"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 088
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 7 110
  • София
Аз купих без предварителен договор. От огледа до нот. акт отне две седмици, в т.ч. преговорите. И 10 дни след това взехме ключовете.

Ето това е работа! Ще видим при нас какво ще излезе.
Иначе някой питаше за огледите - ние все привечер сме ходили, към 18:00 най-рано, в събота също през деня. Обиколили сме 20-тина апартамента, докато открием нашия.

# 7 111
  • Пловдив
Какво означава "на тапа"? Че не е довършено ли, а е на шпакловка и замазка ли?
Моето лично мнение е, че така е по-добре. Поне аз го предпочитам и нашите жилища са така взимани, вярно занимаваш се с майстори, но си струва Peace
На "тапа" е всъщност на шпакловка и замазка Peace
Бени,в тия блокчета,дето ние гледаме има и до ключ,ти видя сигурно,но и цената е добра...41000 Е.
Иначе и аз бях загледала един в тия зад Метро,но беше на 4 ет.Не са лоши,но май са теснички...Иначе за Сиенит нищо не знам.май бяха фалирали...ама то като имат акт 16 май не е притеснително Rolling Eyes

# 7 112
Може ли тук да си пусна критериите за покупка на жилище и ако някой може да помогне да ми пише на лични?

# 7 113
  • София
Може ли тук да си пусна критериите за покупка на жилище и ако някой може да помогне да ми пише на лични?

какво точно имаш предвид по критерии

# 7 114

какво точно имаш предвид по критерии
Квартал, цена, строителство, етаж, изложение и т.н.

# 7 115
  • София
inaa3 това са си лични предпочитания, ти даже и град не си написала.

Примерно за София за нас бяха :

Квартали : Младост, Дървеница, Дианабад, Витоша, Дружба (квартали  близо до свекърите)

Етаж: Да не е първи или последен, и да има друг апартамент под нас и над нас

Строителство : Ново с акт 16

Тераса: покрита, и да има що годе хубава гледка, т,е да не гледа в прането на съседите

Квадратура: да не е под 100кв с общи части

Изложение: не сме го мислили

Брой стаи : 3

# 7 116
Точно за това става въпрос:
Квартали: Стрелбище, Гоце Делчев, Изток, Бъкстон, Борово.
Пари: Около 50 000 евро.
Етаж: Да не е първи или последен.
Да не е панел.
Да е тристаен.
По другите критерии, като изложение, квадратура, тераси и т.н. може да се правят компромиси.

# 7 117
inaa3, няма да стане.
Или вдигни сумата,
или смени кварталите.

# 7 118
inaa3, няма да стане.
Или вдигни сумата,
или смени кварталите.
Викаш, мисията невъзможна ........
Ние сега почваме да търсим, първият ни оглед ни е сега в събота.

# 7 119
Точно за това става въпрос:
Квартали: Стрелбище, Гоце Делчев, Изток, Бъкстон, Борово.
Пари: Около 50 000 евро.
Етаж: Да не е първи или последен.
Да не е панел.
Да е тристаен.
По другите критерии, като изложение, квадратура, тераси и т.н. може да се правят компромиси.

За тези квартали ми се струва, че за цената която търсите трудно ще намерите. Казвам го, защото съвсем скоро бяхме със същото търсене. Евентуално нещо за ремонт, но ремонта ще глътне много.
П.П. Може би панел, но пак много трудно.

# 7 120
inaa3, няма да стане.
Или вдигни сумата,
или смени кварталите.
И аз това си помислих.
Сумата + кварталите са несъвместими с броя на стаите. Зависи какво се има предвид под тристаен все пак.  

# 7 121
Колкото и да е малък тристайния, продавачите знаят, че продават 3 стаи и под определена цена не падат.
inaa3 походете, погледайте и ще си промените критериите - ще знаете реално за тези пари в тези квартали какво може да вземете  Wink

# 7 122
Е, то при пресяване на обяви все пак е ясно колко усвоени тераси са обявени като отделна стайност. Wink 

# 7 123
Ох, не знам...
Вероятно ще си променим критериите както казвате, но дано до другата година да намерим желаното жилище.
 А до тогава ще пиша в темата и ще търся вашите коментари и отзиви.

# 7 124
  • София
inaa3 първо почнете да гледате, ще си смените и сумата и предпочитанията в хода на търсенето. Който търси намира, не се предавай предварително, и на нас ни казваха че е невъзможно да намерим нещо с нашите предпочитания, но с малко компромиси ( от към квартал от Младост слезнахме към Дружба ) намерихме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт