"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 400
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 880
  • София
На мен ми е чудно, как събират пари за режийни от толкова много домакинства. Все някой няма да е разбрал, че се събират.  Rolling Eyes
Ние сме една шепа апартаменти и рядко се засичаме, а си представям в ЕПК-то.

# 8 881
  • София
Да си кажа и аз за етажите - първи етаж за мен е един малък ужас. Последните 10 години работя на различни места в офиси на 1 етаж. Ми това е мрак - слънцето близва за малко сутрин и вечер, през останалото време е в прозорците на високите етажи. Няма гледка, целият шум и прахоляк от улицата е вътре. Пролет и есен навън е топло и приятно, първият етаж си е сумрак и все гледам да си намирам ходене до някъде, та да поседя на слънце да ме напече Simple Smile

Израснах на 9 етаж, живяла съм и на 4,5,6,7,10, 15 етаж - и извода ми е 7 етаж минимум. Относно асансьорите - пропускате, че високите блокове са най-малко с 2 асансьора, някои имат по 3 или 4. За да останеш съвсем без асансьор, трябва да няма ток  Simple Smile.

Не знам къде ги виждате тези апокалиптични ЕПК-та, сигурно по кварталите, за които в една друга тема твърдят, че са си много хубави newsm78

# 8 882
Rori4,
ето виждаш ли - затова хората са различни и имат различни предпочитания и изисквания.
Никога не бих живяла на етаж > 5. Само дотам, докъдето човек може да се качи и пеша. Другото ми е неудобно, неестествено и въпреки че нямам страх от височини - неприятно. Също така предпочитам сгради без асансьор.

В хотели съм била на 30-40-и етаж - един ден хубаво, гледка, и на втория почваш да седиш на тръни. Не е за мен.
Та... наистина за всеки влак (имот) си има пътници.

# 8 883
  • София
Основното предимство на високия етаж, според мен е, че няма шанс да ти вземат простора, колкото и да застроят наоколо - небостъргачи не се предвиждат в скоро време Simple Smile. Не мога да живея на схлупено - трябва ми въздух и гледка.
Най-хубаво ми беше като бях на 15 етаж - сутрин излизам за кафе и цигара на балкона, а насреща ей го де е Черни връх, на една ръка разстояние, и много пъти събуждах ММ и го юрвах по баирите.
Сега, въпреки че съм в къща и го докарваме на височина като за 3 етаж, ми е доста терсене. Чувам хората по тротоара какво си говорят, а сигурно и те ме чуват Sad.

# 8 884
  • София, Bulgaria
На мен ми харесва повече висок етаж пък било и последен... в НС, високият етаж дава въздух, светлина и простор. Сега живея на 1-ви над гаражи и мога да кажа, че преди да го завършим от ниво на шпакловка и замазка, сложихме изолация на пода и после допълнителна подложка по-дебела ...някаква специална под ламината. Така реших проблема с евентуалното по-студено зимата. Апартаментът ми е южен и няма от пред дървета, които да скриват светлината, така че постигнах ефекта на високия етаж, защото и съседните сгради са на прилично отстояние.

# 8 885
  • софия
Мога да говоря само за нашето ЕПК, имаме 3 работещи асансьора, точно заради многото хора можем да си позволим постоянна 24 часова жива охрана имаме и камера във входа всичко е с чипове.Даже сме спечелили проект за озеленяване и имаме прекрасна градина пред и отзад на входа.Много добре се разбираме със съседите входа ни е със сменена дограма, сега в панелката в която сме входа е под всякаква критика, лампата седи изгоряла вече 2 седмица. Всичко е въпрос на добра организация.

# 8 886
Цял живот съм живяла на четвърти етажи. Добре е, когато няма наблизо сгради, но като застроят е неприятно да си гледаме по стаите.... Crazy Но то никъде не е гаранция, че няма да ти лепнат някоя кооперация, може би само на 10+ етаж.
Сега съм на седмия. Малко трудно свикнах с височината, но после става приятно. Рядко спира асансьорът, но дори и да няма, не ми пречи да се качвам пеш. По-трудно е, ако съм с детето... Confused

# 8 887
  • На земята, която е всъщност звезда.
... Но то никъде не е гаранция, че няма да ти лепнат някоя кооперация, може би само на 10+ етаж...

Е, както сме само кооперации с дворове наоколо, не ми се вярва някоя от тях да бъде бутната, за да се построи по- голяма такава.

# 8 888
... Но то никъде не е гаранция, че няма да ти лепнат някоя кооперация, може би само на 10+ етаж...

Е, както сме само кооперации с дворове наоколо, не ми се вярва някоя от тях да бъде бутната, за да се построи по- голяма такава.

И аз така мислех, но на една нова кооперация вдигнаха и от двете й страни по още една, лепнати. Даже имаше там градинка и кафе с масички, всичко разбутаха.....

# 8 889
...И аз така мислех, но на една нова кооперация вдигнаха и от двете й страни по още една, лепнати. Даже имаше там градинка и кафе с масички, всичко разбутаха.....

Живущите в тази нова кооперация не са имали собственост в/у земята, или, ако са имали, абсолютно всички живущи са се съгласили да им залепят нов строеж и са взели съответната сума от продажбата на парцела. При нас няма как да стане. Всички стари кооперации са си собственици на земята и е в сферата на фантазиите как 6 собственика от едната и 8-10 собственика от другата си обединяват дворовете /в по- голямата част от които се паркира/ и се съгласяват да продават, та хем да няма къде да паркират, хем да си залепят друго блокче стена до стена. Също и финансово за никой няма да е изгодно, защото, като се раздели сумата от продажбата на земята, ще се получат някакви смешни пари за всеки поотделно. Ако пък всички поискат жилище като компенсация, строителят няма да има какво да продава.   

# 8 890
Не визирам вашия случай, по принцип говоря  Peace

# 8 891
  • София
Параход, и аз съм така. Изпитвам удаж след 5-6 етаж. Същото е и с повече апартаменти на етаж и във входа. Чувствам се неестествено. И си права, че затова хората са различни.  Peace

Вселена, и ние сме така, та се надявам да няма повече строителство около нас.  Peace

# 8 892
Не визирам вашия случай, по принцип говоря  Peace

Да, разбрах, че не визираш конкретен случай, но аз точно затова се включих. Защото не е вярно и не може, а вече се прекалява с тези обобщения: "никъде няма гаранции...", "навсякъде е едно и също...", "навсякъде има роми...", "първият етаж винаги...", "последният етаж и той винаги..." и пр., и пр.  Аз от тази и подобните темиа разбрах, че няма абсолютно никакъв смисъл да избираш жилище/квартал, направо най- добре да грабваш първото, попаднало ти по обява, защото утре не знаеш какъв ще ти бъде съседът, какво ще построят до теб, дали блокът няма да падне, дали кварталът няма да политне към Марс  и т.н.

Вече направо става смешно и най- лошото, всякаква дискусия в темата се обезсмисля.   Sad

# 8 893
  • София
.....разбрах, че няма абсолютно никакъв смисъл да избираш жилище/квартал, направо най- добре да грабваш първото, попаднало ти по обява, защото утре не знаеш какъв ще ти бъде съседът, какво ще построят до теб, дали блокът няма да падне, дали кварталът няма да политне към Марс  и т.н.
....

Laughing   bouquet

# 8 894
За да няма изненади-появили се нови кооперации пред, зад или около вас не е лошо да проверите преди да си купите апартамент предвиждането на действащите застроителни планове. От там със сигурност може да разберете дали ще ви очакват изненади. Не е никак трудно, а рядко някой го прави. Затова после има много изненади, а всъщност и никой не ти е виновен, че не си си проверил, а вярваш на приказките на брокери и строители или просто собственици, чиято единствна цел е да сключат сделка и да си получат комисионната.

Общи условия

Активация на акаунт