Последни есенни лъчи галят ЮНСКИТЕ усмихнати очи.

• 24 264
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро. Благодаря за кафето и закуската. Аз вече изпих едно кафе и тъкмо приспах Йо, че нещо се кривеше.

За родителите уж нямаше да пиша, ама да си кажа и аз. По принцип неразбирателства винаги може да има. Като родих тук дори споделих как ме тормозят за това, да не простудя детето, но според мен са бели кахъри това. Но много ме дразни (и те знаят де), че не се задоволяват с минимални постижения. Примерно взела съм изпит с 6-ца. Прибирам се и искам да си почина, а майка почва - хайде хайде сядай да учиш за следващия, тоз вече мина стига се хвали. Като се запознах с Марти още учех за бакалавър. Баща ми така го наплаши - да не взема сега да си разваля успеха, да не завърша, че като трябваше да чета за държавния изпит Мартин само ме преследваше с учебниците. Взех го с 5,75, а отговора беше - е значи не си чела достатъчно за 6. Сега обяснявам на мама, че ще се явя колкото за една 3-ка да ми пишат, че да приключвам с тази магистратура - познайте не ми ли се цупи от сега (и не мога да я убедя, че тез оценки не са като ония от основно и средно). Та по тази тема мога много да пиша, но може би затова не съм свикнала да бездействам, защото съм вечно на пълни обороти.

Кити, наистина не мога да се оплача от Марти. Много ми помага и много мога да разчитам на него. Но аз няма и на кого друг да разчитам. Той ми е най-близкия в момента, всичко мога да му споделя. Преживя с мен и аборт и тежка бременност и беше плътно до мен. Аз и друг път съм казвала, че като го няма около мен изпитвам болезнена липса. Обичам го толкова много, че искам всяка минута да сме заедно.

Пеперудке, интересен разказ за Даниелка. В началото можеш да започнеш с оризова или царевична каша. Дават ги като най-щадящи.

Ей браво на бебоците със зъбчета. И аз искам вече да видя зъб, ама няма. Все някога ще имаме де.

Динора, къде са тия афтички. Днес сутринта на небцето на Йоана забелязах едни точки, но не успях да ги разгледам и си мисля, че е от това, че всичко вре в устата. Днес се каня да й мия всички дрънкалки.

Чин, браво за излизането. Дано си разтоварила малко. Приспивай Нико да си навакса съня, че ненаспано бебе е кошмар направо. 

# 436
  • София
Добро утро и от мен Hug
Мерси за кафето и закуската, аз хапнах мюсли с кисело мляко Laughing
Деска, защо бързаш със зъбките, колкото по-късно пораснат, толкова по-добре, по-здрави ще са, та изобщо не бързам. На мен и на брат ми са ни пораснали първите около годинка, и в момента (да чукна на дърво) имаме много здрави зъби, майка ми също е така, надявам се и Крис да го е наследил Praynig Hug
Кити, много съм добре, чудя се днес с кой да направя маратон, много обичам да ходя много Mr. Green Тук се показа слънце, ама за сега нямам планове за излизане, таткото още спи, но като стане го хващам да разходим детето, вчера по време на този маратон Крис си спа сладко сладко през цялото време Mr. Green Много му харесва да спи навън в количката, какво ще правя като не става за излизане не знам Cry
Крис от вчера има нов репертоар, цял ден вика "ааааа ааа ааа ааааааа бааааа ааааа", днес май ще е със същия Mr. Green
Кити, защо наистина ти е казал чак към 7-ми месец да я захраниш, ако е готова по-рано, защо не newsm78
Крис ще яде изчезвам за сега Hug

# 437
  • Добрич
Привет!
Честити зъбчета на Дара и Сиси!   Hug Hug Да са много здравички! Wink
Кити, нормално е сега езичето й да е все там. Същото е като да ти извадят зъб и да имаш дупка. Няма какво да направиш според мен.  Wink Наблюдавай Дара, тя ще ти подскаже кога е готова за захранване.  Wink
Та, в тази връзка се сещам за компетенциите на Магнет. Как аджеба някой ще отсича така строго кога било готово бебето да седи. То е същото като да кажеш на майката: "На една годинка трябва да проходи детето, нито по-рано, нито по-късно." Всяко дете усеща кога е готово за дадено действие и показва това, пък дали майката ще го види и оцени е друго.  Laughing
Пеперудкеее, ако мога да дам мнение - Не се сещам ти ли и правиш пюретата или купуваш, но ако ги правиш ти - направи следващия път различна консистенция. Не го мачкай до гладкост. Опитай да има малки парченца и да видим дали ще й хареса.  Wink
Много тъжни истории прочетох, момичета! Аз съм истинска късметлийка, ако се сравнявам с вас.  Сигурна съм, че тези, които са имали лош пример от родителите си, сега ще са прекрасни такива, защото за съжаление знаят какво са чувствали и преживели.  Hug за всички вас!  Hug
Чин, и аз мисля, че е О.  Wink Супер, че си излязла. Как беше, забавлява ли се? Различно е нали?  Wink
Красче, не бързай да сменяш АМ. Някой деца наистина им харесва твърдата храна, та си я ядат с наслада. Води се по него - ако иска да яде повече твърда храна, давай, но ако в един момент се притесняваш, че поема много малко АМ, може в пюретата да слагаш лъжичка, две мляко, така ще си набавя и млечните хранения.  Hug По принцип, ако са зъби, повечето деца отказват твърдите храни и остават само на мляко, така че не е това според мен, но пак си е индивидуално, де.  Peace
Хелън, как е положението с миризливата тема при Алекс?  Wink
Дарииии, къде си? Пиши, моля те две думи, че те мисля с тази глава сега.  Hug
Утре изпращам ММ в Германия и пак се очертава самотна седмица... Confused
Хубав ден!   bouquet

# 438
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте и от мен.Ние вече сме си в Свищов ,от петък де  Simple Smile

Примерно взела съм изпит с 6-ца. Прибирам се и искам да си почина, а майка почва - хайде хайде сядай да учиш за следващия, тоз вече мина стига се хвали. Сега обяснявам на мама, че ще се явя колкото за една 3-ка да ми пишат, че да приключвам с тази магистратура - познайте не ми ли се цупи от сега (и не мога да я убедя, че тез оценки не са като ония от основно и средно). Та по тази тема мога много да пиша, но може би затова не съм свикнала да бездействам, защото съм вечно на пълни обороти.

Деска това все едно аз съм го писала ooooh!Това ,което най-много ме дразни е ,че за мен това е второ висше образование и винаги съм си вземала изпитите.При първото завърших ,като магистър с 5,75.Сега с второто ми остава още една година ,но тези натяквания от страна на майка ми най-вече не спират.Чувствам се все едно съм на 12 г.
За следващия изпит още от сега са ме почнали ,но аз им казах ,че ММ си тръгва довечера и преди утре няма да седна да уча.Знам си способностите и мога и сама да преценя,колко време ми е нужно за да се подготвя ooooh!

Иначе във всяко друго отношение родителите ми са прекрасни и аз много ги обичам.Това е една от причините да не замина в чужбина,просто не мога без тях.Пожелавам си дълги години да са ми живи и здрави,за да може и децата ми да се радват на любовта им Praynig

Съжалявам за всички ,чиито родители са ги загърбили и им пожелавам да бъдат най-добрите родители за своите деца и най-обичаните от тях Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Кити,Динора честит зъбчета  bouquet

Дескааааа,честита седма месечинка на Йо.Да е все така усмихната принцеската и да става все по палава за радост на мама и татко  bouquet

Пеперудке и моя син все гледа над главата ми Heart Eyes

Ваче,а вие как сте?Оздравя ли?

Красче,дано много бързо се възстанови баща ти Praynig

Накри,много сте хубави ти и дечицата ти.И аз вече дадох на моя син от бишкотите на Плазмон в млякото и му хареса Mr. Green

Чин и ние снощи с ММ оставихме малкия на баба му и дядо му и излязохме да се видим малко на саме....и обънахме и по едни питие....и после малкия ни приспа Mr. Green

Тук е много студено и не е за излизане .Един студен вятър ooooh!
Вече  се захранваме със
зеленчукови пюрета-първо картоф,после картоф и тиква,сокче от тиква също.Ядееее,но с не много голяма охота:)Ами засега това Simple Smile

Хубав ден на всички :*
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.
П.П.
Утре изпращам ММ в Германия и пак се очертава самотна седмица... Confused

Къдрокоске,моя мъж пък утре заминава за Австрия Wink

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 12:19 от issi_82

# 439
Динора, Къдрокоске, и аз си помислих за О, но до сега не ми се е случвало да имам зацапване.

Как прекарах- различно. Малко по-спокойно, отколкото като бяхме на сватба, но акъла ми пак си беше вкъщи при Нико. Пийнах една чаша вино, видях се със Слав  Laughing и се прибрахме. Като че ли ми липсваше да го виждам в тази му светлина. Напоследък все го виждам изморен, заспал. Говорим какво ще ядем, как е минал деня и това е, бях забравила какъв човек е и колко забавен може да бъде.

За училище мама и тате ми казват: не го мисли, здраве да е, герой си, че учиш и гледаш бебе...
Те ми предлагаха дори да прекъсна за една година, но аз категорично отказах. Трудно ми е, но ако оставя нещата, няма да завърша.

Щях да питам за бишкотите на Плазмон, повече ли ги засища и мога ли да му давам да цяла бишкота да си "гризе" ?
Страх ме е да не гризне голямо парче да се задави...  newsm78

# 440
Здравейте и от мен, моята акробатка заспа с 300 зора  и ви пиша. Какво ще я правя незнам, от вчера спи само на спалнята , защото в кошарата сложа ли я веднага си подпира краката на страничните решетки и почва обръщане , търкаляне и каквото там успее да направи и не спи...
По този повод и аз като Кити се чудя кога да захранвам, днес дадох на Ива за пръв път плодово пюре, колкото да го вкуси. Ами  през цялото време се смя , явно не знаеше какво да го прави това нещо и го избутваше с езиче навън. Явно не е готова... Мисля сега от време на време да я пробвам с нова храна - просто да видя дали проявява интерес , без да правя заместване на хранене. И може би след като стане на 6 месеца , тогава  да започна със заместването.
 Нали принципът е следния - ако детето наддава на добре само на кърма не необходимо да се избързва със захранването  newsm78
В този ред на мисли - само аз ли съм без цикъл още? Егоистът в мен ми шепне , че захраня ли ,100 % ще ми дойде.... Confused

# 441
  • София
Та, в тази връзка се сещам за компетенциите на Магнет. Как аджеба някой ще отсича така строго кога било готово бебето да седи. То е същото като да кажеш на майката: "На една годинка трябва да проходи детето, нито по-рано, нито по-късно." Всяко дете усеща кога е готово за дадено действие и показва това, пък дали майката ще го види и оцени е друго.  Laughing
Моите компетенции ли newsm78

Чин блазе ти за излизането и на мен ми се иска,но засега няма да стане...
и наистина,това да не е розова овулация...на мен ми се е случвало 2 пъти в живота ми досега да имам...без никога преди това да съм имала...обикновено се дължи на нисък прогестерон...

Кити,Динора честити зъбчета.
МамаАни нали са баш набори моя и твоето момиче,дано да са зъби.Жожо се държи по същия начин,който описваш..аз често прокарвам пръст в устицата му-намазан с гелче,но не напипвам нищо Rolling Eyes
Ох, не знам защо искам вече да започвам с неговото захранване, вчера взех 2 вида пюрета да имам за всеки случаи и се пада след седмица някъде да започна...
Хубав неделен ден на всички  bouquet

# 442
Орикс, ако Нико беше на кърма, стигаше му и наддаваше добре, аз щях да захраня на 6 месеца. Тъй като Нико е на АМ, аз го захраних на 5 завършени месеца. Той вече се опитваше да сяда, имаше интерес към храната и не избутва много с езичето.
Не съм привърженик на ранното захранване, нито на късното, може би затова реших някакъв среден вариант, на 5 месеца.

# 443
  • София
Нали принципът е следния - ако детето наддава на добре само на кърма не необходимо да се избързва със захранването  newsm78
В този ред на мисли - само аз ли съм без цикъл още? Егоистът в мен ми шепне , че захраня ли ,100 % ще ми дойде.... Confused
Абсолютно е така, не е нужно да захранваш до 6 месеца, щом си е ок:) А за цикъла, по принцип не е нужно да има изцяло заместено хранене до 1 годинка, даваш кърма преди или след храненето с пюре, така си поддържаш кърменето и може и да не ти дойде (не с тази цел разбира се де), просто е добре да си предлагаш кърма Hug

# 444
Здравейте Hug

Нямам време да Ви чета днес, затова влизам само да Ви почерпя. Днес правим курбан за здравето на Стефи и довечера ще имаме много гости.
Заповядайте за нейно здраве:

Приятен ден на всички! Аз отивам да чистя и готвя Grinning.

# 445
  • Добрич
Та, в тази връзка се сещам за компетенциите на Магнет. Как аджеба някой ще отсича така строго кога било готово бебето да седи. То е същото като да кажеш на майката: "На една годинка трябва да проходи детето, нито по-рано, нито по-късно." Всяко дете усеща кога е готово за дадено действие и показва това, пък дали майката ще го види и оцени е друго.  Laughing
Моите компетенции ли newsm78

Опаа, сори, Магнет. Исках да напиша: "Та, в тази връзка се сещам за компетентните ОКОЛО Магнет".
Извини ме още веднъж!   bouquet
Иси, хубаво да си изкарате при мама и най-вече да се подготвиш за изпитите.  Wink Hug ММ ще е на най-големия панаир в света на селскостопанска техника с негови клиенти. Отиват за седмица.  Peace МТ колко време няма да го има? Явно ще е повечко, щом си при мама.  Wink
Чин, и да отгризне по-голямо парче, тези бишкотни нали се топят буквално в устата, мисля че няма да е проблем. Дай му в ръчичката да си ги смуче бишкотките.  Grinning
Орикс, мисля като Чин относно захранването.  Peace Няма за къде да бързаш.  Wink На мен само веднъж ми е идвал цикъла след раждането, ама и хич не го искам за сега, де.  Laughing
Вова, жива и здрава да е Стефи! Дано никога не й се случват злини и нека Бог да бди над нея!  Hug

П.П. Идвам да ви предам много поздрави от Силвърчето и Никол! Добре са и двечките. От три дни Никол яде освен кърма и оризова каша, но за сега не я долюбва.  Wink Силвърчето не може да ни следи тук, но във Фейса успява. Това е около тях.  Wink

П.П2 Дарии, виждам те на терасата.  Mr. Green Wink Пиши как си.  Hug

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 13:56 от kadrokosa

# 446
A, Деси, направо ме учуди с това че след изпит майка ти те кара да сядаш да четеш за следващия. Аз понеже като учих, майка все ме щадеше. Все искаше да си почивам. Дори не ми даваше никаква домакинска работа само и само да почивам и да ям (че според нея съм много слаба).  Laughing

Чин, браво, добре си разпуснала. Тъкмо сега Нико ще поспи повечко през деня. И мъжа ми така събуди моя Нико от сутришния сън почти веднага след като беше заспал и сега за обедния вече спи повече от час. Надявам се да поспи още, да си наваксва.  Wink

Аз имам въпросче, към тези които направиха кръщене на децата вече. Децата ви имаха ли коса, като ги кръщавахте? Ако са имали само мъхче, дядо поп реже ли нещо от главичката?

Орикс, и аз съм без цикъл. Но ми се иска да имам.

Вова, да ти е жива и здрава Стефи!

П.П. Тоя пост го пиша поне от 3 часа, че Ивко имаше гостенка. Е вече я изпратихме и Ивко излезе с баща си и вече сме си само с Ники. Чакам ги да донесат продукти за мафини и с Ивко пак ще кулинарстваме.

# 447
  • София
Здравейте!

Честита месечинка на нашето талисманче Йо (с малко закъснение)  bouquet  Да расте все такава чаровна госпожица Heart Eyes  И наистина, вече си имаме 7-месечно бебе в темата, леле Crazy

Честити зъбчета на динора и кити Hug

вова, да е жива и здрава Стефи  bouquet

Ние бяхме на детски рожден ден тази сутрин.  Пълна лудница беше, както се и очакваше Crazy  Лора се държа много добре, дори бих казала, че се забавлява, но изобщо не можа да спи, милата, поплака си по пътя към вкъщи и сега спинка тъжничка Confused

Хубав ден на всички!
Исках още да пиша, но забравих какво Embarassed

# 448
Добър ден отмен Simple Smile

Честити зъбчета на Сиси и Дара  Hug - да бъдат винаги бели здрави Wink
Къдрокоске, мерси, че питаш  Hug Все същото е положението, понеже тук е много студено, не сме излизали никъде, съответно не съм купила прахчето дето си говорихме. Звънях на доки, а тя каза да не купувам нищо засега, като идем в сряда на консултация щяла да ми обяснява. Мисля да я изчакам за мнение.
Орикс, и ние сме като вас - само на кърма, наддава добре, мисля да захраня на 6 навършени месеца или най-много седмица по-рано. Алекс още не се върти на никъде, стои само подпрян, чат пат се заглежда по храна, но това последното не ми е критерии, щото не ядем много покрай него. Аз съм намислила схемата да е заленч. пюре, каша, плодово пюре, жълтък, месо. Но ще послушам и педиатърката, стига да няма много разминавания с моите  Hug
Магнетче, щеше да ми казваш за шипковия чай... Wink
Ваче, оправи ли се? как е Ралка? А Саша?  Mr. Green
Чин, аз съм виждала бишкотите на Плазмон, на моята приятелка детето е на 7 месеца и ги хапва. Веднага се топят, няма опасност да се задави  Peace
Динора, да не са някакви афтички?  newsm78

И аз трябва да купувам космонафтче.... Ама като преведат майчинството  #Cussing out

# 449
Здравейте ,момичета!
Кити и Динора -честити зъбки на малките сладурки!!!Да са винаги здравички и белички  bouquet
Чин и Иси-блазе ви ,че сте имали възможност да поизлезнете и с мъжете си като едно време.И на мен ми се иска ,но няма как . Sad
Хелънче,всичко ще е наред !Нали знаеш ,че и ние бяхме така ,но определено аз бях сигурна ,че като при Аурора и Калина ,ако се захраним ще се оправи -така и стана .Днес хапнахме пюре от спанак ,моркофи и картофи и акото ни е като пюре гъсто и с нормален цвят,не като преди.Та за пореден път трябваше да се доверя на интуицията си и тя не ме излъга.
Аз също мислих на 5м.,но заради горепосочените неща се захранихме по-раничко.
Вчера беше хубаво и слънчево ,та бяхме навън ,но днес е много зле времето ,та сме си вкъщи и Дара цял ден реве и пищи ,та аз вече съм на ръба на силите си .Извадих количката на терасата и там я люлея.
Свеки беше за една вечер на гости ,въпреки позитивната ми нагласа естествено ядосах се и сега цял ден си повтарям мина ,и това мина.Уффф ,не знам явно цял живот ще е така ,а това ме изморява много.
Друго ,имах още да пиша,ама ....като се сетя .

Общи условия

Активация на акаунт