Отговори
# 615
Здрасти,  Hug пак по нощите  Tired

стискаме Ви палчета ЕЛИ и ЕЛИ  Hug Сигурна съм, че всичко е наред. Има една мравка-голяма, пластмасова в кабинета-Бобо много й се кефи, супер шарена е  Peace
палчета и за Мони и Мими, дано ги изписват бързо  Hug

Мими М и ние ви стискахме палчета, но не съм писала  Hug Мърко и батко са страхотни пу пу

Бобо пък ни имитира от два дни думите-казва -"тате айде"  hahaha ами по цял ден слуша детето-айде бе мило, айде бе мило hahaha Също казва и "Тате дай"-и тати дава шишето с чай  bowuu

Пчеличката, Евридика и Булка Марулка да пишат, че липсват! На мен ми приятно да ви чета постовете и на трите  Hug

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 03:00 от Мама на Боян

# 616
  • София
Втора поредна сутрин съм първа Simple Smile

Хайде на кафето

Абе чета ви за уменията и се замислям, че мойто дете почти нищо не може. Не маха с ръчичка, не пляска с ръце, не казва колко голям ще стане  Thinking. Освен ходенето...А научил се е да вика "Айде" като види отворена вратата на стаята, защото свободното движение в нашата къща е ограничено, че коридора ни е доста студен и затваряме вратите на стаите и той малко като затворник, горкия. И иска да го кача на леглото, едното е до вратата, и като се качи може да натиска дръжката, отваря и много се кефи. Е това ни е постижението  Crazy

И аз вчера като гледах новините плаках. Как може такова бездушие от страна на лекарите незнам. На мен още като бях бременна ми направи много лошо впечатление отношението в Шейново. Не разбирам политиката им за приемане в болницата. И както каза бащата на починалата майка, наистина ако нямаш пари - умираш. Аз добре, че попаднах на една свестна лекарка иначе и мен нямаше да ме приемат като отидох, защото приемали чак след седмия ден на преносване (аз отидох на шестия по настояване на моя лекар), ако няма индикации за раждане. Разбира се случая тук не е такъв, но все пак! Пълни идоти! Жената е имала нужда от помощ, а тия я връщат вкъщи. Думи нямам! И както винаги лекарката не се чувства виновна е това вече за мене е върха на...не намирам думата!

Последна редакция: ср, 23 ное 2011, 08:22 от hey_ya

# 617
Привет!
Честити месечинки на 10-месечните Никол и Кристиан, и на 9-месечните .... много са Grinning!
Ох, това време и мене ме побърква, ще откача вкъщи и то с двете .... Утре каката на детска! Не че ми е в тежест и имам много грижи по нея, дори се занимава с Явор и мога да свърша нещо, но пусто като легне следобяд малкия да спи и тя всеки ден го буди по някакъв си неин начин - нарочно ли го прави, хем всеки път я предупреждавам да не влиза при него  newsm78...
Както и да е, много гадно за Монката, че го задържат още в проклетата болница. Не ми се говори на темата болници и лекари, че ... #Cussing out
Хей-Я, не се притеснявай, то и адаша ви не е по ученето  Joy, от вчера нещо си усети ръцете и постоянно пляскаше, целия ден почти. Е, днес вече не го прави hahaha. Аз съм решила да не повтарям като папагал, само и само да знае нещо. Много мразя някой да пита "Какво може?!" Е, какво може - да яде, да спи, да пишка и ака. Е, малко ли е!!! Crossing Arms
Хайде да си пожелаем малко слънце в скоро време, дори и зимно да е, но такова да е:

# 618
  • София
Привет! Да почерпя за това , че Криско става на цееели 10 мес  Hug с любимите ми тарталетки. И като си помисля още една месечинка ииии на 1 година.
След малко продължавам с чистенето, взе да ми писва лекинко с тоя прахосмук, ама няма как  #Crazy
На който му се чете- да не се шашка с уменията на бебончовците, има и препоръки да оставим моторното развитие ''натурално'' да става: http://www.janetlansbury.com/2011/11/would-you-let-your-baby-do-this/

# 619
Честита десета месечинка на Криско! Пожелавам му да е все така засмян и много щастлив! Цунки от мен и Елиза!
Честито и на другите месечинковци!

Палчета за борбения Мони и Мимито! Голямо гуш и дано вече да се прибират в къщи!

Жалко е наистина, че голяма част от болниците продължават да "поддържат" този безумен средновековен стандарт включително и на отношение към пациента.

На болничките пожелавам бързо оздравяване!

Пачлета и за Ели! Сигурна съм, че всичко ще е наред!

# 620
добро утро,

Бобо се събуди много болен-такава хрема има  Tired

за уменията-бобчето също не може да пляска с ръце, ама няма и да се научи скоро-нз. дали скоро съм се споменавала-ръчичките му още понякога седят на юмруци  Confused Понякога, понякога-абе доста често ги свива-но пък, като гледам и моите са свити честичко  Blush
За това пък откакто ни имитира с думите-днес каза "лъвче" след като му показвах за н път играчките-та забрави да маха за чао  hahaha

ооо Бобовеца за първи път си изяде попарата  Party

прекрасен ден милички  Hug

# 621
  • София
Момичетаааа  Hug! И специално  Hug на Лори!
Всичко е наред, ЕЕГ-то беше много добре. Изказаха съмнения, че може да е от калций, фосфор и т.н., но нашата невроложка прецени, че може да почакаме малко с изследванията, защото от седмица не се е разтрепервала. А аз съм убедена, че е от пишкането или нещо друго бебешко.

За болниците просто не ми се пише и не ми се коментира. Като се замисля, голяма част от моето раждане предпочитам изобщо да не си го спомням, хем имах уговорка с лекар, плащах и пр. Не ми се мисли какво щеше да е, ако не го бях направила  ooooh!. А като си помисля, че второ вероятно пак в същата болница ще трябва да го раждам един ден, ме втриса. Не знам как цялата система се е извратила дотолкова, че един нормален, естествен процес, като раждането, което би трябвало да е едно от най-хубавите неща в живота на една жена се е превърнало в... дори не мога да намеря точната дума.

# 622
  • Варна, морето, сините вълни...
Изписаха ниии  Party Party После ще чета и пиша, първо искам една дъъълга баняяя!!!
 Hug Hug Hug

Снежии обичам тее Crazy Благодаря ти че всеки ден се обажда да чуеш как сме!!И че ме подкрепчше в този труден момент за нас! Hug

# 623
Здравейте, сладуранки  Simple Smile
Честита 10-та месечинка на чаровния Криско! Йоанка, много хубава статия, съвпада с моите виждания, моя така съм го оставила да се развива "натурално". Ама детенцето на катерушката от клипа направо ме разби  Shocked страшен алпинист!
Честито и на останалите ни месечинковци днес! В тази връзка - Финти, снуки, как сте, изгубихте се пак? А с kapmeh какво ли става?...
Елена, браво за добрите резултати!
Мимиии  Hug добре завърнали се и повече никакви болници!
Хубав ден, момичета! Тук е есенно, сиво и мъгливо, дано поне при вас изгрее слънчице!

# 624
Здравейте  Hug
Babygirl81  Hug това си е сериозно! Следете го, че стават големи бели след години. Ако не слязат се прави операция, свалят ги и ги връзват долу. Грубо обяснено. Преди години на една приятелка на малкия син правиха. Това обаче не означава, че няма да си слязат сами  Praynig  Peace
Палчета за Ели Peace  Praynig
Мими и Мони знаят ли още колко ще стоят? Какви изследвания не са им наред сега?
Лори, липсвам, защото не се чувствам изобщо добре и малко ми е избягал позитивизма.
За уменията - много съм се смяла на разказа на една съфорумка и някоя си друга тема. Как бащата научил детето на Теоремата на Питагор като било на 2 или 3 години и във парка като почнели другите родители да се фукат колко знаят техните деца да казват и да броят ги забивал с тази теорема  Joy Кристиян не умее почти нищо. Казва айде, тата, бата, дядя и баба, но рядко, не маха, не пляска и гоблени не шие  Joy това в кръга на шегата!
За болниците и починалата родилка не ми се коментира.  smile3515 Weary newsm61
Той моя пост още не написан и остарял  Laughing Джобно Мими  Hug , Елена   Hug
Ние бяхме на ДК. 9 440 кг, 75 см. боцнаха му последната хепатитна, а другият месец на проба Манту. Рени, ходихте ли?

# 625
  • София
Браво за хубавите новини от Елена и Мими  Hug

Булче, ходихме на манту - боцнаха ни в петъка и сега в понеделник бяхме на проверка. Имаше добра реакция, ваксината е хванала но не е останал белег. Весето много малко поплака от боцкането, аз бях по притеснената Simple Smile

# 626
Здравейтеее!  wavey
Да взема и аз да се разпиша,че май отдавна не съм го правила  Simple Smile
Честито на всички порастнали бебешоци!Да са много здрави и весели  Party Моят дребос също празнува вчера,ей растът и хич не си поплюват   Mr. Green
Гледам доста болнички дечица има,дано бързо оздравеят  Hug
Много се радвам,че Мими и Мони са си вече вкъщи и че при малката Еличка всичко е наред!  Hug
За болниците не знам какво да коментирам...Толкова ме е страх...Дано не се налага повече никому  Praynig
Уменията - освен че пее и танцува   Laughing кой знае какво не може.Маха за чао ама с двете ръчички  Grinning ,казва най-вече баба,тата,мама и дрррдрррдрр.Пълзи много умело и бързо,изправя се и си има едно затворено от ниски мебели пространство около 2 на 2,което си обикаля придържайки се.А и най-новото е ,че стои на колене без да се държи никъде  Simple Smile Похвалих се  Mr. Green
Сегааа...Имам няколко въпроса,на които се надявам да ми отговорите и посъветвате.Вчера бяхме на консултация и Слав на 9м е 10900(+800  Rolling Eyes ) и 72см(+1) На мен ми се вижда множко.Педиатърката каза "Добре е,но е малко повече "  Confused Каза каши да не давам,но аз и не давам-за един месец да съм дала 4-5 пъти.Ще ви помоля пак за сверка на режима на хранене,защото си мисля че уж не прекалявам с яденето а защо толкова много качва... Rolling Eyes А е и толкова подвижен... newsm32
Нашият е: 5-6ч -кърма
9ч-попара( 3 сухара и 180мл вода)
13ч зеленчуково,месно пюре(от днес и жълтък) 190-220-230мл(според това колко му харесва)
17ч-Плодово пюре с АМ,нишесте с пюренце и АМ,понякога с 2-3 бисквитки 200мл
20.30-21ч кърма
и към 1-2-3ч кърма
По някое време през деня давам малко банан,ябълка,коричка хляб,но не всеки ден.
Приемам предложения,критики,съвети  Hug

Още един въпрос имам...Днес започнах жълтъка.Искам да започна да давам и кис.мляко,за да разнообразявам малко следобедната закуска.Колко и трябва ли да изчакам за КМ?Забравих вчера да питам  ooooh! И може да е малко глупав този,но вие затопляте ли КМ като го давате с плод или бисквити  Embarassed
А има ли още такива като нас,които не пият вода?Не ще и туй то  Confused
Спирам  Embarassed Пиша този пост от 100 часа и все си мисля ,че още нещо исках да кажа ама така е като рядко се включвам  Whistling
Бай за сега  Hug

# 627
Здравейте сладурки  wavey

Много се радвам за Мони и Елица Hug
Честита месечинка на Крис   bouquet Да е здравичко и усмихнато детенце  Hug
Джуджинка браво на Слав  Hug Не се тревожи толкова за теглилките, бъди благодарна, че сладура ти си хапва, че неяденето е по-голяма беля  Peace Режима, който си написала, според мен си е напълно нормален за едно 9 месечно бебоче, а и количествата са супер... аз си мечтая моя да си хапва така добре  Whistling Четох, че за нашите бебоци 200-240 гр. храна е нормалното количество за едно ядене  Peace
Колкото до въвеждане на КМ, не мисля, че ще е проблем ако избързаш, но според мен е по-добре да не даваш нищо ново поне първите 3-4 пъти, докато въвеждаш жълтъка, така ако прояви реакция да знаеш от какво е  Peace
За водата мога само да те посъветвам да предлагаш упорито, докато си хапва. Аз така го свикнах моя. Макар че, ти си го кърмиш и това, че още не приема вода не е проблем  Peace
Babygirl  Cry надявам се, да си се смъкнат сами много скоро  Praynig сигурно си много притеснена  Hug ще се молим да не се налага хирургическа намеса  Praynig възнамерявате ли да се консултирате и с друг лекар  Thinking
Галини  Hug страхотни новини  Hug толкова се радвам, че има подобрение при Роки  Party кураж за следващата операция  Hug Hug Hug Важното е, че има резултат от лечението, а детенце ще забрави  Hug
Прегръдки за Боби   Hug Бързо да я преборва хремата  Naughty
Булче минаха ли му ушичките на Крис? В тази връзка, да те питам, практикуваш ли бабините рецепти за капане на топло олио в ушите  newsm78 Изобщо не знам подходящо ли е за такива малки бебоци. В тоя форум някъде се бях заровила в една тема за бабешки илачи и бях много впечатлена от разнообразните рецепти и ефекта им. Аз самата наскоро давах сок от черна ряпа и много се притеснявах от реакция, но АБ повече ме плаши  Rolling Eyes

Чакайте сега да ви питам и аз нещо  Wink Две вечери подред забелязвам ситни червени петънца по коремчето и гръбчето на дребния, а на сутринта вече ги няма  Shocked Не са пъпки, а петънца  Naughty От какво може да е това чудо  newsm78 Сякаш е нещо контактно, но не съм сменяла прах или сапун  Rolling Eyes

Зелда, Наде, Амидала, Гатофилиа и всички други болнчки да се разпишат с добри новини  Peace

# 628
Дейзи, знам два бабини лека. Единия е фуния от бинт и пчелен восък, а другия капки от листо на цветето Дебела мара. И двете са много добри и помагат. Само дето цветето странно защо не оцеля при мен, въпреки всестранното мнение, че вирее на всякъде и всякак  Laughing , а в правенето на фунии не съм много добра, защото нямам вретено или нещо по-удобно за направата им. Олио не съм капала, но не виждам какво може да пречи да се приложи на бебе. Иначе сме преборили възпалението. Иначе специално за уши не знам дали бих се доверила само на бабини лекове, защото болката е ужасна и доста опасна.
Ако намериш пак въпросната тема ще я споделиш ли с мен?  Hug
Петната ви не знам от какво може да са  Thinking
Болничките да оздравяват  Hug fingerscrossed

# 629
Набързо очет след консултацията- 11,300 кг (+300) и 77см. С рибата каза да изчакаме. Жълтъкът, ако го понася добре, може да увеличаваме дозата- до годинка би трябвало да стане цял жълтък.
Това в общи линии.

joana_an честита ви 10та месечинка!  Heart Eyes

elena_e радвам се, че всичко е наред  Hug

mimi_jobnoto добре дошла  Hug

Джуджинка не е множко, добре е детето. Аз му давам всеки ден каша. Нашата лекарка не е казала да е проблем, само, че е с размерите на едногодишно дете- т.е. височина и кг заедно взети си съответстват на нормата, която е за по-голямо детенце- но това не означава, че е затлъстял,а просто си е по-едър.

Към уменията да добавя, че Валентин от няколко дни не дава да го храня, а упорито настоява той сам да си държи лъжицата. Вече два пъти му давам негова си, с която бърка в купичката и изтрелва на масата, след това почва едно мазане, цапотене, ужас е. Ама си мисля, че трябва да се премине през това докато се научи сам да се храни правилно. Има ли някое друго детенце с такова желание да се храни само? А какво мислите по въпроса за игра с храната???

За болниците - снощи не успях да заспя дълго време, само тази история за починалата родилка ми беше в главата, най-вече защото не ми излизаше мисълта как някой ден ще отида спокойно да родя следващото си дете, без да ме е страх за собствения си живот и този на детето ми.  Rolling Eyes
В Германия иначе също не приемат лесно и там те пращат на разходка и ти казват да си следиш минутите, но никога няма да те отпратят, ако се превиваш от болка, нито  ще подходят безотговорно в поставянето на диагноза и ще те пратят да се лекуваш от грип. На една наша позната, която наскоро роди там, също бяха забравили да извадят някакъв тампон и почна да вдига температура и т.н., но реагираха мигновено и адекватно и се оправи. Та проблемът най-вече  е в главите на лекарите и че имат прекалено голямото самочувствие да слагат диагнози наизуст, без изобщо да им пука за последствията...

Общи условия

Активация на акаунт