"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 832 496
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 9 135
  • София
Преди акт 16 не бих дала 1 ст. Има няколко сгради, които са събрали пари от собственици и дотам.
Ох, какви схеми съм виждала...последните 10% на акт 16, и други щуротии... ooooh!

За съжаление и наши познати пострадаха от такава схема. 8-ма година ходене по мъките и резултат няма.

# 9 136
Аз към днешна дата не бих си купила имот който не е актуван,не си стува треперенето...цените не са много по ниски.
Второто си жилище го купих на акт 15...отне ни 2 години да си вземем акт 16,и пак осъзнавам че имахме голям късмет.Други сгради в района още са без акт 16, и няма да го видят,проблема е тока...няма място за трансформатор...ще си живеят на времянка...Абе луда работа.Неактувана сграда май и без пари да ми дават не искам.

# 9 137
  • София
При нашите познати се появи проблем между инвеститора и строителя. 8 години се точат едни дела и край няма. ooooh!

# 9 138
При нашите познати се появи проблем между инвеститора и строителя. 8 години се точат едни дела и край няма. ooooh!
Дааа, ужасно е.Представям си 8 години да не знаеш имаш ли дом, нямаш ли.

# 9 139
Аз купих 2008 апартамент на Акт 15 и взехме Акт 16 през 2011... Дотогава на времянка. Слава Богу дадоха Акт 16, че иначе не знам дали някога щях да го продам. От тогава си имам обица на ухото - или с Акт 16 или просто забравяш. Има толкова голям избор в момента,че е безумно да даваш пари за някакво жилище което се строи в момента. Може да е супер сигурен строителя, но всичко се случва и никой не е застрахован!

# 9 140
  • София
Дааа, ужасно е.Представям си 8 години да не знаеш имаш ли дом, нямаш ли.

Плюс това плащат заем и наем.  Tired

# 9 141
  • София
За Пи Ес Ти - който ще купува да си отиде с човек , който разбира от жилищно строителство. Там нещата трябва да се проверят от специалист.
Аз лично след няколко огледа повече не стъпих (лично мнение)

# 9 142
  • София
За Пи Ес Ти - който ще купува да си отиде с човек , който разбира от жилищно строителство. Там нещата трябва да се проверят от специалист.
Ако е удобно може ли повече подробности.  Може и на лични.

# 9 143
Имам въпрос към брокерите, които пишат в темата. Моя близка си търси жилище в момента, но е доста ограничена финансово. Става дума за имот на морето, в курортно градче. Чета тези дни, че покрай сривът на рублата, руснаците започват масово да продават ваканционните си имоти, и се очаква срив на цените. Тя не се е занимавала друг път с покупко-продажби и се чуд какво да прави, дали да купува или да изчака малко...

# 9 144
Не съм брокер но си мисля,че да чакаме руснаците да дойдат да си продадат ваканционните имоти на безценица е кауза пердута.
Руснаците които купиха черноморието са богати...имотите им не са нискобюджетни.
Падането на рублата едва ли ще се отрази кой знае как на пазара на недвижими имоти.
А иначе спекулации вербални да,ще се чуят и други интересни теории.

# 9 145
Руснаците всъшност има всякакви,  има и такива дето купиха в комплекси по курортите... Биха продавали ако нямат какво да ядат, иначе ще им е инвестиция по-добра от черна техника

# 9 146
  • София
Ако е удобно може ли повече подробности.  Може и на лични.

Да кажем, че гипсокартона - стена /дори баните/ беше капката която преля чашката.

# 9 147
  • София
Какво ви е мнението относно покупка на апартамент на булевард, на 4-ти етаж? Имота много ми харесва като разпределение, като изпълнение, но е на булевард ...Здръствания не се образуват, но си минават коли постоянно.

# 9 148
Какво ви е мнението относно покупка на апартамент на булевард, на 4-ти етаж? Имота много ми харесва като разпределение, като изпълнение, но е на булевард ...Здръствания не се образуват, но си минават коли постоянно.
Аз съм на булевард,слава богу на високо...
Мненито ми...имам много хубави тераси но сутрин мога да си пия кафето само събота или неделя или на национален празник.Шумно е.Бог да благослови сегашните дограми.Прашно е.Забрави да простираш на вън.Сутрин усещаш началото на бизнес деня... Laughing
Зависи все пак и от булеварда,може да не толкова зле.Да кажем най големия проблем е праха от автомобилите.

# 9 149
  • България-Швейцария
Аз съм в подобна схема от края на 90-те и няма къде да мърдам, защото строежът е върху мой парцел и притежаваме 35% от сградата като обезщетение. Повече от 10 г. се точиха делата да отстраним недобросъвестния инвеститор, след още няколко години ходене по мъките, пълно възстановяване на изчезнала документация, официален рекет от страна на монополисти и община, непрекъснато променящи се правила и суми, почти непосилни за хора-неинвеститори се надявам най-накрая догодина да имаме заветния акт.
Всичко трябваше да е готово още през 97-ма, отделно апартаментите ни трябваше да са в завършен вид. Пропуснахме златния период с високи корпоративни наеми, времената с по-лесно кредитиране, провалиха ни се и други проекти, които е невъзможно да осъществим със спестявания от заплати. За годините ми, които тогава бяха 25+, а сега са 45 и толкова дума не отварям. В пълно съзнание бих резнала главата на въпросния 'инвеститор', ако ми се мерне пред очите и бих я побила на един кол пред входа на сградата за назидание на останалите, но сигурно ще ме съдят като за човек.

Общи условия

Активация на акаунт