"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 382
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 895
  • Пловдив
Като ви чета опасенията за първи етаж - аз значи живея в чудесен първи Simple Smile

# 8 896
Naniika,  ние проверявахме.  По квартален план трябваше карето да е отворено от юг сиреч да имаме гледка чаак до Галата, и паркоместа в новообразувалия се засен двор. Но след 2 год сменили кварталния план и о чудо затвориха карето от юг.. Жалби, малби нищо не помогна,  всичко е законно

# 8 897
Всеки квартално застроителен план се обявява на всички пряко заинтересовани съседи и трябва да се подпише от тях. Може имотите да попадат в друг N квартал или пък сте през улица. Едно процедиране на изменение на квартално застроителния план се извършва по строго разписана процедура и подлежи на съответните обявявания и съгласувания. Освен оновния
 план трябва да проверите и какви влезли в сила частични изменения има по него.

# 8 898
  • София
На мен ми е чудно, как събират пари за режийни от толкова много домакинства. Все някой няма да е разбрал, че се събират.  Rolling Eyes
Ние сме една шепа апартаменти и рядко се засичаме, а си представям в ЕПК-то.
Много лесно се събират парите, поне в нашия блок - 18 ет, 110 апарт.
Взето е решение на събание - всеки месец х 5 лв на човек, 2.50 лв за куче. От тях се плаща на домоуправителка, парнаджия, 2 портиера, чистачка и 2 касиерки. Ток и вода за стълбището,абонаментна поддръжка на асансьорите  също.
В момента товарния асансьор е спрян от агенията за безопасност. Сключен е договор за ремонт и се събират по 20 лв от апарт. Сложена е обява във входа, срока е до 30.11 - да се съберат парите. Касиерките обикалят по апартаментите вечер и хората си плащат.
Все пак живущите са разбрани хопа и са наясно, че се прави за тяхно добро и удобство. И да промърморват, плащат. Периодично се разпечатва касовата книга и всеки може да види дали някой съсед се скатава.

# 8 899
Така е, има и дорби входове. Едно от ЕПК-тата, в което живяхме беше с 2 входа, нашият кошмарен, не се заключваше, бездомни кучета си отваряха с лапи и живееха вътре, нямаше чистачка, ужас направо. Съседният беше кукла...

Взето е решение на събание - всеки месец х 5 лв на човек, 2.50 лв за куче. От тях се плаща на домоуправителка, парнаджия, 2 портиера, чистачка и 2 касиерки. Ток и вода за стълбището,абонаментна поддръжка на асансьорите  също...

Прочетох панаирджия и доста се чудих защо сте си наели такъв човек за входа  Embarassed Joy

# 8 900
  • София
Не сме го наели специално - той е мъжа на домоуправителката. Доколкото знам всяка абонатна станция трябва да си има отговорник от входа. Той допълва вода, поддържа я. Плаща му се само зимата. Но пък като изрева, че тръбите са студени и търчи да допълва инсталацията.
Отделно прави разни малки поправки по входа, сменя крушките.

# 8 901
Не, не, това е ясно, прочетох панаирджия, вместо парнаджия  Simple Smile

# 8 902
  • София
При нас се взе решение за професионален домоуправител. Ще видим как ще е.

# 8 903
  • София
В нашето ЕПК сме с професионален домоуправител и сме много доволни. Входът си беше добре и преди това, но имаше няколко семейства, които по принцип не плащаха. Сега се научиха Mr. Green А и боядисаха входа, идва старателен чистач и т.н.
В новия апартамент в ЕПК в Люлин 7 е доста занемарен входа и много ми се иска да се навият за професионален домоуправител, но засега не става.

# 8 904
  • София
В нашето ЕПК сме с професионален домоуправител и сме много доволни. Входът си беше добре и преди това, но имаше няколко семейства, които по принцип не плащаха. Сега се научиха Mr. Green А и боядисаха входа, идва старателен чистач и т.н.
В новия апартамент в ЕПК в Люлин 7 е доста занемарен входа и много ми се иска да се навият за професионален домоуправител, но засега не става.

Е, браво! Значи има шанс да сме направили правилния избор.  Peace

# 8 905
Здравейте,

мина обиколката ми в Гардения - Младост 3 и да споделя. Благодаря за мнението на Томалева, разбирам, че е брокерка на Фамилия, мисля и там да мина. Иначе знам, че инвеститора е един на червените блокове, тъй като живея в квартала, но съм чувала доста слухове пък апартаментите си се купуват, а и никъде няма пълно щастие на 100 процента.

Това, което ме втрещи обаче са следните неща:
- има обяви на апартаменти, които вече са продадени
- реално само една обява в имоти, отговаряше на квадратура и цената си беше обявена точно
- изведнъж се появяват апартаменти с квадратура 60кв. чисто на цена от 58 000 евро! Тази цена изобщо не е обявена в нито един от апартаментите, които се продават в сайта имоти. Там цената винаги излиза около 750 евро, нямате цена 1000евро на квадрат, които извднъж ти се казват при обиколката на апартаменти,  а повечето апартаменти, които видях са на цена 1000 евро на квадрат!  Shocked
- оставете това, такса поддръжка комплекс е 7 лв. на квадратура с общите части, което прави 1000лв. на година, но се предплаща за 2г. така че таксата ти отива 2000лв. плюс всички други такси...

Нямате намаление от тази такса, независимо че прозореца ви няма да гледа към градината. Тогава защо ми е да плащам, след като гледката ми е в отсрешната панелка????

Иначе комплекса е много хубав, но се разочаровах доста от тези такси поддръжка и от нереалните 1000 евро на квадрат в младост 3 Money Просто споделям моите впечатления, ще се радвам и други да се включат.

Не знам иначе какво да си взимам, всичко толкова грозно строено, че ми иде да зарева, никакъв избор няма....

# 8 906
  • София, Bulgaria
Здравейте,

мина обиколката ми в Гардения - Младост 3 и да споделя. Благодаря за мнението на Томалева, разбирам, че е брокерка на Фамилия, мисля и там да мина. Иначе знам, че инвеститора е един на червените блокове, тъй като живея в квартала, но съм чувала доста слухове пък апартаментите си се купуват, а и никъде няма пълно щастие на 100 процента.

Това, което ме втрещи обаче са следните неща:
- има обяви на апартаменти, които вече са продадени
- реално само една обява в имоти, отговаряше на квадратура и цената си беше обявена точно
- изведнъж се появяват апартаменти с квадратура 60кв. чисто на цена от 58 000 евро! Тази цена изобщо не е обявена в нито един от апартаментите, които се продават в сайта имоти. Там цената винаги излиза около 750 евро, нямате цена 1000евро на квадрат, които извднъж ти се казват при обиколката на апартаменти,  а повечето апартаменти, които видях са на цена 1000 евро на квадрат!  Shocked
- оставете това, такса поддръжка комплекс е 7 лв. на квадратура с общите части, което прави 1000лв. на година, но се предплаща за 2г. така че таксата ти отива 2000лв. плюс всички други такси...

Нямате намаление от тази такса, независимо че прозореца ви няма да гледа към градината. Тогава защо ми е да плащам, след като гледката ми е в отсрешната панелка????

Иначе комплекса е много хубав, но се разочаровах доста от тези такси поддръжка и от нереалните 1000 евро на квадрат в младост 3 Money Просто споделям моите впечатления, ще се радвам и други да се включат.

Не знам иначе какво да си взимам, всичко толкова грозно строено, че ми иде да зарева, никакъв избор няма....

Ами даааа излиза 1000 Евро, защото  смяташ на застроената площ, за да си направиш сравнение на кв. трябва да разделиш цената 58000Е примерно на 72кв., защото толкова ще е с прилежащите общи части. Аз не продавам във Фамилия, но може да провериш, макар че  май няма свободни апартаменти вече или са останали 2-3.

# 8 907
  • София, Bulgaria
jalana, ти 2-ст или 3ст гледа в Гардения, че аз все бягам от тези сгради....и така и не съм ходила да ги видя вътре и купувачи не водя там, не знам като съм предубедена не ги и предлагам. Как са като разпределение?

# 8 908
  • София
jalana, в затворените комплекси винаги има такса поддръжка. Тук бяха споделили и по-големи суми.

# 8 909
jalana, в затворените комплекси винаги има такса поддръжка. Тук бяха споделили и по-големи суми.

Да, аз съм наясно, че има, но наивно смятах, че е по-малко от 1000лв  #2gunfire, а и това да им предплащам за 2г., направо ме уби.

Томева, да, ако смяташ 70кв, а не 60 излиза към 850 евро,но просто не явно избират на кои апартаменти да обяват какви квадрати и какви цени, защото тези по-скъпите ги публикуват върху 60кв, а не 70. Защото едва ли виждайки, че реално е 1000 на квадрат бих направила оглед.

Гледах и двустайни и тристайни - за мен тристайните са двустайни  Laughing Малки са стаите, но на новота строителство, всички са такива. Иначе не са лоши - хол излиза към 27 квадрата на двустаен. Личи си, че са изпипали доста нещата, работено е доста добре затова и ми хареса.

Знам, че във Фамилия има останали апартамени, но за там съм чувала, че са още по-малки стаите и от Гардения, но ще видим.

Малко дълъг стана поста, но да си кажа за завършек  Mr. Green, че разширих мирогледа си и поогледах обяви на ново стрителство в районите на младост и се оказа, че май по-евтино ще излезне да си плащам хилядарката в Гардения, защото имаше обяви и с 1100евро на квадрат, така че от 50 квадрата, да могат да си вземат поне 55 000  #2gunfire

Последна редакция: сб, 29 ное 2014, 21:08 от jalana

Общи условия

Активация на акаунт