"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 272
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 925
  • Пловдив
.

Старото строителство в Младост, за тотален ремонт, може да се вземе най-изгодно за 600-650 евро за квадрат. По-ниско не съм срещала, но и от една година не съм гледала много...
А и после ремонтът пак е разходи, цената ви ще скочи с 30 - 50 % за квадрат. Така че от крайна цена 800-900 Е не може да се избяга.
Ама като си взел за ремонт поне знаеш какво си правил, а не да си платил цената, и после проблемите да се показват.

# 8 926
.

Старото строителство в Младост, за тотален ремонт, може да се вземе най-изгодно за 600-650 евро за квадрат. По-ниско не съм срещала, но и от една година не съм гледала много...
А и после ремонтът пак е разходи, цената ви ще скочи с 30 - 50 % за квадрат. Така че от крайна цена 800-900 Е не може да се избяга.
Ама като си взел за ремонт поне знаеш какво си правил, а не да си платил цената, и после проблемите да се показват.

Да, разбира се, така е. Аз също не купих и не бих купила "ремонтирано" жилище. Запушват дупки и замазват само. А, и слагат най-евтината дограма. Но в Младост не е толкова евтино старото, това исках да кажа.

# 8 927
За 730 евро/ кв. какво може да се вземе в Младост?!? ...ако имате скорошни наблюдения?

# 8 928
За 730 евро/ кв. какво може да се вземе в Младост?!? ...ако имате скорошни наблюдения?
35 годишен панел

# 8 929
35 годишен панел

Ясно, имам позната, която иска около 700 да си вземе ново строителство, ама май няма да стане.... newsm78

# 8 930
За тези пари по мои скорошни наблюдения - панел, стар, в прилично състояние, ако е тристаен, може да падне малко под тези 730. Но около 700 във всеки случай.
Може би и някое ЕПК, но там вече зависи. Със сигурност няма да е в добро състояние и ще е на висок етаж (11+)

# 8 931
 Тя държи на ново строителство, но май ще се насочва към друг квартал. И търси малко жилище, така че цената се вдига в този случай.....

# 8 932
С това ново строителство сте луди, а и 1000 евро за квадрат в Младост, направо си прегледайте главата. В Младост за два пъти по-ниска цена ще си купите много хубаво старо.

Мецане, къде ги тея апартаменти 500 евра квадрата у Младостите? Па да ида да си купя, пък и старо строителство, направо 2 ще взема Grinning

Много хубаво старо Simple Smile само как звучи. Или моите изисквания са много големи, но как не видях една хубаво поддържана стара панелка поне, вътре да е измазана, да е разтребено и т.н. Като им гледам снимките на някой и какви мръсни балкони имат и не са си чистили прозорците от сто години, направо ми се отщява да отида и на оглед.

Със сигурност въпроса панелка срещу ново е много дискутиран. На мен ми се иска ново и без това отвсякъде чувам за живота на панелките, че вече им изтича, не знам после ще падат ли какво ще става, както и да е, но вътрешно ме е толкова яд, че има тристайни панелки на цената на двустайно ново, че ще се пръсна  Laughing Хем ми се иска да се ширя, хем ми се иска да е на по-разумна цена или поне да имам коридор да му се невиди, в това ново строителство от асаньора си в хола направо....

Иначе относно коментара за това как може в младост да е 1000 евро квадрата, аз се чудя как в центъра може да са по-толкова  Laughing. Понеже дълги години офиса ни беше на пряка на Стамболийски казвам ви няма толкова поддтискаща гледка в съседните схлупени къщурки, привечер само цигани се разхождат, кучета бездомни бол, шумно, мръсно, а старите апартаменти са толкова за ремонт, че ще ми трябват едно 50 000 лв. поне, за да ги направя обитаеми.... така че от една страна разбирам и цената в младост, близо до метро, близо до поликлиника, близо до училища, детски градини, площадки, супери, автобусни линии, просторно, с алея за велосипедисти... леле все едно описвам Швейцария  Mr. Green, но си има доста преимущества Младостчето..

# 8 933
  • На земята, която е всъщност звезда.
От център до център има разлика, все пак. В този район, който ти описваш, едва ли цените са 1000 евро. Но пък щом в Младост бездомни кучета, шум и прах няма, за разлика от простор и велоалеи, значи цената от 1000 евро е ниска...трябва да е поне 1500 евро.  Thinking

# 8 934
В Младост просторът е мираж, или спомен... Преди 15 години имах съученичка в Младост 4, е от нейната стая имаше чудна гледка към Витоша, а от нейния блок към полицейската академия (и спирката на 111), се ходеше по една тясна уличка през  една ливада, цялата в бабуни и треволяци.
Е днес на тая ливада има 10 реда ново строителство и бизнес парк. А тя спря да има гледка към Витоша още през 2001ва.

# 8 935
Е, аз пък за нищо на света не бих заменила центъра - карето около Витошка за какъвто и да е апартамент в Младост, Слатина, Редута Иван Вазов или Гео Милев. Навсякъде е еднакво шумно, мръсно и с бродещи четириноги. Разликата е само, че ако искате да отидете на концерт, театър или опера, ви трябват метро, автобус или такси, а аз си се разхождам до съответното място, без завивисимости от какъвто и да е транспорт, само от личните ми крачета.

# 8 936
  • София, Bulgaria
Нещо за купувачите, за да не отговарям на отделни публикации, ще обобщя.
Това, което е написа  jalana, е много показателно за една голяма час от купувачите, хем  ни се иска простор и добра квадратура , хем да е ново. Настина много често изборът е между 3-ст панел и 2-ст ново строителство. Колебанието е: кое да избера по-голямата площ или новото, но по-малко жилище. За това всеки сам преценява, но е добре да приеме, че нищо не е завинаги и за цял живот. Днес купуваш според възможностите си и отлагаш мечтата си за малко по нататък, важно е да не се изхвърляте в парите и така желаната покупка после да не ви тежи финансово.
Когато избирате имот: 1. Подредите приоритетите си. За всеки те са различни, за едни е квартала и за това са готови да купят по-малко жилище или да сменят тухлата с ЕПК или Панел, за други определящо е площта и така всеки си има неговите си важни неща. Помислете кои са вашите.
2. Нагледала съм се на десетки неугледни жилища, мръсни и неподдържани. Научете се да гледате на имота според неговите дадености. Мръсотията се мие, пода се ремонтира, дограмата се сменя, но има неща които не се поправят и те са истински важните при избор на имот, това са нещата, които не могат да се променят и с пари и без пари, като локация, инфраструктура/ понякога се променя към по-добро, но ....кога?/ етаж, изложение, общи части.
3. Когато става въпрос за старо жилище да знаете, няма малък и голям ремонт, ремонтът си е ремонт...освен, ако банята е ок и я приемате, това би облекчило малко нещата. В такива ситуации всичко е въпрос на сметки и разчет на финансите. Но ако решите да купите чистичко жилище с 5000евро по-висока цена и пак ще сменяте дограми, настилки, инсталации и т.н., то какво, че е било чисто и подредено. Да това е плюс за продавачите, защото са се постарали да извадят един примамлив продукт на пазара и така трябва да е, защото ще има и купувачи, които ще го оценят и ще предпочитат пред другото...най-малкото, защото им позволява да отложат ремонта във времето.

И последно, тук имаше противоречиви мнения за ефекта, които ще окаже КТБ, когато почнат да изплащат депозити. Имайте в предвид , че каквото и да стане със сигурност една част ще се преобразуват в имоти и една голяма част ще са в София. Тук няма спор. И тогава, ако мислите, че сега вие е трудно да откриете ИМОТА, помислете какво ще е след 2-3 седмици. Ще имате още по-голяма конкуренция с друг тип купувачи на пазара, при които емоцията дали и как ще живея, това ли той..моят дом , я няма. Те ще търсят чисто инвестиционно да си вкарат час от парите и ще търсят най-добрите локации според финансите си, за да им генерира най-добра доходност от наеми.
Та с една дума мислете, бъдете гъвкави... и действайте...

По снимки трудно се преценява имот, ако нямате рутина и поглед. Много от най-успешните ни покупки са именно с такива имоти, след което купувачите са казвали, че ако са видели предварително какво ще гледат, може би щяха да го пропуснат.

Последна редакция: вт, 02 дек 2014, 06:57 от tomeva

# 8 937
В последните 7-8 г имах щастието да посещавам столицата по изключение ,  рядко и все набързо .В последната година обаче съм ежедневно там макар и да живея извън.
Та искам да обърна внимание на това колко много неща са се променили и продължават да се променят. Вероятно и преди е било така, но като ти е всеки ден пред очите не си даваш сметка за бързите темпове на промяна.
А покупката на имот е нещо дългосрочно и би било добре да включим в сметките си и перспективите ,не само даденостите към момента. Аз направо не мога да позная места и квартали, където само преди няколко години ми бяха познати като дланта на ръката.
Места със лоша стара слава са станали много приветливи и привлекателни ,а за съжаление любими преди места са се сдобили с негативи за които дори и не ми е минавало през ум че ще се случи. Например едно е да се чудиш къде да паркираш, а съвсем друго да намериш одрана вече паркираната си кола защото някой  до теб не е успял с маневрите. ooooh! Преди за акото по тротоарите обвинявахме уличните животни, но сега става ясно че причините са домашни любимци или по скоро вината е на стопани с кофти манталитет. На времето някои квартали се славеха с възпитани интелигентни обитатели ,а днес с ужас откривам какви нагли и безпардонни простаци са се заселили. Във всеки случай тези неща определено ни вгорчават ежедневието.
Винаги има и известна доза късмет по отношение на това какви съседи ще уцелите. Така ,че от все сърце желая късмет на търсещите и помнете че не винаги мнението ви за дадено място е обективно и актуално! Аз поне още опознавам уж познати до неотдавна места.

# 8 938
С това ново строителство сте луди, а и 1000 евро за квадрат в Младост, направо си прегледайте главата. В Младост за два пъти по-ниска цена ще си купите много хубаво старо.

Мецане, къде ги тея апартаменти 500 евра квадрата у Младостите? Па да ида да си купя, пък и старо строителство, направо 2 ще взема Grinning

И аз се нареждам на опашката за тази цена (500Е/квадрат).  Wink

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=1nkqw3&f1=1

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=1nkr0o&f1=1

Както виждате, не са един и два, а са бол, и на по-ниски цени от 500 евро квадрата има....

# 8 939

Много хубаво старо Simple Smile само как звучи. Или моите изисквания са много големи, но как не видях една хубаво поддържана стара панелка поне, вътре да е измазана, да е разтребено и т.н. Като им гледам снимките на някой и какви мръсни балкони имат и не са си чистили прозорците от сто години, направо ми се отщява да отида и на оглед.

Със сигурност въпроса панелка срещу ново е много дискутиран.

Стара тухла най-вече имах предвид, аз например съм в такава и за нищо на света не бих я сменил с ново. Но дори и за панелките не си права, че всички изглеждат безобразно. Има и панелки - слънце, с чисти входове, сменена дограма, поддържани, светят отвътре. Има. И доскоро може и да бяха като бели ластовици, но напоследък се увеличават.

Общи условия

Активация на акаунт