"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 498
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 850
  • Пловдив
Моля ви за съвет. С мъжа ми имаме някои разногласия относно бъдещия ни дом и точно какво да изберем. За момента апартаментите, които се предлагат и отговарят на нашите възможности, са следните:
1. Апартамент на първи етаж, нова кооперация.
2. Апартамент на последен етаж, нова кооперация.
3. Апартамент на непоследен етаж, но в ЕПК и панелен блок, по-краен квартал.
Аз искам да си вземем последен етаж, за да нямам никой над главата си да ми тропа. Спокойствието ми е главен приоритет. Мъжът ми пък досега никога не е живял със съседи отгоре и не знае за какво става дума и затова е толкова курназ за непоследен етаж. .......................
Изглежда ти си решила и се чудиш как да убедиш мъжа си. Аз харесвам първи етаж. Наистина го харесвам. Можехме да вземем на 4ти, на 12 и нашето на 1ви. Взехме на първи.

# 8 851
Моля ви за съвет. С мъжа ми имаме някои разногласия относно бъдещия ни дом и точно какво да изберем. За момента апартаментите, които се предлагат и отговарят на нашите възможности, са следните:
Не ви е лесно в такава ситуация. Ако не можете да изчакате и да продължите търсенето, аз на Ваше място бих избрала нов апартамент, макар и на последен етаж. Внимателно гледайте строителството и строителят кой е. Лично аз съм фенка на ЕПК-тата като строителство в сравенение с новото, но в 18-етажен блок с хиляди хора доста трудно се поддържа някакво нормално съжителство. Ако пък не ви пука с какви хора и по какъв начин точно ще съжителствате - ЕПК.

# 8 852
  • Бургас
Аз искам да си вземем последен етаж, за да нямам никой над главата си да ми тропа. Спокойствието ми е главен приоритет. Мъжът ми пък досега никога не е живял със съседи отгоре и не знае за какво става дума и затова е толкова курназ за непоследен етаж. .......................
Изглежда ти си решила и се чудиш как да убедиш мъжа си. Аз харесвам първи етаж. Наистина го харесвам. Можехме да вземем на 4ти, на 12 и нашето на 1ви. Взехме на първи.

Има нещо такова. Реално нямаш гаранция, че какъвто и апартамент ще вземеш, няма да имаш мухъл или някакви течове. И на предпоследен етаж може да има теч.

# 8 853
  • Пловдив
Не го пускай да чете тук значи Simple Smile Първи етаж е супер Simple Smile Първо - не завися от асансьора, нашия е повреден от два дни, едва днес дойдоха техници. Второ - както слизам до колата  3-4 пъти за да си пренеса покупките, ако го правех от 8мия етаж да съм се побъркала Simple Smile Трето - като имаш бебе си ограничена в размера на количката от големината на асансьора, пък аз бутах огромен танкер. А най-големия ужас да имаш бебе, количка и да няма асансьор и да катериш до 5тия Simple Smile Четвърто - тропаме си колкото и както искаме, отдолу са гаражите. Моите момчета не са спирани да подскачат и тичат Simple Smile Пето - парното е по-силно на първия, от колкото на последния. Термодинамика, няма мърдане. Преодолява се, но напоследък си го спестяват.

У нас няма грам мухъл или влага.  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 8 854
  • Бургас
Не го пускай да чете тук значи Simple Smile Първи етаж е супер Simple Smile Първо - не завися от асансьора, нашия е повреден от два дни, едва днес дойдоха техници. Второ - както слизам до колата  3-4 пъти за да си пренеса покупките, ако го правех от 8мия етаж да съм се побъркала Simple Smile Трето - като имаш бебе си ограничена в размера на количката от големината на асансьора, пък аз бутах огромен танкер. А най-големия ужас да имаш бебе, количка и да няма асансьор и да катериш до 5тия Simple Smile Четвърто - тропаме си колкото и както искаме, отдолу са гаражите. Моите момчета не са спирани да подскачат и тичат Simple Smile Пето - парното е по-силно на първия, от колкото на последния. Термодинамика, няма мърдане. Преодолява се, но напоследък си го спестяват.

У нас няма грам мухъл или влага.  Laughing Laughing Laughing Laughing

В момента сме на първи етаж и е отврат. Супер мръсно е, ужасно шумно /целия поток от хора минава под прозореца ти, стига да не е изцяло към вътрешния двор апартамента/. Както казах стената в хола е мокра цяла зима /всички мебели са преместени на 40 см от стената/, отглеждаме си доволно количество плесен, мухъл и всякакви производни, ужасно студено е, с кофти изолация.. Да, удобство си е, като си с деца. Затова и на теб ти се струва супер и разбираемо защо. А количка ще бутам година-две докато порасне детето. Торби не мъкна - мъжа ми да му мисли, ама той е корав мъж. За тропането не съм много съгласна, защото детето на съседите до нас като бяга се чува ужасно блъскане - все едно кове пирони в стената. Парно повечето нови кооперации нямат. По-скоро са газифицирани.
На първи етаж мога да се навия само ако гледа изцяло към вътрешен двор и е на по-голяма височина.

# 8 855
  • София
miss july, като чета не сте случили на апартамент изобщо. В момента не живея на етаж 1, но години наред съм живяла и такова чудо не съм видяла. Явно съм имала късмет.  Tired

# 8 856
  • Бургас
miss july, като чета не сте случили на апартамент изобщо. В момента не живея на етаж 1, но години наред съм живяла и такова чудо не съм видяла. Явно съм имала късмет.  Tired

То и аз съм живяла в два апартамента на последен етаж, но такова чудо като течове и мухъл не съм видяла  Laughing Относно влагата - все пак живея в морски град и я има навсякъде. Родителите ми живеят на непоследен етаж в панелен блок и им изби мухъл над кухненските шкафове. Явно всичко е на късмет.

# 8 857
Никой ли не може да даде идея?

Здравейте, и аз влизам с молба за съвет. Закупихме на зелено апартамент, досега всичко вървеше добре с леко забавяне от 5м. , но това е нищо. В началото на октомври подписахме акт 15, всички собственици са подписали без забележка . И от този момент започна едно велико мотаене и лъгане от страна на строителя. Всеки ден обещава, че на следващия със сигурност ще внесе документите за Акт 16 и съответно не го прави. На въпроса какъв е проблема , отговора е проблем няма , утре го внасям. Така мина месец и половина. Въпросът ми е каква може да бъде причината за невнасянето на документите и как мога да я разбера /  от друга институция ,а не от строителя/. Ще съм благодарна за всякакъв съвет!!!

# 8 858
"Какво се случва реално на пазара на недвижими имоти?" ... Гледам последно време наизскочиха едни съпарски имоти по първите страници по над 120 000 евро. За панелки и ЕПК в Лозенец искат по 110 000 евро и за последни етажи на ново.  Peace Явно си мислят, че сега народа като си изтегли "големите пари" от КТБ и ще се юрне да купува скъпарски имоти.  Thinking Ама аз не мисля, че ще се случи това.  

По въпросът ти гала66, при подаване на документи за АКТ 16, строителя трябва да внесе едно голямо ДДС за обекта. Ако е изял и изпил парите, ще трябва вие да си го узаконите.  Peace

Други възможни причини - партидите за ток и вода, проблеми. Отивате в общината и проверявате.

# 8 859
  • Пловдив
При нас човекопоток няма Simple Smile Под прозорците минават само хората от блока Simple Smile Тихо и спокойно Simple Smile

И да кажа пак - влагата си е влага, зависи от конкретния първи етаж. Тук влага няма.

# 8 860
  • София

То и аз съм живяла в два апартамента на последен етаж, но такова чудо като течове и мухъл не съм видяла  Laughing Относно влагата - все пак живея в морски град и я има навсякъде. Родителите ми живеят на непоследен етаж в панелен блок и им изби мухъл над кухненските шкафове. Явно всичко е на късмет.

И аз говоря за морски град (Варна), ет. 1, но такова чудо не съм видяла. Явно наистина сме случили на качествено строителство.
При нас никой не минава под прозорците, защото етаж 1 е на височината почти на ет. 2, така че явно и с това сме извадили късмет едно време. Вратата се заключва т.е. влизат само живущи и гостите им. Зависи и как е устроено ежедневието, почистването и т.н. Единственото неудобноство е било, че понякога са ни смятали за бюро справки, но след закачането на външното табло на номера на апартамента на домоуправителя и това спря.

# 8 861
  • София, Bulgaria
Правили ви впечатление, че тук в тема се включват само купувачи? Може и да има продавачи, които само наблюдават и четат, но не са активни.

Ами какво очаквате, на тези цени?

Продавачи възползвайте се разумно от ситуацията и направете една добра сделка днес.

За нищо на света. На тези цени, има да чакате. И като продадем, какво да правим парите, да ги сложим на депозит в КТБ ли? а, пардон, то вече не приемат там депозити, че й взеха лиценза Laughing Може би да стартираме бизнес с тях, в тази стагнация? А, мерси. Нека си ми стои заключен, нито яде, нито пие, има там некви минимални разходи за парно, щото то върви и без да ползваш, ама да го подаря на сегашните цени - нъц. Зор нямам, може чак внуците ми да го продадат един ден.

Хахаа... да ти всъщност не си продавач днес, ти си от бъдещето каквото и да е то...
Да, но ако искам да продам имот, за да си купя друг...или за да изчистя кредит от банка, който ми тежи всеки месец... защо да не се възползвам. Да не забравяме, че най-добрата сделка е днешната.

# 8 862
  • София, Bulgaria
Привет на всички!

Според вас  в какъв срок е реалистично да се случи следната ситуация:

Продажба на един апартамент и покупка на друг.

Разбира се, всичко е индивидуално, но се интересувам ако продадем сегашното си жилище и тръгнем да купуваме ново, да не се окажем в ситуация да търсим година и нещо ново жилище. И как е по-редно - да сме харесали даден имот и тогава да продаваме или първо да продадем и тогава да търсим newsm78 Колко време отнема самата сделка - подготовка и реализация.

И другото нещо - в сайтовете за имоти, които разглеждаме си стоят едни и същи апартаменти от поне година - година и половина (ако не и повече). Възможно ли е чак такова забавяне или цените са просто нереалистични?

Абсолютно е реално да се случат двете едновременно, но Ви трябва план за действие. Ситуация като вашата е доста честа, така че действайте.
1. Трябва да си дадете реална оценка колко пари ще останат чисто след продажбата, а не колко се надявате да останат.
2. Ако имате възможност да продадете и да живеете някъде другаде докато намерите новия имот е по-спокойния вариант, ако не,  трябва да действате паралелно. Като търсите имот и продавате в същото време.
3. Ако се случи, че намерите имот, а нямате още купувач, пробвайте с корекция на цената обикновено 2-3% могат да свършат работа. Или договорете по-голям срок за окончателно финализиране на покупката ви и бъдете много активни в продажбата с широк маркетинг, не разчитайте само на интернет.
С една дума трябва да вложете цялото си внимание и усилие по този проект.
4. Ако намерите продавач, а не сте избрали имот, просто пак трябва да договорите по-голям срок за финализиране, но при всички случай, ще Ви е много напрегнато.
Има и 5-ти вариант: да намерите имот и да си доплатите разликата в цената с кредит, който в последствие да върнете. При този вариант ще загубите най-много пари, защото ще имате допълнителни разходи. Най-изгоден финансово Ви е 2-ри вариант.
Добрата новина е, че постоянно се случват такива сделки. Много от продавачите продават, за да купят друг имот... дори сме стиковали 4-на сделка, продавачът продава, за да купи имот, чийто продавач, също е и купувач, а купувачът му също продава, за да купи неговия имот..... беше мазало, защото контактуваш със страшно много хора- брокери, клиенти, банки, нотариуси, но се случиха нещата и то без засечка.
Успех!

# 8 863
  • оттам, откъдето започва България
Въобще нямах намерение да се намесвам и да давам съвети, но току-що се връщам от дома на родителите ми. Живяла съм при тях 18 години на 1-ви жилищен етаж /тухла старо строителство/. Не знам, може би тогава не съм имала база за сравнение, но вече съм 28 години отделно и мога да кажа, че този първи етаж ми изстудява не само краката, но и душата. Тази година им сложихме климатик като нашия, за да не носят дърва. Ами той климатика въобще не може да се усети, докато при нас на 5-ти етаж на по-ниски градуси е много по-топло. Оставям сами да прецените, но по принцип всяко жилище има плюсове и минуси, въпросът е с какво ще направиш компромис. Аз със студа не мога. Успех! Simple Smile

# 8 864
  • Бургас
pitinko68 , 5-ти етаж последен ли?
На първия етаж е студено освен ако не минават тръбите на топлофикация под апартамента  Laughing Ние сме в ужасен апартамент на 1 етаж, а под нас е тунела, водещ към паркинга. Зимата пода е леден и затова се принудихме да сложим килим, въпреки че не си падам по килими. Явно наистина всичко е на късмет.
Моята идея е да си вземем последен етаж и да си сложим една хубава камина. Имаме електрически влагоабсорбатор за влагата и ако наистина покрива не протече мисля, че ще се получи добре, нали?

Общи условия

Активация на акаунт