"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 362
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 6 900
Да се похваля . Вече окончателно приключехме сделката .
Отчет . Продадохме го сами без агенции с доста съвети и питане тук .
Много благодаря на всички които ми помогнаха със съвети от тази тема .
Много е полезна . и знайте ако човек има желание всичко може да постигне .

Ако реша да продавам или да купя нещо ще пиша пак .

Успех на всички и весело лято .

Аз отивам на заслужена почивка   bouquet

FINAL

# 6 901
  • I want it all and I want it now.
Ina_design

Честито   bouquet

Разбрали сте се  накрая   Laughing
Браво.   bouquet

# 6 902
  • софия
Ina_design , Браво.
Вчера видях на един апартамент такава транспаранта"Продава се и телефон" мисля да сложа на нашия такава, но се чудя от къде, може би някоя рекламна агенция.

# 6 903
# 6 904
  • Пловдив
Момичета,кога се плащат 10% капаро при покупка?Като се направи предварителния договор ли?
И това има ли законово основание или строителя си връзва "гащите" Rolling Eyes
Нужно ли е преди да платя да се провери историята на продавача?Т.е. да се види в кадастъра дали е редовен имота?

п.п. говоря за ново жилище с акт 16.

# 6 905
Според мен трябва да провериш имота и да гледаш 2 неща /поне това се сещам/
1. дали няма да наследиш ипотеката на строителя на ап.
2. земята на която строи как е уредена

# 6 906
  • Пловдив
Дам...но преди да направя това как да запазя апартамента newsm78

# 6 907
Ами ние предпочетохме да си направим всички проверки, дори с риск да "изпуснем" апартамента, вместо да подпишем и платим, пък после да се чудим как да си вземем парите...

# 6 908
  • Бургас
Момичета,кога се плащат 10% капаро при покупка?Като се направи предварителния договор ли?
И това има ли законово основание или строителя си връзва "гащите" Rolling Eyes
Нужно ли е преди да платя да се провери историята на продавача?Т.е. да се види в кадастъра дали е редовен имота?

п.п. говоря за ново жилище с акт 16.

Под дали е редовен имота предполагам имаш предвид дали няма някакви вещни тежести /ипотеки, искови молби, възбрани/. Тези неща се проверяват в Агенция по вписванията, не в Кадастъра. От Кадастъра ти издават само схемата на имота.
Капарото се плаща при подписването на предварителния договор. Идеята е да платиш парите като гаранция, че ще купиш имота. Капарото може да е различно от 10% и е такова каквото се договори между страните, но в общия случай е 10%. При положение, че продавачът ще изтегли имота от пазара, за периода от предварителния договор до сделката, купувачът може да се откаже. В този случай капарото се задържа от продавача като един вид обезщетение, че ти е пазил имота и се е лишил от други потенциални клиенти. За по-сигурно, когато имате всички документи отидете при адвокат да ги погледне, дори и ако не го наемете да ви напише нот.акт. Подобна консултация няма да ви струва повече от 50лв.

# 6 909
  • Пловдив
 Peace Да това имах предвид,благодаря ви!
Въпроса е,че продавача ми иска предварително 1000лв. капаро,за да спре от продажба апартамента,които в последствие ще се намалят от 10-те %...

А мога ли да искам предварително продавача да ми даде скица и дан.оценка,за да почнем проверка някаква?

# 6 910
  • Бургас
Peace Да това имах предвид,благодаря ви!
Въпроса е,че продавача ми иска предварително 1000лв. капаро,за да спре от продажба апартамента,които в последствие ще се намалят от 10-те %...

А мога ли да искам предварително продавача да ми даде скица и дан.оценка,за да почнем проверка някаква?

А ти като си тръгнала да даваш пари проверила ли си имота за вещни тежести, проучила ли си собствеността и пр?

# 6 911
Как и къде се проверява това?

# 6 912
  • София
Ние дадохме капарото на агенцията и те ни предоставиха всички документи на строителя, обаче агенцията не дава капарото на строителя и в тях остават и само уведомява строителя че има оставено капаро и тези документи ги предадохме на банката за проверка.

# 6 913
  • Пловдив
Не...Това ще ни го свърши агента.Но няма да го има 3-4 дни.
А дали мога да изискам някакви документа,за да проверявам без дори да дам капарото от 1000лв.?

# 6 914
Ми някои неща можеш да си провериш сама още сега
Например има онлайн справки в АВ, плащат се по лев на справка...така можеш да видиш историята на земята и на имота

Общи условия

Активация на акаунт