Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 151
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да попитам за съвет, ако на някой му хрумва нещо. Т е овладяна, обаче гадните сополи текат като река (и аз даже прихванах, ама го карам на крак.), и от постоянното бърсане носа й е червен вече, хем гледам с най-меките кърпички, но кожата там е много чувствителна. Тази сутрин обаче като стана имаше засъхнала кръв на едната ноздра. Реших, че се е разранило, обаче явно не е на самия вход, защото текат сополки с кървави жилки. На някой случвало ли му се е? И с какво мога да й намажа нослето отвътре? Да уточня, че сме на хом. л-ва само, т.е. не слагам капки, които да дразнят допълнително. Но нещо тип народна медицина бих пробвала - с нещо мазничко дали може? Имам ЕМК на Аквасорс и го ползвам за външно (напукани устни примерно), но дали може в нослето?
Very nice, ако наминаваш да споделиш? Нямам предвид да капя, а с тампонче да понамажа?
То и на хомеопатката съм оставила съобщение, но като й знам графика, най-рано по обед ще се чуем.

Извинявайте за фермана. Бъдете здрави всички  Hug

П.П. Оказа се все пак, че май раничка е било, защото след около час течове от ставането й, кръвта изчезна. Поуспокоих се.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 11:48 от Jiema

# 541
Джема, давали са ми съвет да мажа нослето на Сами отвътре с мед, но не съм го пробвала и не знам дали е опция изобщо  Hug Радвам се , чче няма вече кръв...дано и хремата се изчезне, че като знам как им се зачервяват и протриват носитата  Confused
 Само много набързо ще се оплача....пропада ни снежното пътуване , защото Сами си има майка бъзла и ме е страх в това време да тръгна на път из балкана с него  Tired Нищо...следващият път....
 Желая на цялата априлска банда- весели, снежни и палави почивни дни  Hug

# 542
Jiema, Низита е хубаво кремче. Маже се нослето отвътре, след време се втечнява и отпушва. Аз сополи духам на чешмата или с Бейби вак.

# 543
  • София
Nanny, poem, благодаря за включването.    bouquet
Положението е някак малко по-добре. И с докито се свързахме, продължаваме лечението, включи ни и ампули вит. C. Каза, че било реакция от капилярите на вируса. За Низитата ще имам предвид, но засега не ни е необходимо, то няма какво да се втечнява - те си текат като река - хубавото е, че се избистриха съвсем прозрачни, уж е на оправяне.  Praynig
За мед и аз съм чувала, но не смея да го приложа - нещо ми се мотае, че доста щипело. Аз едвам й намазах с масло, пространството между ноздрите и горната устна, което е цялото червено и сухо, но не й хареса.
Поем, не бъди тъжна за пътуването - мисля си, че в случая си постъпила по-скоро разумно. Положението не е толкова розово по пътищата, малко предпазливост може би не е излишна.  Hug

За мен си личи, че съм вкъщи, пиша си и се жалвам тук  Blush, а къде сте всички?
Олче, стегна ли вече бъдещата "градинарка" ? Как е настроена Ени?
Мимето изчезна, Какво ли стана с майчето й? Дано са добре всички.
Деси, и ти ни навестяваш рядко вече. Как е ученето? А дечицата?

Рони, по повод неплатената отпуска - тя не се ли води от навършени 2 год. на детето? На мен ми се наложи да ползвам като пуснах Гергана на ясла. Тя беше на 1,7 г, та ползвах за баткото. Казаха ми, че като навършела 2 вече можело да се ползва и за нея полагаемата, но аз почнах работа междувременно.

Е, досадих, достатъчно, оставям ви. Леко придвижване на всички в снеговете и здраве !

# 544
Мацки тук съм и ви чета, но у нас е лудница с кака Диди Crazy
Благодаря за палците както винаги чудодейни сте, резултата на мама е много добър, няма нищо притеснително(намериха и бучка и правиха биопсия) но слава на господ няма повод за притеснение Praynig
Правихме пита за 40 дни сега в неделя, много хубаво изкарахме и хоп в сряда се тръшнах мъртвоболна, такава хрема не съм имала с години, моля се само мъничкото и Диди да им се размине, че незнам какво ще правя ако се тръшнат и те като мен Rolling Eyes

# 545
Здравейте!
Аз пиша от дъжд на вятър, но ви чета редовно! Simple Smile
Миме, радвам се, че новините за майчето ти са добри!Дано и за в бъдеще да не ви дава поводи за притеснение!А ти бързо да оздравяваш и най-вече двете принцеси да не прихващат! Hug
Рони, неуспехът в детските градини е всеобщ, така че...какво да кажа, не сте сами!Да сте здравички, пък другото както дойде!
Джема, радвам се, че сте по- добре!Явно е било нещо моментно!За такива бистри сополи аз мажа Ния с едно мехлемче, което не е детско и малко силно.Мацвам я съвсем леко и тя пак пищи, но е много ефективно, веднага спира теча.Обаче не знам как се казва.Майка ми ми е отсипала малко в едно друго бурканче, но ще я питам по-късно как се казва.Наистина веднага й спира хремата.
Вери найс, как са твоите дечица, отмина ли уплахата?
Поем, и аз мисля, че добре си решила, като си отложила пътуването.В тоя сняг пътищата са си страшни!
Имамама, честит имен ден на Гришко!С огромно закъснение, желая най- вече да ти е жив и здрав!!!

Принцеса Рая , дерзайте и успех . За къде ще заминавате - Германия? Може и да съм пропуснала ако си споменавала.

Де да беше за Германия... TiredЗа Доха, Катар заминаваме.
Бен, честит нов дом и от мен!Все на хубаво да ви върви с Далинка!
При нас няма нищо ново.Ния е добре, мина ушенцето.Доста се чудих дали да я пускам на ясла.Но предвид, че не се знае кога ще заминем и предвид множеството болести и епидемии, които са плъзнали...да не говорим за купищата сняг и непочистени улици в нашия квартал, реших, че ще е по-добре да не ходи.Днес е на гости на другите баба и дядо, че досега бяхме 1 седмица при моите родители.
Хубави почивни дни на всички, и най- вече да са ни здравички дечицата! Hug

# 546
Здравейте и от мен. И аз пиша рядко, но ви чета всеки ден.
Вече 2 седмици от както Калина тръгна на ясла, а аз на работа.
Първата седмица беше ужас. Рев, дърпане. Взимахме я на обяд и на другия ден това се повтаряше.
Тази седмица беше по-спокойна. От вторник я оставиха да спи на обяд там и детето почна да се бунтува и срещу това. Вече плаче много кратичко, но пък започнаха вирусите.
От вчера е схрема и 37.5., а тази нощ се появи и разстройство, което продължава.
Моля ви кажете как се справяте с разстр. Не иска да пие ентерол. Единствено по малко чай пробутвам.

# 547
Пробвай със дренки /сок/ или давай шипково чайче , ориз и оризова вода  Peace

# 548
Ма-лоло, може да й даваш Био Гая вместо ентерол!Също препоръчвам оризова вода и дренки.Някой беше писал и джоджен преди.
Искам да помоля майките, които са пътували със самолет с децата да ми дадат някой съвет относно пътуването.Полета ни е 6ч и половина и има малко престой в Букорещ.Като самолета излита в 15.30ч.Притеснявам се и да не я болят ушите при излитане и кацане.Не знам и какви капки да взема?Препоръки за храна, вода, играчки и всякакви други съвети! Hug
също някой знае ли освен декларацията от баща й, че е съгласен да пътува само с мен, нещо друго трябва ли ми?
много благодаря! Hug

# 549
Аз тероризирам Мария със спринцовка от Панадол да й давам Хидрасек и всичко друго, което не ще да пие с добро. Но гледам и да не прекалявам много, че когато си й е зле, реакцията е връщане.  Peace
Иначе изцяло сменям водата с оризова такава. И мъча, доколкото е възможно да похапва солетки, сухари и бисквитки. На 1-2 хранения й забърквам лечебна Хумана (има я и в аптеките, и детските магазини за храна обикновено. Даже и в хипермаркети съм я виждала). Друг е въпросът, че не е особено вкусно това нещо. Ампулките витамин С също ги дават като затягащи, а и за повдигане на имунитета.
 Мимето*, хубаво, че новините са добри.   bouquet
 Jiema, да спира сега бързо кранчето на Гери.
Това за неплатената отпуска е след втората година, да. Но досега майката и бащата имаха право на по 6 месеца всеки от тях. Вече могат да си прехвърлят до 5 месеца от своята половин година (това до навършване на 8 г.)
Поемче, много мъдро си постъпила даже. Дават такива мразовити дни, че даже и да стигнете и се отвозите обратно безаварийно, няма да можете да се насладите съвсем. А Априлци си е за през април.  Wink 

# 550
Принцеса Рая за пътуването със самолет можеш да вземеш всякаква храна, която е пакетирана, с водата е малко особенна работата, но някой път минаваш по някой път изобщо не ти дават да минаваш с нея, вземи детски сокчета със сламка за тях няма проблем, също така малки дребни играчки, като например дъска за рисуване от тези с магнитите(не искаш да се появите при таткото целите нарисувани и надраскани) и такива играчки, с които да и задържиш вниманието, за болки в ушите не се притеснявай ние нямахме но стават нервни и трябва да ги гушкаш  Hug

# 551
Ма-лоло, може да й даваш Био Гая вместо ентерол!Също препоръчвам оризова вода и дренки.Някой беше писал и джоджен преди.
Искам да помоля майките, които са пътували със самолет с децата да ми дадат някой съвет относно пътуването.Полета ни е 6ч и половина и има малко престой в Букорещ.Като самолета излита в 15.30ч.Притеснявам се и да не я болят ушите при излитане и кацане.Не знам и какви капки да взема?Препоръки за храна, вода, играчки и всякакви други съвети! Hug
също някой знае ли освен декларацията от баща й, че е съгласен да пътува само с мен, нещо друго трябва ли ми?
много благодаря! Hug
Принцеске, детето може и да спи по време на полета. Нормално някой компании дават моливи и листи на децата, да рисуват  Peace. За храна- ама честно хич не се товари , на самолета ще ти осигурят повече от необходимото за детето.Дори и да си поискаш никога няма да ти откажат  Peace.Вевмаш, някакви дребни неща
За ушите не смятам че имаш нужда от капки.
Гледай да си с максимално свободни ръце, тъй като имате престой с прикачване и детето ще иска да си играе, така че не е много харашо да тичаш след детето натоварена като магаре  Peace/ от опит ти го казвам, последно бях с сумати ръчен багаж, добре че намерихме един детски кът на летището в Рим./
Освен декларацията не ти трябва нищо друго/ и разбира се паспорта на детето/, направи си копие, защото декларацията е валидна една година.Няма смисъл ако затръгваш за някъде да вадиш нова в рамките на годината  Peace

# 552
princessa raia, не сме пътували с дребосъчко до сега по въздух, но изхождайки от собствения си опит болка в ушите едва ли ще има, по-скоро заглъхване. Ние с мъжа ми сме имали адски силна болка в окото и сме се подували в областта на веждата над това око при кацане (при излитане не е имало такива проблеми). Но това не се е случвало винаги и започна да се случва от 10 полет да речем при нас..преди това не сме имали никакъв дискомфорт. Превенцията е дъвка в устата, когато самолетът започне да захожда да кацане (трае към 15-20 мин да речем) и дъвчене с отворена (поне малко) уста, за да се изравнява налягането. За детето бих те посъветвала да даваш по-честичко сокче, водичка или друга течност, за да преглъща, когато започне въпросното захождане. Поне така бих действала с моето дете.  Peace

# 553
Рони, взех вече нови столчета. Concord Lift Core Leaf.

http://www.youtube.com/watch?v=0lEYRIJgTNk

Още не сме ги сложили в колата. Дребните много обичат да спят там, а старите са ни с добър наклон и ще изчакам още малко...

Жабче, как са страниците,които са на нивото на главичките? Аз бях харесала много едно столче Recaro, но като го видях на живо и страниците ми се сториха много големи. Така детенцето въобще няма да може да гледа през прозореца  newsm78

Аничка, аз пуснах малкия на градина средата на 4тия месец, когато всичко беше ок с бременността и всякакви болести вече не биха били така фатални. Направих го с цел той да свикне с градината и да не си мисли,че отива заради бебето. Имай предвид,че в началото се боледува по-честичко и новородено и болно детенце,може да ти дойде в повечеко.

Рони, Jiema , вече сме добре и от днес на градина-Как е носленцето? Аз да ти кажа,въпреки че може сам да се духа, все още си ползвам бейби вак-а,за да не му се разраняват ноздричките,а и ми се струва,че дърпа по-хубаво задните сополки  Blush

Рони и аз всичко нежелано давам със спринцовка от Нурофен или Панадол  Blush

Принцеса Рая, можеш да носиш течности,но трябва да са по-малко от 200мл. Така или иначе, в самолета има вода. За ушите-най-много помагат прости дъвчащи бонбони или дъвка /ако даваш/. Целта е да се отваря и затваря шесто и широко остата,за да не заглъхват ушичките. В някой самолети,ако си поискаш и има,ти дават такива бонбони,но не мсиля,че във всички ги има.

сега видях,че и no_name  ти е писала същото  Blush
На нас все още ни става Аксиса /мисля,че е до 19кг.,а и ми е много удобен,че се обръща на двете страни,но искаме вече да вземем столче и следващ размер,за да може да си има в 2те коли и да не се налага да сменям,когато се роди бебчо.

Мимето*, дано вече си по-добре. А снимчици от погачата?    bouquet

ma_lolo, освен енторл и Био гайа, аз последно давах едни прахчета Лиенкс Бейби-на вксу ни допаднаха много  Sunglasses

# 554
Принцеске, и аз не мисля, че ще има болки в ушите. Единствено мога да дам съвет, ако започне да й прилошава в някоя турболенция-приготви си да имаш Ипека 15. Става и за прилошаване в кола. Дава се 2-3 пъти на 2-3 часа. Също мога да препоръчам за игра-aqua doodle има car set, като папка, вътре можеш да сложиш и други листи, моливи, книжки за оцветяване и четене. Ако гледа филмчета е лесно, взимаш една mp4 и пускаш детски.

И изобщо за пътуването се заредете с всякакви хомеопатични, че не вярвам в Катар да има, а пък винаги по нет-а можеш бързо да ти даде консултация хомеопат какво да дадеш. Виж това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=36217 Отиди в хомеопатичната аптека на Чаталджа, знам, че има готови комплекти някакви базови. Може би могат и да те посъветват какво да вземеш.

Джиема, за ранички на нослето ни изписаха (джи пи-то) Витамерфен-витаминно кремче, не щипе и няма аромат, мисля, че беше вит.А и вит.Е, добре й зарастваха на Вики от него. Иначе би могла да си направиш паста за мазане с няколко капки ЕМК и 1 коластра объркано-това е страхотен коктейл за всякакви рани.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 12:31 от very nice

Общи условия

Активация на акаунт