"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 817
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 025
  • София, Bulgaria
tomeva,

знаете ли кой ще строи в Младост-1 на бул. Йерусалим под Da House? оградено е, но няма информационна табела още.

Да, Артекс административна сграда.

# 11 026
tomeva,

знаете ли кой ще строи в Младост-1 на бул. Йерусалим под Da House? оградено е, но няма информационна табела още.

Това кръстовище става кръстовището на Артекс Simple Smile Da House сградата е тяхна, сега нова административна до нея, срещу нея пък строят жилищна сграда.

А някой има ли информация за новата сграда на Бокал - София Лъкшъри Резидънс до Кемпински - никъде не откривам информация за нея.

# 11 027
  • и тук и там :)
Да се включа пак Wink
Сградата има Акт16 и разрешение за ползване, тока обаче все още е промишлен. Строителя каза, че сега събират документите от собствениците за да се подадат документи към ЧЕЗ./уж до месец ще е ок, ама как да знам/
Това не се ли случва още преди горните две разрешения? Трябва ли да ме притеснява?  newsm78

# 11 028
Да се включа пак Wink
Сградата има Акт16 и разрешение за ползване, тока обаче все още е промишлен. Строителя каза, че сега събират документите от собствениците за да се подадат документи към ЧЕЗ./уж до месец ще е ок, ама как да знам/
Това не се ли случва още преди горните две разрешения? Трябва ли да ме притеснява?  newsm78
Да, трябва да те притеснява.
При издаване на акт 16 се получава разрешение за ползване от ЧЕЗ, Софийска вода и Топлофикация.

# 11 029
  • София
Велмар, до колкото помня и ти търсеше в Люлин, би ли споделила на коя сграда се спря. Моето търсене в този квартал удря на камък, ннаправо се отчайвам вече. На нас там много ни хареса изпълнението на София централ, обаче разпределението им е ужасно, а и улицата до блока не е асфалтирана.

# 11 030
Да се включа пак Wink
Да, трябва да те притеснява.
При издаване на акт 16 се получава разрешение за ползване от ЧЕЗ, Софийска вода и Топлофикация.
Водомери има, парно и топла вода има, само тока им нещо се бави ...... newsm78

# 11 031
Велмар, до колкото помня и ти търсеше в Люлин, би ли споделила на коя сграда се спря. Моето търсене в този квартал удря на камък, ннаправо се отчайвам вече. На нас там много ни хареса изпълнението на София централ, обаче разпределението им е ужасно, а и улицата до блока не е асфалтирана.

Здравей, на мен ми харесва строителството на София централ, но наистина са останали кофти апартаменти в новата сграда. Иначе аз живея наблизко и ако те притеснява само пътя, доколкото знам има проект скоро /за Бг де..../ да го асфалтират.
За сега се спрях на сградата на Пи Ес Ти Груп - това е блока на бул.Дж.Неру точно на завоя.
Не съм чак впечатлена от тях ама ...... нещо нямам търпение и нерви да чакам повече./Ще мисля още 2-3 дни, че там са останали 5 апартамента/

Чудя се дали да не чакам новата сграда на София централ малко по-нагоре към Фантастико ама чак догодина ..... ooooh!

# 11 032
  • София
Да знам я сградата и ние много й се чудехме, даже почти бяхме купили там. Чудех се тези дни защо сградата още не е населена като чакаха акт 16 още през януари. Тази и нас ни хареса като изпълнение, един ни хареса като разпределение ама му искаха много пари. Другите които ни бяха по-поносими като цени са или на първи или на последен етаж и гледат или само назад или само към булеварда. Има нещо в тази сграда което ме притеснява, но не знам какво  Rolling Eyes някакво шесто чувство. Търпението и на мен ми се изчерпва вече, ние май изгледахме всичко което се продава там.
Ние гледахме през декември там още нямаха акт 16 и тогава пак бяха 5-6 свободните.

# 11 033
Да знам я сградата и ние много й се чудехме, даже почти бяхме купили там. Чудех се тези дни защо сградата още не е населена като чакаха акт 16 още през януари. Тази и нас ни хареса като изпълнение, един ни хареса като разпределение ама му искаха много пари. Другите които ни бяха по-поносими като цени са или на първи или на последен етаж и гледат или само назад или само към булеварда. Има нещо в тази сграда което ме притеснява, но не знам какво  Rolling Eyes някакво шесто чувство. Търпението и на мен ми се изчерпва вече, ние май изгледахме всичко което се продава там.
Ние гледахме през декември там още нямаха акт 16 и тогава пак бяха 5-6 свободните.
Ами аз харесах на последния етаж  Wink
Показаха ми и 2 свободни двустайни на 3етаж.

# 11 034
Имот от търг е рискована инвестиция.
Зависи в какъв вид ще го получите, ако спечелите търга. Кой го стопанисва в момента? Ако е собственика, чийто имот отнемат заради необслужван кредит  може да се сблъскате с много разпространеното в момента явление - да опустошават имота (изкъртени мазилки, плочки, запушени канали, прецакана дограма и подобни), т.е. да ви трябват после една планина пари, за да го приведете във вид за живеене.

Аз мисля, че Макарон не питаше за рисковете, а за цената.

Горнеизброените рискове на всеки започнал игтата с ЧСИ са известни, но слава Богу все по-рядко се случват. Все пак за горното "опустошаване" се носи наказателна отговорност.

Някой беше писал за рисковете за изповядване на данъчна оценка - за мен най-големият риск е фирмата строител да не бъде обявена в несъстоятелност. Тогава могат да се водят отменителни сделки ако синдикът прецени и докаже, че имотът е продаден не на пазарна цена.

# 11 035
  • София
tomeva,

благодаря.

# 11 036
Тинки, знам, че не питаше за рисковете, но ми дойде на пръстите да напомня и предупредя. От едно предупреждение глава не боли, нали така?

# 11 037
  • София
Да знам я сградата и ние много й се чудехме, даже почти бяхме купили там. Чудех се тези дни защо сградата още не е населена като чакаха акт 16 още през януари. Тази и нас ни хареса като изпълнение, един ни хареса като разпределение ама му искаха много пари. Другите които ни бяха по-поносими като цени са или на първи или на последен етаж и гледат или само назад или само към булеварда. Има нещо в тази сграда което ме притеснява, но не знам какво  Rolling Eyes някакво шесто чувство. Търпението и на мен ми се изчерпва вече, ние май изгледахме всичко което се продава там.
Ами аз харесах на последния етаж  Wink
Показаха ми и 2 свободни двустайни на 3етаж.

Здравей, на мен ми харесва строителството на София централ, но наистина са останали кофти апартаменти в новата сграда. Иначе аз живея наблизко и ако те притеснява само пътя, доколкото знам има проект скоро /за Бг де..../ да го асфалтират.
За сега се спрях на сградата на Пи Ес Ти Груп - това е блока на бул.Дж.Неру точно на завоя.
Не съм чак впечатлена от тях ама ...... нещо нямам търпение и нерви да чакам повече./Ще мисля още 2-3 дни, че там са останали 5 апартамента/

Чудя се дали да не чакам новата сграда на София централ малко по-нагоре към Фантастико ама чак догодина ..... ooooh!

Имайте на идея, че от запад на сградата на София централ (вече построената) по градоустройство се предвижда булевард, който ще свързва "Царица Йоана" с "Джавахарлал Неру" от "Ген. Асен Николов", т.е. сегашната прашна уличка се предвижда да стане приятен булевард ...

# 11 038
Здравейте, може би не е много по-темата, моля ви, ако знаете къде другаде да попитам, ще ви бъда благодарна. Въпросът ми е - за теглене на ипотечен кредит какъв доход и по-точно колко време назад трябва да докажа доход, т.к. досега бях в майчинство и предполагам, че трябва да изтече някакво време докато мога да изтегля? Благодаря на всички за информацията, ще се включвам в темата.

Нощна птица и аз съм като теб с разликата че от февруари месец се водя на работа (като преди това декември бях в платен, а януари неплатен) Та доколкото на мен ми е ясно(поне при мен се стекоха така нещата) трябва да имаш платени осигуровки (социални) поне за един месец назад и да имаш стаж минимум 6 месеца при дадения работодател. Надявам се съм ти помогнала Simple Smile Относно дохода зависи колко ще ви е ипотечния Simple Smile
Този стаж 6 месеца се брои за цялото време при дадения работодател, така ли? Т.е. от преди майчинството?
За дохода няма да имаме проблем, по-скоро за плащането, т.е. вноските ни ще са в рамките на 0. 55 от дохода, което като гледам на много места се иска, задлъжнялостта да е по-малко от 0.55 от целия доход на семейството /работим на светло/. Та според това ще търсим и жилището де, въпросът ми е кога най-рано мога да го направя. Излиза, че след 1 месец ще мога.

# 11 039
  • София

Имайте на идея, че от запад на сградата на София централ (вече построената) по градоустройство се предвижда булевард, който ще свързва "Царица Йоана" с "Джавахарлал Неру" от "Ген. Асен Николов", т.е. сегашната прашна уличка се предвижда да стане приятен булевард ...
Е там къде ще го направят тоз булевард, то между сградата на София централ и евангелистката църква отсреща не ми се видя да е толкова широко  newsm78
Да сте чували, тази част на Люлин между Царица Йоана и Дж. Неру да е свлачище?  Rolling Eyes

Харесах апартамент, обаче е в окаяно състояние, а цената му е на горната граница на възможностите ни. Сега не знам как да реагирам, със сигурност ще ни трябват поне 20 000 лв за да го приведем в някакво що годе нормално състояние за живеене. Най-много ме притеснява това, че са много наследници и трудно би се преговаряло за цената, а за мен трябва да смъкнат поне 5К, да не кажа направо 10, че да си струва. А и не е като да няма съвсем никакви други кусури, ама някак си мога да ги преглътна  Rolling Eyes
Уф голяма дилема ми е, това е първото място след толкова обикаляни, в което ми хареса, а вътре е просто ужас, трябва да се изрине до тухла .

Общи условия

Активация на акаунт