"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 840 785
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 6 750
Ей аман от некомпетентни писания-коя банка ще преведе пари за нещо,което не притежава?

# 6 751
Ей аман от некомпетентни писания-коя банка ще преведе пари за нещо,което не притежава?

Банката пък какво я бърка кога е влизането във владение на купувача? В момента на сключване на окончателен договор се започва процедура по учредяване на ипотека. Другото е договорка между купувач и продавач.

# 6 752
  • I want it all and I want it now.
Ти си дай ключовете и нека да се настанат вътре и после да се откажат от сделката да видим какво ще правите  Peace

# 6 753
Ти си дай ключовете и нека да се настанат вътре и после да се откажат от сделката да видим какво ще правите  Peace

Кой да се откаже от сделка? Rolling Eyes Нали за това се прилага копие от договор между купувача и банката, в който пише, че банката ще преведе парите на продавача, след като се представи удостоверение за тежести, в което е вписана ипотека в полза на съответната банка. Не разбирам кой се притесняваш, че ще се откаже и защо си мислиш, че така лесно стават нещата - отказвам се и толкова?

# 6 754
  • I want it all and I want it now.
Отказваш се плащаш си неустойките към  банката и не усвояваш кредита.

# 6 755

Брей, голяма критика!

Нали банката превежда пари за имота, който купувачът купува с кредит? Кой друг?

# 6 756
За сега всичко върви супер . Нека да видим ако мине и така окончателния ще е супер .
От банката днес казаха , че най -късно до края на другата седмица ще сме при нотариуса.

# 6 757
ние като купувахме ни накараха да подпишем запис на заповед за сумата, която трябваше банката да ни отпусне.

# 6 758
Здравейте. Искам да попитам оринтировъчно колко ще ни излезят всички възможни такси по прехвърляне на апартамент при покупко продажба. Цена на апартамента 88 000 евро. И какво е практиката-кой поема тези разходи?
5000 - 5500 лв ще оставите при нотариуса, обикновено купувачът ги плаща, ако се договорите да делите нотариалната такса, продавачът ще плати 500-600, а вие останалото (половин нот. такса, данък, такса вписване,...)
Отделно 3% на брокера.
Много благодаря, ние сме от страната на продавача.

# 6 759
  • София
Evvaa, всичко е въпрос на договорка. Понякога продавачът решава да плати половината от цялата сума, която се дава на нотариуса(т.е. плаща и данъка и учредяването на ипотеката).

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 12:59 от Грета Ей

# 6 760
  • София

Искам да обява два парцела за продан и жилище под наем...
Чета в сайта на Мирела условията и се отказах да пускам там. При другите подобни ли са нещата?!
Скрит текст:
Всеки интернет потребител, подал (предложил) оферта за недвижим имот или заявил търсене на имот в сайтовете на Мирела се счита за уведомен, че може да му бъде предложено да сключи договор, по силата на който Мирела - като професионален посредник при сделки с недвижими имоти, има право на комисионно възнаграждение при реализиране на сделка с предложения или търсения недвижим имот. Размерът на възнаграждението, както и условията, при които то се заплаща, се уговарят в самия договор. В случай че потребителят откаже да сключи такъв договор, Мирела може да премахне предложената оферта или заявка от своите сайтове. В такива случаи потребителите не могат да заявяват претенции към Мирела за причинени вреди и пропуснати ползи, както и всякакви други финансови претенции.

Спрях се на тези засега:
Imot.bg
Imoti.net
homes.bg
www.realestates.bg/
www.alo.bg/

# 6 761
Имам възможност в квартал Витоша да закупим жилище от банка. Не знам нищо за този квартал, канализация, училища, детски градини и т.н. Ще се радвам , ако сте ми полезни. Нещо не ми вдъхва доверие този квартал...Затова питам Hug

# 6 762
Здравейте отново. Дали някой има впечатления от фирма за недвижими имоти "Крибс"?
 Както искам и да попитам ще ли е проблем ако продадем имот на база данъчна оценка?
 Благодаря предварително  Simple Smile

# 6 763
Имам такъв въпрос, когато се купува жилище с някакъв процент самоучастие, а другата част с кредит от банка, какъв е принципа на заплащане - кога самоучастието и кога кредита - преди или след изповядване при нотариус, договаря ли се или банката има изисквания??

# 6 764
  • София, Bulgaria
Имам възможност в квартал Витоша да закупим жилище от банка. Не знам нищо за този квартал, канализация, училища, детски градини и т.н. Ще се радвам , ако сте ми полезни. Нещо не ми вдъхва доверие този квартал...Затова питам Hug
Кв. Витоша е сравнително нов квартал, сградите са предимно ново строителство малки блокчета на 4-5ет. Има 1 ЧДГ  и 3 частни училища. Магазини няма, освен Фантастико на бул.Симеоновско шосе и да съм видяла 2-3 малки/ тип гараж/ в целия квартал, кафенета и ресторанти също. Най-привлекателни са района до 2-3 линия на Симеоновско шосе посока запад, но  по нататък има неоправени улици, а някъде и ги няма, също така и района около к-с Макси е интересен.
Канализация има. Предпочитат го млади хора, които разчитат само на автомобил за транспорт, защото градският не става, само 2 линии през 20 минути. Предимствата са, че е тих квартал предимно с млади хора, семейства с деца. Ако не се разчита на градски транспорт бързо се стига и до околовръстното и до метростанция Г.М.Димитров и т.н.
Интересното е, че там жилищата са по-евтини, а дават по-висока доходност от към наеми, особено, ако са обзаведени направени луксозно/мразя тази дума/. Има и  няколко малки комплекса, които са сравнително добре организирани. Сградите в квартала, както казах са само НС, но не блестят с някакво супер качество, масово са средно ниво, а някои под средното. Както и на всякъде има и такива без акт 16, но населени вече.
В крайна сметка всичко е въпрос на преценка. Алтернативен район е за хора, които не им стигат финансите за НС в другите Източни райони, може някъде да са разбити улиците, но пък ги няма панелките и огромните ЕПК-та, от които някои хора се дразнят.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 07:54 от tomeva

Общи условия

Активация на акаунт