"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 885
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 080
  • София
Момичета, някой има ли впечатления или да е чувал отзиви за строителна фирма ПиЕсТи груп.
Ако все пак са кадърна фирма, мога да изчакам да получат АКТ 16 и тогава да се интересувам от покупка на апартамент.  newsm78
http://pst-group.info/?portfolio=%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89% … %82%D1%8A%D1%80-2
Линка ми се отваря на Люлинската сграда. Ходила ли си на място да видиш местоположението? Ако търсиш тишина и спокойствие там трудно ще го намериш. Другото което знам е че преди да се почне да се строй стоя на дупка поне 4-5 години. Щом са стигнали до тук сигурно ще я завършат някой ден.

# 7 081
  • София
Скрит текст:
Някакви мнения за комплекс Цариградски?
И аз да се включа с мнение, като на живуща там от 2007г. За момента сме в двустаен в първата част, скоро (надявам се) ще се местим в по-голям, отново в същата част. За мен, като локация е много удобно, особено откакто пуснаха метрото, защото не съм шофьор и се придвижвам с градски транспорт основно.
Като качество на строителството - нямам кой знае какви забележки, с изключение на това, че понякога имам чувството, че стените са прекалено тънки и прекалено добре си чуваме съседите. Междублоковите пространства са добре поддържани, има фирма за управление на комплекса и ако някога сме имали проблем с нещо, винаги са откликвали.
По повод паркирането - по-скоро мисля, че е трудно да се намерят места за паркиране отвън и ще стане още по-сложно с пускането на новия блок, който е пред комплекса. Има обаче подземни гаражи, което си е спасение.
Освен в Цариградски можеш да погледнеш и във въпросния нов черно-бял блок (той не е част от комплекс обаче), само че доколкото им гледах схемите в началото на годината, когато търсехме по-голям апартамент, има и някои недомислици според мен, като например кухненски бокс с хол от 14кв. и с 2 спални, малко по-малки от дневната част.

Мерси много.  Peace

# 7 082
  • и тук и там :)
Момичета, някой има ли впечатления или да е чувал отзиви за строителна фирма ПиЕсТи груп.
Ако все пак са кадърна фирма, мога да изчакам да получат АКТ 16 и тогава да се интересувам от покупка на апартамент.  newsm78
http://pst-group.info/?portfolio=%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89% … %82%D1%8A%D1%80-2
Линка ми се отваря на Люлинската сграда. Ходила ли си на място да видиш местоположението? Ако търсиш тишина и спокойствие там трудно ще го намериш. Другото което знам е че преди да се почне да се строй стоя на дупка поне 4-5 години. Щом са стигнали до тук сигурно ще я завършат някой ден.
Да ходих, напреднали са доста но като ги слушам най-рано края на октомври ще има Акт 16.
Така че това отпада, за сега Sad

# 7 083
  • Пловдив
Днес ходихме на няколко огледа. Харесахме много единият, но...е с Акт 15...Това ме притеснява... Thinking
този

Скрит текст:
Гледахме с "Адрес". Мнение за тях?

# 7 084
  • София
 за притеснение си е,
знам тук за няколко блока, построени и аха да получат акт 16 и така от 2008 г. все още са в това състояние.
... мен и плочките в банята ме притесниха

# 7 085
  • Пловдив
Що? Simple Smile
На "живо" изглеждат много по -добре...

# 7 086
  • София
Добро нощ, сън не ме хваща.
За втори път си харесвам апартамент в квартала и в ценовия сегмент, който съм си определила като допустим. Говорим за 3-стайно ЕПК в София и по-специално Слатина, ЮИ. Обаче първия път не го купихме, тъй като беше абсолютно първия оглед, на който ходихме. Още не се бяхме ориентирали в пазара. Хареса ми още тогава, но исках да видя още нещо за сравнение. Е видях. Гледах и ново и старо. Само това ми взе сърцето като разпределение, изложение и площ на стаите.
Но.... 18-ти етаж. Първото беше на 8-мия. Не знам за вас, но аз съм влюбена във високите етажи. И на 100-тния бих се качила да живея. Обичам високото, за разлика от съпруга, който казва, че на по-високо от 10тия не се качва. Но и затова бих се опитала да го преборя, ако нямах едно огромно НЕ за входа. В по-мръсен, неподдържан и натрупан с боклуци вход не съм влизала в живота си... Влизала съм и в други ЕПК-та - старо, но чисто, понадраскано, поочупено, но си личи, че с малко средства, но се поддържа. На покрива на тоя блок има 3 GSM антени. Това са приходи. Предполагам, че се събират и от обитателите средства. Все си мисля, че с такива приходи блокът трябва да е стегнат. Няма да пристъпя към сделка, то е ясно..... но ми е едно такова тегаво..... Така ми хареса вътре....
И още нещо брокерът, който отговаря за жилището, нямаше възможност да дойде на огледа. Случайно или не не знам. Замести го негов колега, който не пропусна да вметне, че има 3% комисионна, как ще ни уреди документите, как безплатно ще ме ориентира за банките и т.н. Но аз не желая да ползвам услугите му. Финансист съм по образование и по професия. Нямам нужда от услуга в тази област. Сестра ми е юрист и има практика в сферата на покупко-продажбата на недвижими имоти, така че и тук мога да разчитам на компетентна професионална помощ. Ориентирайте ме моля, какво друго би могъл да свърши за мен, за да е нужно да му платя комисионна. Той е представител на продавача. Как така ще защитава моите интереси?

# 7 087
Милена, я дай да го видим този апартамент.
Реално май наистина нямаш нужда от брокер. Другите ще кажат повече по въпроса, но...За мен основната му функция  е да ти намира това, което търсиш. Ако нямаш нужда някой да търси, вместо теб, няма голям смисъл.

# 7 088
Мога да споделя опит...ние си купихме ЕПК, но на 11 етаж, което пак си е високо за мен Simple Smile
Входа, за разлика от твоя, е доста добре- с чип, асансьорите поддържани и прочие, НО не са сменени вертикалните щрангове и рециркулацията е запушена, което го видях още при огледа, но решихме че идеален вариант така или иначе няма, а и вече сме минали по пътя на смяна на щрангове в настоящето ни жилище
Ще каже човек- ми сменете ги...е вече месец обикаляме по етажите да уговаряме съседите, щото домоуправителката не желае да свика общо събрание, тъй като касаело отделен щранг, а не целия блок (  Tired що не си ги сменят всички не знам) и не знам дали изобщо ще ги сменим в рамките на нашия ремонт Tired
И все пак надежда има, защото както казах входа е що-годе добре, няма вехтории и боклуци...но е много трудно
Помисли си добре с какво можеш и не можеш да живееш, кое може да се оправи и кое не...легнало ти е на сърцето това жилище, но състоянието на входа не е за пренебрегване. И ние се бяхме навили за едно много приятно жилище, но входа беше супер зле, дори асансьора не работеше...изпокараме се с мъжът ми, но само при вида на натрупаните боклуци пред асансьорните врати, си дадох сметка че асансьорът не работи от години! и няма да станат по-добре нещата, а по-зле....

# 7 089
  • Пловдив
Що? Simple Smile
На "живо" изглеждат много по -добре...
Бени,добре изглежда,светло е  Simple Smile Къде се намира?
Има много хора купили на Акт 15,та и живеят даже...но неудобство е чакането,ток и вода на "времянки"(не знам как се казва Blush) Та от тук не се знае какви сметки ще платиш и дали ще са реални.
Иначе братовчед ми си купи така и то с кредит,декември.Акт 16 му дадоха чак май тази година.

п.п.Адрес нямат добра слава май...поне така съм чула Rolling Eyes,въпреки,че са голяма фирма. А и нашият агент не работи с тях,както и с Кондор.Мисля дори,че комисионната им е по-висока.Ако искаш координати пиши Peace

# 7 090
  • софия
MilenaZ, нашия блок е ЕПК, беше нещо подобно което описваш ти, казвам беше защото сменихме домоуправителя, сега не можеш да го познаеш, камера, чипове, картини във входа, спечелихме проект за градинката пред , имаме и жива охрана, просто ни трябваше някой да ни организира, макар и че има хора на, който още им е трудно да си плащат, по принцип такъв голям блок има приходи и средства който да се поддържа.

# 7 091
  • София
MilenaZ , вие сте се обадили на брокер, той (или негов колега) ви е завел на огледа, така че дължите комисионна от 3% за услугата. Предполагам сте подписали и договор за това.

Не дължите комисионна, само ако сте се обадили на частно лице или на обява, в която изрично пише "без комисионна от купувача".

# 7 092
  • София
Реално и нормално ли ви се струва да се осъществи сделка без предварителен договор? Брокерът има ли интерес да забавя събирането на документите и подписването? Какъв би бил той? Защото вече месец само си звъним по телефона, но реално нищо не става.

# 7 093
  • Бургас
Реално и нормално ли ви се струва да се осъществи сделка без предварителен договор? Брокерът има ли интерес да забавя събирането на документите и подписването? Какъв би бил той? Защото вече месец само си звъним по телефона, но реално нищо не става.

Напълно нормално. Ако документите са готови, а вие имате готовност да платите, за какво да си губите времето с предварителни договори. Директно отивате при нотариус и подписвате. Идеята на предварителния договор е ако има известно време до сключването на окончателния договор /нот.акт/, през който се вадят документи, урежда се финансиране и пр, с който страните заявяват готовността си за подписване на нот.акт. По този начин имотът се сваля от пазара на недв.имоти и се пази за купувача, който пък плаща някакво капаро, за да запази имота. По принцип ако всичко е готово, харесате имот, може до два-три дни да минете сделката. Тогава са излишни предв. договори. Само ако плащате някакво капаро задължително искайте разписка или най-добре платете по банков път. Брокерът има интерес само да си получи комисионната. Колкото по-бързо, толкова по-добре. Моят съвет е да поддържате връзка директно с продавачите, защото повечето брокери имат лошия навик да усложняват нещата и да пречат.

# 7 094
Може и да не е така - за предварителния договор. Не съм юрист, но се опитвам да разсъждавам логично - ако няма такъв договор, къде е гаранцията и за двете страни, ако едната реши да се откаже поради някаква причина? Освен да има обвързващи договори с брокера... Не знам, това си е сериозна инвестиция и приход, така на честна дума - "работи се по въпроса".. newsm78 Може и да не съм права, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт