"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 789
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 040
  • и тук и там :)
Охххх отказах се от апартамента на ПиЕсТи Груп  Cry
Доста негативни отзиви получих от познати ...... жалко, тъкмо си мислех че съм приключила с приключението "търсене на апартамент"

Обмислям закупуване на зелено от София централ - там съм с доста добри впечатления, но ще помисля още малко.

# 11 041
  • София

Имайте на идея, че от запад на сградата на София централ (вече построената) по градоустройство се предвижда булевард, който ще свързва "Царица Йоана" с "Джавахарлал Неру" от "Ген. Асен Николов", т.е. сегашната прашна уличка се предвижда да стане приятен булевард ...
Е там къде ще го направят тоз булевард, то между сградата на София централ и евангелистката църква отсреща не ми се видя да е толкова широко  newsm78
Да сте чували, тази част на Люлин между Царица Йоана и Дж. Неру да е свлачище?  Rolling Eyes

Има място, булевардът е предвиден, а разстоянието от сградата до пътя е един тротоар място.

# 11 042

Имайте на идея, че от запад на сградата на София централ (вече построената) по градоустройство се предвижда булевард, който ще свързва "Царица Йоана" с "Джавахарлал Неру" от "Ген. Асен Николов", т.е. сегашната прашна уличка се предвижда да стане приятен булевард ...
Е там къде ще го направят тоз булевард, то между сградата на София централ и евангелистката църква отсреща не ми се видя да е толкова широко  newsm78
Да сте чували, тази част на Люлин между Царица Йоана и Дж. Неру да е свлачище?  Rolling Eyes

Има място, булевардът е предвиден, а разстоянието от сградата до пътя е един тротоар място.

Така е. Аз живея на същата уличка и от моя хазаин знам същото, че ще бъде булевард.

# 11 043
Каква е изгодата на банката да предлага жилищен пред потребителски кредит на купувачи? Имотекиране на имота ли?

# 11 044
Каква е изгодата на банката да предлага жилищен пред потребителски кредит на купувачи? Имотекиране на имота ли?

Потребителският не може да е за голяма сума, плюс това е по-несигурен откъм обезпечение!

# 11 045
Най-вече това, че имотът служи като гаранция чрез ипотеката и ипотеката, когато е над 10г., банката ще получава повече време лихви.
Когато имам избор, винаги съм предпочитала потребителски пред ипотека /обикновено за суми до 50 000лв. и изплащане до 10г./ На прима виста потребителският е с по-висока лихва, но ако се сметнат разноските по ипотеката и вдигането й, както и застраховките, които в повечето случаи са задължителни с избран от банката застраховател, нещата стават по-различни. А и ипотеката винаги може да се направи на по-късен етап, ако искате разсрочване на вноските над 10г.

# 11 046
Благодаря за коментара, Io_io - доста е полезен Simple Smile

Извинявай, Natali_, не упоменах, че въпросът ми касае малка сума.

И аз съм фенка на протребителския - мисля, че са по-малко нервите при него и човек бързо се оттървава от проблема "кредит" Stuck Out Tongue

# 11 047
Доста негативни отзиви получих от познати ...... жалко, тъкмо си мислех че съм приключила с приключението "търсене на апартамент"

Обмислям закупуване на зелено от София централ - там съм с доста добри впечатления, но ще помисля още малко.
На зелено не е ли рисковано?

# 11 048
  • София
Е, пълна отврат са, ама Люлин поне е финансово по-поносим, а пък аз лично между всички крайни квартали особена разлика не намирам  Peace Люлин на мен не ми е познат квартал, но останах с приятни впечатления от 8 част зад Била, за разлика от т. нар. Люлин център, който е доста неугледен с едни прашни и кални улици и кози пътеки.

Велмар, кое те отказа? На мен това май ми беше крайния вариант ако още известно време не намеря нещо по-добро, че положението е направо отчайващо. Варианта с нещо на зелено на мен не ми допада, първо заради цялата несигурност, второ заради чакането. Отделно от всички рискове я има и вероятността на картинка и на теория жилището ти да е прекрасно, но като го построят изобщо да не ти хареса  Peace

Никой не изказа мнение за тая катакомба дето съм я харесала, колко и какви проблеми да очаквам при ремонт на старо жилище?

# 11 049
magi, за кое по-точно искаш съвет? основен ремонт - приготви си едни 10-15хил евро... тръби, ел инсталация, вероятно и дограма... замазки, шпакловки, под, стени, баня... кухня...

за цената - кажи им какво предлагаш, пък ако стане - стане.

# 11 050
Стига с тия свекървенски приказки, нищо му няма на Люлин. Аз не бих си взела катакомба, защото си е голяма разправия- много време, нерви и пари. Но има тема по въпроса за ремонтите точно в този подфорум. Там ще намериш, каквото те интересува, Маги.

# 11 051

На зелено не е ли рисковано?
Този строител строи с негови пари /нещо вече рядко срещано Wink/. Даваш капаро+предварителен договор и после чак когато получат Акг 16 се изповядва сделка и се плаща сумата.

# 11 052
Може и да бъркам, но мисля, че постът на Татко Мецан беше ирония Simple Smile

Харесах апартамент, обаче е в окаяно състояние, а цената му е на горната граница на възможностите ни...

Лично за мен предпочитам да е за тотален ремонт и да го направя по мой вкус. Но в този случай очаквам по-ниска цена, иначе не виждам изгода.
Единствено бих направила компромис, ако като вляза вътре усетя, че това е моето място. Тогава каквото ще да е, пак ще го взема...  

# 11 053
Аз живея на Луната. Пътувам всеки ден със специален кораб - покрива на сградата, където работя, е плосък и кацаме отгоре. Без майтап, това съм го виждал в Германия, хеликоптер каца на покрива на сградата и оттам с асансьора - право на бюрото се бухваш:) ама ако си голям шеф де:) не всички германци ходят с хеликоптери.

# 11 054
Аз живея на Луната. Пътувам всеки ден със специален кораб - покрива на сградата, където работя, е плосък и кацаме отгоре. Без майтап, това съм го виждал в Германия, хеликоптер каца на покрива на сградата и оттам с асансьора - право на бюрото се бухваш:) ама ако си голям шеф де:) не всички германци ходят с хеликоптери.

Мда, това обяснява всичко  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт