"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 563
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 820
Знам го въпросният блок, живея близо до него (във фонтаните, под наем):
- на шумно място е - кръстовище, по което свиват автобуси 76, 113 и 213, като някои от тях са от оранжевите и са много шумни. Зад блока е обръщалото на 76 и 213. Отделно улиците са доста натоварени, особено в час пик има голям трафик от/към околовръстното.
- околовръстното е зад блока - ще е шумно от него и от него и улиците до блока ще има много прах вкъщи
- големите магазини сравнително близо са Lidl, Bila и 345 в бизнес парка, кварталните не ги знам в нея част.
- наистина съм виждал цигани в района и като цяло в Младост 4 стават все повече, до сега не съм имал проблеми, но и не съм излизал вечер в нея част на квартала

Плюс е наличието на големите магазини, добър транспорт (скоро и метро до бизнес парка) и някакъв парк/градинки (визирам зелените площи и езерото на бизнес парка), но на квартала му липсва истинска зелена зона с алеи и високи дървета.
Ние обмисляхме и дори бяхме на оглед в сградата на Артекс наблизо, но цената, изложението и някои от описаните минуси ни спряха.

# 8 821
  • София
В Младост, често има "покушения" върху коли. Разбиват, свалят катализатори. Не е за хора със скъпи коли. Че и по паркингите пакостят. Не знаех, че Младост се циганизира, едно време натам се бях засилила.  newsm78

в кой Младост, по-точно?

да говориш за "Младост" обобщено е все едно да говориш за района Пазарджик-Септември-Пловдив-Велинград обобщено като за "Пловдив".

кварталите са и географски обособени, и са много различни като вид и стил на застрояване, като население, транспорт и прочие. само името пред цифричката им е общо и административната принадлежност към една община.

# 8 822
  • София
В Младост, често има "покушения" върху коли. Разбиват, свалят катализатори. Не е за хора със скъпи коли. Че и по паркингите пакостят. Не знаех, че Младост се циганизира, едно време натам се бях засилила.  newsm78

А, то защото в "Надежда" и "Люлин" няма напр. или в центъра. На хора и в Лозенец са им разбивали колите. Те какво да кажат. В "Лозенец" има покушения на коли. Не е като въпросните квартали да се състоят от 2 преки.  Tired

# 8 823
Умишлено написах "покушения". Да, навсякъде разбиват огледала, свалят плейъри, режат гуми, но случаите на свалени катализатори са от квартали като Младост, Надежда, Люлин. Да не говорим за палежите на автомобили в Младост. Peace

# 8 824
  • София, Bulgaria
Умишлено написах "покушения". Да, навсякъде разбиват огледала, свалят плейъри, режат гуми, но случаите на свалени катализатори са от квартали като Младост, Надежда, Люлин. Да не говорим за палежите на автомобили в Младост. Peace

E ние в Редута миналия месец имаме 2 убийства, така че.....Всеки си знае за нещата от квартала, в които живее.

# 8 825
Престъпления стават навсякъде. И по селата има, независимо, че всички се познават и са шепа хора.... Не може да се каже - в Младост / Люлин / Борово  не става за живеене, защото има престъпност. Това би важало навсякъде.
Младост е огромен квартал - от Цариградско шосе до Околовръсното. Не може  да се сравнява с квартал като Стрелбище, например. Може би само по показател, свързан с нещо на глава от населението /например обири на глава от населението/.

# 8 826
Ходих вчера на оглед на един апартамент, който ми хареса твърде много като локация, разположение на стаите, цена. Проблемът е, че имаше доста влага. Намира се на първи жилищен етаж, но под него от едната страна е подземен гараж, т.е. голямо неотопляемо помещение, а от другата страна има тунел в блока, за да се мине към задната му част. Т.е. де факто под апартамента няма нищо.

Вчера ми се стори доста топъл, но изглежда от влага латексът в някои от стените беше цъфнал. Има изолация на всички външни стени отвън и целия под отвътре, така че не мога да разбера от къде е тази влага. По мое непрофесионално мнение, цъфването на латекса не идва от теч, защото е близо до пода, т.е. проблем е може би това, че под апартамента няма друг етаж. Съседи ми се оплакаха, че имат проблем с влагата и че под този блок имало на времето подземни води, което сега давало отражение на влагата в целия блок. Бяхме при мазетата и подземните гаражи, нямаше намек за влага или проблем с основите, поне за моето нетренирано око. Апартаментът е тухла от 96, преди това на това място е имало къщи. Имотът се намира на ул. Козяк, непосредствено до южната част на Южния парк.

Някой може ли да ме посъветва? Ще инвестирам със сигурност в добра хидро- и топлоизолация, но дали това ще бъде достатъчно? Какъв специалист може да ме консултира за наличието на подземни води под блока и въобще конструкцията му? Строителен техник, хидроинженер? Ако имате познат, бих била благодарна за координати на ЛС.

# 8 827
От влагата спасение няма  Peace Ако основите не са хидроизолирани както трябва може блока да започне да пропада. Ако има вертикални пукнатини, значи има процес на пропадане. Ама като се абстрахираме от това на първи етаж, ще ти е влажно, студено и мокро, и сто на сто ще чуваш автомобилите в подземния гараж и сутрин и късно вечер, според това, кой кога се прибира.  Peace Ходила съм на огледи на първи етажи, много е студено, не знам защо, не купувам първи.

# 8 828
Честно казано, не мога да идентифицирам проблема - дълбокия подземен гараж и мазета над него изглеждаха сухи, ненапукани, без мухъл, миризма на влажно и застояло и т.н. Основно въпросът ми е какъв специалист трябва да извикам, за да разгледа блока, основите и апартамента вместо мен? Иначе добрата хидро, топло и шумоизолация е задължителна, това ми е ясно и съм взела предвид тези разходи.

# 8 829
  • I want it all and I want it now.
Строителен инженер, също ще ти свърши работа.

# 8 830
Ходих вчера на оглед на един апартамент, който ми хареса твърде много като локация, разположение на стаите, цена. Проблемът е, че имаше доста влага. Намира се на първи жилищен етаж, но под него от едната страна е подземен гараж, т.е. голямо неотопляемо помещение, а от другата страна има тунел в блока, за да се мине към задната му част. Т.е. де факто под апартамента няма нищо.

Вчера ми се стори доста топъл, но изглежда от влага латексът в някои от стените беше цъфнал. Има изолация на всички външни стени отвън и целия под отвътре, така че не мога да разбера от къде е тази влага. По мое непрофесионално мнение, цъфването на латекса не идва от теч, защото е близо до пода, т.е. проблем е може би това, че под апартамента няма друг етаж. Съседи ми се оплакаха, че имат проблем с влагата и че под този блок имало на времето подземни води, което сега давало отражение на влагата в целия блок. Бяхме при мазетата и подземните гаражи, нямаше намек за влага или проблем с основите, поне за моето нетренирано око. Апартаментът е тухла от 96, преди това на това място е имало къщи. Имотът се намира на ул. Козяк, непосредствено до южната част на Южния парк.

Някой може ли да ме посъветва? Ще инвестирам със сигурност в добра хидро- и топлоизолация, но дали това ще бъде достатъчно? Какъв специалист може да ме консултира за наличието на подземни води под блока и въобще конструкцията му? Строителен техник, хидроинженер? Ако имате познат, бих била благодарна за координати на ЛС.

Не се лъжи да го купуваш. Почти всичко по един блок може да се оправи, но с влагата и подпочвени води има ли, пиши го бегал. Влагата е убиец за всяко жилище., да не говорим колко е вредна за човека особено когато се образува мухъл.Каквито и изолации да сложите, пак няма да се оправят нещата, все от някъде ще проникне влагата.

# 8 831
  • There I was on a July morning
Макарон, проблемът е комплексен. За подпочвените води, трябва да се консултираш с някой геолог. Но според мен, ул. "Козяк" е на хълм, така че, едва ли има подпочвени води, освен това, твърдиш, че мазетата са сухи  Thinking За състоянието на основите може да те консултира инженер-конструктор /ПГС, ССС/. Според това, което си описала и предвид, че отдолу има проход за гаражите, е възможно топлоизолацията да не е поставена правилно, да не е достатъчно дебела или да се получава термомост. За това, следва да се консултираш с инженер ОВ /отопление и вентилация/. Най-добре е първо към такъв да се насочиш.
Успех, мястото е хубаво, ако се справиш с останалите проблеми, ще е добра сделка  Peace

# 8 832
Да споделя нещо интересно:
При запитване за потребителски кредит ми беше предложена ниска лихва в евро. Изисках подробна разбивка и ето какво ме притесни четейки приложените от банката условия:
-Банката има еднократна такса одобрение, за този размер таксата по Тарифа е 699 лева
.... е единствената банка, която може да Ви предложи фиксирана лихва за целия период на потребителския кредит.
Тъй като кредитът е с фиксирана лихва за целия период  поради тази причина има такса за предсрочно погасяване:
·        1% върху предсрочно погасената сума, ако оставащия срок на кредита е по-голям от 1 година

·        0,5% върху предсрочно погасената сума, ако оставащия срок на кредита е по-малък от 1 година

Не ги ли забраниха тези такси със закон ?  newsm78

# 8 833
Благодаря на всички включили се, със сигурност ще се консултирам със специалист. Според мен също не е проблемът в подпочвени води - преди това на мястото на блока е имало фамилни къщи с дворове, говорих с внучката на собственичка на една такава къща, тя каза, че за подпочвени води не е чувала. Струва ми се, че не е добре изолиран апартамента и става конденз, но ще видим какво ще си кажат професионалистите.

# 8 834
  • There I was on a July morning
Благодаря на всички включили се, със сигурност ще се консултирам със специалист. Според мен също не е проблемът в подпочвени води - преди това на мястото на блока е имало фамилни къщи с дворове, говорих с внучката на собственичка на една такава къща, тя каза, че за подпочвени води не е чувала. Струва ми се, че не е добре изолиран апартамента и става конденз, но ще видим какво ще си кажат професионалистите.

Добре си се насочила  Peace

Общи условия

Активация на акаунт