Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 136
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Само да изОкам изнемощяло едно "жива съм"...май... newsm78
Саши си е в къщи от Коледа- вече здрав, но ще си постои още малко до пълно възстановяване. Този път Мишето не удържа на гадта и се разболя- и той вече е здрав, но след едноседмично денонощно слепване към мен(буквално не можех да го оставя и за минута където и да било - нито в проходилка, нито на легло) все още не иска да спи без да ме надушва.
На майка им обаче и се разгони фамилията. Вече месец хич ме няма и съм с една постоянна кашлица и болки в гърлото. Тръгвам по изследвания - много е вероятно да е една стара, забравена (уж)алергия.... Чуствам се ужасно изморена от всичкото това непреставащо боледуване - затова ме няма във виртуалното пространство. Пък и се опитвам да си променя малко ежедневието.
Предстои ни според метеоролозите една сибирска седмица - пожелавам ви да мине леко, усмихнато, топло и с много здраве.

# 556
Много благодаря, момичета за съветите и идеите! Hug
За ушите се притеснявам, защото таткото ни много го боляха и двата пъти като кацаше и беше търсил аптеки по летището, за да си купува капки!
Вери найс, с хомеопатия със сигурност ще се заредя.Даже мислех, ако нямаш нищо против, да ти пиша на лични, за да ми обясниш някой неща?
Слава Богу, филмчетата са на почит, а и в самолета предлагат богат асортимент.
Напоследък Ния спи по 2-3 часа на обяд, а вечер заспива след 12ч, даже и след 1!Направо откачам вече, няма заспиване, а сутрин в 8ч е кукуряк.Не знам какво да правя.Мъча я на обяд да ляга по-рано, съответно да стане по-рано и вечерта да си легне по-рано.Обаче няма резултат.И с добро и с лошо, никак не става.А винаги я слагам към 22ч да ляга, пея песни, държа ръчичка, гушкаме се и т.н. и т.н., е не и не, кокори се в кревата до 12-1ч през нощта!
Много й се отрази промяната и на нея.Много й липсва баща й! Tired

# 557
Здравейте и от нас!Не пиша 4есто,защото няма нищо ново . Още нямаме място в детската градина и си се гледаме вкъщи,което на моменти не е особено приятно за двете ни. Първите две години от май4инството ми,след толкова години у4ене и работа,ми доставиха страхотно удоволствие,но сега 4естно казано,това седене вкъщи,особено през зимата, взе здраво да  ми писва!Нямам търпение да по4на работа,а малкото да иде на градина!

Принцеске,кога заминавате? На мен Катар ми зву4и много неизвестно и вълнуващо!
Друго,което много помага за ушите са дъвките Grinning Или изобщо нещо за дъв4ене или можеш да имитираш преглъщане.Това спомага за по-бързото изравняване на атмосферните нива в ушите! Винаги при излитане и кацане дъв4а,защото ина4е става мнооооого лошо.На малката досега винаги съм и давала да су4е и тя моментално,още преди да излетим, ми е заспивала,ама нашите полети са кратки.

А декларацията за напускане на страната е бесро4на,до довършване на 18 години от детето. Ние сме правили един път само,но сега трябва да правим нова,защото си сменяхме ли4ните карти.Последният път оба4е,дори минах то4но с нея и никой не забеляза,4е им е изтекъл срока Whistling Само си направи едно ксерокопие,което трябва да остане на митницата,макар 4е дори и да го забравиш,те ще ти направят:)

На вси4ки болни4ки,бързо оздравяване  bouquet

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 15:15 от Мара Подробната

# 558

А декларацията за напускане на страната е бесро4на,до довършване на 18 години от детето.
За българските деклараций не е вярно това - Важат за календарна година  Peace.
Консултирала съм се с адвокат защото аз пътувам с две декларации- бг- ка и алжирска ,за мен така е по- лесно/ детето е с двойно гражданство/

# 559
Напротив! Тоя адвокат да си про4ете пак законите  Grinning И София е с двойно! Пътувам без никакви проблеми с една и съща декларация откакто се е родила малката!Моят мъж я е  правил в тукашното консулство.Представлява си бланка,която е направена то4но за слу4ая и никъде не е упоменат срок,в който да важи.  А за Германия,никой никъде не изисква декларация!

Белбей,а защо просто не си направите една при нотариус,в която да е упоменато,4е е безсро4на?4увала съм,4е има такива! Наистина ще си спестите много време и разкатаване,а бе няма,какво да ти обяснявам всъщност!Знаеш,каква е тъпотия тая бюрократщина Grinning

# 560
Добро утро, аз съм така  #Silly kaffeetrmker_2
Принцеске аз съвет не мога да ти дам за полета , като пожелание дано Ния спи през някоя част от дългия  полет  Hug
Мади пак е с нейната болест давам хомеопатични и за сега удържаме фронта кашля и се дави само като спи  Tired но значително по малко от както пие лекарството . Равносметката за м. януари имат 6 присъствени дни в яслата много им липсва само за нея говорят последната седмица явно майка им не е интересна вече липсват им децата ама какво да се прави ако се оправи Мади мисля от понеделник да ги пусна че и аз и те издивяхме едно кафе не мога да изпия сега са в другата стая и сигурно като вляза няма да я позная.
В събота сутринта Мади стана и заяви на баща си " тата аз има ден ден купи мене толта" ако имам време после ще ви пусна клипче с продължението  Wink
Ставам че се чува караница от другата стая и съдията трябва да разреши спора

# 561
Принцеске, стана ми интересно за Катар, покрай вашето заминаване.
Това звучи добре:

Цитат
Катар става много богата държава, главно заради огромните запаси от природен газ и нефт. Населението на страната има висок стандарт на живот, не се облага с данъци, а здравеопазването и образованието са безплатни.

След моето прословуто вадене на мъдрец, с което мислех, че ще мина метър, се оказах в голяма заблуда. 5 дни главоболие, звездички пред очите и самият зъб, дет' го няма и той ме заболя. Joy Вече мислех на невролог да ходя, но от днес съм кукуряк, ще си ръся мъдрости на воля. bowuu

# 562
Принцеске, стана ми интересно за Катар, покрай вашето заминаване.
Това звучи добре:

Цитат
Катар става много богата държава, главно заради огромните запаси от природен газ и нефт. Населението на страната има висок стандарт на живот, не се облага с данъци, а здравеопазването и образованието са безплатни.

След моето прословуто вадене на мъдрец, с което мислех, че ще мина метър, се оказах в голяма заблуда. 5 дни главоболие, звездички пред очите и самият зъб, дет' го няма и той ме заболя. Joy Вече мислех на невролог да ходя, но от днес съм кукуряк, ще си ръся мъдрости на воля. bowuu

Nanny, те и в Дубай не плащат сметки, дават им къщи според големината на семейството, не дават и стотинка за здравеопазване, образованието в чужбина им го плаща шейхът......ама само за дубайците...Така, че вероятно катарците живеят добре, ама емигрантите са друга бира - както дойде. Надявам се принцеска да е повече от доволна и да споделя положителни впечатления.  Peace

# 563
Здравейте! Hug
Много мило ми стана, че се интересувате от нашето местене в Катар!Нани,  Hug
Белбей, Мара Подробната, мерси за отговорите.Моята декларация я подписа нотариус тук в София.Аз си я написах сама, мъжа ми отиде, завери я и всичко е ок, също не пише срок.Само че ако ми вземат оригинала на летището, ако пътувам пак не знам дали ще стане с копие?!
Иначе за Катар, по- скоро Нани е права, но и Но нейм има право за някои неща.Осигуряват ни жилище с две спални, кола и поддръжка.Здравеопазването наистина е безплатно- за катарците, за чужденците се издава една здравна карта, която е около 20 евро и с нея може да посещаваш държавните мед. заведения.Но там ходят предимно по- бедната част от населението и предимно араби, индийци и т.н..Повечето чужденците си правят частна здравна застраховка, която не е много скъпа и посещават частни болници.Образованието също е безплатно за катарците.Мисля, че чужденците могат също да ги посещават, но системата им на обучение е много различна, например децата са разделени по пол.Частните училища и детски градини са скъпи.
Определено има много кофти неща.Например в Катар всеки чужденец има така наречения спонсор, който в общи линии е неговия шеф.Нищо не можеш да направиш без съгласието на спонсора.Дори за да си обмениш пари или да си купиш сим карта за телефон, ти трябва паспорт и данни на работодател, виза и т.н.Да не говорим, че е практика да ти вземат паспорта и той да стои във фирмата.Ако напуснеш работа по време на пробния срок /6мес./ дължиш неустойки- всички разходи, които фирмата е имала за теб досега- самолетни билети, визи, жилище, всичко.Също не можеш и да напуснеш толкова лесно, защото спонсора ти може да реши, че не си си довършил задълженията към фирмата и да не ти подпише съгласие и съответно да не получиш екзит виза.Да не говорим, че навсякъде е пълно с индийци, филипинци, бангладежци, пакистанци и т.н., които съответно идват и с културата си!
Строителството им също е под всякаква критика!Строи се едно към гьотора, както се казва, и след 5 години се бута и се строи ново!Човешкия труд и живот не значи нищо.За демокрация и дума не може да става.Повечето кръстовища всъщност са кръгови, защото кръстовището им приличало на кръст ooooh!Единственото хубаво е, че заплата на мъжа ми е 5 пъти повече от тази тук, говоря за чисти пари, за жилище и кола му дават отделно.Бензина е без пари/0,32лв/.Също европейците са много на почит.На всякъде се обръщат към мъжа ми със "сър" или "бос".Европейците заемат най-хубавите работни места и печелят най- многото пари.С индийците, филипинците и т.н. се отнасят като с роби...
много дълго стана, надявам се поне за някой да е било интересно.Следващия път ще ви разказвам за Катар, но вече като съм там... Laughing, че да не ви досаждам толкова
лека вечер на всички!!! Hug

# 564
Принцеске,изобщо не си досадила!Даже напротив,на мене  ми беше страшно интересно да те про4ета и с нетърпение ще те 4акам да се вклю4иш от мястото на събитието Hug
Желая ви вси4ко да ви се нареди така, както го искате!
Здравейте! Hug
Моята декларация я подписа нотариус тук в София.Аз си я написах сама, мъжа ми отиде, завери я и всичко е ок, също не пише срок.Само че ако ми вземат оригинала на летището, ако пътувам пак не знам дали ще стане с копие?!

Няма да ти го вземат!Като идеш на гишето,ще ти искат копие на оригинала на декларацията,но дори и да нямаш,те ще ти направят там на място-имат си ксерокс Wink

# 565
Princessa Raia лек път и адаптация там! Няма да ти е лесно, но поне ще видиш различна култура от българската, стискам палци и на Ния да и хареса Hug
Ха сега да ви разкажа за нас, след 40 дни се разболях много зле, вчера бебе ми вдигна и то Т и тичах на бърза помощ тук с нея, горкото набодоха го и урина и взимаха, чакахме 4 часа да ни излезнат резултатите от кръвните изследвания(пълен панел) и от урината, слава на господ всичко е наред с тях и няма инфекция(ушна, носна и гърло) та ни изписаха с препоръка само при вдигане на Т да и давам температуропонижаващо лекарство, охх и от утре съм на работа ooooh! та се надявам вече да се маха този вирус от нас и да не се връща повече, че аз още кашлям и не мога да се възстановя Crossing Arms така ме е яд на мен Blush
Сори за офф топика, но ми улекна сега ще се отсрамя с малко снимки http://mishevae.snimka.bg/baby/emi-1vi-mesec.649143.26177919

# 566

Здравейте! Hug
Моята декларация я подписа нотариус тук в София.Аз си я написах сама, мъжа ми отиде, завери я и всичко е ок, също не пише срок.Само че ако ми вземат оригинала на летището, ако пътувам пак не знам дали ще стане с копие?!

Няма да ти го вземат!Като идеш на гишето,ще ти искат копие на оригинала на декларацията,но дори и да нямаш,те ще ти направят там на място-имат си ксерокс Wink
Ми пак пишеш, от твоя си гледна точка- Вземат декларацията  Peace.Ако си носиш копие добре ако не вземат оригинала.
 Ако  ви се налага да пътувате с детето сами в посолството в Катар/ ако има такова/, имат опции да ти издадат декларация .
Мара, пиша, да ти обясня въпреки че не е за тук- съпругът ми е чужденец  Peace.Вадим бг-ката декларация в нашето посолство/ въпреки че не е правилно и необходимо/, винаги ама винаги има дата.Това че твоята декларация е без дата си е шанс.
Незнам как се вади документ официален без дата  Thinking.
Трето което е детето ми НЕ се нуждае от декларация да напуска бг-я , защото е с двойно гражданство , но въпреки това я искат тази декларация  Peace
Така че по- добре Принцеса Рая да си е както пише по книгите , за да няма проблеми- това че ти минаваш с една и съща декларация и са ти направили копие, не означава,   че и на нея ще и направят    Peace

# 567
Явно разминаването в пътуванията между Марчето и другите е от това, че тя пътува в Европа, където може и само с лична карта да се хвърка.  Peace
Миме, кога мина това време, че и на работа да се връщаш???  Rolling Eyes Много готини сестрички!  Heart Eyes
Принцеске, аз не знам дали бих се прежалила да живея в държава, чиято култура ми е непозната. Реалността там може да бъде много по-привлекателна.

Въпрос. Понеже ще стане един месец, откакто започнах да давам коластра на АВО на Мария. През седмицата е на две капсулки, а съботно-неделно я разтоварвам и й давам само една. Колко време се дава това чудо преди да се прави почивка? (давам и й бъзов сироп като добавка  Embarassed)

# 568
  • София
Джиема, за ранички на нослето ни изписаха (джи пи-то) Витамерфен-витаминно кремче, не щипе и няма аромат, мисля, че беше вит.А и вит.Е, добре й зарастваха на Вики от него. Иначе би могла да си направиш паста за мазане с няколко капки ЕМК и 1 коластра объркано-това е страхотен коктейл за всякакви рани.
Благодаря за съвета.  Hug Не се бях сетила да ги смеся.
Вече сме доста по-добре. Не знам грип ли беше, някакъв вирус ли само, и двете го карахме различно, но важното, че вече се оправяме. Трудно ми беше тия дни да се опитвам да се гледаме вкъщи и да работя едновременно, та ви поизпуснах малко.
Мимето, видях, че пишеш за ужасна хрема и Т (и при Гергана беше точно така), дано ти минава бързо, а бебе Еми да си е вече здравичка.  Hug Защо така скоро тръгваш на работа? Знам, че при вас е малко майчинството, но не беше ли споменала, че ще можеш да работиш от вкъщи по-дълго време ? И благодаря, че имахме възможност да поизплакнем око с бебешорски снимки Simple Smile  Heart Eyes

Ma_lolo, дано Калинчето е вече здраво и да не е позабравила яслата, за да не почвате адаптацията от начало. Стискам палци да се похвалиш скоро, че съвсем вече не плачка.  Hug

Олче, лек старт днес и на твоето момиче! Стискам палци да й хареса и чакаме новини от теб!

Ивче, много се намъчихте и вие с болести. Дано са ти здрави занапред юнаците, да решиш и твоя проблем бързо и много да им се наслаждаваш. Спомням си, че по това време някъде  - като пролази малкото дете ставаше голям купон вкъщи. Баткото се заиграваше много с нея и падаше лазене заедно и комуникация страшна.  Laughing А твоите са и с по-малка разлика, та предполагам е още по-забавно.  Heart Eyes

Принцеске,
и на мен ми е много интересно всичко, което споделяш за вашето пътуване. Не ни досаждаш изобщо, пиши си на воля.  Hug Да ти кажа за самолета, въпреки че доста майчета вече те посъветваха. Но моя опит с Гергана от септември като летяхме до Египет. Предварително беше много положително настроена, че ще лети със самолет. Говорихме, картинки показвахме, но това не й попречи да се стресне в момента, в който се качихме в самолета (мисля, че от шума се уплаши). Размрънка се, сви се в мен, искаше даже да слиза  Mr. Green- добре че нямаше как. Та 1 стюардеса реагира доста бързо и адекватно и ми предложи бебешки колан, за да може да излети в мен. По принцип при навършени 2 год. си имат отделно място. Не знам с вашата авиокомпания дали ще е така, но имай едно на ум да си поискаш и детски колан, ако се наложи. Не би трябвало да ти откажат. И да те успокоя, че мрънкането беше докато излетим, после се разхождахме из самолета, играхме си (има едни игри с по 100 карти за деца на път -кутията е малка и се рисува по тях с фулмастер, който се изтрива лесно със салфетка и може да се рисува многократно. Продават ги в Хиполенд, а и в доста детски магазини, книжарници. Аз ги харесвам, че са компактни и за пътуване са ми идеални и за двете деца). При кацането пак беше в мен и не беше много доволна, че трябва да е вързана, но се изтърпява и тук биха ти помогнали филмчетата. Седмица по-късно, когато се прибирахме сякаш цял живот беше летяла със самолети, Качи си се, седна си сама до мен, колан сложихме, излетя съвсем спокойно, храни се, спа, на кацане също без проблеми. Та децата са бързо адаптивни, мисля даже до известна възраст (обаче идея си нямам колко точно  Blush) нямат проблеми с вестибуларния апарат и  не се замайват като възрастните. Дано й хареса полета и нямате никакви проблеми. Ти пишеше за престой в Букурещ, което си е прекачване реално, нали? (Защото някой път има съчетани полети и самия самолет каца, качват се още пътници и продължават.) Гледай наистина да не си много натоварена, ако ще се прекачвате, въпреки че покрай дете винаги има нужда от багаж... Поувлякох се в обяснения, дано не съм досадила и аз.

Нанни,
добре че са те оставили болките зъбни вече  Hug

# 569
Иначе за Катар, по- скоро Нани е права, но и Но нейм има право за някои неща.Осигуряват ни жилище с две спални, кола и поддръжка.

Но предполагам, че ги осигурява работодателят като част от социалния пакет на съпруга ти, а не държавата, понеже е много богата и се грижи за всички емигранти. Или греша?

Мимето, на мен също ми се струва, че много бързо се връщаш на работа, как лети това време...

Общи условия

Активация на акаунт