"Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?" - 2

• 830 569
  • 11 247
  •   1
Отговори
# 11 160
shinebox, напълно подкрепям мнението ти. Хората на Запад отдавна са ги решили тези проблеми и такива неща са забранени със закон, а глобите са доста, доста солени. Ако и тук беше така...но то това да ни е проблема в държавата  Joy

# 11 161
  • София
И тук има места, на които този проблем е решен, но са много малко.

напр. в "Резиденшъл парк София"

# 11 162
Мда, така е, има места на които се прави. При това са скъпи и предпочитани места. Щом хората дават луди пари за това, явно не е толкова лошо да е забранено да си вкараш терасата.

# 11 163
Не мога да сравня тухла от 1960 и 2010 г. Всъщност мога, но не ми се пише, всеки може да си прецени.

Точно така, може да си прецени - тази от 1960 година е много по-хубава от новата във всяко едно отношение. И като качество, и като здравина, и като разпределение, и като квардратура. И със сигурност ще има повече живот, броено от 2010 нататък, може да е с 50 години по-стара, но ще има повече от 50 години по-дълъг живот.

# 11 164
  • София
Минат-не минат 7-8 страници и темата ново срещу старо се подхваща на нов глас  Laughing

# 11 165
  • София
Минат-не минат 7-8 страници и темата ново срещу старо се подхваща на нов глас  Laughing

Нали?! Тъкмо това си помислих.  Peace

# 11 166
Аз харесвам и старото строителство, обаче сградите със сменени шрангове, инсталации, покрив, фасада, приличен асансьор, вход и съседи преобладаващо млади хора са много голяма рядкост. А да не забравяме и изрядна документация. Иначе, когато е хубава сградата, какво като е стара. Даже има хора, които си падат именно по такива неща с история.
Новите също имат дефекти слягане, по-малки стаи, по-апетитните места вече са застроени със старо строителство и новото е нагъчкано.

Затова зависи от жилището. Не бих казала, че на всяка цена няма да взема старо или ново строителство.

# 11 167
Абе няма ново-старо,има хубаво и не толкова.
Вчера гледах тристаен на тапа в нова кооперация с преходна спалня,а аз мислех,че вече не се строи така.Не става да се избие врата.Човекът сложил една висока цена заради квартала,нищо,че не влиза светлина отникъде.Голяма площ,стаи кутийки.Да беше съобразил да иска друг план,след като е обезщетен собственик на терен,пък после да държи цена.
Това го не щем ни като старо,ни като ново.

# 11 168
Това го не щем ни като старо,ни като ново.

Мхм, именно, човек си има критерии, които си гони и в зависимост от това до каква степен се вписват особеностите на старото и новото, такива неща обикаля и предпочита.

# 11 169
Аз принципно издирвам нови сгради или комплекси въведени в експлоатация, с акт 16, преди 2010 г., за да мина тънко без ДДС- то.
Как става това, обясни моля те   bouquet
Joy Joy Joy Прочети закона и ще разбереш.

# 11 170
  • София
Трябва да има по-строги закони. Вътрешните преустройства у съседите не ме интересуват толкова, защото не живея у тях.
Е по-голяма простотия не бях чела скоро. Ама то младо, зелено, ще вдене след години.
А как ще се почувстваш като съседа от долния етаж си избие 2 -3 носещи стени?
А на горния си разширят банята върху спалнята ти.
И  мивка, миална и , които  изхвърлят мръсната вода в олука на ново строителство съм виждала.
Е, съседите надолу малко мухлясаха. Ама пука му на псевдо богаташчето.
Не ме убеждавайте, че е забранено. Прави се и в стари и в нови блокове.

# 11 171
А може би проблемът с наводняването,нямаше да е такъв,ако хората имат култура да се застраховат и да добавят и гражданска отговорност за съседите си /не струва повече от 10лв.годишно/.

# 11 172
Също така смятам, че трябва да се добави към закона за етажна собственост, че в даден вход всичко са длъжни да изберат еднакъв фурнир и модел брава за входната врата. Иначе е грозно. Ако си толкова индивидуален и ти харесва различна врата, ще си купиш къща!

В даден вход всички са длъжни да си плащат и левчетата за чистачка, осветление и асансьор, ама това случва ли се, е друг въпрос.
Това, което ти искаш, само в затворени комплекси, от хай-енд тип... с охрана и добра планировка. Да, хубаво е, но.... има и съответната си цена.

Всеки сам има право да си сложи брава каквато пожелае - в средата, в края, отгоре, отдолу на вратата колкото бройки пожелае и както пожелае. Всеки човек се чувства сигурен при негов си задоволен праг на сигурността. Който иска може да си седи и с широко отворена врата, но аз ще се заключвам с колкото и каквито брави поискам, след като мога да си ги платя.
За сходни цветове на вратите, ок, това хубаво, може да се направи, не е толкова сложно.

Аз имам съвсем ясен спомен кога всичките врати, брави и патрони бяха еднакви. Та вратите - от фазер, вътре с картон оребряване, бравите Метал, ама рядко се заключваха... и тогава бяха еднакви, не защото така беше по закон, ами просто защото нямаше други в магазина. Апартаментите си бяха така, издадени от домостроителния комбинат, кухните бяха еднакви, диваните, макар всеки да си ги купуваше, бяха еднакви и завити я с китеник, я с булана, леглата пък в детската стая - ъглови, с родопско одеалце отгоре...

Отделно и за климатиците - значи, би било прекрасно, ако всеки един апартамент в наш'та мила страна има тераса, та там да се позиционира климатикът, но едно не малко число от жил. фонда няма тераси по проект, в този случай какво правим? В доста градове няма ТЕЦ...

# 11 173
Здравейте, бихте ли дали мнение за този апартамент  http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c142253897033221 … k=1somno&f1=1 квартала е сигурен. Брокерката каза че е напълно обзаведен, с електроуреди на 2г и джакузи в банята, два усвоени балкона и един на спалнята и ремонтиран покрив, моля кажете ми какво мислите ,аз доста съм си го харесала но никога до сега не ми се е налагало да купувам и честно казано незнам как да преценя плюсове и минуси

# 11 174
  • София
Не познавам квартала и не съм в час с цените.
Апартамента е хубав, но последен етаж. Аз такова нещо не купувам нито за живеене, нито за под наем.
Други хора пък харесват последен етаж - не им тропат съседи.
Хора и мнения различни.

Общи условия

Активация на акаунт