"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 083
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 9 105
Всеки си има мнение и съждения, не може всички да харесваме едно и също нещо Simple Smile

Майка ми също живее в стара тухла, проблеми освен с покрива не са имали. Никога не е имало влага. Баба ми и баща ми живеят в стар панел, никога не са имали проблеми с влагата.На баба ми да не говорим,че стаите са й по 15 квадрата, хола и е 25 квадрата, кухнята е над 10 квадрата, има тоалетна и баня към 10 квадрата отделно, както и килер 3 квадрата и мазе. Помещенията от едно време са къде-къде по-големи от сегашните, да не говорим за височината на таваните ( при мен е към 3 метра тавана ).

Аз лично си спомням как съм живяла една година в онзи новия апартамент и все си беше влага, плочките на балкона бяха изскочили всичките и е наложи да къртим целия балкон на ново, нова настилка и чак тогава нови плочки за да е ОК. Под прозорците станаха зелени мехури по едно време и ги чистех с разни препарати, но без влагоуловителите бяхме за никъде.

Сега не мога да си помисля да се тровя по този начин, ако ще 100 влагоуловителя да имам, те мухъла няма да ми изчистят. Тогава си бях оставила едни ботуши в дрешника без кутия, на пролет като ги извадих бяха целите зелени. И ние това сме го дишали. Още по-зле е ако имаш деца.

Но пак казвам, това си е мое мнение. В старите жилища най-вече има влага или мухъл когато дограмата тотално е сдала багажа ( макар,че и при мен беше така, нямаше грам влага или мухъл ) или когато е имало различни течове и аварии, които не са отстранявани с години. Стената на банята беше във влага, но стара, която беше зад ламперията която махнахме. Имало е теч от банята, сменихме тръбите навсякъде и всичко е идеално. Стената я изринахме до тухла и оправихме нещата, сега е перфектна.

Това от което бях супер впечатлена е, че понеже бутахме една стена между хола и кухнята, тухлите бяха като нови. Сухи, неронливи, в идеално състояние. Даже майстора сега ги ползва за да затвори друга стена в жилището и каза,че изобщо не иска да взима нови тухли, тези били перфектни.

Вярно е,че има криви стени и вратите не са от най-хубавите, но като цяло е толкова солидно и здраво всичко, стените са много дебели ( външните особено ), трегерите са пълни с арматура и бетон, просто всичко е правено бавно, на ръка и с желание. Да, имаше вестници за запълване на дупките при прозорците, но това ще го преживея. В момента не съм пускала и парно докато се прави ремонта, а след като сложих новите прозорци премерих температурата вътре и е 10 градуса в момента. Може да се работи спокойно без печка и парно. И от това бях впечатлена. Даже се чудя дали изобщо да правя изолация на пролет.

В предния ми апартамент си спомням външните стени винаги бяха много студени и то от вътре в стаята като ги пипнеш, но може би времето си оказва влияние и сега са станали ОК и няма влага, знам ли. Там големия проблем беше непрекъснатия теч на подпочвени води и помпата, която работеше денонощно за да изпомпва водата. Хората не можеха да си ползват гаражите, толкова беше зле. В сегашния ми стар блок мазето е толкова сухо,че мисля да го стегна и почистя добре и да се ползва активно. Тавана също е много сух и има капандура, може да се направи на стая...

От това което съм гледала при старото строителство, което за мен е между 30-те и 60-те години, мисля,че след 45 до към 65 някъде е най-солидно, тоест няма пруски сводове и гредореди. В центъра щяхме да купуваме етаж от къща, който беше уникален, толкова масивно чудо, с две камини и огромни помещения, даже имаше слугински вход и стаичка, със страхотно дюшеме.

Но пак ще се повторя - въпрос на вкус и гледна точка. Аз лично обожавам старото строителство, на мен ми носи страхотна емоция, дори самата миризма на старото. На други хора не им понася, искат възможно най-ново и модерно.

# 9 106
Ние имахме много влага след смяна на дограмата в тухлено жилище
Мухляса всичко за една зима, секции, стени, бе пълен ужас
После сложихме вътрешна изолация, климатик, и сега влага няма

# 9 107
Ние имахме много влага след смяна на дограмата в тухлено жилище
Мухляса всичко за една зима, секции, стени, бе пълен ужас
После сложихме вътрешна изолация, климатик, и сега влага няма

Да, вътрешната изолация много често решава проблема, но има и изключения...

# 9 108
  • оттам, откъдето започва България
Родителите ми живеят в кооперация от 60-те години. Досега нямаха влага, но откакто им сложихме ПВЦ дограма и климатик вече си имат влага в единия ъгъл. Преди това се топлеха с печка на дърва и имаха дървена дограма.

# 9 109
За това има обяснение, със старата дограма точката на конденз е била на прозорците, а защото не са били плътни, е имало циркулация на въздух и е нямало влага (и мухъл). ПВЦ дограмата изолира добре, циркулация на въздух почти никаква няма, точката на конденз се измества на най-студеното място в стаята - на някой ъгъл обикновено, по дължината на бетонна колона и влагата потича по нея.

# 9 110
  • Пловдив
Да наистина всеки си има мнение по въпроса старо-ново. Жилището за което говоря се строи от много добър строител и качествени материали. Това го знаем от познат който се занимава с това. Като проветрявам конденза веднага изчезва, но скоро ще тръгна на работа за това това не е решение. Мисля, че клапите играят точно тази роля, много надежда имам в тях, но ще видим. Колкото до старото строителство когато живеехме в панелен апартамент и се топлехме на камина с дърва нямаше мухъл, но моята съседка имаше топлеше се с климатик. Имахме и боксониера в тракия е все беше мухлясала всяка година ремонт. Накрая сменихме дограми, всичко и луди пари за тази кутийка и пак се появяваше мухала. Така, че не мога да сравня новото. Аз съм сигурна че има решение и ще го намеря. Имаме и ново жилище в друга кооперация, но е на 6 години вече там до сега никой не живееше, от тази година живее голямата дъщеря и мухъл няма. Не знам докато е било жилището още ново как е било. И никога няма да си купя панелна боксониера в Пловдив, която струва колкото този апартамент ново строителство http://oazis.bg/apartment/id/716 . Същото се отнася и за другите апартаменти. Нашият е тристаен 75 квадрата с общите части, чисто 57. То си пише колко е чистата площ. Еми така е не е като панелката 75 кв и толкова чисти, но той който купува трябва да знае какво да гледа. И все пак всичко опира до джоба. И аз исках тристаен 105 квадрата, но си купих 75. Но наистина всеки си преценява, то за това има избор и всичко се продава, защото сме различни Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 14:01 от мимамима

# 9 111
Ето още един пример.Как е възможно дневна да е 15 квадрата,там влиза и кухненска част,сигурно и маса със столове ще трябват,мека мебел,секция. И спалня 9 квадрата.
Не знам някакви джуджета трябва да живеят,или китайци. Rolling Eyes
Много им се чудя на тези нови разпределения.

# 9 112
Тристаен по моите разбирания представлява 4 отделни помещения - едно от които е кухня, т.е. дневна, две спални и кухня + баня с тоалетна и отделна тоалетна. (мокрото е допълнителна екстра Mr. Green )

54 кв. м.  дори ми се струва маломерен двустаен (особено пък ако има и балкони... newsm78 ). Как може да се води за тристаен... newsm78

# 9 113
  • Пловдив
Ето още един пример.Как е възможно дневна да е 15 квадрата,там влиза и кухненска част,сигурно и маса със столове ще трябват,мека мебел,секция. И спалня 9 квадрата.

Да но аз го сравнявах със боксониерата която продадох за тези пари. Тя се води 36кв. Да с 20 кв хол и 3 кв. кухня.

# 9 114
  • Пловдив
Нашият хол е 18 квадрата и изглежда ето така с кухненски бокс https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345024465675055&set= … ype=1&theater
 понякога разместваме така да ни е по удобно
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=372738702903631&set= … ype=1&theater
и това е кухнята
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=372738736236961&set= … ype=1&theater
Ми не е чак толкова тясно.

# 9 115

Да но аз го сравнявах със боксониерата която продадох за тези пари. Тя се води 36кв. Да с 20 кв хол и 3 кв. кухня.
Разбирам те,аз само си разсъждавам...едно е да кажеш боксониера,става веднага ясно че е много малко жилище, въпреки че май има една голяма стая.
Двустаен 54 квадрата от които 8-10 са общи части,остават чисто 44 квадрата и това му казват двустаен...реално е по малък от панелна гарсониера, а го водят двустаен.

# 9 116
  • Пловдив
Да така е. Не може новите квадратури изобщо да се сравняват със старите. Аз предпочитам да ми е малко по тесничко ама да е новичко.

# 9 117
Да така е. Не може новите квадратури изобщо да се сравняват със старите. Аз предпочитам да ми е малко по тесничко ама да е новичко.

На мен ми е новичко, без да ми е тесничко! и панелките подлежат на хубав ремонт... Wink

# 9 118
И защо четете какво е обявено, в НА пише и двете площи с и без общите части ..
Всичко е до архитект при НС, парцел и строител.. И като си говорим за строители с "радост" научих, че голяма варненска фирма си е оставила ръцете в блок на нашата улица .. и до ден днешен нямат акт 16, няма и да имат по ред причини ..
Ето за това при тези цени на зелено не купувам изобщо..

# 9 119
  • Бургас

Аз държа да ми е широко и да нямам мухъл и влага...........и кофти съседи  Laughing. Пък дали е ново или старо - нямам претенции.
Тъпото в Бургас е, че в кварталите почти всичко е панел, а в центъра почти всичко е ново строителство /в по-големия случай - некачествено/. Предвид ограничения бюджет най-вероятно ще купим панел/ЕПК, защото за парите си ще получим по-голяма площ, а и предполагам и че като качество ще е по-добре.
И в тази връзка може ли някой запознат да ми обясни разликите и приликите между панела и ЕПК, кое е за предпочитане и защо?

П.П. На зелено и аз не бих купила. Сестра ми преди години купиха на зелено от коректен и добър строител, но дойде кризата и подизпълнителите започнаха да фалират и кооперацията им се забави има-няма 6 години, през които бяха на квартира.

Общи условия

Активация на акаунт