Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 140
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Въпрос. Понеже ще стане един месец, откакто започнах да давам коластра на АВО на Мария. През седмицата е на две капсулки, а съботно-неделно я разтоварвам и й давам само една. Колко време се дава това чудо преди да се прави почивка? (давам и й бъзов сироп като добавка  Embarassed)
Да ти кажа честно аз не спазвам някакъв специален режим на даване на коластрата, като уточнявам, че до сега съм ползвала само на Аквасорс. Сега при болестта давам по много, после й намалявам до 2 на ден, понякога по 1, но тя си иска все по 2 на куп  Grinning. Правя и пауза, но основно летните месеци. Знам, че има хора, които си я пият целогодишно. Обаче какви са разликите между различните коластри и дали се налага някакъв специален режим в даването - не мога да помогна. Предполагам ще се влючат и другите мами с опит.  Hug

# 571
  • София
Олче, лек старт днес и на твоето момиче! Стискам палци да й хареса и чакаме новини от теб!

Как помниш, Джиема Shocked, много си мила! Heart Eyes
Моето момиче за неизвестен период от време отлага летящия си старт, градински. Grinning Поговорих си 2 дни с директорката на заведението въпросно (която и моя учителка е била, и то от любимите ми Heart Eyes), и тя ме посъветва да изчакам да се поуталожи истерията покрай грипа и сибирските студове. Не, че особено симпатизирам на психозите и истериите, но действително си е страшничко малко положението. Имаме познато наборче Велизаркино, което е в болница прието, от усложнения след този грип, от една снимка, ей така, между другото направена, на която е цъфнало с двустранна бпв. Едва са ги приели, толкова са бъкани болниците в момента, и на всичкото отгоре, детенцето лежи там с баба си, защото ще е бъдещ батко лятото. Confused
Не ми се рискува, не че има гаранции, но принчипесата ще боледува предполагаемо само от стрес и смяна на среда.. какво остава да я завра точно сега в бацилника.. Rolling Eyes

Ще ви държа в течение, когато назре същинската нужда от палцестИскане. Mr. Green

принцеска, аз съм толкова отвратена от всичките абсурди в милата ни рОдина, от лятото насетне -  от "здравеопазването", което сме си сътворили и натъманили, най вече Sick, та съм на мнение, че където и да е, е по - добре оттук. Може да звуча крайно, но такова ми е мнението. Все е някакъв шанс, и някакво бъдеще, каквито, лично за себе си не откривам в България. Обичам си родината, но не и държавата. Ако ме разбирате. Rolling Eyes
Стискам палци всичко да се нареди, и каквото и да ти е на душичката, мисли позитивно. Имам хубаво предчувствие за всички вас. И за моето братче се моля да получи такъв шанс, някога. Praynig

Оставям ви с пожелание да се задържите най - вече здрави. Останалото се преживява. Hug

П.С. Миме, много сладки двете сестрички. Бебешонката вече бузки има, а кака и изглежда една голяяма. Rolling Eyes Супер-много ми се пригушка бебе, като ви гледах албумчето. Blush

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 15:41 от ღолчеღ

# 572

Ми пак пишеш, от твоя си гледна точка- Вземат декларацията  Peace.Ако си носиш копие добре ако не вземат оригинала.
 Ако  ви се налага да пътувате с детето сами в посолството в Катар/ ако има такова/, имат опции да ти издадат декларация .
Мара, пиша, да ти обясня въпреки че не е за тук- съпругът ми е чужденец  Peace.Вадим бг-ката декларация в нашето посолство/ въпреки че не е правилно и необходимо/, винаги ама винаги има дата.Това че твоята декларация е без дата си е шанс.
Незнам как се вади документ официален без дата  Thinking.
Трето което е детето ми НЕ се нуждае от декларация да напуска бг-я , защото е с двойно гражданство , но въпреки това я искат тази декларация  Peace
Така че по- добре Принцеса Рая да си е както пише по книгите , за да няма проблеми- това че ти минаваш с една и съща декларация и са ти направили копие, не означава,   че и на нея ще и направят    Peace

Белбей,ами няма моя гледна то4ка,защото не ги правя законите аз Grinning Няма абсолютно никакво зна4ение,4е бащата е 4ужденец! Докато детето има българско гражданство,когато напускаш България,ще ти  изискват тази декларация.Тя затова е и направена-за да защитава интересите на непълнолетните, българските ,граждани,да не могат да бъдат извеждани от Бг без съгласието на двамата родители!Моето дете,въпреки двама родители българи,има двойно гражданство и съответно винаги ми искат декларацията.
Нашата декларация също е правена в тукашното посолство и няма дата. И как става това?Ами не знам,ама става Grinning Както писа Принцеската и нейната е такава,както и на моите познати!
 Мен много ме у4удва,4е ти взимат оригинала на българската граница,защото както ти писа,твоята си важи за една година.Добре де ами, ако решиш да пътуваш пове4е от един път в годината,всеки път ли си правиш нова декларация!!!Нали си важи,не виждам просто,къде е логиката Thinking
И да,на мене винаги ми правят самите служители ксерокопие,защото аз ве4но го забравям Laughing И последния път яко ми трепериха гащите,защото дефакто не важеше,защото си бяхме сменили ли4ните карти и хората си бяха в пълното право да си ме върнат,ама слава богу никой не забеляза Grinning

Рони
,няма зна4ение закъде пътува детето Grinning Ако ще и на Северния полюс да отиваш,пак това вси4кото си важи. Защото по принцип те няма,как да знаят дефакто то,къде отива. Излита от България и каза примерно в Холандия,ама оттам може да запращи за Америка и така да обиколи света Wink

Белбей,пробвай следващия път да видиш,дали не можеш и ти такава декларация да си направиш,поне ще ти спести голямо размотаване Peace

Миме,дано бързо да се оправиш!Много кофти,4е толкова бързо трябва да се върнеш,но поне ще знаеш,4е децата са в добри ръце Hug Много сладки снимки!

Аз пък на дребното нищо не давам!Е су4е си още Blush и от време на време мед и това е!

П.П.Ол4е,разбирам те Grinning Ако мога да прехвърля тукашната държава в България,директно съм се върнала Peace

# 573
Моля да бъда извинена за офф
Марa Подробната, - аз много добре знам за какво е декларацията  Peace.Няма нужда да ми поясняваш, но има и други закони които касаят мен и моето семейство. Вас не ви касаят защото и двамата родители сте бг-ри   Peace
 Има закон от 2007 г, които е за деца на чужденци, и тъй като ние така или иначе представяме една декларация на държавата в която живеем / тя не е бг-я/, НЕ е задължително да представяме такава на бг-ката граница  Peace.За наше улеснение ние пътуваме с декларация и защото никога не се знае на кого ще попаднеш.
 За ксерокопията- да аз не правя ксерокопия защото релно излизам през текущата година  веднъж.
 Даже последно момчето ме попита дали имам ксерокопие , ако евентуално ми се наложи да пътувам втори път.Аз нямах и взе оригинала  Peace.Прибират един екземпляр , защото ако недай си боже се случи нещо това е техният документ- така че когато си е ножа до кокал си вземат хората документите  Peace
Когато декларацията е безсрочна - ок, съгласна съм.
Повече не желая да пиша за деклараций - Целта ми беше когато даваме инфо да сме максимално точни  Peace

# 574
Момичета колко време след прекарана варицела, изчезнаха всички белези и петънца от по дълбоките пъпки?
Мазахте ли с нещо ако да какво е ?
Ние все още имаме няколко дълбоки като дупки и съм в чуденка дали ще останат белези и дали да мажа с нещо
Мерси   bouquet

# 575
Ами Белбей,аз си мисля,4е съм максимално то4на,защото Принцеската пита за инфо и аз и отговарям,а те и двамата са българи Wink

Стана ми интересно,какви са тези закони за деца на 4ужденци,защото познавам много такива от смесени бракове,но нищо такова  не съм 4ула!Моля те кажи ми,кой е този закон,ако искаш и на ли4ни да не спамим пове4е тук,защото имам няколко приятелки,на които това може да им е от полза!

Спирам по темата Grinning
А за варицелата за съжаление не мога нищо да кажа-още не сме я карали.Дано по-бързо да се оправи мъника!

# 576
Привет мацки
1ви работен ден мина добре- отчет даден, вече съм и по-добре остана ми една кашлица и лек сопол, който се надявам да изгоня скоро  Wink
За майчинство - тук няма - имаш право до 12 седмици неплатени, по преценка на работодателя, може да те викне и по-рано на работа и нали съм си счетоводител(и нямам заместник или помощник) се връщам на половин работен ден в офиса и после бачкам от нас, така поне ще осигурявам храната на бебче Wink и тук пак да споделя да ми е живо и здраво мамчето, че се грижи така всеотдайно за Диди и Еми Heart Eyes Hug
За декларациите - ние направихме на баба една безсрочна в БГ посолството тук в Щатите, и казаха винаги да носи копие в случай че искат, но до сега не са искали нито в БГ нито в Щатите, та затова акъл не мога да дам Mr. Green

# 577
Добър вечер!Честит ви Трифон Зарезан! Wine Glass Mr. Green
Аз като виден член на нашта фамилия Трифонови и една глътка вино не съм близвала днес.... Mr. Green
Момичета, Мара Подробната, Белбей, моля ви се, не спорете заради мен Simple Smile.В интерес на истината има много малко официална информация по въпроса.Аз взех да чета из нета, разгледах и моята декларация.На нея има дата, но няма срок до кога важи.Никъде не пише кого може да попиташ за тези неща, никакъв закон не видях.Само в един сайт на външно министерство ли беше или на посолството ни в Лондон...не помня, може да си изтеглиш такава декларация.Аз така бях направила и нотариуса не е казал нищо.Дано да не ме върнат.
Но нейм, да фирмата на мъжа ми ни осигурява тези благинки, НО!Всяка фирма в Катар, абсолютно всяка, поне 51% от нея е собственост на шейха!Дори и официалните представителства, абе всичко...Така че може да се каже, че пак държавата ни дава жилището!Това си е абсолютна монархия.
А, нещо друго интересно!В Катар не знам дали знаете, но е сух режим!Обаче, немюсулманите, демек тия като нас, си имат право да си пийват.Издават ни един сертификат, с който можем да си купуваме алкохол.Има специализирани магазини, където се продава и естествено по скъпите хотели.Една малка бира е около 12лв.
Миме, много сладурски снимки!Колко е порастнала малката!А каката е голямо момиче вече!И ти добре изглеждаш! Hug
Олче, добро решение си взела, както се казва не е тоя зор точно сега да я пускаш на ясла.А ти недей толкова крайно да го даваш.Права си, аз ли не знам какво е, но пак казвам- света е един и същ, където и да отидеш не може да избягаш от това. Hug

# 578
Ох, Миме, много рано се връщаш... Ама като няма как..., а ако нямаш баба да ги гледа какво правиш? Гледачки ли? Трудна работа. А пък бебката какъв е сладур-все една такава ококорена Heart Eyes

рони, за профилактика давай по 1 коластра. При болест увеличавай.

Принцеске, със захлас прочетох разказа ти. Продължавай да ни разказваш.

# 579
Принцеска! Влизам да ти пожелая лек път!!! И да не скучаеш много там! Имам една позната, която доста време прекара в Катар. докато мъжът й все бил на работа, тя много скучаеше сама. Много странна държава ми се видя по нейните раскази. Ако знаеш руски, може да почетеш: http://www.bdkids.by/forum/viewtopic.php?t=303
Както да е, нови впечатления, нови приятелства ти пожелавам! А ние сме тука, винаги насреща!  Hug

# 580
  • София
Миме, наистина много кофти това законодателство Хамериканско... Живи и здрави да са ти родителите и все така всеотдайно да ти помагат. Хубаво все пак, че си на половин ден и няма да липсваш дълго. Да ги нацелуваш двете принцеси и да сте здрави вече  Hug

Олче, много хубаво, че сте поотложили събитието. А ние пак ще стискаме палци, няма да ви се размине  Heart Eyes
Аз вчера закарах с триста зора момата до яслата - една седмица отсъства, не е толкова отвикнала, но просто много й се спи сутрин...И с това отвратително движение по пътищата стигнахме в 9:40, за да намеря бележка на вратата, че децата са в съседна група. Отидохме там, добре че имаше и лели от нейната си група и още 2-3 дечица познати. Криво ми стана, но нямаше какво да направя. Вечерта беше кисела, явно ще го преживява известно време. Уж от понеделник ще са си в тяхната група. Лелята ми каза, че изведнъж от 18 деца останали 2. И според нея нямало как всички да са болни така от раз, явно и студовете спират хората да си водят децата. Да се свършва това време студено вече. Иска ми се пролет... Blush Не че е толкова лошо да има сняг, но придвижването из кварталните улички е на магия. Не мога да разбера защо никога не правят нищо за почистването им. Уж голяма хвалба падна как снега не ни е изненадал този път, имало подготовка и химикали и в студовете щяло да се чисти. Да, но касае само големите улици и булеварди... Както и да е, извинявайте, че се наоплаках днес.  Hug Hug

Belbey, няколко белега на баткото изчезнаха съвсем след години. Става дума за разчесани места. Иначе аз преди съм писала, че давах 10ина дни след варицелата бирена мая - хем за подсилване, хем за изчистване на кожата. Но той беше на 3,5 год, та се консултирай с лекар все пак дали е подходящо.

Хубав ден, момичета!

# 581
Jiema, вас баба шарка не ви повтори все пак. Simple Smile
И Кикито си има два белега по лицето, като вдлъбнати петънца, дали ще се заличат... newsm78

И ние спряхме баткото от градина в тия студове, незнам какво е положението в групата.

Олче, свиркай, като трябва да палцестискаме. Ще ви мине и това гайле! Hug

Миме, беболинка е разкошна и как само наблюдава дядо си. Laughing ЦелуФ и за кака Диди! Hug
Как сте, оздравяхте ли? Praynig

# 582

И Кикито си има два белега по лицето, като вдлъбнати петънца, дали ще се заличат... newsm78

със сигурност. Не се притеснявайте за белези, няма нужда с нищо да се мажат. С израстването изчезват.
Габи я кара на по-малко от 2г., имаше ужасно много пъпки и от първите, които й избиха останаха белези-бяха на краката, някъде след 1 година нямаше нищо. А от тези по лицето нямаше въобще след като зараснаха. Знам, че белези остават от първите пъпки, които избият, те май са най-големи.

# 583

със сигурност. Не се притеснявайте за белези, няма нужда с нищо да се мажат. С израстването изчезват.
Габи я кара на по-малко от 2г., имаше ужасно много пъпки и от първите, които й избиха останаха белези-бяха на краката, някъде след 1 година нямаше нищо. А от тези по лицето нямаше въобще след като зараснаха. Знам, че белези остават от първите пъпки, които избият, те май са най-големи.
Точно Вери, на детето му останаха белези от тези които бяха като мехурчета- и точно първите/ една на челото точно все едно е центриран Embarassed
Дано да минат  Praynig, на мен док тук ми даде нещо за белези , но никой не ме оставя да го мажа.
Той изобщо не се е разчесвал и даже и опити не е правил

# 584
Честит рожден ден, No name! Усмивката винаги да грее на лицето ти!  Бъди жива и здрава и все така всеотдайна!    bouquet
Олче, правилно решение си взела. А и няма смисъл още в началото на тръгването да се правят размествания заради сборни групи, които неминуемо ще се отразят в емоциите на детето.  Peace Hug
Вери, Jiema, благодаря за консултацията!   bouquet
Belbey, ще му минат на фъстъчо белезите и следа от тях няма да остане.  Hug (а питала ли съм те какво значи Белбей?  Simple Smile)
Аз чакам да минат грипливите истории, за да отведа Марчето на специалист (вече не знам обаче кой кожолог да избера  Tired), защото по личицето й наизлизаха едни много странни пъпчици. Откакто ги забелязах доста съм и намалила сладко-приема, но си ги има.  Confused
Мария от ясла не сме я спирали, а и сякаш малко част от децата отсъстват. Поне съдейки по традиционната петъчна изложба. Предната седмица преди да свие студа си ги извеждаха всеки ден навън и всичко си беше ок.
Напоследък обаче така се е разтръшкала за всичко, че е на косъм да се срещне с петопръстието ми. И то само на мен ми върти тези програми. А аз от този постоянен ревов тормоз съм станала уникално зла и нетърпелива.
Хайде, наспа се.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт