Рождени дни да идват вече, че зимата омръзна на АПРИЛското човече - епизод 25

• 42 115
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Хей Мю,хубава работа направи като намина Hug
4естит ви Рожден Ден на патери4ка  bouquet
Кътници и моята убавица още няма,ама това хи4 и не го мисля!Те кога изобщо трябва да излязат?

Със Зузи виждам голям зор, все нещо иска, пък като й го дам, вече не го иска, а иска друго, тръшка ссе, сърди се, реве, ако не е на нейната, то не мога и да  игнорирам, че ми седи на главата и мрънка и дудне, направо да те изкара извън кожата.
Ауууу,дежавЮ,кой каза "terrible two" Whistling
Търпение и здрави нерви му е майката,ама ако можеха да ги продават някъде на килограм...
В такива моменти,аз най-4есто я пращам в другата стая да се поуспокои и да   размисли философски над проблема Laughing Кофтито е когато се слу4и навън. Една приятелка с две де4ица-мацка на две и половина и няколкомесе4но брат4е,замалко да вика полиция,щото дево4ката е решила,4е не иска да става от шосето.Кеф,а Mr. Green

Бен, ми права е майка ти Grinning Бива ли така  да тормозиш вну4ето Mr. Green Hug
Аз нещо не разбрах-имаш някакви притеснения за Далинка ли?
Миме,4естита месе4инка на Емили  bouquet

# 631
  • Бургас
Мю, честит ви 1ви рожден ден, на патерички! Да ви радва много малкото юначе  Hug
Мимето, честита ви месечинка!  Hug
Далинка като е настинала също се изпуска докато спи, затова съм я свикнала да я вдигам по някое време през нощта.  Peace Не знам защо съм решила, че има връзка, но тогава се случва...
Когато е с някой друг няма проблеми, но с мен ли е се стига до невероятни драми и тръшкания, упорито се опитва да ми се налага й все да е на нейното... Това когато се случи да се по цял ден заедно. Тогава също и отказва следобедния сън, мисля си че просто иска много да не се разделяме и затова не се отпуска да спи...
Мара Подробната, при нея има голям напредък, но все пак... все сравнявам  ooooh! Децата се развиват различно, но имаме ли някакви притеснения е хубаво да се проверят  Peace Все си мисля че и аз много й повлиях и продължавам да й влияя... Вече малко или много съм се окопитила, но в началото като се роди, първата годинка ми беше много трудно да се справям сама и май си бях 'стресната' през цялото време... Тя беше доста неконтактна... След като направи две има огромна разлика, но пак си се притеснявам... дали е само до характер или не... времето ще покаже, здравички да сме  Heart Eyes
Честит празник на всички! Много любов и усмивки  Hug

# 632
Още няма кътници, да се притеснявам ли?  Rolling Eyes
И четирите ли ги няма? Добре е да се консултираш.

# 633
  • София
Мю, радвам се, че се разписа. Още повече ще се радвам, ако покажеш братче и сестриче. Heart Eyes

Честит първи ден-ден на бебчо, да те радва и забавлява все така, че и повече!  bouquet  bouquet  bouquet

И Елина е с памперс, хич да не ти пука! Утре така заминава на градина - с памперс гащи. bowuu
Хич не съм се вторачила, ще се научи, когато САМА иска. Преди 2 месеца точно така САМА пожела и си хвърли и двете биби в кофата, че са "...мЪси, а Амина (тогава беше още Амина Laughing) ГоУам (голяма)"!
За зъбките, питах моята зъболекарка, че се притеснявах, че Вели много рано (според мен) сменя временни с постоянни зъбчета, като "нормалното" е да започне на 6 - 7 години. А той има вече долу 3 постоянни... Тя ми каза, че смяната/растежа на зъби е толкова индивидуално нещо, че няма накъде, и просто НЯМА начин да му се повлияе. "Срокът" да извади всички млечни е 33-36 месеца, но както при прохождането, винаги имало случаи, даващи гратисен период от 6-8 месеца. Wink Та... с две думи - не се притеснявай! Hug
Имам си и аз едно такова у дома, което си тачи пампите, не играе с кукли и обожава рисуването.  Mr. Green

Жабче, как са жабетата? Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 15:07 от ღолчеღ

# 634
poem да ти отговоря за количеството,което яде. На закуска задължително 1 филия тип тостер с нещо отгоре  Mr. Green И 200 мл чай, него покрай майка ми-рускинята много го тачи  Heart Eyes На обяд една купичка със супа, която е над 200 мл и една филия хляб надробена вътре.Или почти една филия, зависи от гъстотата на супата.Нещо за десерт като може да е барни, вафла, плод, един бонбон или лимон със захар  Mr. Green Desiree много се смя един ден като разбра, че не се шегувам за лимоните  Laughing Но пък аз като бременна и по 1 кг лимони на ден съм изяждала, заради гаденето и не се учудвам.следобяд може цял кроасан да изяде, около 200 мл крем.Различно.За вечеря пак в същата купа ядене+трушия или салата.Много зависят количествата дали е яла нещо между храненетата.Много лесно си разваля обяд/вечеря.
Днес съм на вълна сърца и нарязах ябълки като сърчица  Crazy За злоядите дечица- пробвали ли сте ги с различни формички да режете храната? боса съм в тази сфера( пу пу пу) и само предлагам  Rolling Eyes
Докато търсех една тема за украсяване на храната мина половин час  Twisted Evil Ще правя сладки- сърчица  Blush
 Приятно изкарване на празника момичета  Heart Eyes

# 635
  • Някъде там...
Аничка, пробвала съм. Искат да си играят с украсената храна. Хапва се малко и дотам.  Laughing Но добре ме присети, скоро не съм им предлагала.
Олче, Йоана е пушка, два дни с температура и го пребори пустия "Пърт". Само сополите останаха. Яна обаче ме притеснява. Има срок до утре да свали температурата и да живне, инак - Клацид.  Confused Вчера беше цял ден с 38.8 до 39.3, 5ти ден откакто се е разболяла и при положение, че имаше два дни с вдигане на температура до 38 по обяд и вечер. Та стискайте палци да й се размине антибиотика.

# 636
Умишлено не отговарям по темата за злоядството-всички знаете Габи каква хърба е. Такава е от 1 годишна. Мога цял ферман да напиша, що книги и статии съм изчела, що витамини и добавки съм давала... Чак сега прояде що годе покрай Викито. Единствения съвет, който мога да дам е да не се насилва. Дори и цял ден нищо да не хапне, достатъчно е 1 филия хляб да изяде, 1 плод, чай с мед (бен, не спирай чайовете), айрян, кис.мляко, щом детето е жизнено и здраво, не го мислете толкова.
Има деца, които ядат само сухо, но, ако пият достатъчно течности не им пречи, че не ядат супи и манджи. Една приятелка на Габи на почти 11г. яде само намазани филии. От манджите-боб и леща, нищо друго не е кусвала-нито плод, нито месо (само на кюфтета или шунка на филия). А е здрава, жизнена и нито слаба, нито дебела.
Не насилвайте да яде! Просто предлагайте постоянно и не боклуци, а неща, които някой път е обичало и е ядяло. Няма смисъл да давате гризки, вафли и разни други боклуци само, за да има нещо в корема.
Друг е въпроса с течностите-трябва да се дават много и по-често, трябва да свикнат да пият вода. Ако се напомня на 30мин. да пийват малко вода, после свикват и си я търсят.

# 637
За храненето: Старая се да храня разнообразно.Да избягвам боклуците. За съжаление неизбежни са -Обожава пуканки. От плодовете- ябълка банан, праскова през лятото. От зеленчуците - домати, краставици. Григори е записан и на частна детска кухня и от там си хапва по нещо. Не винаги всичко му харесва.

Жабче, децата Клацида пият ли го? При нас е голям проблем този антибиотик. Задължително го давам със спринцовка и едночасово гонене из къщата.

# 638
Жабче, дано да не се налага да стигате до АБ.  Hug
ЙоЙо, я да помогна ако ще ти свърши работа с малко описания. Обича дистанцията Мария. В яслата има само две момиченца, с които си игра, а когато види някой "колега" извън - може да сцепи мрака от рев. Яденето го описах. Обича да си рисува. Но много повече обича да бъде в компанията на някого от големите. С мозайки играе, като дели работата помежду ни. Рисува си разни буквички и им се възхищава.  Flutter Ако е започнала нещо да върши, трябва да си го доведе до край преди да сменим заниманието. Ако ме види на земята при нея, веднага бивам накатерена. Обича повече да върши нещата изправена или пък полегнала върху земята. В различни моменти са й различни игрите. Общо взето си има сценарий. Правим си традиционни напоителни "разходки" в ужкимската Борисова градина. "Пресичаме" кръстовища, "возим" се на кола, която всъщност е килимче с улички. Има си разни ритуали, които не бива де се нарушават.

Я да скочим в друга тема ако може. Скоро ще започнат първите празненства за 3-тата ЧРД. Какви подаръци сте мислили?    

# 639
Ха, рони, тъкмо ще поръчвам подаръци и за двете ми момичета. От нас ще вземем тротинетки и за двете. За Вики ще има и детски лаптоп-такъв Тя играе с един детски от кака си, ама той й е сложен с букви, цифри, др.игри, а този пише, че могат да се качват и музики различни. Това ми изглежда също интересно. Както и тези пъзели

# 640
Мммм темата с РД-тата  newsm44
Аз преди няколко дн малко се разочаровах, че нашият се пада баш на Великден в неделя и сега не знам как да организирам детското празнуване...може да го отложа за средващата събота...или да пропуснем годината ...но не ми се иска да пропуснем  Tired Дреб си е поръчал торта Макуин на която да пишело нещо  Crazy Тази година май няма да я правя аз...но така се налага. За подаръци-нямам никакви идеи. Той си е поръчал "някаква синя играчка с връзка"  Crazy Само за синя гуменка се сещам и всеки път така визуализирам армагана и ме напушва смях. По цял ден е на ясла и каквато и играчка да взема няма да има кой знае колко време да й се радва...а и като всички дЯца е презадоволен от към играчки. Напълно ми е невъзможно да измисля нещо, което няма...освен собствен апартамент и собствена стая в него ...ама за това повече ще трябва да се потрудя   Mr. Green а така ми се искааааа! Ще ви наблюдавам за Идейки, пък дано успея да си открадна нещо. Сега се замислям, че дрешки и спално бельо с любимите герои биха донесли светлина в детските очи. Толкова обича да слага шаренки дрешки с анимационни муцунки по тях...за разлика от обичащата черно- сивите десени му майка  Crazy

# 641
Един от подаръците задължително ще е колело,но се чудя какво да е. имате ли представа дали колелата вървят на някакви размери или се купуват "на око"?  Blush

Тази година май ще свием бюджета и нищо чудно и вкъщи да поканим мъниците.Миналата година клубчето ни излезе 5-600лева  newsm78

# 642
Ехеее io io, много ми се вижда тази цифра само за клубче  Shocked По мои сметки трябва да се разминем с около 300-350за детския РД. Иначе и аз много харесвам идеята за домашно дреб парти, но в момента нямаме такава възможност  Confused
Пп днес яко съм налазила форума...чак ме е срам  Crazy да каже човек, че си нямам работа-не, ама какво ми стана  Blush

# 643
poem -че, бяха 10ина деца и повече от 20 възрастни-според мен трудно ще излезе по-малко, но идеи приемаме всякакви  newsm78

# 644
  • Някъде там...
Ей таквизи колела ще имат момите за тази година.
Това за РД -кукленски комплект + по една голяма кукла с функции.

Йо йо, на цолаж са колелетата. Започват от 10 и вървят нагоре през 2. Какво колело да вземете се определя от височината. Мисля, че 12 или 14 е добре за нашата възраст.

Ще изброя какво харесват моите девойки, дано на някой му е полезно за идейка:
Обожават пъзели. Вече натрупахме доволна камара такива. Редим по 20 части пъзели без проблем. Естествено с герои от любими детски филмчета са предпочитани.
Разиграват си разни сценарии с плюшени играчки - трите прасенца и вълка, 7те козлета и вълка, Цар Лъв, няколко серии от Мики Маус с едно кученце Бела. И въобще всякакъв добитък се събира в семейства - дребните ходят на градинка, големите на работа...
Играят много с коли от всякакви размери, взехме им килимче с улици от Икеа даже.  Joy
Имаме и Лего Дупло, което много се уважава, също Плеймобил с разни животинки и коли, огради.
На Фишер прайс имаме доста неща от серията Little People. Също много харесвано.
Конструктори с едри части. Имаме един турски и доста на Мега блокс. Правим всякакви фигурки с помощта на мама.
Влакчета с релси, дървени, пластмасови.
Дървена играчка на Гоки - мемо игра с влак.
Рисуване с вода - има едни Аквадудълски комлекти. Мажат с вода и отдолу излиза картинка. И не цапат.  Mr. Green
Нямам време сега да давам конкретни примери с линкове и картинки, но ако някой се интересува, да пита...

Поем е много права за дрешките с любими герои, моите ужасно много им се радват. По наблюдения и приятелски дечица също умират за подобна дрешка.

Яна отърва Клацида, вчера цял ден беше свежа репичка без тепература. Тази нощ обаче Йоана изведнъж вдигна отново 39.3 и вече 12 часа е с температура и сега дебна нея.

Имамама, в интерес на истината един единствен път Яна е пила Клацид, беше преди година и половина. С уговорки ставаше работата като цяло. Йоана досега никога не е пила антибиотик, пу пу.

Общи условия

Активация на акаунт