"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 726
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 935
За блокът им в Люлин, дано някой друг се включи с информация. Ние баш на другия край търсим и не знам за него Sad

# 10 936
  • София
Само да споделя, че обявено изложение 'североизток' обикновено си е чист север.
Както 'панорамен'  значи 10+ етаж.

# 10 937
  • София
Започнали са строеж на сграда зад "Екопак" (Младост-3). Някой да има информация за инвеститор и строител?

# 10 938
  • и тук и там :)
Момичета, някой има ли впечатления или да е чувал отзиви за строителна фирма ПиЕсТи груп.
Ако все пак са кадърна фирма, мога да изчакам да получат АКТ 16 и тогава да се интересувам от покупка на апартамент.  newsm78
http://pst-group.info/?portfolio=%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89% … %82%D1%8A%D1%80-2

Здравейте мили дами,
Предстой ми покупка на апартамент на сградата в Люлин . Стройтел е тази фирма ПиЕсТи груп
http://pst-group.info/?
Някой може ли да даде съвет за АКТ 16, има ли някой купувац?
Казват че разрешение на ползване ще излиза края на Януари но дали?

Извинете ме за правописни евентуални грешки но съм чужденец! Simple Smile

Здравейте,
Аз също се интересувам от същата сграда, че сме на път да купим там. Строителя бил читав и с добра репутация. Струва ми се, че това което е обявено в интернет от агенции леко се разминава с това, което казват на място или поне от това, което казаха на нас това. Казват че се изкупуват много бързо апартаментите  Rolling Eyes

Здрасти, купихте ли си апартамент в гореописаната сграда?

# 10 939
Започнали са строеж на сграда зад "Екопак" (Младост-3). Някой да има информация за инвеститор и строител?

Къде е тази сграда, понеже в сайта на Екопак за адрес е даден Младост 1 до Цариградско.

# 10 940
  • София

Къде е тази сграда, понеже в сайта на Екопак за адрес е даден Младост 1 до Цариградско.

Младост-3, до блок 384 (точно на разклона за кв. "Горубляне").

# 10 941
Аха да, там е "Екстрапак" според гугъл Simple Smile Но то няма място, кой знае какво криво нещо ще вдигнат зад тях, а и редовно ще се чуват камионите, които ще ходят до Екстрапак...
Такова безумие е цялото това застрояване, така ги наблъскват всички сгради, а малко инвеститори правят зеленина както трябва- повечето слагат няколко лехи, колкото да отбият номера.

# 10 942
Такова безумие е цялото това застрояване, така ги наблъскват всички сгради, а малко инвеститори правят зеленина както трябва- повечето слагат няколко лехи, колкото да отбият номера.

Какви ти няколко лехи, че то ако строителят се е мръднал да направи няколко лехи, то ще се води "парк" и сградата ще се промотира като намираща се вдън горите  Laughing Шегичка, ама не е много шегичка.

Повечето нищичко не правят. Не само няма никаква зеленина, ами и строят на 2м от шумни улици. Буквално един тротоар и входа на сградата.

# 10 943
  • София
Аха да, там е "Екстрапак" според гугъл Simple Smile Но то няма място, кой знае какво криво нещо ще вдигнат зад тях, а и редовно ще се чуват камионите, които ще ходят до Екстрапак...

А, да. Извинявам се, "Екстрапак". Нямам идея какво ще е. Времето ще покаже.
Иначе за презастрояването съм съгласна, но търсенето определя предлагането. Лошото е, че все повече хора се преселват в Сф поради икономически причини и след известно време по квартири се ориентирам към собствено жилище.

# 10 944
В кварталите "Левски" и Сухата река" къщите имат ли канализация? Много ли се чуват самолетите в тези квартали?

За канализацията не мога да кажа нищо, но спрямо самолетите - свиква се. Не е чак толкова шумно. Ние сме в Х. Димитър, обмисли го като вариант.

# 10 945
Здравейте, имам дилема - знаете ли нещо за к-с Дъга на фирма Аспекти в кв.Полигона, харесах жилище, но нищо не зная за строителя и комплекса, качеството заслужава ли си? Цената е към 850Е на квадрат на Ш/З. Объркани сме, не знаем какво да правим, ако имате впечатления от строителството ще се радвам да споделите.
Другият ми казус е какво означава, когато една сграда е със статут на Студентско общежитие, става въпрос за Casar Grandee сграда в Сет.град, харесах и там апартамент, но сега разбирам, че е общежитие сградата, няма ток във входа, нямат партиди за ток и вода, а казват, че има АКТ16 сградата, защо толкова много неясноти и никой нищо не казва.
Благодаря Ви   bouquet

# 10 946
Имам въпрос: Знам че жилище със статут на апартамент трябва да има маза, таванско или друго складово помещение, което може да е в или извън апартамента..Нормално ли е обаче да пазариш апартамент и да трябва да си купиш и мазе съответно за различна отделна цена, т.е. то не е към апартамента, а мазите се продават абсолютно отделно newsm78 Чисто от законова гледна точка по-скоро питам дали е възможно да се продават така, тъй като ап. е 2стаен и няма дрешник, ниша-гардеробна или всякакви такива архитектурни безумици с цел пестенето на складовото помещение. С 2 думи няма склад и няма и признаци за такъв...и ме карат да си купя мазата отделно  Crossing Arms и то за 500E/кв
  Confused

Може би tomeva ще ми даде яснота по този въпрос?   bouquet

# 10 947
peekaboo, аз лично съм виждала как мазета се продават отделно, мисля, че има значение по проект как са нещата.

Иначе "жилище със статут на апартамент", такова нещо няма. Има статут на жилище и статут на нещо друго (ателие, офис, и т.н.) 

# 10 948
По закон ако не се лъжа сградата трябва да има нужният брой паркоместа/гаражи и складови помещения (било то в апартамента или извън него), но не е казано, че паркомястото и мазето трябва да вървят към жилището, но може и да се бъркам.

# 10 949
мазето/таванското помещение с номер и площ върви с апартамента и е вписан в нотариалния акт
не могат да се продават отделно, няма НА за мазе или за таван

гаража е със самостоятелен нотариален акт, той не е към апартамента

Общи условия

Активация на акаунт