"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 831 335
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 10 770
Интелигентният човек никога не избива комплекси, влизайки в "дискусии" на живот или смърт, само за да докаже, че едно нещо не си заслужава цената. Щом е интелигентен, би трябвало да му е ясно, че ценообразуването има своя логика, която не винаги съвпада с тази на "интелигентния" човек. Ако не го е разбрал и се нахвърля стръвно да "дискутира" с останалите съфорумци, вменявайки и несъществуващи вини за лоши преценки, то той или : 1. не дискутира, а спори, или 2. не е толова интелигентен, а повече комплексиран.
Ако някой се почувствува засегнат от думите ми, моля да ме извини - нищо лично.

Никой не може да ви се сърди,че изказвате личното си мнение, било то истинно или не, същото важи и за мнението на останалите. И бих добавила към думите ви - интелигентния човек никога не категоризира останалите хора,защото мнението винаги е субективно. При всички положения сме в тема за недвижими имоти все пак...

# 10 771
  • София
Да не превръщаме темата в борба между кварталите. В Бояна ако не си с джип, си просто загубен. А в Младост има прекрасен ГТ. Освен това в Младост е пълно с хубави бели панелки на поносими цени.
Ох, абе много съм пристрастна на тема Младост, признавам си.
Тук съм си и пак тук си търся.

# 10 772
Да не превръщаме темата в борба между кварталите. В Бояна ако не си с джип, си просто загубен. А в Младост има прекрасен ГТ. Освен това в Младост е пълно с хубави бели панелки на поносими цени.
Ох, абе много съм пристрастна на тема Младост, признавам си.
Тук съм си и пак тук си търся.

Е, за емоции говорим все пак  Joy Ти харесваш Младост, аз Бояна, трети Света Троица и прочее...За всеки влак си има пътници. И между другото, аз съм със Смарт и съм в Бояна, проблеми нямам, дори сега в големия сняг от близките дни.

# 10 773
Причини, поради които някой би предпочел Младост пред Бояна:

- поддръжка на къща излиза с пъти по-скъпо от тази на апартамент
- голяма част от имотите нямат канализация, а по улицата текат отходни води
- няма централно парно и топла вода
- голяма част от улиците са тесни и зимно време е проблем
- градският транспорт е "стой и седи" и те устройва само ако си близо до спирката и имаш работа в определена част от София, пък и не бързаш много
- доста е усойно, което е добре през августовските жеги, но само тогава

Аз ако трябваше да избирам между двете в момента, щях да се спра на Бояна, но това не ми пречи да виждам предимствата на грозноватия, но добре устроен Младост. Но мисля, че Младост не бива да се сравнява с Бояна, а с другите панелни комплекси. Например, въпреки че Хаджи Димитър е супер близо до идеалния център и се стига за нула време, той е по-малко предпочитан от Младост по редица причини. И винаги е бил.

# 10 774
  • София, Bulgaria
Всеки си избира квартала и мястото и плаща за това, което му е важно!
Само за информация в Бояна, където преобладават къщи и като площ е колкото, че о по-малко от две Младости се продават около 300ап. 2- ст и 3-ст, за сравнение с нея във всички Младостите - 550 апартамента само Ново строителство. Изводите всеки може да си ги направи. Апартамент Бояна го избират, ако не им стигнат парите за др. Източни и Южни квартали. Като изключим по-нови сгради от 1-2 години, в бума на строителството там се построиха най-много сгради от всякакви ентусиасти, които и хабер си нямаха от строителство. Най-много проблеми имат хората собственици на апартаменти там.

# 10 775
Причини, поради които някой би предпочел Младост пред Бояна:

- поддръжка на къща излиза с пъти по-скъпо от тази на апартамент
- голяма част от имотите нямат канализация, а по улицата текат отходни води
- няма централно парно и топла вода
- голяма част от улиците са тесни и зимно време е проблем
- градският транспорт е "стой и седи" и те устройва само ако си близо до спирката и имаш работа в определена част от София, пък и не бързаш много
- доста е усойно, което е добре през августовските жеги, но само тогава

Аз ако трябваше да избирам между двете в момента, щях да се спра на Бояна, но това не ми пречи да виждам предимствата на грозноватия, но добре устроен Младост. Но мисля, че Младост не бива да се сравнява с Бояна, а с другите панелни комплекси. Например, въпреки че Хаджи Димитър е супер близо до идеалния център и се стига за нула време, той е по-малко предпочитан от Младост по редица причини. И винаги е бил.

Ако трябва да сме честни, най-хубави от гледна точка на изложение/местоположение трябва да се водят кварталите около Кремиковци и селата там, защото там има най-много слънце. В Бояна си е усойно, но зависи и къде точно си де, но принципно не е особено слънчев квартал.

Като цяло е трудно да се поддържа къща, така е и е скъпо. Относно канализацията, ситуацията е горе-долу като в Манастирски ливади - някой имат, други нямат и прочее. Ние имам централна канализация, газ,ток,вода - всичко както трябва. В други части на Бояна обаче не е така. Това важи и за Драгалевци и Симеоново. Централното парно и топлата вода не ги смятам като +,защото масово в кварталите хората се отказаха от Топлофикация и се отопляват на климатици/ток и имат бойлери. Иначе газ има директно до къщите. Улиците действително са тесни, но за разлика от много квартали, по-голямата част са асфалтирани. За съжаление, много от тях не се чистят зимно време. Градският транспорт е що-годе уреден, но се чака.

Аз също не бих сравнявала Бояна със Младост, но темата тръгна натам,че това се случи и изваждайки статистиката от imot.bg стана ясно,че цените на предлаганите имоти са еднакви, което да си призная доста ме учуди. Ако трябва да избирам между двата квартала, пак бих избрала Бояна, но това е мое решение,което съм съобразила със собствените си нужди.

tomeva,
не мога да съглася,че най-много построени сгради са тук, нито,че най-големи проблеми имат собствениците на апартаменти в Бояна. Не знам на каква база правиш това твърдение, има ли някаква класация или статистика, която да показва такива стойности? Защото според мен, ако Бояна е например в пъти по-малка от Младост или други квартали, не виждам къде и как ще се построят повече блокове от колкото в Младост? На каква база се счита,че собствениците на апартаменти в Бояна имат най-много проблеми? Интересно ми е да разбера.

# 10 776
  • София, Bulgaria
В Бояна има в пъти по-малко сгради
..и много повече ап. в продажба т.е феновете на ап. в Бояна са малко...иначе няма да има толкова много на пазара. Преди 4м. правих аниз за една къща в Драгалевци и за целта преброих 96 актуални обяви в диапазона 350 000 -450 000 Евро/в този диапазон беше интереса ни/ за Бояна, Длагалевци, Симеоново.Цифрите за ап. са извадини от анализи, които съм правала за ап. там. Който има добър бюджет би си купил къща там, но ап. купуват, ако не им стигат парите, за Южни или Източни райони. Не съм пристрастна, работата ми е да намеря имот отговарящ на желанията на хората, но до сега съм имала 1-2 случая Бояна, да го включат в желаните кв. за покупка на апартамент. Просто за млади динамични хора не е удобен, деца..спорт, танци, извънкласни занимания...просто си трябва човек на разположение...Хората не обичат да си усложняват живота, макар и спестявайки някой лев или евро.
Парите ще ги изкарат, но неудобния живот няма как да променят.

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 22:23 от tomeva

# 10 777
В Младост си в екшъна  Laughing Laughing

За мен е удобен квартал, заради работата. Като виждам, че ще ми е бързо да стигам до работа, а кварталът предлага голямо разнообразие, винаги човек може да си намери нещо. Има по-спокойни и по-натоварени места. Има по-комуникативни и не толкова комуникативни. Само нощни заведения няма, но не е център все пак. Е, ако искаш в къща, наистина трудно ще е в Младост, но като изключим, че не може човек да живее в къща и няма дискотеки, други големи пропуски не виждам. Ако на някой му е презастроено, значи не познава добре квартала. Има и много места, които са гранични с паркове и поляни.

Колкото до цените, ами на повечето квартали аз (без да се имам за голям разбирач) мога да изброя повече и по-сериозни недостатъци: гета, индустриални зони, липсваща канализация, лоша пътна инфраструктура, недобър или липсващ обществен транспорт, нисколетящи самолети, трамваи и т.н. постоянни шумове. Като цяло не виждам големи кусури на Младост + това има доволно благинки като пазари, магазини, училища и всичко нужно за функционирането на добър жилищен комплект. Всичко това води и до по-височката цена.

П.С. Като се замисля, сега до офиса строят една къща на два етажа. Явно и в къща може...

# 10 778
Не виждам изобщо какво има да се спори - пазарът на имотите, както и в някакъв смисъл и цените, се определя, както и другите пазари, от търсенето и предлагането. С това няма какво да се спори, просто факти.

# 10 779
Здарвейте! Имам следния проблем- подписах предварителен договор с една жена преди три седмици, тя ми даде малка част от сумата, започнахме да вадим документи, уговорихме заедно с нея час при нотариус и тя изчезна. Спря да си вдига телефона, не ми връща обаждане, не дойде в уречения час при нотариуса. Как да постъпя от тук натам ? В договора ни пише, че до 1 април трябва да се финализира сделката в противен случай не изправната страна губи сумата дадена по тоя договор. Да но дали трябва аз по някакъв начин да я уведомя за това ,че пак пускам имота в продажба? Има ли някакво законово действие в случая, което аз трябва да извърша за да ми е чиста съвестта и за да не ни съди после тя?

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 10:25 от Gallinka

# 10 780
  • In transit
Къде точно по Роза ?
Този апартамент, за който казва fani мисля го водят 120м2
втората пресечка вдясно мисля, че беше, но не помня улицата. Някакво цвете пак беше.  Grinning

# 10 781
  • София
Не виждам изобщо какво има да се спори - пазарът на имотите, както и в някакъв смисъл и цените, се определя, както и другите пазари, от търсенето и предлагането. С това няма какво да се спори, просто факти.

И за мен е така. Цената на имотите в даден квартал най-малко се определя от емоциите на купувачите.  Laughing
Какви емоции???? Всеки гледа да му е удобно и практично. Ако перспективата е да пътувам с часове от единия край на Сф до другия и това всеки ден, никакви емоции не биха ме накарали да купя апартамент в "Младост", а да работя в "Люлин" напр. Същото се отнася и за обратния вариант.
Хайде, работата се сменя, но да нямам удобни комуникации, инфраструктура и т.н. (според моите критерии) е нещо, с което не се прави компромис.
"Нормална цена" е много разтегливо понятие, защото всеки търси различно нещо (тип строителство, етаж, изложение, състояние на имота и т.н.).  Peace

# 10 782
Някой попадал ли е на тази обява и има ли информация за имота? Малко нереална ми изглежда - дали агенцията не е пуснала тази обява за "набиране" на купувачи?

# 10 783
  • София
Обади се на брокера и ще разбереш.

# 10 784
Някой попадал ли е на тази обява и има ли информация за имота? Малко нереална ми изглежда - дали агенцията не е пуснала тази обява за "набиране" на купувачи?
Струва ми се,че има теч по тавана на втората снимка-питай за покрива,защото е последен етаж.

Общи условия

Активация на акаунт