"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 351
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 6 915
  • Пловдив
Да,но ми трябват данни на фирмата строител,нали?

# 6 916
  • София
а защо не ги поискаш още сега? Не би трябвало да е проблем за тях да ги  предоставят и без капаро.

# 6 917
  • Пловдив
Да,това ще направя... Peace

# 6 918
  • Бургас
Не...Това ще ни го свърши агента.Но няма да го има 3-4 дни.
А дали мога да изискам някакви документа,за да проверявам без дори да дам капарото от 1000лв.?

Не може да даваш никакви пари преди да си проучила имота и собствеността.
Както казах, ако се чувстваш като циганин в необрано лозе, си наеми адвокат, преди да надробиш нещо.
Продавачът е длъжен да ти даде цялата необходима документация около имота. Но като цяло задължително трябва да видиш нотариалния акт на продавача, за да знаеш кой реално ти е продавача и на кой дължиш пари и най-важното - да направиш проверка в АВ за вещни тежести върху имота. За целта ти трябват данните на продавача /име и ЕИК на фирмата/ и адреса на имота и кадастрален идентификатор.

П.П. Ако е ново строителство задължително провери за вещни тежести и поземления имот, в който е построена сградата, в която се намира апартамента.

# 6 919
  • Пловдив
Ясно,мерси! Peace
Това ще го свърши агента ни...Въпроса е аз да задържа 3-4 дни докато се върне той.

# 6 920
Задръж малко повече мен ако питаш, докато утихнат нещата в държавата.

# 6 921
  • Пловдив
Ами след 1-ви ще е при всички случаи...Аз не вярвам до изборите,а дори и след това да утихне каквото и да е Wink

# 6 922
  • София
Малко странен въпрос: Ако купувачът има около 70% от парите за закупуване на имот, може ли да вземе ипотечен кредит само за останалите 30%?

Според банката- НЕ. Трябвало да се изтегли цялата сума за апартамента /според оценката/ и после да се погасят тези 70% с готовите пари, а за останалите 30% да се изготви нов погасителен план.

Дано сте разбрали въпроса ми, че днес на мои роднини са им разправяли някакви фантасмагории.  ooooh!

Пример: апартаментът струва 1000лв., купучавът има 700лв., но не може да изтегли ипотечен кредит в размер на 300лв, а трябва да изтегли напр, 800 + самоучастието и после тези 800 да ги покрие предсрочно /800-700=100/, а за останалата част 100-те лева да плаща лихви и да се изготви нов погасителен план.  newsm78

Странно ми звучи?

# 6 923
Аз доколкото знам банката финансира до 80-90 %, но това ДО би трябвало да значи, че купувача може да избира до колко ще се самофинансира.

# 6 924
  • София
Аз доколкото знам банката финансира до 80-90 %, но това ДО би трябвало да значи, че купувача може да избира до колко ще се самофинансира.

И аз така знам, но банковата служителка си държи на нейното.  ooooh! Не може и толкова.
За какво трябва да правят хората такива упражнения, след като имат по-голямата част от парите?!  Tired

Да теглят цялата сума, да погасяват, да сменят планове.........  ooooh!

# 6 925

И аз така знам, но банковата служителка си държи на нейното.  ooooh! Не може и толкова.
За какво трябва да правят хората такива упражнения, след като имат по-голямата част от парите?!  Tired

Да теглят цялата сума, да погасяват, да сменят планове.........  ooooh!

Не е ли по-добре да се изтегли потребителски кредит в такъв случай ( ако сумата е малка ). Разликата в ГПР поне за това което гледах е 2-3%

# 6 926
Естествено че може и се случва, поне аз знам за едно семейство, което така са направили
Служителката явно иска да си спази някакви процедурки или правилца,щото така си знае, или има някаква врътка с такси и лихви, макар че уж ги отмениха

# 6 927
И си спестявате ипотекирането на имота и вадена на безумна документация.

# 6 928
  • София
И аз това ги посъветвах, но според служителката лихвите по потребителскит кредити били убийствени. Не ми се виждат чак пък толкова убийствени. На фона на това, че ще теглят огромна сума, после ще я погасяват, ще се изготвя нов план ...330 разправии.  ooooh!

Схемата, която е предложена, е безумна за мен.  ooooh!

Да, и ипотеката се спестява, както е писала съпружка.

Сега ще сравня лихвените % на ипотечен и потребителски заем.

Струва ли си изобщо тази схема с погасяването и разтакаването?  newsm78

# 6 929
Според мен не си струва и аз не бих се съгласила с това, което ми говори служителката. Най-малко ще поискам да разговорям с някой друг от банката. Това в коя банка се случва между другото?

Общи условия

Активация на акаунт