Благодаря за отговора.
Посетих веднага личния ми лекар, когато забелязах зачервяването.
Зачервяването се получи след първата 6 часова пауза на бебо. И понеже редувам гърдите при хранене, на едната се е получила 9 часова пауза, а това според лекаря ми е довело до получаването на червено петно. Той прегледа и двете гърди, за зачервеното място каза, че не напипва удебеляване, нито бучка. Посъветва ме до края на деня да започвам кърмене първо от тази гърда, да предлагам е двете гърди при всяко едно хранене и да сменям позата при всяко кърмене. Каза, ако вдигна Т да включа и помпата. Температура не съм вдигала, а на другия ден проблемът отшумя и петното избледня, но пък зърното се разрани.
От раждането на бебо мажа зърната с крем на Авент, без отмиване. Сега здравото зърно продължавам да го мажа с него. Гармастанът го купих, защото реших, че ще ми помогне да се затвори раничката по бързо.
Ще пробвам други пози, дано да има полза. Но че се "стягам", когато дойде ред на проблемната гърда е вярно. Добре, че бебо се наяжда бързо.
Основното ми притеснение не е болката, а добрата среда, която се създава за възникване на инфекции.
Ще пиша как се развиват нещата, а аз съм от страхливките и при най-малкия проблем се обръщам към лекар, така че ако не отшуми скоро пак ще посетя джипито.
Лека вечер!

едва чакам да стане утре да го види док,че колкото повече време минава толкова повече се плаша като го слушам.иначе чистя нослето с бейби вак,сополките са бели(не че има вече кой знае колко сополки,много малко вече има),но хъркането си остава и мноо го дразни
постоянно смуча или прополки или билкови лукчета,но ефекта е нулев
.огледах му устичката и от дясната страна(мое дясно)имаше леко издуто на жлебинката(може и така да ми се е видяло,че той не обича много да му гледам устенцата),но не беше афта или нещо такова.незнасм дали е наченка на зъбче,но снощи пак му дадох хапченце за зъбки и спа по-спокойно от миналата вечер и от вчера през деня
каквото и да е да минавяа бързо,че да не се мъчим
Но при нас за сега положението е добро, няколко дни пих чай с копър и анасон, по около 500гр на ден, и си мисля че имаше ефект върху малката.
, не бих се сетила.
. Дано да се оправи по-бързо малката сладурка. Стискам й палци, и на Марта да е силна
. Вики например като си зарови в устата и насъбере лиги и след това като тръгне да говори на играчките от активната гимнастика и направо чувам как се дави от лиги и прокашля, преглъща ги и разговора продължава. Направи ми впечатление че последните дни това е доста по-често от преди това
Пауза от 3 часа е като мираж за мен, направо ми се струва невъзможно да яде толкова на рядко. 2 - 2,5 часа най - много, през нощта същата работа.
). 
Замислила съм му засада тез дни да му ги оставя и двамата и сама да отида на кафенце.
Аз досега не съм и чела, само татко и - но тя пък го гледаше така запленено и влюбено, че и аз трябва да почвам да чета. А пък книжката и особено филмчето за Емил от Льонеберя ми бяха супер любими като малка.
Като знам аз как бях като стояхме два дена в болница с Малена и мога да си представя какъв ужас са преживели и двете. Дано Калина скоро се оправи и всичко лошо е зад гърба им. Поздрави Леа.
А вчера гледам, че няколко пъти успя да си отдели палеца и засмука само него. Не е ли рано за зъбчета?Аз гледах в устичката, ама нищо не виждам.
Определено Лизи понесе ваксината много добре, но чух инфо, че реваксинирането е по-страшно.