Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 197
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
 Марче, уникална си в разказите. Като приказка е. Чак на мен ми се прииска пак да си родя  Crazy
 Аз продължавам да си блъскам главата с коледните дарове  Mr. Green До тук съм накупиля останалото маккуинско обзавеждане , което нямаме, но умувам и за някакъв интерактивен добитък...дали обаче ще му донесе радост се чудя. Сигурна съм, че това което ще придизвика възторг е една торба топчета ...от тези малките скачащи които ся по левче от явтоматите...ама после ще са из цялата къща  Crazy Някой горд собственик на интерактивен пес и отзиви от него ?  Flutter

# 346
Поем  Hug,миналата година се излъгах да и подаря една средно голяма котка,защото нали много оби4а животните.Три дена радост голяма и след това цяла година само прах събира! Я му купи на 4овека топ4етата да ти е мирна главата,пък го нау4и той да си ги събира Mr. Green

# 347
Стана ми едно сантиментално,4ак ми се прииска пак!
Ами хади де Mr. Green Таз година-булка, догодина-люлка  Joy

# 348
Мара Подробната, толкова сладичък разказ   bouquet Стана ми едно такова мило Simple Smile Ние нали бяхме едно от първите парилски бебета и съм изпуснала по-голямата част от разказите ви за раждането след нас. Иначе за пола на бебо-аз съм щастлива, че ще е момеченце. Дори ми се струва, че за децата е по-добре,когато са от един пол и със сравнително малка разлика. Даже майка ми ме ядоса днес като каза "аз все още имам надежди" и й се развиках  Embarassed Все едно нещо безнадеждно се е случило  #Cussing out А ние толкова си го искаме и си го чакаме, само да ми е живичко и здравичко  Heart Eyes

poem, ние имахме интерактивно тигърче за предходната Коледа, което се казва Нао и Дими си мислеше,че е коте. Тогава много му се радваше и го влачеше нон стоп със себе си, но тогава беше и по-мъничък. Не знам дали ефектът тази година би бил същият,защото вече се заглежда повече по живички твари  ooooh!

# 349
  • Бургас
Миме, да ти честитя и тук, втората рожба. Жива и здрава да ви е и много да се радвате взаимно  Heart Eyes Ти си като момиченце на снимките, чак ги гледах наново, не можех да повярвам  Mr. Green   bouquet

Вашите мъници ясно ли говорят, че ние много пропускаме част от думичките-основно първата дума или сричка  Thinking

Далинка- не, вчера ми показваше в книжката маймунка и казва: мунка  Heart Eyes

Украсихме си и ние, тя много се радва на всичко, ще гледам да я отведа до центъра, дано има някой Дядо Коледа там "истински" да го види, че от надуваемия е много впечатлена  Crazy Mr. Green

Мара Подробната, на такова раждане всеки да завиди, като си спомня аз с какъв страх отидох в тукашната болница  Rolling Eyes Само потърпеши могат да ме разберат...

poem, и аз ги гледах преди време интерактивните, но мисля че няма да ги хареса, има няколко играчки животни в по-голям размер, които танцуват и пеят и много се плаши от тях... не знам, мисля че и с тези ще е така.

Болничките, да се оправят бързо, че да ни е по-светла и весела Коледата  Heart Eyes Heart Eyes

П.П.: И да споделя на какво попаднах, ако не сте го чели:
1 година
- Детето започва да пляска с ръце, когато играе с възрастните.
- Ходи с подкрепата на възрастните.
- Рисува и драска на лист хартия.
- Опитва се да произнася думите „мама” и „тати”.
- Хваща троха хляб с палеца и показалеца.

1,5 – 2 години
- Играе на топка с родителите си.
- Накланя се от стоящо положение и се изправя.
- Чука с един предмет по друг.
- Произнася 2 думи подред.
- Строи кула от 2-4 кубчета.
- Рита топка с крак.
- Може да върви назад.
- Може да се качва по стълба.

2 – 2,5 години
- Може само да си облече някои дрехи.
- Мие и избърсва ръцете си.
- Хвърля топка нагоре.
- Може да се задържи на един крак за секунда.
- Скача от място с два крака.
- Може да построи кула от 8 кубчета.

2,5 – 3 години
- Облича се под наблюдението на възрастните.
- Лесно се разделя с майка си за известно време.
- Може да се качва на колело и да върти педалите.
- Рисува вертикална линия.
- Очертава кръг.
- Употребява думи в множествено число.
- Знае името и фамилията си.
- Назовава трите основни цвята.
- Скача на място с 2 крака.

Както и да го гледам и въртя, не сме в нормите ние  Wink английския език не го броя.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 00:21 от ben78

# 350
От уменията за 2г:
- все още се качва по стълба с едното краче напред. От време на време и редува, но за по няколко стъпала само.
Не съм чула (разбрала) още две поредни думи.
За 2,5г може да:
- Хвърля топка нагоре.
- Скача от място с два крака.
- Може да построи кула от 8 кубчета.
За 3г:
-може да се каже, че скача с два крака на място
Така че...и ние сме много много назад.

Честит празник, на празнуващите днешния Игнажден!

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 09:27 от i√k@

# 351
Аничка, как си днес?
Марче, кога ще ходите пак на спа, казваш?  Whistling
Вери, аз не се сещам за не стресирани на тази възраст дечица от добрия старец.  Heart Eyes Дано от градината да качат снимките от днешното тържество, за да ви ги покажа. Груба грешка от тяхна страна е това, че на Мария на главата са сложили еленски рогца (Още от най-малко бебе ги недолюбва тези работи).
ЙоЙо, до преди да навърши 2 годинки само скатаваше едната съгласна при думи с две последователни. После се оправи. Когато се глези, разбира се, че говори странно. Много обича да си смила името, но когато й кажа да си го каже правилно, го прави много старателно.
Бен, много интересно нещо си пуснала. Колко ли неща са пропуснали да напишат, а децата ги умеят.   Ако трябва да отговарям, може би ще трябва да вдигна по-голямата част от отговорите с половин или една година нагоре, а някои да сваля в по-долните (възрастните) етажи.
На мен примерно (аз го очаквах де) единствено ми прави впечатление, че вече иска някой да я облича. След като малко след навършването на две гонеше всички, които искат да ускорят процеса на обличането, сега си седи и чака да дойде робът. Може да стои разсъблечена и да си чака мнооого дълго.
Вчерашната изненада, която ми направи. Сутринта се излежава и си говори. "Сега Мария ще си изяде едно бяло млекце, после ще й останат 3, 2, 1 и после ще пие водичкаааа". (сутрешната закуска е особено нездравословна - десертните млека на Хумана и Нестле не могат да бъдат заменени с нищо друго. Та първо се яде едно бяло мляко, после едно шоколадово, а за десерт две Данонинчета. Моля не викайте социалните  Embarassed)  

П.П, Поемче, Дядо Коледа щял да донесе на Мария интерактивно коте. Тя в момента така хубаво си играе с обикновените си плюшени пЛиятели ... Ще ме е яд, ако котето отиде да прави компания на миналогодишния разказвач Мики Маус.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 10:47 от рони

# 352

Марче, кога ще ходите пак на спа, казваш?  Whistling
Ха,ха,хора, ще ми се наистина,но определено няма да е скоро Grinning

Бен,наистина нищо ли4но Hug аз отдавна спрях да ги гледам тези ориентирова4ни таблици,защото веднъж здраво се бях шашнала,а се оказа,4е е било за глупости.Интересни са за мен доколкото грубо   да може да се ориентира 4овек,какво го о4аква!
Относно говоренето,и моята изяжда сри4ки.Пример принцеса е цеса,4орапи са апи,но има много такива,които ги казва правилно.
Да се похвалим,в4ера бяхме за пръв път на кино с дребното.Гледахме "Котаракът в 4изми".Изгледа целия филм с голям кеф и дори си искаше още. Кинаман4е ще е като мама и тати Heart Eyes

# 353
  • Бургас
И аз така си мислех, всеки си е индивидуално, но понякога ми е интересно като се сравни.  Hug

# 354
  • София
Привееет! Hug

Честит имен ден на най-сладката ново-излюпена кака Диди (на патерички), от хотела на Банско четях форума през тел-а, но нямах (обяснимо Laughing) време за писане. bouquet

ронка, Честит да е имения ден на татито ви, много да ви обича и глези любимия на теб и МаЛия мъж. bouquet

Йо, тези интерактивни играчки на мен ми се струват безбожно скъпи, и абсолютно не-развиващи въображение и всякакви умения играчки. Crossing Arms "Амината" влачи седмици едно най - обикновено плюшено конче и не заспива без него, даже покрай него поотказа бибата (пред мен де, баба и дядо си ги рабОти следобедите редовно Twisted Evil).. но пък се буди по 10 пъти на нощ с въпроса: "Къде е кОчето?!" Shocked Докато не го гушне, не заспива. Какво е това плюшково пристрастяване не ми е ясно. От вчера влачи един жираф със същата страст, за моя беда обаче, същият е с гумени обувки.. и когато си го прехвърли нощем от едната в другата ръка... рискувам да ходя бушонирана на работа, следващия ден... Crazy Зъби извади, отдавна.. какво е това будене да търси плюшковци, не мога да си обясня. Rolling Eyes

От "нормите" изпълнява абсолютно всичко, за много неща е много, много напред, и то много отдавна. Пу пу. Като я гледам нея, разбирам колко ГОЛЯМ проблем е имал батко и на тази възраст, като не е покривал почти нищо от общозадължителното, и колко не-опитна и самоуспокояваща се, съм била. Sad 2 думи в изречение започна да свързва преди няколко месеца едва (той!), а тя го прави преди 2-те си... Rolling Eyes
Децата са различни, вярно е... но има сигнални лампички, които... ако светят много ярко... и не-в-нюанса на връстниците... определено са индикация, че има проблем. Peace

Някои букви още изяжда по бебешки, но от зоР за торта вчера, е казала тоРта с "р", и определено говори все по - правилно. Най - ми е сладка, като почне за поправя брат си. Mr. Green
Много е месоядна. Нетипично за момиче, и за моите вкусове и разбирания. Laughing Може да се е навечеряла до козирката, но види ли "котЕ" (кюфте) и "катАтчЕ" (кебапче), лигите и потичат. Не отказва. Embarassed Днес, влизайки в месарница, с дядо и, веднага е възкликнала "Ауу кО'ко мИсЕ".. Shocked Party hahaha Продавачката почти е паднала под тезгяха. Mr. Green Blush hahaha

Иначе, също сме в отбора на стреснатите от "Дядо КолЯ" - Дядо Коледа, мъници. Ени бе една от малкото човечки на партито, която не поиска да го доближи, поне не без мама. Grinning

Хубав ден на всички желая и мноого настроение, предпразнично. Hug

П.С. Не-отчиталите се скоро да се поправят. Crossing Arms Да не споменавам. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 15:02 от ღолчеღ

# 355
ние пък сме от силно любещите дядо коледа, само за него говорим и искаме да дойде пак....иво на партито седеше пред него и чакаше подаръка си, не можеше да разбере защо милия дядка не му го подарява веднага, а той уж го заведе за  ръка да седна на столчето, дори порови в чувала по едно време, опитвтайки се да си самоподари нещо.....май обаче ще пропуснем дядо коледа в детската градина, защото бухаме като магарета....сега последната новост е че дядо коледа ще му донесе пари и това по повод моя отказ да купя това, това, това , това и това от щанда за играчки.....направих грешката да кажа, че нямам достатъчно пари да купя всичко това и той каза, че ще пишем писНо на дядо коледа да ни донесе парички.....опитах се да обясня, че дядо коледа не носи пари, но не бях изслушана с интерес....
иначе иво ще получи дървени играчки някакви - не съм избрала още какви от този магазин: http://katinatoys.com/25--
много е приятно така като има издути коремчета......да сте здрави всички....

# 356
  • Бургас
много е приятно така като има издути коремчета......да сте здрави всички....

подкрепям! Io io, аничка, sisely  Hug Hug Hug

# 357
И ние сме от заклетите любители на дядото-понякога е дядо Мраз, понякога дядо Коледа  Laughing В яслата пеят песнички за дядо Мраз и се опитах да му обясня разликата-в крайна сметка ще му кажа,че единият идва на Коледа, другият на НГ, макар че ще си вкарам автогол-ще чакаме дядото 2 пъти да носи подаръци  Sunglasses

Нашето тържество е утре и се чудех-купували ли сте нещо за персонала? Искаше ми се да им вземем по нещо дребничко, че все пак са 5 човека, но не мога да измисля какво да е  newsm78

# 358
Олче, благодаря за поздравите!  Hug
Браво на Амина за "Р"-то. От известно време се канех да попитам дали някой вече не е започнал да го казва. Откакто през лятото един набор от квартала ми отговори, че леля му е на РРабота.  Grinning
ЙоЙо, в момента има благотворителен базар на ДБМ в Сити Центъра. Има доста интересни неща там.  Peace
Марчето геройски посрещна градинския дядо Коледа. Вече кашля, така че пак си е у дома.

# 359
Влизам специално да честитя сладката сестричка на кака Диди, че ще стане на 1 месец, докато се сетя! Embarassed
Да се обичат и подкрепят, да са радостта и гордостта на мама и тате!
Hug

Io io, аничка, sisely , скоро и вашите мъници ще станат горди каки и батковци! Hug

Не остава време за писане. Дани от днес е ваканция, реших да го пускам на градина чак след НГ.
Учим през деня с племенницата, дори и сега тя пише малка буква "ж", Дани гледа "Цар Лъв", а мама си открадна малко време. Калинката тези дни е такъв киселяк безумен, нослето го дразни, като легне да спи преглъща и се дави и аз незнам от какво. Сополи няма, засега и не кашля. Давам му витамини, сироп от бъз, Проспан уж да втечни ако има нещо, промивки...пък да видим.  newsm78 Искам да сме здрави по празниците! Crossing Arms

Преди бях по -редовна със записването на бисерите, в дневник записвах подробно всичко за развитието им. Напоследък съвсем съм го зарязала. И наистина, както казва Рони, нещата се забравят. Чак сега, като прочитам назад какво съм писала, спомените се връщат. Но Калин е такова бърборило, че три дневника няма да ми стигнат. Дали защото копира от брат си, незная, но върви доста по - развит от него / с изключение на килограмите и ръста/. Дори покрай него започна да очертава фигури, като повтаря пунктирна линия. Естествено много грубо и удебелено, но хваща идеята. Опитва се и да оцветява картинки. Вчера така старателно ми оцвети една ябълка, езичето му мърдаше в синхрон с молива. Laughing Беше излязъл от всички страни с около 1 см. , но това за него си е цяло постижение.

Избяга ми ученичката... ще въдворявам ред.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 17:30 от Nanny

Общи условия

Активация на акаунт