб

аз лично изощо не обръщам внимание колко пяна става от шампоан и това дали има или не - изобщо не ме впечатлява, важно ми е как измива косата и какво усещане създава  Heart Eyes

за смол толк - чудесно  Hug много хлъзгав момент при съветтването е какво точно очаква питащият и как резултатът ще срещне очакванията  newsm78 защото дори резулттът да е хубав, ако не е като очакваното, то има и степен на разочарование  Hug

продуктите за обем - действат на различен принцип; едните шампони хидратиат и раздуват косъма, като го правят тежък, а други го остъргват да няма тежест и да е летлив

маските обичайно надграждат, а финишите, обичайно уплътняват с надграждане, опрделено не омазняват, но може да с еусеща по-бързо умърсяване

индивидуално е - трябва да се пробва

аз под пяна често ползвам арганов силикон - за запечатване, разбира се микро количества, но косата не остава сухо-твърда, а държи обем  Peace

# 361
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a  ,опраделено съм с фин косъм даже към момента мн .фин в краищата.Когато ми е мокра косата са едни такива изгорели и оплетени Sad Единственото нещо което ме спасява е това че имам обем в корените и добре че е той иначе..... Cry
Ще се радвам и на съвет  и от теб,как да използвам това което имам и какво още да си набавя?

ами това обяснява защо оранжевата серия ан керастаз не ти е харесала особено

започни с резистанс и когато усетиш пренатрупване - въведи оранжевата серия, като ги редуваш  Peace

вече влизам по-рядко и губя нишката, няма да се връщшам да събирам всички мнения, а и не зная какво купи вече

но общо взето - това е - за да спре накъсването - трябва да подобриш от една страна кутикулата - като еластичност - чрез еластисайзер и масла - преди шампоана - люспите трябва д амогат д асе затварят и приглаждат; ако ползваш продукти с вакса ще загубиш много обем

за костекса - ти е нужен протеин и ще ти го даде резистанс, като концентрат - ударен старт, а после и маската, в нея има и масла за кутикулата

термоцимента - не ми хареса, ще ти хареса - ако ползваш преса

не знам какво си взела вече  newsm78

# 362
JIZEL, кои продукти точно от тази оранжева серия на Kerastase си си купила и не са ти харесали и какво точно не ти харесва при тях?

Признавам си, че и аз не си спомням какво точно си писала, но сега ще се върна назад и ще погледна.

Ако косата ми е много суха и оплетена, не бих посягала към  Resistance   

Ето това ме впечатли много
Да в интерес на истината много се чудих дали да си взема оранжевата или зелената серия на Керастас.Преди време съм ползвеала оранжевата и не останах доволна много слаба ми се стори(не изключвам възможноста и да не съм я използвала съвсем правилно).
Как така слаба?  Shocked
Коя е тази оранжева серия, която си ползвала? Да не е за къдрава коса?

Преди около 2 години и аз имах проблем с накъсване на косата и тогава ползвах продуктите на Kerastase и Joico, но единственото решение на проблема ми се оказа ножицата. Нито един от тези продукти не можа да ми помогне. Една коса която е започнала да се накъсва, според мен трябва да се отреже, а всички тези продукти, които се препоръчват при накъсване могат да се използват превантивно, но да спасят една вече започнала да се къса коса - не могат за съжаление.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 20:25 от B & C

# 363
Момичета огромно благодаря newsm51,
Продуктите който купих докато четох темата ,без да се консултирам  с Вас  са;
1.Керастас-циментена серия
2.Лореал-Абсолют репеар серия,Форс вектор серия
3.Ампули-Абс.репеар,Вита цимент,виши,Реню ц
4.Еластсайзер Екстриим
5.Серум против косопад на Шварцкопф
6.Масла-ший,кокосово,арганово и стимулант на Икаров
7.Пия и Биотин 5000мг от скоро
Просто не знаех дали са правилните,в какъв ред да ги ползвам за да не утежня и без друго тънката ми коса?
Естествено ако ми препоръчате други по подходящи продукти съм готова да пробвам Wink.
Относно оранжевата серия на Керастас-имам предвид тази;
http://zlatnaribka.com/category/nutritive-298.html- всъщност може да съм ви объркала  с другата серия Олео релака ,за което се извинявам Praynig.А иначе когато ч позвах очаквах омекотяване ,подреждане и хидратиране,но.....след шампоана получавах твърда коса,след което слагах ампула и се получаваше горе долу ок,когато слагах  Маскинтенс-2 обаче никакъв ефект не получавах все едно съм взела маска от 5 лв. дори не успяваше да ми  я хидратира след шампоана-тя и консистенцията ми се стори рядка  Rolling Eyes.Нектар термика беше хубав всъщност подреждаше ми косата добре.
Относно ножицата  Praynig ,в краен случай ще подрязвам малко понеже сам на каре до раменете и не ми се иска да скъсявам повече,а иначе добре знам че това е единствения вариянт за съжаление Sad

# 364
JIZEL, ако искаш омекотяване, подреждане и хидратиране, серията Resistance е крайно неподходяща за теб. Тези продукти няма нито да ти омекотят косата, нито ще я хидратират и дълбоко се съмнявам, че ще изглежда подредена.
Това, че си си купила Elasticizer Extreme мисля, че е добре и се надявам да ти се отразява добре и да ти харесва. На мен той ми се отразява много добре и след него си чувствам косата хидратирана, омекотена и подредена.
Продуктите, които при мен имат най-силно омекотяващо действие и които ми правят косата подредена са продуктите от серията Oleo Relax. Това са тежки продукти, но ако се ползват умерено и не се прекалява с количеството и честотата на ползване според мен биха се отразили добре на една много суха и твърда коса.
На мен ми харесват Bain Nutri Thermique, Nutri Thermique и Masquintense, но истината е че тези продукти не правят някакви чудеса с косата ми. След тези продукти косата ми не е много омекотена, не е супер хидратирана и не стои подредена. Ако целта е хидратация на много суха коса, омекотяване и подреждане, то тези продукти не са най-подходящите според мен.
Независимо, че съм ползвала Absolut Repair в продължение на 4 години, не я харесвам тази серия. Не харесвам нито старата, нито новата версия. Ампулата Renew C ми харесва, но шампоана и маската не.
Аз в момента ползвам шампоана Oleo Relax, който не пресушава и без това доста сухата ми коса, омекотява я и не я заплита  и след него слагам маската Force Vector и съм доволна от тази комбинация. Според мен всеки сам трябва да намери своята комбинация, а това става като се експериментира. При мен най-добри резултати се получават когато правя комбинация от различни продукти на различни производители и серии.
До преди около месец се изрусявах с 10 и 9% оксидант, също ползвах доста често сешоар и косата ми определено не се чувстваше добре независимо от грижите, които полагах и за това реших да променя нещо. Нямах желание да купувам скъпи продукти, а в същото време косата ми да не изглежда перфектно и за това взех решените да си боядисам косата в по - тъмен и естествен цвят и минах на 8 + 6% оксидант и веднага усетих разлика Simple Smile За съжаление не всяка коса може да издържи на изрусяване, сушене, изправяне, къдрене и ако искаме да имаме красиви коси, ще трябва да се съобразим с особеностите на косата ни.
JIZEL, ти с какво се боядисваш?

# 365
Аз тъй като изразих възхищението си от коприната на Чи,бих искала да пробвам и други техни продукти и да си ги поръчам. Писах в темата за размяна.

# 366
препоръчайте ми продукт от типа активатор за къдрици, за сушене с дифузер

# 367
Преди около 2 години и аз имах проблем с накъсване на косата и тогава ползвах продуктите на Kerastase и Joico, но единственото решение на проблема ми се оказа ножицата. Нито един от тези продукти не можа да ми помогне. Една коса която е започнала да се накъсва, според мен трябва да се отреже, а всички тези продукти, които се препоръчват при накъсване могат да се използват превантивно, но да спасят една вече започнала да се къса коса - не могат за съжаление.

За огромно мое съжаление трябва напълно да се съглася. Sad И аз в момента ползвам какво ли не! До преди да се изруся и започна настоящата си работа никога не бях ползвала професионална козметика за коса, харчила толкова пари за косата си или поръчвала такива "глезотийки" от чужбина. Сега правя всичко това, но за съжаление единственият ефект е загуба на време и сериозно олекване на джоба. Нито уплътняване, нито спиране на накъсването успявам да постигна с каквото и да било. Не съм учудена, предвид личните ми обстоятелства. Просто съм разочарована и отчаяана, защото знам, че единственото спасение е ножицата.

Feeling, и аз напоследък забелязвам, че започнах да мия косата по-често. Преди - по 2 пъти в седмицата. От около месец- през ден. Дали не е прекалено хидратирана? Ползвам шампоана плодов котеил на Биосилк и Редкенските продукти против накъсване. Забелязвам, че този шампоан на Биосилк е дооооста течен, не знам дали И това е знак, че е силно хидратиращ? Дали пък не ми идва твърде хиратиращ?  newsm78 Сега като ми свърши, за основен шампоан имам на Лакме от жълтата серия. Мисля е "възстановяващ", но дали пък и той не действа "хидратиращо"?  newsm78 Имам и силно измивния на Чи, който обаче ползвам доста рядко, защото не ми допада особено и го ползвам само в случаите на силно замърсяване.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 10:12 от ♥МамаНаПанда♥

# 368
  • София
Raulista  продуктите за обем - действат на различен принцип; едните шампони хидратиат и раздуват косъма, като го правят тежък, а други го остъргват да няма тежест и да е летлив

Kои са шампоаните които раздуват косъма?

# 369
♥МамаНаПанда♥ , бъркаш хидратирането с омазняването. По-честото миене е заради по-бързо омазняване и причината не е в хидратиращия или в по-редкия/като консистенция/ шампоан.

# 370
Raulista  Hug много се радвам за теб

аз лично изощо не обръщам внимание колко пяна става от шампоан и това дали има или не - изобщо не ме впечатлява, важно ми е как измива косата и какво усещане създава  Heart Eyes

за смол толк - чудесно  Hug много хлъзгав момент при съветтването е какво точно очаква питащият и как резултатът ще срещне очакванията  newsm78 защото дори резулттът да е хубав, ако не е като очакваното, то има и степен на разочарование  Hug

продуктите за обем - действат на различен принцип; едните шампони хидратиат и раздуват косъма, като го правят тежък, а други го остъргват да няма тежест и да е летлив

маските обичайно надграждат, а финишите, обичайно уплътняват с надграждане, опрделено не омазняват, но може да с еусеща по-бързо умърсяване

Дам, доста съм доволна. Сега остава само да измисля като го ползвам с пресата как да процедирам. Имам разни идеи, но още не ми се е налагало да се изправям.
Принципно много обичам права коса, но сега точно като ми се размина косопада не искам да я тормозя допълнително.
За мен обема които прави лилавата топка е напълно достатъчен, за това и преди време попитах за финиш продукт, а не за цяла серия за обем.  Wink
Сега остава само коприната да си взема.

Доста ме блазни и кератиновия спрей, но все си мисля че много неща ще станат върху косата.
Може ли някои които го ползва да каже какво е усехстането след него? Има ли някаква промяна в косата? Thinking Praynig Hug

# 371
препоръчайте ми продукт от типа активатор за къдрици, за сушене с дифузер
http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=977& … 77&prodid=916

# 372
B & C,Благодаря за споделеното мнение Simple Smile,за съжаление в такъв случай се оказва че съм си взела неподходящите серий .Трябваше първо да споделя  тук  преди да купувам ooooh!.Аз по принцип се изрусявам от близо 3 години и понеже нямам здрав и дебел косъм гледам да купувам хубави бои(Колестон перфект 12/12% окс.) и се старая да ползвам професионална козметика,но предполагам в един момент косата се нуждае от много повече грижи за да продължава да е хубава.Определено много се харесвам с този цвят(за съжаление) и не ми се иска да се разделя с него .В краен случай ще мина на тъмно русо.А иначе съм с чуплива коса и ползвам сешоар на всяко миене за да се оформи хубава прическа.Вчера споделих с приятелка фризьорка за накъсването на косата и тя ме посъветва да спра с правия сешоар поне за 6 месеца и да се правя с дуфузер за да ми израсне косата и да отрежа изтощеното,понеже като се късала косата не  се  вижда израсналата .Има логика май......Вие какво мислите? Wink

# 373
Заредели са ApHogee в Рибката:
http://zlatnaribka.com/category/aphogee-424.html
Някой има ли мнения за марката!?

Искам да попитам - взех си маска на Lush, а на нея изришно пише да се използва на суха коса, нанася се, стой 20мин. и се измива с шампоан. Само, че на мен  не ми допада това- предпочитам използване като стандартна маска... Може ли да я използвам така?! newsm78 За първи път ползвам маска по този начин и не ми допада особено нанасянето на суха коса, аз я навлажних де... Имам чувството, че трябва да излея цялото количество, за да я омажа Confused. Нанасянето е по-трудно! Като за първи път сложих по-малко количество, резултатът не беше лош, но нищо по-специално. Другият път ще сложа повече!

# 374
Feeling, това ли е протеина: http://zlatnaribka.com/protein-v-dve-stypki-za-silno-iztoshtena- … -ml-424-3399.html
и трябва ли да се комбинира с това: http://zlatnaribka.com/keratin-2minuten-rekonstruktor-aphogee-23 … -ml-424-3403.html

Чакам включване и пускам поръчката.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт