Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 155
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Честит рожден ден на Шоки! Жива и здрава да си!   bouquet Все така с усмивка и с усмивчовци около теб!   bouquet (цяла вечност не си наминавала, за да изпортиш как е Пипо и какви ги върши първолачката  Grinning)
Миме, точно когато си мислех, че Марчето гладува, ми беше наддала кило и 300.  Wink Иначе контролно мерене дали и колко поема, както ти е писала Йойо.
Къде изчезна Дани? Как са Ники и Мади?
Олче, бързо оздравяване на теб и дано компанията мине между капките.  Hug
Деси, благодаря, добре е вече. Пу-пу, дано. За дълго дано, че от днес е ясленче. Тормозя я с коластра+бъзов сироп. Ще ме намрази вече.

# 436
ЧРД на Чоки да ни е жива, здрава и все така усмихната и красива! По-честичко да се вясва тук  Party   bouquet
Aila през деня се почва ядене в 9, после  в 11, в 2, в 5, в 7 и от тук схемата се разваля в 8 после в 9,30 и от 3 дни ми прави пауза яде чак в 2,30-3, след което в 4,30-5 и в 6,30-7 и тук се разваля схемата след яденето в 6,30-7 яде към 8,30-9 и от там през деня сме твърдо на часовете по-горе +- 30мин разлика, за памперсите на всяко ядене си имаме напишкан памперс и наакани имаме поне 2-3 на ден, преди си правеше а*то нощем, но от няколко дни го прави денем Mr. Green за контролното мерене аз си имам електронно кантарче, като я измеря яде около 70-80мл на ядене, не на всяко обаче понякой пък е 50-60мл, или пък 80-90мл различно е  newsm78 иначе до тук ми е наддала към 800гр за 22 дни  Whistling  Ям суров лук, пия чайове за стимулиране на лактацията и едни билкови хапчета на motherlove но забелязвам че рано сутрин и късно след обед млякото ми е доста намаляло Rolling Eyes
Съжалявам че ви занимавам с моите кърмачески притеснения Hug

# 437
  • София
Мимето* наддаването е перфектно, броят кърмения и ритъма на хранене също така. Напълно нормално е както сама си открила да изсуква различни количества на всяко едно хранене. Късно следобяд и вечер преди лягане, винаги има известно намаляване на количеството кърма, както съвсем правилно малката, а и ти компенсирате просто с по-често кърмене. Това се нарича струпване на кърменията и обекновенно бебчетата го правят вечер, като един вид се запасяват с по малко, но по-начесто и съответно реално с по-голямо общо количество мляко, преди да направят една по-голяма нощна пауза. Тоест нещата звучат точно като по учебник и можеш съвсем спокойно тинктурата или капките на мадърлав след като свършат да не купуваш нови, както и да не се насилваш ако не обичаш разбира се, да хапваш лук или  да пиеш чай. Единственото и най-важното е за достатъчно кърма, просто  да имаш често кърмения, когато малката иска и колкото често и продължително иска, което във вашият случай е изпълнено.  Hug Ако бебчето наддава добре, няма проблем да остане тази нощна пауза, принципно за първият месец е добре да е 4-5 часа, при вас е 6, но предвид че общо кърменията са десетина и бебка наддава добре, няма причина за момента да я будиш и да включваш още едно кърмене в този интервал. Ако се наложи, това е най-лесното, а за момента се възползваи от времето за почивка и спане, което ти отпуска малката  Simple Smile

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 23:48 от Aila

# 438
Благодаря ти Айла  Hug

# 439
Привет девойки   bouquet
Честито на ималите поводи да празнуват   bouquet
Минавам само да се разпиша и да споделя че ние сме с Варицела.Направо чудесен старт на новата година.
Дано само да е лека, че аз си спомням какъв кошмар беше когато я кара на 14 год, Tired.
Хубав и усмихнат ден на всички

# 440
Честит рожден ден на всички,които пропуснах последно време- Рони, Айла, Мамочка и Шоки  bouquet  Да сте живи, здрави, много обичани и уважавани  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 Благодаря ви отново за стиснатите палци, явно имат ефект, защото не съм прокървявала пак, въпреки, че не спира да ме боли от време на време.
Айла и аз вече се подготвих за трудна бременност, като тази със Анито.Разликата е, че тя не ми дава възможност да си мисля лоши неща и този път съм оптимист  Grinning Вече се радва на бебето, говори му и го гъделичка, цунка и милва  Heart Eyes
ღолчеღ не се притеснявасй за каръшката серия, не сте единствени,при нас или Анито е болна или аз съм в болница.Сменихме пералня, бойлер,ютия.Счупи се и скарата, но нова няма да купуваме скоро.Тази вечер на новия бойлер му се стопи някаква жица, така че купона е пълен.Отделно сме на финансите на мъжо до края на февруари,защото моя болничен много ми го бавят.Но толкова неща вече се изредиха, че започнах да се смея като стане нещо такова  Crazy Какво друго ми остава?
Качих снимки (най-после  Blush) тук и тук

# 441
  • София
За много години момичета !!! Установих, че за последно съм писала миналата година Simple Smile
Желая много, много здраве на всички и сбъдване на мечтите!!!

Честит рожден ден на Жабче   bouquet Желая ти преди всичко здраве за теб и семейството ти, много щастие и любов !!! И да си отспиш  Grinning (Карам по памет и дано не се изложа с датата...)

Честит празник и на всички именници - на Дани на Nanny, на Дани Нетева и всички други, които почитат днешния празник !!!

Аничка, пожелавам ти все по-добре да се чувстваш и почивай си колкото можеш.  Hug
Олче, оздравявайте и вие бързо цялата дружина!
Belbey, леко да минава шарката.
Рони, пу-пу за твоето ясленче  fingerscrossed

И всички други, които пропускам- моля да ме извините - пращам оздравителни  Hug Hug Hug

# 442
Честито на всички именяци - малки и големи! С много здраве и късмет да си носят името!

Jiema, трогната съм, че си запомнила, че празнуваме днес. Hug /Хич не е билизко до акъла, но Дани е кръстен на дядо си Йордан, затова и не празнуваме на Данаилов ден!

Честит ден ден и на нашето Жабче! Д се радваш на много здраве и любов вкъщи и успешни начинания каквото и да подвахнеш! Hug  bouquet
/доверявам се на Jiema за датата, дано не се изложим дружно!/

Изчезвам, че зеленчуците ми изгоряха....

# 443
ЧРД Жабче! С пожелание за крепко здраве, семейно щастие и много професионални успехи в живота!

# 444
Честит имен ден на Йоана, Яна, на Ванко и Иво! Със здраве да си носите имената, дечица!   Heart Eyes
Честит имен ден на вчерашните празнували Дани-та!  Heart Eyes
Жабче, и ти голяма да порастеш!  Grinning  bouquet
Jiema, уау! Направо си голямото слънце на темата.   bouquet

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 08:50 от рони

# 445
  • Някъде там...
Благодаря, момичета!  Hug

Честит имен ден на всички празнуващи днес, дечица и мами! Да сте живи и здрави!   bouquet

# 446
Честит имен ден на Йоана, Яна и на Ванко! Със здраве да си носите имената, дечица!  Heart Eyes
Честит имен ден на вчерашните празнували Дани-та!   Heart Eyes
Жабче, и ти голяма да порастешGrinning 
Присъединявам се към ронения поздрав   bouquet
 Как е снегът в другата България  Crazy Половинчо пътува по ваши земи и чакне успях да повярвам като каза, че е такава бяла приказка. Тук дори дъжд не вали  Crazy Не че съм заритала за сняг, но дребчи би се зарадвал да се повъргаляме и наборим на него  Mr. Green
 Миналата седмица ходихме по гостита където имаше лекинко сняг и успяхме да си направим мини снежен човек/ височина 20см  Joy/ и да се поцелим с топки и му беше много забавно. За лош късмет игрите приключиха в молента,  в който дреб се сгушка с един розов храст и завадихме трънчета от ръчичките  Crazy Голяма драма беше...сега е категоричен, че розите са лошави храсти  Mr. Green
 Момичета, ще ви задам един лекинко тъп въпрос- вашите деца чуващи ли са  Blush Например нещо трябва да се свърши и... нашата реакция е пълен игнор или стандартен отговор "Не няма" . Аз някак си привикнах към това, но таткото смята, че това не е нормално  Crazy Разбира се когато е в добро настроение става чуващ слушащ изпълняващ, но това вече е толкова рядко, та чак ми изглежда нетипично като за него. Аз съм оптимист и вярвам, че с времето и това бунтуване ще отмине. Чудех се какви ли са вашите методи на укротяване на инатите и изобщо използвате ли такива...защото аз може и да греша, но като цяло съм против 90% от стандартните методи и фемилито ме обвинява в грешен подход. Не искам да му се налагам само защото съм по силна, в същото време знам, че трябва да ме слуша, но не мога да възприема идеята че трябва да е като войниче пред мен. Всъщност за важните неща ме чува, усеща по гласа ми кога съм на границата на търпението си, но в същото време през по голяма част от времето се старая да разбера причините за поведението му и не мога да си наложа да изисквам зряло поведение от толкова малко дете. Обаче...таткото е много рядко с нас и явно живее с представата за децата от филмите/което е многонездравословно  Joy/ Бавно и упорито му набивам в главата, че реалността е различна, но... понякога когато човек не е достатъчно дълго на въртележката започва подсъзнателно да се опитва да направи детето в онзи тип дете след което хората цъкат одобрително и сипят хвалби колко е кротко и послушно...а аз още с кърменето след 6-ят месец притръпнах към хорското мнение. Голямо писане изписах- всъщност въпросът ми в по синтезиран вариант е: какви са вашите методи да се справите с детската природа, колко далече стигате в моделирането на детския характер, как се справяте с хапливите забележки на хората които са забравили как са се държали някога децата им и как успявате да наложите на половинките си вашите виждания за детското развитие...съответно и изискванията им...тоест лесно ли е на един горд татко да осъзнае, че дете на няма и 3 години може да бъде достатъчно дръзко , за да заяви, че не иска да направи нещо определено  Crazy

# 447
Поемче,  Joy. Много ме разсмя. Само който постоянно детето е в състояние да постави правилните граници в поведението му.  Peace Да направи качествено оценката и преценката кое докъде да стига.
Аз проверявам дали чува по принцип заради разните там трети сливици и ефектите от това. Ако играе с нещо бивам възнаграждавана с пълен игнор. Иначе проверявам дали чува чрез закачки. Пипам коремчето и питам дали ме чува. Следва поправка къде са ушичките и отговор, че не са ме чули.  Laughing По принцип е доста послушна де. Въпреки, че аз съм малко калпазан. Търпението не ми е най-силната страна. Сега примерно ми е много  смешна, че започна сериозно да си отстоява собственото мнение. С крещене, театрални гримаси, манипулиране в най-откровен вид. Голяма сръдня е, че използвам разни обръщения, а не принцеса. Положението е да ми скочи в устата.  Mr. Green
По празниците, докато си я гледах целодневно установих колко голяма е станала. Седейки на дивана, вече пешеходката ми е някъде на нивото на очите. Започна да се заиграва с разни думички. Измисля си реплики. Правих разпит от всички възможни източници имат ли идея кой е Митко-нелъжитко. Ние Митета нямаме в обкръжението, че и да се заиграваме с името?! Другото нещо - за да бъде по-забавно обличането, казваме "коти-маци" (насъбиране на ръкав, чорапче, крачол), но нейната интерпретация е "коти-маци на пъъзали)  newsm78.
Започнахме с воденето на някакъв дневник за лафове, обаче тя ни казва кога да пишем, къде и какво.  hahaha

# 448
  • Някъде там...
Поем, специално за теб излязох на терасата и щракнах пейзажа. От тази до последната снимка на албума е репортаж от днес сутринта. Мокро, студено и ветровито. Снегът за жалост е мокър, навсякъде е киша, защото вчера валя дъжд и разтопи стария сняг.

За другия ти въпрос - болна тема в момента. Вкъщи постоянно спорим с баща им за поведението им, особено това на Яна. Йоана като че ли взе да излиза от пубертета, поведението й се промени. Но Яна е повлияна от Сингулара, който я прави хиперактивна и раздразнителна. Аз се опитвам да не се налагам, баща им много лесно губи търпение. Общо взето дйествам с уговорки, обяснения, подкупи, заплахи. И каквото подейства... ако подейства да стане на моето или поне да докараме до компромисен вариант.  Laughing

# 449
Честит имен ден на всички именячета днес и рожден ден на Жабче!
[/size][/color]

Момичета, ще ви задам един лекинко тъп въпрос- вашите деца чуващи ли са  Blush Например нещо трябва да се свърши и... нашата реакция е пълен игнор или стандартен отговор "Не няма" . Аз някак си привикнах към това, но таткото смята, че това не е нормално  Crazy Разбира се когато е в добро настроение става чуващ слушащ изпълняващ, но това вече е толкова рядко, та чак ми изглежда нетипично като за него. Аз съм оптимист и вярвам, че с времето и това бунтуване ще отмине. Чудех се какви ли са вашите методи на укротяване на инатите и изобщо използвате ли такива...защото аз може и да греша, но като цяло съм против 90% от стандартните методи и фемилито ме обвинява в грешен подход. Не искам да му се налагам само защото съм по силна, в същото време знам, че трябва да ме слуша, но не мога да възприема идеята че трябва да е като войниче пред мен. Всъщност за важните неща ме чува, усеща по гласа ми кога съм на границата на търпението си, но в същото време през по голяма част от времето се старая да разбера причините за поведението му и не мога да си наложа да изисквам зряло поведение от толкова малко дете. Обаче...таткото е много рядко с нас и явно живее с представата за децата от филмите/което е многонездравословно  Joy/ Бавно и упорито му набивам в главата, че реалността е различна, но... понякога когато човек не е достатъчно дълго на въртележката започва подсъзнателно да се опитва да направи детето в онзи тип дете след което хората цъкат одобрително и сипят хвалби колко е кротко и послушно...а аз още с кърменето след 6-ят месец притръпнах към хорското мнение. Голямо писане изписах- всъщност въпросът ми в по синтезиран вариант е: какви са вашите методи да се справите с детската природа, колко далече стигате в моделирането на детския характер, как се справяте с хапливите забележки на хората които са забравили как са се държали някога децата им и как успявате да наложите на половинките си вашите виждания за детското развитие...съответно и изискванията им...тоест лесно ли е на един горд татко да осъзнае, че дете на няма и 3 години може да бъде достатъчно дръзко , за да заяви, че не иска да направи нещо определено  Crazy

Моето дете е чуващо и можещо само,когато му изнася. В някои случаи става чуващо, след като повторя нещо няколко пъти като интонацията ми се променя със всеки следващ. Истината е,че слуша баща си повече. Иначе за да направи доброволно нещо, обикновено трябва да бъде стимулиран по някакъв начин, което не знам до колко е правилно и дали не развива едно меркантилно отношение. Според близките ни, ние много му се караме  Shocked Не знам какво да кажа-понякога е много възпитан, използва 'може ли' , 'моля' и т.н., друг път използва тези думички, само за да постигне нещо, което иска. Баща му е по-строг от мен и него го слуша повече. Освен това ме обича,когато иска нещо и не ме обича,когато не давам нещо. В една друга тема писах и че от както тръгна на ясла поведението му вкъщи се влоши-започна да се тръшка за всяко нещо, да хвърля предмети и да се мята по пода. На всичкото отгоре имаме и въображаеми приятели...вашите деца имат ли такива?

Общи условия

Активация на акаунт