"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 776
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 125
Ина, удвои сумата и ще намериш. Или промени изискванията.

# 7 126
  • София
inaa3, и според мен ще е трудна работа. Не напълно невъзможна, но много трудна. Ако държиш на кварталите, се подготви за около 83 000Е поне и то пак с много търсене и компромис.  Peace

# 7 127
  • На земята, която е всъщност звезда.
Точно за това става въпрос:
Квартали: Стрелбище, Гоце Делчев, Изток, Бъкстон, Борово.
Пари: Около 50 000 евро.
Етаж: Да не е първи или последен.
Да не е панел.
Да е тристаен.
По другите критерии, като изложение, квадратура, тераси и т.н. може да се правят компромиси.

Shocked Изток е сред най- скъпите квартали, там за толкова можеш да намериш гарсониера и то неремонтирана. Борово и Стрелбище са в средния ешалон по цени, но са доста търсени, с едно + 10000 евро може да намерите двустаен, също неремонтиран. В Гоце Делчев и Бъкстон по може да се намери нещо двустайно, но за ремонт, първи етаж и т.н.

За тези пари се насочете към панел или ЕПК в Дружба,  Люлин, Надежда. И пак ако намерите тристаен сигурно ще е за ремонт.  newsm78

# 7 128
Точно за това става въпрос:
Квартали: Стрелбище, Гоце Делчев, Изток, Бъкстон, Борово.
Пари: Около 50 000 евро.
Етаж: Да не е първи или последен.
Да не е панел.
Да е тристаен.
По другите критерии, като изложение, квадратура, тераси и т.н. може да се правят компромиси.

Shocked Изток е сред най- скъпите квартали, там за толкова можеш да намериш гарсониера и то неремонтирана. Борово и Стрелбище са в средния ешалон по цени, но са доста търсени, с едно + 10000 евро може да намерите двустаен, също неремонтиран. В Гоце Делчев и Бъкстон по може да се намери нещо двустайно, но за ремонт, първи етаж и т.н.

За тези пари се насочете към панел или ЕПК в Дружба,  Люлин, Надежда. И пак ако намерите тристаен сигурно ще е за ремонт.  newsm78
За тази сума при тези изисквания - нещо юридически "нечисто" или "непълноценно" би се намерило, но подобен избор не препоръчвам на никого.

# 7 129
inaa3, в Овча купел, квартала, можеш да намериш отговарящо на изискванията.
На 10 мин пеша е от Бъкстон, Борово, по-широко е Simple Smile

# 7 130
Здравейте!

Не съм от София, но ще съм благодарна за мнение, относно недостатъци/предимства на жилище. Става въпрос за първи етаж, стара, триетажна кооперация /ще се опитам да кача снимка/. Не съм я видяла реално, но е отремонтиран, голям апартамент.  Общо са 6 апартамента с двор. Цена и местонахождение ме устройват.

Скрит текст:

Благодаря!

# 7 131
  • I want it all and I want it now.
На първият етаж задължително трябва да се  обезопасят прозорците и входната врата.
Хубаво е да си включите  и аларма към някоя от охранителните фирми.
Проверете и съседите  Wink
При нас и 2лв такса им е много.

# 7 132
  • Бургас
Здравейте!

Не съм от София, но ще съм благодарна за мнение, относно недостатъци/предимства на жилище. Става въпрос за първи етаж, стара, триетажна кооперация /ще се опитам да кача снимка/. Не съм я видяла реално, но е отремонтиран, голям апартамент.  Общо са 6 апартамента с двор. Цена и местонахождение ме устройват.

Скрит текст:

Благодаря!

Много ниско ми изглежда. Смятай, че ще е много шумно и мръсно. Дори и някой минувач да си мънка под носа, ще го чуваш какво си говори все едно ти е до главата Laughing Сега живея на първи етаж и ако зависи от мен не бих взела повече такъв апартамент. Добре, че сме под наем.

# 7 133
Мама Нана, много зависи къде точно се намира подобно жилище. Сградата е видно, че е стара кооперация и предполагам, че е някъде в центъра. Преди да я видиш реално, няма как да знаеш за какво точно иде реч. Ако имаш доверени близки хора в София, помоли ги да огледат.
Дори и апартаментът да е ремонтиран (обикновено това означава не функционална ПВЦ дограма, латекс и ламинат, което скрива дефекти, но поражда последващи ремонти), ще трябва да се поинтересувате дали е сменена ел. инсталацията на апартамента (ако не е, ще трябва да се случи, а това е мазало), как стои въпроса със смяната на камениновите тръби, както и на вик щранговете. И другото е да огледате покрива в какво състояние е. При малко апартаменти, разходът на калпак идеална част за ремонта му е много висок. Другото е дворът, който сам по себе си е много хубаво нещо, но зависи от кой и как се използва. Има един имот в центъра, който заради едно семейство, се нарича кооперацията на ужасите. Превърнали са двора в клошарска история.   

# 7 134
Момичета благодаря!

Апартамента е хубав. Ремонта е перфектен. С две думи всичко е о кей, но ме заковаха буквално с ипотеката, която не искат да погасим. Имотът не е през агенция, човекът иска да му платя жилището, а той да продължи да ми плаща ипотеката, защото е държавен служител и нямало как да се скрие.  ooooh! Такова нещо за първи път чувам, не че съм специалист в областта.

Ако трябва да взема решение еднолично, аз предпочитам "на покрива", отколкото първи и партер.
Още веднъж благодаря!    bouquet Темата е много полезна за търсещи и предлагащи.

# 7 135
Какво ще кажете за това - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d139082437412386 и като цяло за сградата Red apple http://www.sofbuild.com/#/bg/projects/red-apple/about-the-building/
Този тип строителство с почти изцяло стени от прозорци надеждно ли предвид метерологичните условия напроследък, а и това не излиза ли по-евтино на строителя?

# 7 136
  • Бургас
И какво правим ако господина Държавен служител напусне работа и спре да си плаща вноските по ипотеката. Въобще как му хрумва да предлага подобни безумия. Не може ли просто да си погаси кредита с получените пари, вместо да плаща лихви. Този е пълен измамник

# 7 137
Момичета благодаря!

Апартамента е хубав. Ремонта е перфектен. С две думи всичко е о кей, но ме заковаха буквално с ипотеката, която не искат да погасим. Имотът не е през агенция, човекът иска да му платя жилището, а той да продължи да ми плаща ипотеката, защото е държавен служител и нямало как да се скрие.  ooooh! Такова нещо за първи път чувам, не че съм специалист в областта.

Ако трябва да взема решение еднолично, аз предпочитам "на покрива", отколкото първи и партер.
Още веднъж благодаря!    bouquet Темата е много полезна за търсещи и предлагащи.
Не мисля, че някой ще му се навие...

# 7 138
Този е пълен измамник

Също мисля така, но дано някой не му се върже.
Принципно, не е толкова страшно да се купи ипотекиран апартамент, защото си има предимства, макар и неочевидни. Wink

съпружка,

Показаното ми харесва, но не е моето жилище. Просто не бих се чувствала "в свои води".

# 7 139
  • София
съпружка, сигурна съм, че за устойчивостта на стъклата е помислено и не би трябвало да има проблем. Друг е въпросът дали за нашия горещ климат са подходящи подобни панорамни решения.
Аз предпочитам дълбока тераса, спираща преките слънчеви лъчи. Освен това сградата е на оживено кръстовище и независимо от близостта до парка, въздухът е замърсен.
Иначе сградата е интересна.
В района бих погледнала сградите на бул. Арсеналски, които опират в Южния парк. Бигла3 имат обект там, на груб строеж в момента - http://bigla3.com/bg/news-view/8.html

Общи условия

Активация на акаунт