"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 843
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 140
  • София
Какво ще кажете за това - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d139082437412386 и като цяло за сградата Red apple http://www.sofbuild.com/#/bg/projects/red-apple/about-the-building/
Този тип строителство с почти изцяло стени от прозорци надеждно ли предвид метерологичните условия напроследък, а и това не излиза ли по-евтино на строителя?
Не излиза никак по-евтино на строителя  Wink Аз харесвам тази сграда, сигурно и самия апартамен бих харесала, но не мога да го преценя добре от снимките.
Ако под метеорологични условия имаш предвид силния вятър и градушката - вкъщи също имаме бая стъклария - здраво е всичко, макар че аз доста се бях притеснила за едно остъкляване (преди месец го правихме и още не беше тествано) - като гледах как се гънат стъклата от вятъра  ooooh!
Разходите за отопление и за охлаждане на жилище с много стъклени стени, обаче скачат дооооста.

# 7 141
Този е пълен измамник

Също мисля така, но дано някой не му се върже.
Принципно, не е толкова страшно да се купи ипотекиран апартамент, защото си има предимства, макар и неочевидни. Wink

съпружка,

Показаното ми харесва, но не е моето жилище. Просто не бих се чувствала "в свои води".

Има си предимства ако си я изчистиш.
За съжаление не малко баламурници се намират, които хич даже няма да проверят апартамента...

# 7 142
Кога правите огледи принципно - през седмицата, през уикенда?

Ние не можем да навием брокер за оглед към 18ч. /имаме 2 такива случая/ Явно работят до 18ч. и не се съгласяват на по-късен час.  newsm78 Не, че ги обвинявам, просто си сверявам часовника.

missence , не ходете на огледи вечер. Някои дефекти се виждат само на "светло".

# 7 143
... човекът иска да му платя жилището, а той да продължи да ми плаща ипотеката ...

Mama_Nana, вярваш ли на това  #Crazy newsm78?

# 7 144
В тази тема няма ли поне един юрист... Като плащате апартамент си го прехвърляте на ваше име и през ум да ме ви минава да ставате ипотекарни длъжници на непознати хора...никакви такива дай ми парите, ама аз ще плащам ипотеката..айде бе

# 7 145
В тази тема няма ли поне един юрист... Като плащате апартамент си го прехвърляте на ваше име и през ум да ме ви минава да ставате ипотекарни длъжници на непознати хора...никакви такива дай ми парите, ама аз ще плащам ипотеката..айде бе
KOTE, никой не е казал обратното...

# 7 146
Момичета благодаря!

Апартамента е хубав. Ремонта е перфектен. С две думи всичко е о кей, но ме заковаха буквално с ипотеката, която не искат да погасим. Имотът не е през агенция, човекът иска да му платя жилището, а той да продължи да ми плаща ипотеката, защото е държавен служител и нямало как да се скрие.  ooooh! Такова нещо за първи път чувам, не че съм специалист в областта.

Само едно запомни: "Ипотеката следва имота", а не човека.
Предлагат ти да платиш 100% и после да си гарантирала със собствеността си още почти толкова,  т.е. за 200 % да си купиш жилището. А колко зависима ставаш от този човек - няма смислъл да се коментира.

# 7 147
  • София
Аз не разбрах какво като собственикът е държавен служител? Какво му пречи да разполага с имота си и да го продава?

# 7 148
Дърбавните чиновници крият неясните доходи с кредити.. Ще го питат как се е сдобил с пари за имота.. Бе то я тарикат и пробва..

# 7 149
  • София
Кой точно ще го попита сега? Като го е купувал, защо никой не го е попитл? Не ми е ясно просто.

# 7 150
  • София, Bulgaria
Какво ще кажете за това - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d139082437412386 и като цяло за сградата Red apple http://www.sofbuild.com/#/bg/projects/red-apple/about-the-building/
Този тип строителство с почти изцяло стени от прозорци надеждно ли предвид метерологичните условия напроследък, а и това не излиза ли по-евтино на строителя?

Сега е моментът да се прецени, особено ако отидете на оглед по обяд, ще видите каква е температурата и колко напича. От моя мъж, които е експерт в дограми и фасади знам, че има страхотни технологии при стъклопакетите, които не допускат атмосферните влияния в жилището, както през лятото така и през зимата. Апартаменти с такава квадратура не са много, скоро имах такова търсене продължи 6 месеца, но успяхме да открием перфектното жилище за купувачите с много предварителна подготовка, проучване и обикаляне в определените райони, имотът въобще не беше излизал на пазара.

# 7 151
Ние си купихме ипотекирано жилище. С парите от продажбата се погаси ипотеката на предния собственик( имай предвид че става с негово съдействие- той трябва да посочи изрично че парите са за покриване ипотеката му, иначе няма да се покрие)
Ако не беше я покрил, щяхме да сме с две ипотеки- неговата ( защото ипотеката следва имота) и нашата
Във вашия случай би могло да закупите имота със все ипотеката му, предоставяйки му разликата в цената- ако има такава. Тоест да "встъпите" в неговата ипотека. Или да му платите, да си покрие ипотеката и да останете собственици на "чист"апартамент. Тези неща се описват много подробно в предварителния и окончателния договор, най-добре от добър юрист. Всичко друго вероятно е измама.

# 7 152
Само едно запомни: "Ипотеката следва имота", а не човека.

Това опитах да обясня и предложих да отидем до банката, да направят извлечение на колко възлиза остатъка от ипотеката и да кажат как точно да процедираме. Идеята ми беше в деня на сделката да внеса сумата за погасяване на ипотеката и ако има остатък да го внеса на личната му сметка. Човекът ме гледаше  Shocked и продължи да обяснява, че ипотеката не е проблем.

Има всякакви образи, но такъв за първи път срещам.

# 7 153
  • София, Bulgaria
Поредния случай при сделка с недвижим имот, които ясно показва колко е са важни човешките взаимоотношения в нея и колко всичко да е изрядно при документацията и юридическото обслужване изскочели необичайна ситуация, само това може да те спаси. Колкото и сделки да ти минали през ръцете и главата има неща, които са за първи път, като блокирани пари в КредиАгрикол  Банк. Понякога има сделки, при които всичко върви на обратно. Кои можеше да предвиди, че платените пари по сметка на нотариус в КредиАгрикол Банка ще се блокират, че другата кредитиращата банка/ която няма затруднения и си работи нормално/ на купувача ще забави изплащането на парите по кредита с цели 4 седмици по чисто чиновнически неуредици и безхаберие. Поставете се на място на продавача, които си е продал имота преди месец и не си е получил парите и на купувача, които е купил апартамента, а не може да го плати и си дава ясна сметка, че е неизрядна страна по сделката. Точно в такива моменти си личи, колко си добър в сделки с недвижими имоти и с какъв арсенал от юристи и адвокати разполагаш и как ги използваш за да се пребориш със системата.

# 7 154
Ина, удвои сумата и ще намериш.
И пак е съмнително.

Общи условия

Активация на акаунт