"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 917
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 9 000
Ей, как сте изместили темата пак..... ooooh!

Не спорете, по-хубаво от старото монолитно тухлено строителство, онова с високите тавани, вестибюлите и максимум 5 етажа, няма.

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

# 9 001
  • София
Каква е тази мания по думичката residence и нейните производни в последно време?!

Residential park
Crown Residence
Mladost Residential

ooooh!

Инвеститорите се побъркаха.

# 9 002
Сега правят масово триъгълни и ромбоидни стаи от по 10 квадрата  Mr. Green Stop и холокухни,

Точно така, абсолютно споделям това мнение и считам, че от новото строителство по-лошо няма. Ако говорим за блокове, най-добре е стара тухла, след това ЕПК, след това панел, и най-накрая слагам новото строителство. Като ЕПК и панел могат и да си разменят местата, ЕПК-то е много по-здраво, но пък е с по-лошо разпределение от панелите и са много апартаменти и хора и много етажи.

Каква е тази мания по думичката residence и нейните производни в последно време?!

Residential park
Crown Residence
Mladost Residential

ooooh!

Инвеститорите се побъркатах.

Според мен си мислят, че като звучи на английски, и боклуците им ще станат по-привлекателни. Но както се вижда и от темата, имат основание, като се има предвид колко от пишещите са върли фенове на новото. То това не е кола! При колите определено от новата по-хубаво няма, но при жилищата нещата са съвсем различни.

# 9 003
  • София
Татко Мецан, аз живея в ново строителсто и нямам никакви, ама никакви забелжки. Ако се появят, ще и споделя.  Wink Просто знаех какво търся и какво ще ми струва това т.е. бях подготвена.

Панелът не е за мен, както и ЕПК-то + гипсокартоновото ново строителство, но това не означава, че на други не им е добре там.  Peace

# 9 004
Татко Мецан, аз живея в ново строителсто и нямам никакви, ама никакви забелжки. Ако се появят, ще и споделя.  Wink Просто знаех какво търся и какво ще ми струва това т.е. бях подготвена.

Панелът не е за мен, както и ЕПК-то + гипсокартоновото ново строителство, но това не означава, че на други не им е добре там.  Peace

Би ли споделила в кой район е жилището, изложение, етаж и в крайна сметка колко ти излезна?

# 9 005

Residential park
Crown Residence
Mladost Residential

ooooh!

Инвеститорите се побъркаха.

Мислят си, че ще впечатлят купувачите с модерни думички. За премиум комплексите/сградите донякъде ги разбирам, понеже предполагам сред купувачите има и чужденци, но някой схлупен блок с таргет нашите съграждани не виждам смисъл от подобни гръмки имена. Като цяло не виждам смисъл от имена на сгради, помагат единствено да се ориентира човек по-лесно за кой блок става дума точно, но явно сега такава е модата и всеки си кръщава сградата с някакво гръмко име. Артекс също не изостават - Дипломат плаза Simple Smile звучи по-скоро като някоя дискотека.

# 9 006
  • София
Maraya not Carey, в Източните райони съм на 2-ри етаж (имаме отдолу търговски обект), изложение юг/запад. Излезе ни много, защото купихме и гараж, строителят е добър и бяхме наясно с цената т.е. платихме доста над 1000Е на квадрат. Жилището е тристайно, ако това има значение. Едната тераса гледа към второстепенна улица, другата- към вътрешен двор.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 16:40 от missence

# 9 007
e, не съвсем дискотека де:)

PLAZA
['pla:zə]
1. n исп. (пазарен) площад

2. ам. паркинг, комплекс от ресторант, мотел и бензиностанция край автострада

3. ам. място, където се плаща такса за използване на автострада

4. ам. търговски център (на град

# 9 008
Maraya not Carey, в Източните райони съм на 2-ри етаж (имаме отдолу търговски обект), изложение юг/запад. Излезе ни много, защото купихме и гараж, строителят е добър и бяхме наясно с цената т.е. платихме доста над 1000Е на квадрат. Жилището е тристайно, ако това има значение. Едната тераса гледа към второстепенна улица, другата- към вътрешен двор.

Добре звучи и очаквах да е скъпичко. Как е откъм шумоизолация, това, като че ли е един от големите проблеми на новото?

# 9 009
  • София
Точно от това сме си патили и водихме специалист с нас. Той каза, че е много добре направено. Роднина ни е, затова не вярвам да ни лъже. Имаме комшии до нас и над нас. За момента не сме чули нищо, надяваме се така и да си остане. Те също казаха, че не ни чуват изобщо, а все пак сме с дете, което не седи мирно и кротко през цялото време.  Wink

Иначе най-добре е да си в къща, но за съжаление на този етап не можем да си позволим да живеем извън Сф по много причини.

# 9 010
Иначе разгледах няколко разпределения в тази сграда - спалните са по 10-12кв.м. а хола с кухнята и трапезарията - 15-17кв.м. За мен лично това не са жилища, а студентски общежития. Спалнята в предишната ми квартира (двустаен апартамент) беше 18кв.м. и не ми се мисли как в подобна стая трябва да събереш кухня, маса и дивани. Дори и да съм силно притиснат откъм финанси по-скоро бих взел панел отколкото това нещо.

Не съм гледала разпределенията на тази сграда, но съм чувала добри отзиви за фирмата. Сега мисля строят сграда до Есте в Изток, но може и да се бъркам и да беше друга фирма в Изток, не ми се занимава да ровя из сайта. Понеже ние наскоро гледахме - на някои разпределения кухненската част от холокухнята е писана отделно като квадратура - да речем 18-19 хол и отстрани 9-10 кухня, но са всъщност едно помещение. Може и тук да е така.
Според мен е добре изглеждаща сградата, но аз предпочитам изчистен дизайн без шарени или ярки цветове. Странно е малко с балконите обаче, да. Иначе паркоместата са добро решение, тези купища магазини които се строят навсякъде по новите кооперации и остават празни не са много приятна гледка. Същевременно паркомястото е по-евтино от гаража, а все пак е в Дружба тази сграда. Това повдига първия етаж и го прави по-висок от обичайното. което може би се харесало на хората, страхуващи се да живеят на партер/нисък първи етаж от съображения за сигурност.
Съвсем странично от темата за тази сграда исках да спомена, че сякаш ми се вижда раздвижване на новото строителство из Дружба. Метрото (включително и предстоящите станции), ремонта на някои от големите булеварди плюс офис парка до летището, който постепенно си се пълни с наематели, както и предстоящото отваряне на офис сградата Капитал, съчетано с добри цени на имотите, според мен би направило района привлекателен за купувачи, може би подобно на това което се случи/случва с Младост. Дори тази офис сграда срещу Капитала, Ландмарк, която седя с години празна, най-накрая си намери наематели.
И малко в кръга на шегата - ние изключихме Дружба като квартал, защото съвсем сериозно си мислех, че като спи човек ще се чуват самолетите  Blush Whistling

# 9 011
И аз видях на сайта на Мират тази сграда в Изток/Изгрев, но не мога да открия никаква информация за нея, само 2-3 снимки на сайта на мират.
Иначе решението с паркинга под блока е интересно наистина. Празните магазини изглеждат ужасно, а така хем има повече паркоместа, хем се повдига повече първия етаж, хем и (поне според мен) дори и да има проблеми с подпочвени води, те няма да са така големи поради липсата на подземни помещения. Само трябва да има добра изолация под апартаментите.
За Дружба нямам наблюдения - преди 5г. работих до старият терминал и като минавах през Дружба с автобус 84 ми се струваше плашещо, но пък и бях от скоро в София и не бях свикнал със съмнително изглеждащите типове навсякъде. Ако пуснат малко по-удобен транспорт до този Sofia Airport Center или както се казва големия бизнес център според мен ще стане още по-привлекателно, че сега май само с 84 се стига до него.

# 9 012
И аз видях на сайта на Мират тази сграда в Изток/Изгрев, но не мога да открия никаква информация за нея, само 2-3 снимки на сайта на мират.

Новият комплекс на Мират ако не се бъркам е на 100тина метра от метростанция Жулио Кюри, на ул. Николай Хайтов (успоредна на локалното на Драган Цанков). Хубаво е мястото, но са доста офис сгради там и за паркиране е почти невъзможно. Аз дето не мога да шофирам и в центъра не забелязвам хорските проблеми в това отношение, ми ставаше жал за хората с коли там които са без гараж.
Празните магазини освен грозни, като не се разпродадат и са нерентабилни за строителя. Да не говорим, че чак да допринасят за рушене на сградата предполагам не може да се говори, но все пак никак не допринасят за поддръжката и. В този смисъл, както и с повдигането на 1вия етаж, ми харесва решението на Мират. Тези първи етажи които в момента се продават в много сгради за мен са си почти партерни, ако някои може да скочи от улицата на терасата ти  Mr. Green
За метрото към бизнес района около летището - ще минава. На летището има спирка на единия от терминалите, предполагам новия, преди него останалите от това разклонение също минават през Дружба. В една друга тема бях пуснала картата на метрото и бъдещите му разклонения по сегашен план, но ме мързи да търся сега. От Метрополитен бяха казали, че с метрото от последната спирка в Дружба Софийския ще се стига за 15-20 минути.
Не знам в момента за колко се стига с градски или с кола.
Днес обявиха и обществена поръчка, или дали не беше победителя от поръчката даже, за строене на трамвай с мисля обособен маршрут (както е 7мицата по България) от Дружба до Младост. Доколкото разбрах са размразени и еврофондовете за строежа на метрорадиус 3 от Красно Село до площад Мадрид, но ако на някой му е важно да се порови из Гугъл, да не излъжа  Whistling

# 9 013

Кой е строителят, ако не е тайна Simple Smile

# 9 014
  • София
lilz, "Артекс".

Общи условия

Активация на акаунт