Отговори
# 555
  • Русе/Germany
Ади, постоянството му е майката  Wink
Боби се дереше, гърчеше, давеше, плюеше и всичко каквото ти дойде на ум. Но ето че вече 4 вечери пие АМ и само сутрин го кърмя. А и да ти кажа, бях взела Нутрилон но не искаше и пробвах с КМ но пи една вечер и после пак същите истерии беше. После ми казаха да взема биберон на Нук и вече пие АМ (НАН) и биберон на Нук.
И едва снощи усетих напрежение в едната гърда и то защото сутринта сука много малко от нея. Но при нас си е зъб и пак се събужда въпреки че беше започнал и от глад да се събужда.

# 556
  • София
Добро утро!
Сложих малката за предиобедно сънче и се радвам на някоя минутка спокойствие.
Лори  Hug, благодаря много, ще ти пиша на лични.
За вечерното хранене - Елица изпива по 180 мл, ама уж се кърмим преди това. Казвам уж, защото от няколко дни суче, колкото за глътка-две да си отбие номера, после ме изпохапва и чака баща й да донесе основното. И... май ще сме дотук с кърменето.
За детегледачките и мен темата ме вълнува. Хич не искам "крайни" или "екстремни" варианти да ми се мотаят вкъщи. Друг е въпросът, че както нямам доверие на бабите да ми гледат детето, не знам как ще се доверя на външен човек. Таях някаква надежда да работя от вкъщи, ама в работата ситуацията става много деликатна и може би ще е по-добре след февруари-март да се върна в офиса. В тази връзка - имаме ли право да си ползваме отпуската, която се е натрупала до момента?

# 557
дзак,

да кажа по темите
сядане-не го умее  Mr. Green По никакъв начин не може да седне от легнало положение. Изправя се от легнало направо прав и се пуска вече да тръгва. Ходи, още само по около метър, но вече много по-често му се ходи. Пълзи-в това е перфектен-много обича по корем, но може и по крака.
Маха за чао, дава боц и дава пет-понякога и сочи на картинка куче-по-скоро като му кажа къде е Махи от Макс-кокера той гледа към вратата. Сега давам книжка  "на село"-с много животни и му показвам кое кое е-къде е Махи-и той го сочи-но пък са точно същото куче показали  hahaha Общо взето това са му уменията  Blush
Много обича кокера-по цял ден тича след него-преди малко ММ ми вика-махни кучето, че ще лизне бебето ти. А аз-по-скоро бебето ми, да лизне кучето  hahaha

АМ-Аптамил АР-250мл, час преди това КМ  Hug
Кама, страхотен аватар!
ЦУН отиваме на разходка  Hug

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 11:49 от Мама на Боян

# 558
ММ приспива бебан, да кажа по темата:

Светли отказа АМ на около 8 месеца и половина. Не ще да близне, само като усети, че е АМ и реве, а преди притреперваше за него. Крайният вариант е много хепи, че не си "тровя детето с боклуци". Питах доки, а тя каза да му давам йогурт за калций.

Кремена, дано бързо си върнете детегледачката.

Елена, както някой беше писал "варианта" обича детето по свой си начин. Детето ми винаги е чисто и нахранено, всичко му е подредено. Е - има и неудобства, но те са към родителите. Ако избутаме с бабите до 1 годинка после мисля да давам Светулко на градина, колкото и да стува това.
Аргументите - там жените се следят една друга, а с детегледачка никога не можеш да знаеш какво е станало. Неудобството е, че няма да си седи в нас, т.е. ще го мъкнем по студа сутрин и вечер.
Търсих в сайт за детегледачки тук - всичките са с препоръки и курсове за такива.

Това е засега. Лек ден.

# 559
Здравейте.
Малко са ми изветрели темите, защото чета на пресекулки.
Сяда сам от легнало положение, но като се има предвид, че обикаля стаята на собствен ход, предполагам е нормално. Това е едно от нещата, които започна да прави по-късно.
Детегледачка - големия беше с такава и си имаше доста минуси, които видях доста по-късно, за съжаление и са субективни. Иначе има си минуси, има си и плюсове. Иска ми се да не се налага да търся пак. Успех на търсещите  Peace
АМ - амиииии според зависи май ... До скоро пиеше по 240 мл, имаше няколко случая с по над 300 и от огава слагам бисквита. С 2.5-3 бисквитки на чичибебе изпива 180-200 към 21-22ч и се буди с кански рев за манджа към 7ч най-късно.
Крайния ми вариант или екстремния ги предпочитам пред детегледачка. Нищо, че крайният е толкова страхлив и притеснителен, че не можете да си представите. Те със сигурност ще го научат на нещо, а и ще съм значително по-спокойна. Само дето и двете са въз далеко. В момента имам на гости по-добрата половина от екстремния вариант  Laughing за възхита на комшийските майки. Памперс сменя, храни, люля ... всичко, дори и пее, за ужас на децата  Mr. Green

# 560
 waveyДа ви бутна един въпрос newsm78 Как правите тиква на бебета, т.е, вари ли се..пече ли се? Аз не  обичам тиква и не съм наясно, пък имам една тиква и се чудя как да я направя.

# 561
waveyДа ви бутна един въпрос newsm78 Как правите тиква на бебета, т.е, вари ли се..пече ли се? Аз не  обичам тиква и не съм наясно, пък имам една тиква и се чудя как да я направя.

Аз пък много я обичам и я правя и печена и варена- на тиквена супа,или десерт с нея  Simple Smile
Но за бебоците сега е най-добре да е варена:
Нарязваш я на кубчета и я слагаш в тенджера с вода,колкото да покрие тиквата. След като заври я оставяш докато омекне (около 15-20 мин). След това пасираш,или я намачкваш с вилица,ако искаш да има парченца и е готова за поднасяне на бебо. Тя е сладникава и няма нужда от добавяне на захар.Най-добри за варене са тиквите тип "цигулка",а кръглите,бели- за печене.
Крис си умира за тиква,обича я в сякакви комбинации (няма на кого да се метне). Party

# 562
# 563
привет! днес водихме Валентин на плуване за бебета и много му хареса. В началото му беше малко странно, но постепено взе да се отпуска и да се забавлява сам във водата. Разбира се имаше на ръцете си надуваеми плувки, а около кръста от дунапренените маркучи ( не знам как се казват на БГ, иначе са Swimnoodle).

Снежи питаше как го обличаме за сън- боди с дълъг ръкав, долнище тънка пижама, завивам с олекотено юрганче. В стаята е 21 градуса през нощта. Отопляваме само хола сутрин и вечер по няколко часа с парно, стаите са преходни от хола и нямаме проблеми засега с температурата, а и жилището е с юго-западно изложение и е почти нон стоп слънце.

Аз имам такъв албум бебешки с място за писане и снимки. Много си ми харесва и гледам от време на време да го актуализирам.

АМ давам 180мл вода и 6 лъжици мляко- става 200мл. преди сън

Тиквата я варя за малкия както Тони е казала. Цигулките са най-сладки. Междудругото и аз напоследък съм се запалила по тиквата. особено я харесвам на супа с катртофи и джинджифил  Simple Smile

умения- напоследък започна да кляка и да става, като се държи за някъде, както и да се придвижва странично, подпирайки се. не се изправя лесно от легнало положение в седнало, някакси се извърта тип брейк танцьор, за да седне. От няколко дни иска да се храни сам с лъжицата или да бърка в купата си с ръка и да маже по масата- веднъж му позволих и беше ужас  Mr. Green

# 564
Привет банда!
Набързичко влизам за едно гуш! Кама, много е модерна красавицата!

Моята маймунка прави какво ли не. Неудържима е. Вечер едва я приспивам, защото не може да се кротне на едно място. Днес скитосвахме, беше спала съвсем малко, два часа беше в парка и аз оптимистично реших да я сложа да спи към 9 часа. Е, поЗнайте, въртене, ставане и какво ли не до преди малко.

Та и аз бързам да лягам, че съм мнооого уморена. Утре повечко ще пиша.
Цунки!

# 565
Добро утрооо....Къде сте всички??? Кафенце за събуждане

Кама
, страхотен аватар.
Дейзи, за тиквата не мога да помогна. Обичам я само под формата на тиквеник. И като гледам и децата не са й особен фен.
 За уменията- сяда от поза лазене. Ама той и баткото ми от легнало положение се научи мноого късно да сяда, доста след годинката беше, ама нито сега,нито тогава съм го намирала за притеснително.Лази, изправя се и ходи по мебелите.Осъвършенствал е и пускането,за да не пада като талпа...Рядко вече пада изправен и то е само,когато не е преценил правилно разстоянието. За разлика от баткото си,това умение го разви почти отначало.

# 566
  • Полски Тръмбеш
ДОБРОО УТРООО  Grinning използвам докато малката не е ришила да  става  Crazy
компанийка за кафенцето, че съвсем ги забравихме тия мъже  Crazy
  давам ви го само за по 2мин., защото ще се омъжвам за него  bowuu

И докато съм в този ред на мисли да ви се хвална какъв подарък за годишнината ще имам  smile3534 ММ ще си прави татуировка на гърба - крила и между тях ще ми пише името  bowuu  newsm68 newsm68 newsm68  Ми то вече се чудим какво да си подаряваме   Joy 

по темите - ми не се сърдете не запомних мн мн кое как беше  Embarassed та ще коментирам на етапи  Embarassed  Hug
умения  #Crazy  пълзи, изправя се, прави по няколко крачки като се хване за нещо, бяга с паяка, скача на 1 място ( клакане,ставане) и т.н.  но още не и се занимава с вървене  Mr. Green

АМ - не пие, ще ше да е хубаво да пие, но тя реши че този бълвоч няма да го близва повече.
има режим като на възрастен човек- закуска,обяд, вечеря (през деня), а нощем си е с бебешкия  Crazy - 3 шишета КМ изпива  ooooh!  Heart Eyes

консултация- 9,480кг. и 74см. - 480гр повечее и +2 см  bowuu  имаме вече и 4 зъба  Mr. Green

беше малко болна, но бързо мина  Heart Eyes   

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!! МН ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ !!!!
 Praynig МОНИ ДА ОЗДРАВЯВА

СТАВАМ ЧЕ РЕВЕЕЕ

# 567
Добро утро  Simple Smile
Не съм спала почти цяла нощ, та колко ли да е добро де.Зъби ли ни мъчат не знам, но въртенето и примрънкването започна от 12 та чак до сутринта.Като ни видя , че с татко и си лягаме и мрънка да я взема при нас. Тоя номер вече за 3-ти път ми го прави, а така ми е много притеснено цяла нощ да не се промуши и да падне от спалнята малкото шилце.
Вечер изяжда около 200 гр. КМ с 3 бисквитки Суиит + или 150 АМ с 4 обикновени бисквити.Биберона не го уважаваме, всичко е с лъжица
Друго заспалия ми мозък не сеща в момента
ЯнчеHug май се нормализираха нещата засега при мен.Дано скоро няма повече инциденти

# 568
Добро утро!

Включвам се замалко докато Валката спи, че искам да ви задам един въпрос, по който доста спорихме с майка ми тази сутрин. Нали купих на малкия онова прословуто дървено кубче от йбей втора ръка и тя много ме упрекваше как съм могла да направя такова нещо- да взема втора ръка играчка, не съм знаела какви деца са я пипали, а той щял да я лапа, ако не съм можела да си я позволя, изобщо да не съм я купувала, т.е. или ново, или нищо. Вие какво мислите за играчките втора ръка- бихте ли купили такива за децата си?

Следобед сме на консултация, така че ще пиша по-късно мерки и теглилки.

Хубав ден!  Hug

# 569
Здравейте! Поизгубихме се този уикенд, ама ....
Съботата използвахме хубавото време и бяхме до 4ч. навън, после имахме гости. В неделя ходихме с каката на рожден ден, после на мен ми беше зле - оциклих се и сигурно ми падна кръвното и каквато съм си паника напоследък - разтресох се от нерви hahaha
Ето ни сега тук - с начале с двете деца, че на каката АБ днес ще свърши. Явор спря да вдига температура, но нещо се прокашля от вчера, та ще го водя днес пак на контролен. Сополи няма ... newsm78.
Стига съм се оплаквала ...
Надявам се вие да сте ОК! Мони как ли е??? Сега влизам да чета назад, дано да се оправя вече  Praynig
Честит ви празник днес - Денят на християнското семейство! Изкарайте го в компанията на любимите хора!

Общи условия

Активация на акаунт