Слънцето е все още тука, а Септемврийче се опитва да гука! N2

• 32 859
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
И на мен ми стана много мъчно за Леа и дъщеричката й. Дано  скоро се оправи Калина Praynig
Нашата лекарка ми беше казала, че при бебенцата много бързо може да се развие ларингит.
Q-T, по-миналото лято изкарахме ваканцията с едно дете, което имаше алергия към глутен и към белтъка на кравето мляко. Бабата такива чудесии му готвеше, че ми се струваше, че яде по-разнообразно от наш Иво. Каза, че е взела рецептите от бг мама. Надали имаш много време специално да си готвиш, но все пак на човек му се иска и себе си да поглези.
И на теб, и на Евита желая диетата да повлияе добре на бебетата и да се оттървете скоро от притесненията.
jaded, на Боби също два от трите му космонавта омаляха, а си мислех, че цяла зима ще изкара с тях Laughing
Борис също си бута целия юмрук в устата.
Милен_ка , в "Близо до бебето" разказваха за една прекрасна библиотека, мисля в Австрия, където можеш да отидеш с децата, има специални кътове за тях и да почетеш. Тук вместо да стимулират съвместното четене, може и да те откажат въобще.

И аз като Q-T не обичам да ходя по молове, супермаркети и въобще места с много хора. Предпочитам на открито, ако ще да е кучешки студ Grinning
мишчица, много ме разсмя твой Иво Laughing
eniq , малкият ли пие антибиотик? Това само заради хъркането на нослето ли е?
Хубав остатък от деня Hug

# 166
валери малкияе на АБ  мила Confused   изолираха му 2 вида стафилококи в нослето,едните от които категорично (според док)неможело да се излекува без АБ.пробвахме с капки които съдържаха и малък процент аб,но не помогнаха и затова предприехме даването на АБ  през устата-ЦЕК
само че нещо не помага а 3 ден го пие,би трябвало поне малко подобрение да има Confused

незнам дали ви споменах,но откакто пробвахме почти всички видове мляко и никое не му хареса на алекс,взехме и милумил и детето започна да си хапва нормално,явно намерихме млякопто което ни допада,а като се сетя и с баткото бяхме на него Crazy

извинявеам се ако вече съм го писала,но вече помня за мин и толкова,незнам вие как сте,но това е от както съм бях бременна с краси Laughing Crazy

# 167
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ЕНИЯ нали са кръвни братя,трябва да пият еднакво мляко. JoyНие още не сме сменили нашето.

# 168
Леа  Hug надявам се Калинка скоро да се оправи   Praynig миличкото бебче  Hug

мимес, радвам се, че оправихте цвета на акото. на мен това за сладкото снаха ми ми го каза (тя четеше една мноооого дебела американска книга, когато племенника ми беше бебе и всичко, което пишеш там се оказа истина, даже накакви конкретни действия на бебето едва ли не по дни книгата казваше кога ще се случат и така се получаваше, уникална книга, само не помня как се казваше  Laughing)

Евитка, давай я снахата да й чета и на нея - хем детето ще се забавлява, хем ти ще отдъхнеш, хем Рада ще свикне с гласа на свекърва си  Laughing Laughing Laughing Между другото има такива кооперативи, в които 9-10 майки се редуват да гледат децата на всичките пюлс плащат заплата на една детска учителка. Това го правят вместо детска градина - така плащат само наем на някой апартамент, оборудването, да става за игра и спане на дечицата и заплатата на учителката, което си е по-малко от таксата за хубава детска градина, а и майката, която е дежурна им готви и така е ясно, че ядат качествена храна. На мен тази идея принципно ми харесва и с кеф бих го правила  Laughing)

Q-T, моите приятели говореха на малката на английски от време на време. Без някакви правила, просто понякога й казваха по нещо на английски и после започна да ходи в градина, в която й говорят на английски. Като гледам племенника ми, децата по-лесно учат ангглийски от български - на него два пъти да му повториш думата на английски и я знае, с българския правим повече повторения. И освен това знае какво означава, например като казва apple знае това какво е, не е просто да повтаря някаква думичка, точно както знае като каже кон, това какво означава. Аз много съм чела за научаването на езиците от бебчетата и за това искам да се потрудя повечко сега с Емо, понеже това ще улесни него самия, той ще ги учи без усилие, без мъка и писане по сто пъти на една и съща дума. А без езици за никъде не е. разбира се, че държа да говори правилен български и най-вече да може да пише без грешки, но с този български до никъде няма да стигне, даже вече и само английски не върши работа, за това съм прибавила и испански - първо, че много харесвам испанския и второ, защото цяла латинска америка говори на него, т.е. ще му дам два езика, с които с почти целия свят ще се разбира. От тук на татък, той ще си избере кой друг език да учи. Много се надявам да е наследил лекотата за учене на езици, която има в моя род - вуйчо ми говори 6 езика, братовчедка ми е с перфектен английски и испански (даже на испански говори и един диалект) и има добър немски и малко гръцки, така че май ще задмине с годините броя на езиците на вуйчо ми. Брат ми учи с лекота езици също, даже по едно време учеше старославянски някакъв. Дано Емо го е наследил  Praynig

Валери, не знам как се разхождаш по студа, аз днес едвам издържах 1 час по Витошка и то на слънце, а Емо през това време спешеееее  Laughing

Сега малко да ми се посмеете - от много пеене на Емо, онзи ден съм си сама в моя апартамент, взимам разни размери за мебели, че нали правим ремонт още и в един момент се усещам, че пея Twikle Twinkle little star  и то с цяло гърло (това му е на Емо любимата песен и само на нея в колата не плаче като е буден Laughing), а втората ми изцепка беше в един магазин, в който съм без Емо и както си говорая с продавачката започвам да се поклащам както когато Емо е в кенгуруто - нещо между друсане и танцуване. Усетих се чак когато жената почна да ме гледа странно  Laughing И понеже не ми личи, че съм раждала по нищо вече, трябваше да й обясня какво правя, че да не изглеждам тотален идиот  Laughing

# 169
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте, дами!
И аз съм на диета заради съмнение за алергия на Рали към белтъка на кравата  Mr. Green Мога да ям само пилешко, ориз и картофи, моркови, зеле и тиква. Също и овчи продукти, които са ужасни смърдели и не можах да се справя със сиренето Sad Надявам се да се е объркала докторката и да нямаме такава алергия.  А също сме и със стафилококи в нослето Sad
Дано Калинка скоро да се оправи!  Hug
Тara Wilson , аз докато си почивам пред компа си пея замечо, даже оня ден правех вечеря и си мънкам "мечо с лапа бърка блябля" и мъжа ми ми каза, че ако изпея тая песничка още един път ще се гръмне - за 15 минути това било 30-то повторение  hahaha
Ние днес се разхождахме към час и половина, ама в градинките нямаше жив човек  newsm78
Хайде, мами, хубава вечер от мен   bouquet

# 170
Тара,  аз също  съм побутвала така количката за пазаруване в магазина Grinning
За родителските кооперативи - хубаво нещо, но за жени с много свободно време, когато става въпрос за детско-градинска възраст. С кеф бих участвала , ако работното време ми позволяваше.
за студа -мисля, че е въпрос на нагласа и достатъчно топли напитки Laughing
eniq , Милумил обикновено много се харесва на децата. Иво същого пиеше до двегодишен. Аз съм доволна.

# 171
Тara Wilson , аз докато си почивам пред компа си пея замечо, даже оня ден правех вечеря и си мънкам "мечо с лапа бърка блябля" и мъжа ми ми каза, че ако изпея тая песничка още един път ще се гръмне - за 15 минути това било 30-то повторение  hahaha

хахахаха, кажи тая песничка как се казва да си я намеря в youtube, че нито една българска не знам. Жената дето чисти тук при майка ми, му пее една за някакъв зеленчук и някакъв заек, която той умира от кеф да слуша, ама аз не я знам и нея, та спешно трябва да науча разни български песнички  Laughing

Валери, то това е за майки, които или работят за себе си и нямат шеф или ще ползват и втората година майчинство, но искат свободно време за други неща, а не по цял ден да са с детето.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 21:11 от Tara Wilson

# 172
Тара специално за теб-http://www.mamazavinagi.com/t213-topic

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 22:47 от iv.elina

# 173
Таре,нещо не ми се получава,цъкни в/у МАМА ЗАВИНАГИ-ТЕГЛЕНЕ НА ДЕТСКИ ПЕСНИЧКИ.Има много яки песнички.

# 174
Привет и ние станахме на два месеца ! Heart Eyes
Честито и на другите месечинки!
Деница носи бодитата на батко си които той носеше на 4 месеца май скоро ще почне да го бие  Mr. Green 
Моят мъж вчера ми каза че се оправям по -добре без него ,а той само разваля дисциплината на децата днес трябва във вятъра да ходя да върша работа пък можеше да ги гледа не е на работно време  #Cussing out 
Похвал намерих памперси, които досега не са ми пропуснали  нито веднъж и са 20ст бр .  Laughing
Трябва да ходя да си взема талона и да си платя глобата , защото не ми отпадна в съда ,  и мигача ми се провреди абе екшъна почва от днес и все с децата съм .Дано не ги разболея че тогава ще убия мъжа  .
Стискайте ми палци всичко да свърша бързо и да се  прибираме на топло.  Peace

# 175
момичета, аз да ви кажа, за езиците нямам грам притеснения - it is what it is Simple Smile - ще свикне и дори няма да и прави впечатление и това е Simple Smile
освен това, татко и е мюсюлманин - което прави и религиите ни две, така че разнообразието не е само лингвистично Simple Smile
Сара изключително много се усъвършенства да ми хваща косата /която ми е до кръста дълга/ и много стабилно да ме държи - не скубе, но държи, все едно да не избягам Simple Smile
всички за запек се притесняват, а ние си я вършим тази работа дори по 2-3 пъти на ден; и е с идеалния цвят и консистенция Simple Smile който препоръчват из темичките;
дано така да си остане бебче и да няма проблеми със стомаха, че много неприятно...
аз не мога да се оплача, защото в последните нощи имаме максимум едно събуждане през нощта за ядене, дори не сменям памперс, не че нейните нощи съвпадат с моите, но все пак си е голям напредък Simple Smile

по повод на гушкането и постоянното внимание за детето -
не знам при вас как е, но аз съм категорична, че аз съм зависимата да съм с нея и да се гушкаме, да си играем заедно и всякакви такива - само да ми е на минимално разстояние отдалечена;
и не ме е срам да си го призная Simple Smile
добре, че сме само с татко и /който много отсъства, така или иначе/, та мога да съм си постоянно с нея Simple Smile не знам как щях да понеса, ако имаше безбройни роднини наоколо Simple Smile
//знам, че няма да е вечно така, но засега ми е идеално  Heart Eyes

hena - коя люлка взехте? и аз помня, че Галче я беше хвалила много; а на батерии ли е или си има адаптер? и ние имаме обикновен шезлонг, но много искам да взема люлка, но това с батериите не ми допада особено много;
сподели опит, моля;

Евита - това много изобретателно поставяне на ваксината Simple Smile браво.
все се каня да те питам - при запек на Рада пробвали чая на хип за новородени? при Сара дори 20-30 мл. имат моментален разхлабващ ефект.

# 176
  • София
Привет и от нас с Рада,

Миленка честита месечинка, и аз днес имам излизане по повод съдебни процеси, то мойта сага е еднаааа , ма няма как и понеже нещо не случих на адвокат и сега трябва да заема примиренческа позиция и да подпиша споразумителен акт с измамници като ЗД Армец, все едно да се споразумееш с дявола, но няма как, поне ще се разплатя с тях и повече няма да се занимавам.........искам да приключа с всичките си задължения и да живея поне с едно притеснение по-малко. Та до някъде ще сме с колата, но после се сливаме със студа, но така или иначе ние всеки ден сме на вън....
В тази връзка да ви разкажа моите съселяндурници  в Кокаляне как ме гледаха вчера и какви коментари се направиха като ме видяха в студа с количката. Ако в София е 4 градуса там например е около нулата и тази разлика е и зиме и лете. Влизам в магазина и продавачката:"Леле как може да изкараш това малко дете на студа, нашето като дойде ноември и до март не го изкарваме". Е честно да ви кажа това даже не мога да си го представя. Както и не разбирам всенародната глупня 40 дена детето да не се изкарва, да не се вижда и въобще никакво показване на детето.......но факт е че само аз бях по улиците и вчера и оня ден и в петък.....друга майка с количка не видях??!! А прекосих целия ботев и даже до Стамболййски опрях, но не никакви майки с колички.....
Мимес да ти кажа наша Рада дали от Ротарикса поставен и в събота втора вечер реве по няколко часа и то след като е изкъпана, нахранена, с чисти пелени ейййй започва един неистов рев към 12 и продължава до към 2, нема лефксин, нема чайче с копър нищо не помага, всякакви салтанати прилагаме но не!!! Дано да отмине това  чудо, защото наистина вече изнемогвам, толкова съм уморена и съсипана, болките са ми все така неистови и със циреите и с моите рани които имам при изхождане и никой ма никой не ще да ми спре кърмата, какво ли не опитвам и толкова я мразя вече тая кърма, не мога да ви опиша.....и колкото повече искам да я спирам, тя толкова повече приижда???!!! Поредно съм с цирей на гърба и толкова ме болеше миналата нощ че мъж ми разказва че съм спяла и съм пъшкала от болката, вие можете ли да си представите. И тези хора при които отивам и им се моляяяяя да ми помогнат да спра да кърмя не могат да разберат болката и мъката, която изпитвам, нито мамолога ми, нито гинекоглога, нито кожния ми доки не иска да спра кърмата. Дааа много е важно да кърмя, но аз се съсипах за два месеца, вие разбирате ли ме, че имам моменти в които рева и съжалявам че съм родила и че тая мъка я изпитвам.....а съм толкова силна и физически и психически принципно, но аз през целия си живот не съм изпитвала такава болка. Ивелина толкова ти завиждам, че не кърмиш, колкото и извратено да звучи това, но вие ме разбирате предполагам......Вики с какво АМ е??
И за всички мамита, които ще поставят Ротарикс, да знаете че акото след това е зелено и рядичко.....докторката ме предупреди, че може да има такава реакция и да не се притеснявам.
Пожелавам ви прекрасен ден и до скоро!

# 177
Мами ,имам едно спешно питане към майки ползвали капки за колики и най вече към Хана.Капките са австрийски SAB SIMPLEX Листовката няма английски превод и много тегаво не знам как да ги давам , а малчо се дере от болка 2 -ри ден SadБлагодаря на всички Hug
Леа много гушки за вас двечките с Калина Hug
Миленка -честито за втората месечинка   bouquetНа всички много прегръдки

# 178

по повод на гушкането и постоянното внимание за детето -
не знам при вас как е, но аз съм категорична, че аз съм зависимата да съм с нея и да се гушкаме, да си играем заедно и всякакви такива - само да ми е на минимално разстояние отдалечена;
и не ме е срам да си го призная Simple Smile
добре, че сме само с татко и /който много отсъства, така или иначе/, та мога да съм си постоянно с нея Simple Smile не знам как щях да понеса, ако имаше безбройни роднини наоколо Simple Smile
//знам, че няма да е вечно така, но засега ми е идеално  Heart Eyes

Това все едно аз съм го писала Simple Smile Просто знам, че скоро няма да е така: детенце ще порасне, аз ще тръгна на работа, не е толкова дълго майчинството и съм решила максимално да й се посветя. А и в момента аз съм целият й свят и всичко зависи от мен, като аз не приемам грижата само да е нахранена и чиста, ами гледам да я забавлявам: да й чета, да й пея, да танцуваме, да си играем, да я гушкам и целувам. В резултат на всичко това аз съм по-интересна и от най-забавната играчка, но нямам проблем да е така. Както и Тара беше писала: толкова ми е хубаво, че ей сега мога и още едно да родя Simple Smile И наистина аз голям зор само с кърменето видях, но сега, когато и това е ок, съм безкрайно щастлива във всеки миг.

Евитка, за разходките: на мен от няколко дни ми прави впечатление, че майките с количките изчезнаха. Ама на мен не ми пука: това дете трябва да диша въздух, а аз да се движа. Не може само да седим вкъщи и да се премятаме от кълка на кълка.

Ние също като Дана и Сара се будим само за ядене нощем, памперс не сменям, чак сутринта в 6. Тя нощем не ака вече, но и иначе всеки ден благодаря, че нямаме проблеми със стомаха, че като ви чета и ми става много мъчно за вас и за бебочетата. Ние си имаме освен режим на ядене и режим на акане, много рядко ме изненадва. Даже си мислех да пробвам ЕБХ в тази връзка, обаче банята ни е супер неудобна и не съм решила още нищо по въпроса.

Миленка, честита ви месечинка: живи и здрави. И твоят мъж като моя май, той като я вземе малко и тя почне ли да мрънка веднага ми я носи  Joy Само от мен се успокоявала Simple Smile
Хайде ще ви оставям засега, че ще се стягаме за разходка.

# 179

Общи условия

Активация на акаунт