Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 193
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
Ехооо, къде сте? Подготвяте се за Коледа ли?

# 361
  • София
Ехооо, къде сте? Подготвяте се за Коледа ли?

Аз се подготвям... да ходя на зъболекар. Mr. Green

# 362
Аз бачкам, Ангел вероятно чисти сняг с баба си с огромен ентусиазъм. "Ачи чисти сигнЪ"- в специфичен падеж.

Вчера го сложихме да се порадва на шоф. място на новата кола, докато се наместим на седемте седалки. Ангел се натъжи, обърна джукичка и казва: "Ачи не може кара, дедо кара, Ачи още малък!" Уплаши се детето, че ще го експлоатираме да шофира до София:) та явно на 2г. 7 мес. шофирането им е извън възможностите.

Взехме "бате вуйчо" от летището и днес падна снегът.

Ангел за моя радост е месояден. Питаме го- Ачо, искаш ли бонбон, ябълка. "Не, Ачи иска аденица"(наденичка). Даже си има любима месарница и поръчва от кое месце да му дадат. Така се расте- имат огромна нужда от качествен протеин, а и мазнини. После развитието само си идва.

# 363
бисер от преди 2 дни,който не е далеч от истината обаче: "бебето като стане голямо, ще счупи корема на мама и ще излезе"  Joy

# 364
Ние се подготвяме за Коледа болни вкъщи! TiredНия кашля ужасно, има спазъм и полипи и сме на Вентолин и Проспан. TiredНе смея да мръднем от вкъщи, а така се радва милата на снега.Имам още куп подаръци за купуване и отделно ми предстои пазар за бъдни вечер и Коледа, кога и как ще стане това не ми е ясно.Тази година почти никакви почивни дни няма, а и бабите не си предлагат услугите.Отделно покрай заминаването ни има безброй неща да се правят.Да не му се налага на човек да ходи по държавни институции! ooooh!На всичкото отгоре не можем да си намерим акта за граждански брак и сега трябва да вадим нов.И всичко трябва да стане преди първата половина на януари...точно по празниците!
От изброените неща, Ния може да прави доста от тях.Други не може, но може пък такива, които не са изброени.Малко е остарял списъка ми се струва.Аз имам наблюдения, че децата които са захранени по- рано, се развиват по- рано.Например, когато ние сме били деца, сме били по-самостоятелни на тази възраст, повече сме говерели и т.н.
Моля стискайте ни палци да сме здравички за Коледа!Надявам се при всички да е така!!! Praynig

# 365
Рая, бързичко да оздравява Ния. Praynig Hug

Io_io, умно детенце, знае как излизат бебетата.  Grinning
Сашко е роден на 30 май, преди да се роди бях чела хороскоп, че който родител има дете зодия "близнаци", трябва да се снабди с ролкови кънки, за да го настига и да му смогва на щуротиийките. Много ми беше смешно тогава, а те правилно предупреждавали хората. Пу-пу, живот и здраве, след няколко месеца купувай кънките. Grinning Hug

Олче, все такъв завиден апетит да има Ени. Голяма е скица.  Heart Eyes
Как мина уикенд-партито? Sunglasses

Нанни, много сладко си обяснила за оцветяването на Калин. Heart Eyes За развитието на вторите дечица и аз съм забелязала тази закономерност, не само при моите деца. Голямото дете е голям стимул и поощрение за малкото, без всъщност то само да го усеща и осъзнава. Grinning Анелия поиска вчера да я научим да си пише името. Shocked А с оцветяването наистина ме изумява, толкова е старателна. Сашко беше на нейното ниво в доста по-късен етап. И щуротийките и глупостите по-бързо попиват. Whistling Пу-пу, да са живи и здрави само, другото - както дойде. Grinning

Мара Каси, аз съм от страстните любители на дървените играчки, децата също. Единствената играчка, оцеляла от бебешкия период на Сашко и интересна и до днес е един цветен дървен конструктор с много части. А какви дървени къщи за кукли гледах...  Rolling Eyes, но нямаме място за такова нещо вкъщи.

Накрая ще кажа, че Аничка има нужда от стиснатите ни палчета и от положителната ни енергия, насочена към нея и бебенцето й. Тя е в болницата, влошила се е след боледуванието си и са я приели за задържане. Коледа ще я прекара там. Само да са добре. Praynig Flowers Four Leaf Clover

# 366
  • Бургас
Стискам палци!  Hug Hug

# 367
Desiree Аничка има и моите стиснати палци, енергия и се моля на майка богородица и господ да ги пазят и закрилят с бебенцето  Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 368
  • София
Олче, честит рожден ден! Бъди жива и здрава, обичана и късметлийка! Много щастие да грее в дома ти и да сте си все така усмихнато семейство !!!   bouquet   bouquet  bouquet

Много силно стискам палците и няма да ги пускам - за Аничка и бебчето  Praynig да се стабилизират бързо нещата!

Принцеске, и на теб стискам палци да е здрава Ния за Коледа, а и за напред. Да си изкарате весело празниците и полека-лека да се приготвите и за пътуването.  Hug
И всички други болнички имат положителна енергия за оздравяване от нас.  Hug Hug

И ние излизаме от някаква серия на болести вкъщи, надявам се вече да е края. Гергана изкара тържеството в яслата и сега се гледа и тя с баба си, че е хремава. Слава Богу, нямаше усложнения.
Тя е от неплашещите се от добрия Дядо  Simple Smile Може би защото много говорихме, 1-2 книжки по темата четохме, песнички много научиха в яслата - най-много пее:
"... искам още щом го зърна,
от сърце да го прегърна,
че си знам, че си знам,
той ми носи дар голям. - Голям подарък"
- това последното се добавя явно като пояснение от лелите що е това Дар  Laughing Та детето е настроено положително - щом ще има подаръци.... Laughing
И тя от отбора на поръчалите типично момчешки играчки - писа писмо с помощта на една какичка от приятелско семейство и си поръча детето "жълт и зелен трактор"  Mr. Green В чудо се видях... даже се колебаех доста дали да взимаме нещо такова. Но понеже й бях взела само едно съвсем малко Лего-Дупло с Мечо пух (от намаленията в Комсед) и намерих нещо като трактор- булдозер с дистанционно управление и три приставки отпред и е жълт, та й го взехме с идеята, че и двамата ще си играят добре с него. Но зелен - няма !! А напоследък това се превърна в цвят - хит. Идея си нямам каква ще е реакцията й, само се надявам с времето все пак да го ползват.
Иначе и аз много се чудех на интерактивните животни и най-вече за кучето на фишер прайс, но в крайна сметка реших, че няма толкова да го оцени - имаме и без това много плюшени играчки. Въпреки че от миналата Коледа тя има телефончето, говорещо на български и му се радва доста, особено напоследък като вече сама си брои до 9, и повечето думички, които то произнася ги знае. Та в крайна сметка ще получи и от роднините една книжка от Хиполенд, която е интерактивна - Животните по света или нещо подобно беше заглавието. Там не само като натиснеш назовава животното, но има и въпроси и да посочи определена картинка с отговор Браво, ако е познало детето и т.н. Мисля, че ще е интересна и за по-натам.
За развитието на вторите дечица и аз съм забелязала тази закономерност, не само при моите деца. Голямото дете е голям стимул и поощрение за малкото, без всъщност то само да го усеща и осъзнава. Grinning Анелия поиска вчера да я научим да си пише името. Shocked ...
И аз съм на това мнение - вторите деца попиват много и от всичко, което прави по-голямото. Може би има значение, че и второто ми е момиче, както и при вас - Деси, Олче - поне що се касае до говоренето, а мисля, че и финната моторика при тях е по-добре развита. Аз съм изумена колко песнички и стихчета знае Гергана от яслата. На тези години батко й ми пееше 1/3 от нейния репертоар Simple Smile Тя се опитва да очертава картинки по тези книжки с шаблоните. И после да ги оцветява - е , не че се получава много-много,  но Емо нямаше интерес към рисуването мисля до към 3 г. Изобщо нямахме надраскани стени, маси и т.н. А, елате сега да ни видите  Mr. Green

Хубав ден на всички желая покрай последните приготовления за празника. Аз днес трябва да опаковам всичко преди да взема децата, после само вадим в удобен момент и - под елхата  Grinning

# 369
Олче, честит рожден ден! Само хубави неща ти желая, а лошите серии да са зад гърба ти!   bouquet Heart Eyes
Аничка,  Praynig Praynig Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed

Имам си човече с бронхит, а и доста горящо нощес. Последните нощи нещо ми се губят.

# 370
  • София
О, Рони, много стиснати палци и на вас с Мария - да преборва бързо болестта и да имате вълшебна Коледа  Praynig  Hug Hug Hug

# 371
Олче, миличка, честит рожден ден!!! Много здраве на теб и цялото прекрасно семейство!!! Бъди много щастлива, весела и обичана!!! Много успешна и "парична" следваща година!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Кога ще се видим?  Confused

момичета, пожелавам ви Весела Коледа, да прекарате тези дни с най-близките си хора, много-много щастливи!!!
Рони, изкашляйте по-бързо тази гадост, за да може Марчето да пее на Дядо Коледа! Hug

Вери, по-добре късно.... ПРопуснах да те честитя рождения ден, и много ми е срам  Embarassed Пожелавам ти здраве, любов и много години прекарани в радост, щастие и обич!!!  Heart Eyes

Вчера приключих си работна танцувална година с едно детско Коледно парти. Беше много весело, особенно когато ревна Миша Simple Smile  Это и снимки: http://starsdancecenter.bg/?p=gallery&p1=menu_left_gal&id=16

Аничка, цялата ми положителна енергия е с теб и малкото ти съкровище!!!

# 372
Олче, честит рожден ден! Бъди, здрава, обичана, щастлива!

бисер от преди 2 дни,който не е далеч от истината обаче: "бебето като стане голямо, ще счупи корема на мама и ще излезе"  Joy
  love001
Дописвам:

Аничка Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Praynig Господ да е с вас! Така ми се сви сърцето като й прочетох последния пост, че е на АБ, помислих си веднага за бебчето й.

рони, Принцеске, оздравителни прегръдки на Мария и Ния Hug

Последна редакция: пт, 23 дек 2011, 11:43 от very nice

# 373
Ронка,бързо да оздравява малката Малия! Flowers Four Leaf Clover
На Ани4ка и стискам вси4ките пал4ета на света Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Praynig

Мила Ол4е,да си жива,най-ве4е здрава,все така усмихната и много оби4ана!

За вторите деца съм абсолютна съгласна! Нашата нали редовно играе със съсед4ето,което на 6 годинки. Ами попива абсолютно вси4ко от нея и добро и лошо. Покрай нея доста напредна с немския,а сега е наред на Барби манията Sick
Представям си,ако бяха заедно нон стоп,за какво 4удо щеше да става на въпрос!

Относно този въпрос,в тукашните градини практиката е смесени  възрастови групи и са на принципа малките се у4ат от големите,а големите се у4ат да помагат на малките. Забелязала съм,4е толерантността на големите към по-малките е много голяма и рядко може да се 4уе,ти си по-малък,няма да играем с теб!

Моми4ета,пожелавам на вси4ки  вас и вашите семейства весело посрещане на празниците!Нека да бъдат щастливи,уютни и много спокойни,а на послушни4ките,нека Дядото да донесе много подаръци!

Мамо4ка,разкошни байейини имаш Heart Eyes!Много да ги нацелуваш! И София иска ве4е да ходи на байет!

# 374
Io_io, умно детенце, знае как излизат бебетата.  Grinning
Сашко е роден на 30 май, преди да се роди бях чела хороскоп, че който родител има дете зодия "близнаци", трябва да се снабди с ролкови кънки, за да го настига и да му смогва на щуротиийките. Много ми беше смешно тогава, а те правилно предупреждавали хората. Пу-пу, живот и здраве, след няколко месеца купувай кънките. Grinning Hug

Лелеее,а аз си мислех,че след овенчето,ще си поотдъхна  Blush

Страшно силно стиснати палци за Ани4ка!  Praynig

Олче, честит рожден ден  и от мен! Да си заобиколена от много любов и детски смях!   bouquet

рони, стискам палци Мария да се пребори и да мине по-леко бронхита!

Общи условия

Активация на акаунт