"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 840 785
  • 11 247
  •   2
Отговори
# 6 735
  • София, Bulgaria
Искам да питам и още нещо . Като е с кредит нали парите се бавят няколко дни след окончателния договор . И искам да знам кога трябва да се даде ключа на новия собственик . Защото ми казват , че по закон било в деня на окончателния договор . Аз мислих , че е каквото се споразумеем при предварителния , но така настояват , че било по закон . Кажете моля вие
Когато е с кредит парите се превеждат от банката след вписване на сделката и изваждане на нова УВТежести. Владението винаги го предаваме след окончателното плащане на договорената цена и така се записва в нотариалния акт.
Всъщност и нотариалния акт и предварителния договор е договор между страните, както се договорите така, но е редно продавачът да получи парите и тогава да предава владение.

# 6 736
Искам да питам и още нещо . Като е с кредит нали парите се бавят няколко дни след окончателния договор . И искам да знам кога трябва да се даде ключа на новия собственик . Защото ми казват , че по закон било в деня на окончателния договор . Аз мислих , че е каквото се споразумеем при предварителния , но така настояват , че било по закон . Кажете моля вие
Когато е с кредит парите се превеждат от банката след вписване на сделката и изваждане на нова УВТежести. Владението винаги го предаваме след окончателното плащане на договорената цена и така се записва в нотариалния акт.
Всъщност и нотариалния акт и предварителния договор е договор между страните, както се договорите така, но е редно продавачът да получи парите и тогава да предава владение.

И аз така знам като съм чела тук сте го казвали не един не два пъти .
И го обяснявам това от 3 дни , обаче не искат и не искат да ме чуят .
И ми излизат с твърдението , че закона бил такъв и точка .
Даже и да се споразумееш друго не важело .И можело с полиция да дойдат това ми се казва .

# 6 737
  • София, Bulgaria
Когато е с кредит парите се превеждат от банката след вписване на сделката и изваждане на нова УВТежести. Владението винаги го предаваме след окончателното плащане на договорената цена и така се записва в бнотариалния акт.

Даже и да се споразумееш друго не важело .И можело с полиция да дойдат това ми се казва .

Лелееле....искай да то цитират закона , да видим какво пише в него....а може би пише , че и продажната цена се плаща тогава, в деня на нотариалния акт. Според мен нещо са се объркали ....

# 6 738
Когато е с кредит парите се превеждат от банката след вписване на сделката и изваждане на нова УВТежести. Владението винаги го предаваме след окончателното плащане на договорената цена и така се записва в бнотариалния акт.

Лелееле....искай да то цитират закона , да видим какво пише в него....а може би пише , че и продажната цена се плаща тогава, в деня на нотариалния акт. Според мен нещо са се объркали ....

сега чакам адвоката да ми изпратите предварителния договор и да видя какво са съчинили най накрая.
адвоката колкото разбрах го било страх за изравнителната сметка на парното и затова искал ключовете в деня на окончателния договор.
което е още по смешно звучи. тепърва сега ще отчитат топломерите , а изравнителните сметки чака август месец излизат. то е ясно аз ще си ги поема даже трябва да ми върнат защото са надвзети.

Пп. Извинявам се ако в поста има не правилни думи пиша от тел и ми е малко по трудно .

# 6 739
Скрит текст:
6. Как се извършва промяна на титуляр на партидата при смяна на собственика на имота?

Според чл.14 от Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация София”АД, публикувани в Интернет страницата на дружеството новият собственик е задължен в 30 –дневен срок да уведоми дружеството за настъпилата промяна на собствеността. За тази цел новият собственик трябва да се обърне към Търговския отдел на обслужващия топлорайон и да представи молба по образец /документът може да бъде изтеглен от Интернет страницата на дружеството/, копие от нотариалния акт /или удостоверението за наследници/ и нотариално заверен споразумителен протокол между стария и новия собственик, който задължава един от двамата с плащането на годишната изравнителна сметка.
http://toplo.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D1%8 … %BE%D1%81%D0%B8#6

Виж и:
Скрит текст:
При покупко-продажба на отопляем имот, новият потребител се задължава със следващата изравнителна сметка. Във връзка с това следва новият собственик и продавачът на имота да подпишат и представят на „Топлофикация София” ЕАД споразумение относно разплащането между тях по изравнителната сметка, която ще се получи след датата на покупко-продажбата. Сумата от изравнителната сметка се връща на новия собственик. В случай, че старият собственик настоява да получи сумата се иска присъствието и съгласието на двете страни.
http://toplo.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8/%D0%B … D1%82%D0%BA%D0%B8

# 6 740
Здравейте. Искам да попитам оринтировъчно колко ще ни излезят всички възможни такси по прехвърляне на апартамент при покупко продажба. Цена на апартамента 88 000 евро. И какво е практиката-кой поема тези разходи?

# 6 741
Изпратиха ми предварителни я договор и там пак са написали следното и ме притеснява :

Чл. 7. ПРОДАВАЧЪТ се задължава да предаде владението върху продавания имот в деня на сключване на окончателния договор в нотариална форма. Предаването се извършва с приемателно-предавателен протокол, посочен в чл. 6, като с изключение на вещите описани в чл. 2, ал. 1 от договора, апартаментът и таванското помещение трябва да бъдат опразнени. След тази дата КУПУВАЧИТЕ не носят никаква отговорност, ако има оставени вещи от Продавача, обратно, той им дължи разноските по извозването на всякакви вещи и предмети, ако има такива.

# 6 742
Какво те притеснява...ние също едва изхвърлихме всички "мебели" на предния собственик...имаше дори буркани, разни стогодишни електроуреди и прочие...секциите още не сме ги разкарали, надявам се някой да ги иска, ама не...
Просто опразни апартамента...

# 6 743
  • София, Bulgaria
Изпратиха ми предварителни я договор и там пак са написали следното и ме притеснява :

Чл. 7. ПРОДАВАЧЪТ се задължава да предаде владението върху продавания имот в деня на сключване на окончателния договор в нотариална форма. Предаването се извършва с приемателно-предавателен протокол, посочен в чл. 6, като с изключение на вещите описани в чл. 2, ал. 1 от договора, апартаментът и таванското помещение трябва да бъдат опразнени. След тази дата КУПУВАЧИТЕ не носят никаква отговорност, ако има оставени вещи от Продавача, обратно, той им дължи разноските по извозването на всякакви вещи и предмети, ако има такива.

Поне се пребори да предадеш владението, след окончателното плащане на цената... не е справедливо така. Няма толерантност. Другият вариант е да се примириш, но искай задължително да ти дадат писмо за ангажимент от банката им преди сделката, че имат отпуснат кредит за покупката на имота и в какъв срок и при какви условия ще преведат парите. Всъщност специфичното е, че банката превежда парите по сметка на купувача, а той след това ги нарежда по сметка на продавача. И фактът, че владението се предава след това е стимул все пак да го направи веднага. Рискът това да не се случи е минимален, защото и банката е поела ангажимент и в НА се описва как ще бъде платена цената, но всяко неизпълнение след това се доказва в съда.
Ако са много несговорчиви все пак ще трябва да отстъпиш за да си направиш сделката и да си вземеш парите. Относно вещите, се застраховат да не им оставиш някакви мебели, които после да изнасят те. Ти ще си изпълниш ангажимента така или иначе.

# 6 744
Не за мебелите това е най - малкия проблем
Просто копирах цялата точка .
Притеснението ми е за предаване на владението и само това .
Защото и в целия договор е написал какви са моите задължения , а неговите не свеждат само това да се яви на сделката .
А и никаква дата или срок няма все пак кога ще се видят парите по сметка

# 6 745
При нас предаването на владение също беше при сключване на окончателен договор, щом е с ипотека - при нотариуса се носи и договора на купувача с банката, където е описано в какъв срок ще си получиш парите (при нас беше 10 дни). Подписахме и декларация за партидите - след датата на окончателния договор, всички натрупани суми за са сметка на купувача.

Парите по сметката на продавача бяха преведени една седмица след договора.

Не знам какво те притеснява.

# 6 746
  • София
Здравейте. Искам да попитам оринтировъчно колко ще ни излезят всички възможни такси по прехвърляне на апартамент при покупко продажба. Цена на апартамента 88 000 евро. И какво е практиката-кой поема тези разходи?
5000 - 5500 лв ще оставите при нотариуса, обикновено купувачът ги плаща, ако се договорите да делите нотариалната такса, продавачът ще плати 500-600, а вие останалото (половин нот. такса, данък, такса вписване,...)
Отделно 3% на брокера.

# 6 747
Защото и в целия договор е написал какви са моите задължения , а неговите не свеждат само това да се яви на сделката .
И да даде парите.
Пък нали "Който дава парите, той поръчва музиката."
Щом е през банка, според мен няма опасност за вас и този ключ не е чак от такова значение. Да си влизат във владение и да го ремонтират, дори да е няколко дена по-рано.

# 6 748
  • I want it all and I want it now.

Обади се на адвоката и му кажи ,че се отказваш от сделката  Peace
Вдигни им един скандал. След като ти преведат парите им даваш ключовете.
Все пак това е апартамент ,а не кило домати на пазара.
Търси си правата да не останеш после и без апартамент и пари.

# 6 749

Обади се на адвоката и му кажи ,че се отказваш от сделката  Peace
Вдигни им един скандал. След като ти преведат парите им даваш ключовете.
Все пак това е апартамент ,а не кило домати на пазара.
Търси си правата да не останеш после и без апартамент и пари.

Чак при превеждане на сумата от банката по кредита. Това е нормално, не може да ти искат по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт