"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 949
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 8 985
Именно, в качественото ново има изолация и докато вие в панелите жулите парно и поддържате топлофикация, там още не са пускали отопление. Разбира се има и ново, което е по-студено от панела.  newsm78 В никакъв случай не е вечен, всяка от посочените съставки си има амортизация, с времето арматурата корозира, а когато е изложена на вредни атмосферни влияния процеса е много по-бърз. Докато в тухленото монолитно строителство само колоните са бетон и арматура и обикновено са вътрешни, панела е цялостна  външна железобетонна конструкция. Да ви е правило впечатление като се нагрее панела какви звуци издава? А да, не можете да ги чуете от шумния булевард отдолу. Панелка на 50 години, строена 65, особено в София си е чиста набутвация за купувача и успех за продавача. В провинцията е строено по-качествено през социализма. Peace

# 8 986
В провинцията е строено по-качествено през социализма. Peace
Не е вярно. Панелите в провинцията, особено в малките градове, където са 5-10 уродливи блока сред къщички с дворчета, изглеждат в пъти по-печално от Люлин и Младост. Поради липсата на пазар за тях и ниските доходи на собствениците, ремонт и саниране пък няма да видят, докато не паднат.

В провинцията има доста хубави тухлени сгради, строени на кооперативен принцип най-вече.

# 8 987
  • Пловдив
Разбира се, че като големина и разпределение на стаите от панела по-хубаво няма /напълно сериозно/. И като изглед, защото са спазвали отстоянията между блоковете и никъде няма сврени един до друг панели, така че да си правиш през терасата здрасти с комшията от отсрещния блок, а нови такива има колкото си искаш.
Е не е вярно. Като цяло старите блокове имат по-смислено разпределение. Не само панелите, а и тухлите и ЕПК.

# 8 988
Панелките си имат кусури, но студ и мухъл не са сред тях. За сметка на това, всичките ми познати, които си купиха ново строителство( без да пестят пари за качество и локация), изреваха от иначе невъобразими проблеми. Изобщо не вярвам в изолацията, която се предполага, че имат. Дори и да не са забравили да я сложат, срокът на годност на покривната такава е 5 години, ако не се лъжа. По закон.

# 8 989
  • София
Панел не бих си купила независимо от годината.

# 8 990
Разбира се, че като големина и разпределение на стаите от панела по-хубаво няма /напълно сериозно/. И като изглед, защото са спазвали отстоянията между блоковете и никъде няма сврени един до друг панели, така че да си правиш през терасата здрасти с комшията от отсрещния блок, а нови такива има колкото си искаш.
Е не е вярно. Като цяло старите блокове имат по-смислено разпределение. Не само панелите, а и тухлите и ЕПК.

Eма разбира се. Нима казвам обратното?

Панелките си имат кусури, но студ и мухъл не са сред тях. За сметка на това, всичките ми познати, които си купиха ново строителство( без да пестят пари за качество и локация), изреваха от иначе невъобразими проблеми. Изобщо не вярвам в изолацията, която се предполага, че имат. Дори и да не са забравили да я сложат, срокът на годност на покривната такава е 5 години, ако не се лъжа. По закон.
Точно така!

# 8 991
  • София
Няма какво да се вярва или не. При купуване не се доверявам на догадки, а се консултирам със специалист.

Живяла съм в панел, в лошо ново строителство, в хубаво ново страителство. Само в ЕПК не съм живяла и в стара тухла.

От първите три определено бих избрала последното.

# 8 992
Еййй, пак се отвори спорът!!!  ooooh!

Всеки да си живее в каквото иска! Защо трябва да си доказваме кое е по-добре?!?  Peace

# 8 993
  • София
Аз не виждам някой да спори, по-скоро всеки си изказва мнението.
За всеки влак си има пътници.

# 8 994
Ей, как сте изместили темата пак..... ooooh!

Не спорете, по-хубаво от старото монолитно тухлено строителство, онова с високите тавани, вестибюлите и максимум 5 етажа, няма. Такова искам, даже да е за тотален ремонт, няма проблем, ама няма като за мен в квартала, който харесвам.

Разпределенията и изложенията в старото, пък дори и в соц. едропанелното и кофражно строителство нямат равни. Никой вече не строи така.
Сега правят масово триъгълни и ромбоидни стаи от по 10 квадрата  Mr. Green Stop и холокухни, всичко на север или североизток и с таван максимум 2.20 -2.30. Направо да те хване клаустрофобия. А все пак, дори и да е нов тухлен блок, това са неща, които не можеш да промениш.
Не казвам, че няма и просторни и южни имоти в новото строителство, но там пък цените стават наистина необосновано ужасни.
Изолациите и поддръжката на входа е нещо, което не е константа, може да се пооправи. Затова и поне за мен, не е решаващо.

# 8 995
  • София
Мнения за комплекса на АРТЕКС в Младост?

# 8 996
  • София
Аз не бих обобщила, че масово се строи така сега. И все пак бих направила по-скоро малък компромис с квадратурата, отколкото отгоре да ми се разкарват буквално върху главата, при всеки скок на детето от дивана комшиите под нас да звънят у нас. Да започна да правя изолации и т.н., защото зимата в панела умирахме от студ, а лятото- от жега, а парното беше на макс.

Мнения за комплекса на АРТЕКС в Младост?

Кой от всичките?

# 8 997
Ами Артекс си е Артекс и в качеството и в цената.  LaughingИначе кусурите са: сгъчено и ако не си купиш подземна гаражна клетка, забрави да паркираш. Ще се карате за паркиране със съседите, които протестираха срещу изграждането на блокчетата, ще има яко пукане на гуми. Шегувам се.  Laughing

Чудя се там ще има ли пак 1000 евро такса поддръжка на година? Laughing А като им стигнеш до договорите, които ако не подпишеш, не ти продават,  разбираш за какво иде реч.

# 8 998
Малко да сменим темата - Изгрев как е като квартал, само няколко пъти съм минавал през него, а е на сравнително добра локация, доста нови блокчета взеха да се строят там. Видях в интернет сайта на 1-2 блокчета по Тинтява или на долната успоредна, точно до реката (ул. 132ра), но си нямам и напредстава как е като квартал, по-големи магазини (училища и градини не ме интересуват).
Една от сградите, които видях, е някаква Crown Residence, но като гледам какъв темплейтен сайт имат и как изглеждат собствениците на строителната фирма едва ли ще е качествено строителство.

За Артекс в Младост 4 - ходих на оглед на един 100кв.м. в Секция А и пак в същия вход в дъното с гледка към Технополис един 96кв.м. - първия гледа съседите и съседния розов блок, доста тъмен ми се видя, а хола е от тези дългите и в кухненската част ще е съвсем тъмно. Другият беше много по-светъл, но не ни хареса холът - искаме по-голяма кухня, но там нямаше място за такава. Иначе спалните са с прилични размери, дограма, зидария и т.н. изглеждаха добре.
Като минус е локацията - околовръстното е на 100-150м а от другата страна е натоварена улица, по която минава градски транспорт и може би ще е по-шумно и прашно в апартаментите. Тези, гледащи към вътрешният двор са забити в съседния розов блок. А цените ми се видяха високи предвид всичко това.
Някой също беше споменал, че е имало подпочвени води, които просто са покрили с малко пръст докато са правили основите и гаражите. А като казах гаражи - има горе долу по 1 гараж на апартамент, според мен няма да успеят да ги продадат, освен ако хора от квартала не си купят

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:23 от Jelqzko Atanasov

# 8 999
  • София
Доколкото разбирам от сайта им http://www.arteks.net/projects.php?pid=3, това е комплекс състоящ се от няколко сгради. Част от тях вече са снабдени с РП. Притесняваме таксата управление и поддръжка.

Общи условия

Активация на акаунт