"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 434
  • 11 247
  •   2
Отговори
# 8 865
  • оттам, откъдето започва България
7-етажен, говоря за панел, но апартамента е вътрешен. Не че нямам забележки за друго, но за отоплението съм доволна. Затова казах, че се правят компромиси.
Сетих се още нещо. Живяла съм и на 2-ри етаж, но ако никой не живее под теб и над теб пак си е струдено. За съжаление и това ми се наложи да преживея, но преди това си беше супер.

# 8 866
7-етажен, говоря за панел, но апартамента е вътрешен. Не че нямам забележки за друго, но за отоплението съм доволна. Затова казах, че се правят компромиси.
Сетих се още нещо. Живяла съм и на 2-ри етаж, но ако никой не живее под теб и над теб пак си е струдено. За съжаление и това ми се наложи да преживея, но преди това си беше супер.

Ти си само за 20+ етаж в някое ЕПК, да си правиш здрасти с орлите. Има доста такива в София все пак.

# 8 867
  • оттам, откъдето започва България
Тц, не съм почитател на високите етажи, но 5-ти ми е точно.  Naughty По-скоро съм си зиморничава. Сега се сещам, че по-високите етажи са и по-светли, това също е плюс.

# 8 868
  • София
miss july, в момента под наем ли сте? Това, което описваш, е ужасно. Студ, мръсотия, всички минават под прозорците ви, шум, тунел под апартамента ............  #Crazy Апартамент с негативи от А до Я.

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 11:22 от missence

# 8 869
tomeva

Благодаря за подробния отговор Hug Ще го умуваме.

# 8 870
  • Бургас
miss july, в момента под наем ли сте? Това, което описваш е ужасно. Студ, мръсотия, всички минават под прозорците ви, шум, тунел под апартамента ............  #Crazy Апартамент с негативи от А до Я.

За щастие сме под наем  Laughing Другата година вече трябва да се огледаме за покупка и събирам отзиви.

# 8 871
  • София
miss july, в момента под наем ли сте? Това, което описваш е ужасно. Студ, мръсотия, всички минават под прозорците ви, шум, тунел под апартамента ............  #Crazy Апартамент с негативи от А до Я.

За щастие сме под наем  Laughing Другата година вече трябва да се огледаме за покупка и събирам отзиви.

Peace

# 8 872
  • софия
miss july и аз бих си позволила коментар. Първи етаж много често е шумно, целия поток хора почти минават през апартамента, дори и да е висок първи се чува асансьора, друго и много важно за мен е, че е доста тъмно, винаги има по някое дърво, съответно е и по студено, ако има хлебарки или мишки те са по мазетата и абонатните, та първо са на 1 етаж.
Последен ЕПК е много добър вариант, повечето блокове, поне нашия е с 2 етажа отгоре, тоест ателиета и тавани. Високо е и светло, както и тихо с изглед, не знам защо се притесняват хората от висок етаж, сега продаваме един двустаен на 15 етаж, чуден е апартамента, но като чуят етажа и се плашат хората. Имаш време така че ще намериш начин да убедиш половинката Hug
Аз да ви кажа безкрайно съм доволна от новия апартамент, заслужаваше си всички емоции, на 6 етаж е и е много топъл парно още не сме пускали Shocked

# 8 873
  • София
tzvetihc, вероятно, защото някои хора не могат да живеят на висок етаж, както други на първи/последен етаж. Аз напр. се ужасявам от високи блокове с много входове и безброй апартаменти на етаж и във входа. Това не означава, че апартаментите са лоши, просто не са за мен.
При високите етажи е важно да се поразпита за налягане на водата и т.н. Наши познати точно затова се изнесоха от един такъв блок. Много често парното беше слабо и нямаха налягане на водата.

# 8 874
Да се намеся за първия етаж.
В последните 20+ години, откак водя самостоятелен живот, обикновено обитавам 3-4 етаж, но детството ми е преминало на 1-ви и родителите ми все още живеят там.
Под апартамента има гаражи, част от които с демокрацията станаха на магазинчета - това от едната страна, от другата (тъй като парцелът е с наклон) - полуетаж с партерна гарсониера.
Никога не е било студено или влажно. Мухъл не съм виждала и до днес. А съм израснала дори без парно - сложиха го началото на 80-те години.
Кооперацията е 5-етажна и няма асансьор, така че в това отношение няма шум или дразнение.
Има естествено значение и качеството на строеж и проектиране. Блокът е тухлен, строен кооперативно от (и за) служителите на проектантска организация в началото на 70-те години. Наскоро за пръв път му ремонтираха покрива.

Та... примери всякакви. От първи етаж бих се отказала главно ако е в кофти квартал и среда от гледна точка на сигурност. В момента избирам сравнително високи етажи предимно заради светлина и гледка в презастроена София, иначе таваните и подпокривните пространства са по-голям трън в г**а.

# 8 875
  • София
tzvetihc, вероятно, защото някои хора не могат да живеят на висок етаж, както други на първи/последен етаж. Аз напр. се ужасявам от високи блокове с много входове и безброй апартаменти на етаж и във входа. Това не означава, че апартаментите са лоши, просто не са за мен.
При високите етажи е важно да се поразпита за налягане на водата и т.н. Наши познати точно затова се изнесоха от един такъв блок. Много често парното беше слабо и нямаха налягане на водата.

а за асансьора не ви ли хрумва? Simple Smile 15-ти етаж и развален асансьор - директно се озоваваш в ада.
а в такива огромни ЕПК-та това е най-честия проблем - зле поддържани и неработещи асансьори поради неплащащи съседи.

# 8 876
Че кое му е хубавото на 15-тия етаж, само мисълта за неработещ асансьор ми е достатъчна.. Айде да трябва по-сериозен ремонт и да видиш как се събират пари от 80 апартамента, не благодаря

jam, писали сме едновременно..

За първи етаж много зависи от етажа, в нашия блок са над гаражи и тези от към улицата са много шумни, но тези към вътрешния двор са си супер. Подът на първия етаж е доста по студен от нашия, въпреки че под нас не живее никой зимата

# 8 877
  • София
Не се сетих за асансьора, защото не съм живяла в такъв блок.  Blush Ходихме на оглед в такъв блок и ни казаха, че асансьорите са два, за да няма неудобство при евентуално спиране на единия, но аз се отказах още пред входната врата.  Rolling Eyes

# 8 878
Всъщност огромните ЕПК-та са строени винаги с 2 или 3 асансьора, някъде и с 4, така че е малък шансът всичките едновременно да не работят.
Въпреки огромния хаос, който (според мен) цари в подобни блокове с по 1000 обитатели, повечето асансьори в днешни дни са дори с чип.

Иначе споделям мнението на missence, за мен са човеконенавистни тия огромни поселения и не мога.

# 8 879
Във Варна в ЕПК-тата са с 2 асансьора - малък пътнически и голям - товарен .. Товарните отдавна масово не работят, защото поддръжката им е скъпа. Обикновено за тях не се плаща такса и съответно са спрени, евентуално ако местиш багаж домоуправителя може да ти го пусне, но след последните инциденти дали ще има желаещи да се возят на неподдържан асансьор ??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт